• Petel

    Ahoj, tak jsem si koupil svého prvního horáka(Kellys Maqnus 05 za 13000,–). Jezdím hodně (v sezóně denně), ale zatím jen na crossu. Co mě překvapilo je délka rámu těchto kol. Na svých 180cm mám 19,5"(L) rám a musím přiznat, že jsem si na prvních kilometrech připadal trochu natažený, přestože preferuji ležatý posez. Dle doporučení by mi však měla tato velikost rámu odpovídat. Geometrie je u kolo této cenové relace prakticky stejná(Merida, GT). Možná jsem jen z crossu zvyklý na jiný posez. Vyměnil jsem tedy představec 120mm za 80mm a zajímalo by mě zdali se to neprojeví na jízdních vlastnostech, vedení je trochu citlivější. A hlavně zvolil jsem dobrou velikost rámu?Jezdím hlavně polní a lesní cesty,sjezdy , vyjíměčně technické pasáže v lese. PS znáte nějaké dobré trasy kolem Valmezu a Nového Jičína

    Díky Petr

    0 0
    • Sabbath  

      Ja mam taky Magnuse v 19,5 a merim 176 cm. Velikost kola mi sedi dobre

      0 0
    • rock  

      180cm na 19.5" by mělo být víceméně akorát … jestli se nepletu, tak Magnus má sedlovku hokejku Ritchey, tak možná nahradit ji rovnou sedlovkou a posed se zase o něco zkrátí …

      0 0
    • Meesha  

      ja mel magnuse taky 19,5" a mam 185cm. Na normalni jezdni to bylo v poho. Ted uz by mi pripadal asi kratekej.

      0 0
      • Petel  

        Krátký to jo:).Ony ty L rámy jsou na velký rozsah výšek a tak asi ti menší na nich mají rovné sedlovky a kratší ředstavce no a ti větší naopak. Proto jsem tu taky psal neb jsou tu i zastánci malých rámů a dloouuuhých představců a hokejek a já si pak nebyl jistý zda-li je to ono.

        0 0
    • black.horse  

      já mám přes 190… asi 192 tipuju… a rám mám XL.. asi 19–20"… a je to docela velký:-)

      0 0
    • Palba  

      Kdysy davno sam mel taky krosku a koupil jsem horaka a matne si vzpominam, ze sem chtel taky skracovat predstavec, nanestesti sem to neudelal a ted toho nelituju. Cim vic budes jezdit, tim vic ti bude vyhovovat delsi posez, takze predstavec co mas nevyhazuj. Kazdopadne s vymenou bacha – v prubehu sezony, se nedoporucuje menit posez.

      0 0
      • Petel  

        To má něco do sebe. Řekl bych, že přece jenom rámy L jsou dělány i na výšku 185, tak nekde se ten posez na ten optimální upravuje. Zkusím nechat ten kratsí představec a na ležačku si dám rohy. Podle výpoctu na wrenchscience byl dlouhý tak proč tomu nevěřit(teď je délka jen o cca 3cm větší než doporučená).

        0 0
        • BB  

          zkus to takhle, nejprve si dej sedlo do spravne polohy. To ze dela tak, ze si sednes na kolo, das kliky do vodorovne polohy, spustis z kolena olovnici a ta musi protnout osu pedalu. Pokud ne, tak soupes sedlem dopredo nebo dozadu, az to docilis. A kdyz mas sedlo ve spravne poloze, tak kdyz se podivas na osu predniho kola, tak by mela byt zakryta riditky. To je neutralni posed, ani kratky, ani dlouhy. Pokus jsou riditka pred osou, das kratsi predstavec, pokud za osou, das delsi.

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Ja nemam ohledne posedu co rikat, ale jsou tu lidi co by rekli napr. „Zkus si koupit o 3cm vetsi boty“ ;)

          0 0
          • MartinXC  

            No, jestli tě ty současné tlačí, tak si zkus koupit o 3cm větší … ;-)

            0 0
    • borda  

      presne takhle jsem se cítil po tom, co jsem zvyklej na krosse presedl na novyho horaka. byl jsem z toho celkem nestastnej. nicmene je to otazka dvou tri vyjizdek a zvyknes si.

      0 0
    • Siddha  

      zalezi na tom, jak na kole sedis, jak to s nim umis a tak, me taky tyhle „standartni posedy“ nesedi a volil bych mnohem mensi ram, ostatne uspesne sem sezonu se 180 cm brazdil jizni moravu na 16" Meride… ted mam 19" Authora a udelat rychlej manevr ve sjezdu je k posrani. kdyz chces jezdit po silnici ber vetsi, kdyz v terenu, mensi… jo jinak su silnicar!

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.