• Man

    Jazdite v zime vsetci na starsich bikoch alebo je vam to jedno a v pohode si date svih aj na novom fulle? Vdaka.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Je mi to jedno. Prece se nebudu v zime trapit jeste na starym kole. Uz tak nas pocasi trapi dost. Navic mit kazdy kolo jeste v zimni variante je dost neunosny (jak financne, tak prostorove…)

      0 0
      • discover  

        a nenici sa to moc v zime? kupil som na jesen novy bike a trochu sa mrazu obavam.co na to ram…?

        0 0
        • jpl  

          Mrazu bych se nebál, projeví se max. v chodu vidlice. Spíše je problém ssajrajt na silnici (sůl) a mokřejší prostředí (např. když necháš stát kolo od sněhu a roztaje ti to).

          P.S. V silným mrazu maj prej problém eskymáci, že se jim v zatáčkách lámou psi … :-)

          0 0
          • discover  

            takze mraz nieco pod nulu je v pohode ak som len v lese kde nie je posolene (ono nebyva casto ani v meste) a problem robi len sajrajt ako sol blato a pod… a ked uz hovorime o mraze aka teplota biku uz ozaj zacina vadit (vynechajme chod vidlice).

            0 0
            • jpl  

              Netusim, jak je to se strukturou materialu … :) Ale uz jsem nekolikrat jel na biku v –15 stupnich a zatim vydrzel.

              I kdyz. Ted zrovna resim zarostlou sedlovku, tak jestli neni zamrzla.

              Jinak ve snehuh to chce dbat na ocisteni a ususeni snehu, promazani, hlavne retezu. Dost ve snehu trpi spalky, ale min nez na blate …

              0 0
            • jpl  

              Aby to nevypadalo: Samozrejme, ze bajk v zime asi trpi vic nez v lete na suchu, ale uricte to neni na odpois po jedne zime. TAky zalezi na cetnosti vyuziti. Pro castejsi jezdeni v zime uz by asi stalo si postavit z jetych dilu dvojku, pro prilezitostne vyjeti, prevazne po cestach to za to asi nestoji …

              0 0
              • Man  

                stiham jazdit max. cez vikend, takze ked to dobre premazem, tak aj full by mal vydrzat, nie?

                0 0
                • jpl  

                  Pravidelne o vikendu jezdim v lete, v zime jsme mel na mysli parkrat za mesic. Jinak, s jezdenim v zime na fullu nemam zkusenosti, teprve ho stavim, takze se vyvaruju rad a doporuceni. Urcite jsou tu jini, zkusenejsi. Jezdil jsem jen na HT, tak 2–3× do mesice (tzn 10× za zimu. Asi to pro kolo nebyla uplne lahudka, ale dalo se to …

                  0 0
      • Man  

        Otazku som dal preto, ze v sobotu som konecne vybehol do „snehu a ladu“ na HT s pevnou vidlou a po celej sezone na fullovi to bol teda pekny humus pre moje zhyckane telo :-). Rozmyslam nad tym, ze full bude zaroven aj zimak, len neviem, ci nebudem musiet na jar kupovat novy bike :-(, preto ma zaujimaju skusenosti ostrielanych zimnych jazdcov.

        0 0
    • blue  

      kdybych ted nemel jiny financni priority, tak bych si zimaka na jezdeni do prace urcite poridil… na vyjizdky klidne ale na fulu…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Vsak na jezdeni do prace mam zimaka i v lete :)

        0 0
        • blue  

          ja ne :-) v lete mi to nevadi a po praci se jeste projedu, tak proc se trapit na zimaku :-)

          0 0
    • Pekáček  

      Časem se mi sešlo tolik dílů, že jsem si z nich zimáka postavil. No teď už teoreticky i dva :o) Hlavní problém je, aby byly co nejpodobnější, přesedat na težší a méně pohodlný rám s jinou geometrií a netlumenou vidlí se někdy nechce. Teď když se nemůžu vymotat z problémů s rámem, navěsil jsem na Duratec zimákový kola, převody, brzdy a vidli. A blatníky. No vlastně teď sem tam dal Marcošku, a? jí prozkouším.

      0 0
    • mastihuba  

      Kola mám dvě a jednýmu říkám zimák. Chybí mi na něm akorát nášlapy, a ty tam dám hned jak se mě povede zrepasovat starý co mám v šuplíku. :)
      Jak ale zaznělo výše. Proč se trápit na starým. Jezdím na tom co je zrovna v provozu.

      0 0
    • rasto  

      do prace jednoznacne zimak. v lete/ zime. na vyjezdy kralovske svezeni na mem sfinxu ;-) akurat davam bacha na prejezdy po asfaltu – sul je sv.na :-/

      0 0
    • jecnak  

      Na silnici, turistiku a do sracek v zime mam zimaka (stary ocelak bez odpr. vidle + blatniky). Kdyz je ale v zime snih + mraz, tak vytahnu i zavodaka a jedu se projet do lesa. Silnicim se ale vyhybam jak cert krizi, protoze sul je solidni likvidator.

