• krtek

    Cau. Mam na zimu na jezdeni do prace staryho ocelovyho favorita, ale uz je tak rezavej ze se na nej nemuzu divat a tak jsem se rozhodl ze ho nabarvim. Bude mi stacit jen klasicke ocisteni, zbaveni stare barvy, odmasteni a nasledne nabarveni nejakou obycejnou barvou na zelezo ? Nebo ta klasicka barva na zelezo se bude dost otirat ? Proste jakou barvu mam pouzit kdyz mi nezalezi na nejakem estetiskem vzhledu kola (kvuli zlodejum ani nechci aby vypadalo nejak obzvlast dobre). Asi barvit budu jen stetcem protoze strikanim bych na kolo spotreboval desetkrat vic barvy nez by bylo skutecne potreba.

    0 0
    • RomanH  

      Ošmirgluj a použij ZÁKLADNÍ barvu, ta zloděje dostatečně odpudí :o)

      0 0
    • RUMcajs  

      Jestli chceš, aby barva fakt držela, tak nech rám opískovat a pak ho natři základovkou, popř. vrchní. Důležitý je natírat hodně řidkou barvou a vrchní pokuď možno ve dvou vrstvách. Je to lepší než jedna silná a hlavně to dýl vydrží.

      0 0
    • TinkTink  

      Hmm..ja uz bych se nevenoval natirani nebo strikani kola svepomoci – je to drahy a nemuze se to vyplatit…kdyz to hodis do bajkovy lakovny, tak te to vyjde do litru i s opiskovanim (si spocitej ty barvy, ktere te to bude stat..to usili…

      Ja sem se tak dlouho paral se svym dualovym ramem, nez jsem ho vrazil do lakovny – vysledek: perfektni ruzova – PinkTinka mam doma. :)

      0 0
      • ravo  

        No jo, ale to je potíž, protože když si to nechá někde nastříkat, tak nedocíli toho, aby to odrazovalo čorkaře… Jedině, kdyby dobře zaplatil za to, že mu to nastříkaji špatně:-)

        0 0
        • pegas  

          Ted v lete jsem delal novou barvu na kole-zbavil jsem se stareho nateru,byla to fuska,ale je to dole a koupil jsem za 300 stovky barvu ve spreji-jeden sprej zakladova a druhy vrchni-metaliza.A kolo vypada jak novy,jeste nejaky nalepky a neni poznat roydil.Prodavac garantoval dlouhou zivotnost…tak uvidime=o))

          0 0
      • Otto  

        :o) No, perfektní ružová na bajku snad být ani nemůže :o)))))

        Pokud není na rámu barva z autolakovny(tj dvousložkový akrylát, polyuretan) tak to nic nevydrží, to souhlasím.

        0 0
    • speedy g  

      s barvenim starych kol mam bohate zkusenosti…dve ukrajiny a jeden favorit chapu ze se s tim nechces moc parat-myslim ze cele to smirglovat je zbytecna vec-otriskas to jak tak-staci jen lehce zacistit nejvetsi rany a dobre odmastit-potom to nastrikat sprejem…pohoda navic pokud si das trochu prace s izolepou a dalsi barvou tak muzes dosahnout skvelych barevnych efektu-ja mel cerne ukrajiny s oranzovozlutymi plameny vepredu a kamosi nechapali ze sem si to udelal doma sprejem za pul dne jinak komaxit ti hodi i za pet kil-vzhledem k cene spreju to stoji za uvazovani

      0 0
      • RUMcajs  

        Jo, komaxit je sqvělej, když ho někdo umí. V práci s ním stříkám hasicí přístroje.

        Jediná nevýhoda je, že se prášková barva musí nechat vypíct při 150 – 180 C, takže to chce odmastit i vnitřek rámu, nebo to vymyslet tak, aby mastnota netekla na prášek.

        Taky je důležitý zjistit, co se při týhle teplotě rozteče a co ne (plasty).

        0 0
    • blue  

      kamarad si nedavno sam strikal vidlici, marzochu… nechal si namichat v autolakovne podle ramu presnej odstin, dali mu to do spreje rovnou i s nejakym tvrdidlem… vubec bys na ty vidlici nepoznal, ze je nastrikana doma… akorat to prej diky tomu tvrdidlu dela malinko silnejsi vrstvu… cely ho to stalo za ten sprej tusim kolem petikila… kdyz budes strikat hodne s rozmyslem, tak podle me musi ta plechovka stacit i na celej ram

      0 0
      • speedy g  

        no ja premyslel nad necim podobnym,ale zajimalo by me jak to vyresil aby nastrikal jen to co poteboval…mel ji uplne rozebranou nebo jen zalepil nohy???

        0 0
        • RUMcajs  

          Barva chytne jen na odmaštěný části, takže předpokládám, že stačí vnitřní nohy stříknout WD, GT, napatlat vazelínou atd. a jde pak normálně setřít hadříkem. Taky se dá použít malířská papírová zakrývací páska.

          0 0
          • JD  

            Hahaha.

            Barva chytne jen na odmaštěný části – To budeš koukat co udělá na zamaštěných…

            Všechno zakrejt páskou!!!

            0 0
    • JD  

      souhlasim s tím „ukrajincem“

      Sprej se dá taky výborně napodobit tupováním molitanem. namočit molitan do barvy a kolmo přimačkávat. Taky jsem takhle dělal různý patvary.

      Spreje je škoda. štětec je v pohodě. na pár kroků to nepoznáš. A když štětečkem opatrně vybarvíš mufny, to je teprve paráda…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.