      0 0
      • satan123  

        Já jezdim na kole i ted tak 1 dene tak na 1 a půl hodiny a vidle my stvrdne tak za půl hodiny

        0 0
        • jecnak  

          Si musis koupit poranou vidli a ne drzak predniho kola. Pokud mne nezmrzne olej, tak mi vile pruzi a tlumi jak ma.

          0 0
    • BH  

      doporucuji na zimu spesl kolo-tedy zimaka, ovsem zalezi na tom jak chces v zime jezdit. pokud jen do terenu a v dobe , kdy je denni svetlo muzes asi bikovat na normalnim kole, jen musis pocitat s tim, ze pokud nezamrzne je v lese humus- tedy blato. na snehu a lede pak neni problem. Pokud vsak chces jezdit po cestach a nekdy i za tmy, pak ma zimak s blatniky a svetly opodstatneni.Na cestach v zime byva sul a dalsi svinstvo a to dokaze znicit lestene casti kola (rafky, kliky a pod.)Trpi i dalsi casti kola. Ja zimaka pouzivam a obcas pokud je treba zamrzlo a trocha snehu vyrazim na „ostrem“ biku do lesa. je to zajimave svezeni,ale v uvahu to pripada pouze o vikendech,neb pres tyden musim pracovat

      0 0
      • Man  

        Takze vseobecna rada znie: na blbnutie do zasnezeneho lesa kludne vylesteny full a slanu cestu radsej toho mojho pevneho zimaka. Vyrabam uz zimne plaste s hrotmi, takze ich asi nahodim na toho fulla. Vdaka vsetkym za nazory :-).

        0 0
    • jihra  

      Já jsem toho názoru, že sníh ničí kolo daleko méně, než déš? a bláto v létě. Pokud kolo po vyjížďce od sněhu dobře očistím, tak no problem. Teplá voda, smetáček a jedu. Nechám oschnout, promažu a OK. Sem tam jsem pro rychlejší usušení (a? něco nezrezne) použil horkovzdušnou pistoli (dá se i fén). Když je větší mráz a prašan, tak kolo jenom ofoukám kompresorem a většinou to stačí. Bláto v létě působí daleko agresivněji co se týká mechanického opotřebení součástek. No a rezne to stejně v zimě i v létě, pokud to nenamažu.

      0 0
      • pavelr  

        Jedním z důvodů, proč mám zimáka, je, že ho parkuju v nevytápěný garáži. Po zimním příjezdu ho rychle vometu od sněhu koš?átkem, prostříknu řetěz a rychle domů do tepla. Když je sněhu trochu víc, ale na běžky ještě málo, tak se silnici a soli člověk těžko vyhne, protože jinde se prostě jezdit nedá.

        0 0
        • jihra  

          Já extra zimáka nemám, jezdím v zimě v létě na stejném kole. Mám to štěstí, že jsem po 50m jízdy po cestě (a navíc nesolené, jen sypané škvárou) v lese a tam se můžu vyřádit. No a když jedu někde do hor (kolo do auta), tak v horách se také nesolí. A jak už jsem psal výše – sníh a led je menší zlo než bláto a voda.

          0 0
    • Glum  

      Zimaka mam, ale pouzivam ho spis jen tehdy, kdyz ho musim nechat nekde chvili uvazanyho. Vetsinou jezdim na prvnim kole. Samozrejme v zime kolo vic trpi, krome spotrebaku (retezy, spalky, pastorky, lanka + bowdeny) docela trpi rafky. Nejhorsi je sul – snazim se kolo casteji oplachnout, vycistit, namazat. A obcas vyndat a namazat sedlovku.

      0 0
    • Daf  

      Ja zimaka nemam a ani by me na nem nebavilo jezdit. Jezdim vsechno na zavodaku. Nemam pocit ze by kolo nejak vyrazneji v zime trpelo akorat mi obcas praskne buzirka bowdenu. Kdyz je venku na silnicich brecka, nebo v terenu blato tak proste nejezdim nebavi me to.

      0 0
    • black.horse  

      Voe, neřeš zimní bike… Víš jak se jezdí v zimě? Vezmeš si kulicha a dvoje trenky a jedeš…:-)) Zbytek neřeš:-)

      0 0
    • Matts.  

      V zime jazdím na bežkách. Nabikujem sa za sezónu dos?, treba zmeni? náradie, aby ma to bavilo aj o rok. Máme u nás pár, no nechcem urazi?, ale keď ho stretnem na biku na vyratrakovanej trati, ako jebe stopu a vobec mu to nejde, tak by som ho najradšej z toho zrazil. Bike patrí na cestu alebo do hory, ale nie na upravené lyžiarske trate.

      0 0
    • M1R3K  

      bajk upravenej na zimu..

      http://sweb.cz/…lheizung.JPG

      :-)

      0 0
      • blue  

        to sem zvedavej, na kolika webech a v kolika mailech tu fotku letos jeste uvidim :-) tady je to uz podruhy :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.