Znojmo 142,1 km

Přidat foto

Chrám Svatého Mikuláše Znojmo.

Kostel Panny Marie Matky-Tavíkovice.

Kostel Všech Svatých-Přeskače.

Rotunda Na Nebevzetí Panny Marie-Plaveč.

Foto se současnou helmou. Ale příští report už bude s novou helmou. Rozhoduji se mezi Specialized Propero a Specialized Prevail. Chtěl bych ji využívat na HT i gravel.

Zmrzlinový pohár a domácí hrušková limonáda.

Zákaz vstupu.

Vodní nádrž Znojmo- je to nepřístupný, tak aspoň foto z dálky.

Chrám Svatého Mikuláše Znojmo-zblízka.

Můj oběd v Nepálské a Indické restauraci ve Znojmě. Jídlo jsem si přendal na talíř.

Tento vláček jezdí ve Znojmě.

Foto pro Kotwíka- gravel ideál, ale ne pro mě.

Po takových cestách jsem šel k skalnímu útvaru Obří hlava. Byly tam i cesty s mnohem větší hustotou kamenů u sebe.

Neví někdo?

Neví někdo?

Tady byla nějaká akce s jídlem. Já jsem byl najezen, tak jsem si to jenom prošel a prohlédl.

Kašna se sochou Svatého Václava ve Znojmě.

Památník Prokopa Diviše ve Znojmě.

Na této zastávce mě po 15. hodině přepadla silná dešťová přeháňka s kroupami a větrem. Trvalo to jen chvíli, pak svítilo slunce a bylo fajn.

Taky jsem byl s Diveržákem schován při průtrži mračen. Nějaký déšť a kroupy se díky větru pod střechu dostaly. Ale já jsem k tomu živlu byl otočen zády. Takže jsem měl mokré lýtka a batoh. A po chvíli to uschlo.

Tatarov myslím, že v Dolních Vilémovicích.

Po Znojmě jsem chodil samozřejmě po cestách s kamennými kostkami pěšky. Cvakat zubama se mě nechtělo.

Původně jsem chtěl jet někam k Brnu, ale pak mě blesklo hlavou, že jsem nebyl dlouho v okrese Znojmo, tak jsem nakonec jel tam a to přímo do Znojma. Nikdy jsem tam nebyl, tak jsem byl zvědav jak se mě tam bude líbit. Pečlivě jsem si nastudoval předpověď počasí a vyjel jsem k cíli. Cestou do a ze Znojma nebyla žádná benzinka, až ve Znojmě, ale vzal jsem si pro jistotu na cestu dvě malé balení sušenek a 0,5 l tekutiny ve dvou bidonech. Nakonec cestou do Znojma jsem vůbec nic nesnědl a z bidonu jsem vypil jenom pár loků. Cestou do Znojma jsem přemýšlel jak mě Znojmo bude chutnat. Diveržák je aktuálně po servisu za 6k. Dělaly tam nové záplety, náboje a ráfky zůstaly stejné, ale dali tam o trochu silnější dráty, takže žádný drát už by neměl na zadním kole prasknout. Dávali tam i nové ložiska a nový řetěz a seřízení převodů. Musím říct kvalitně odvedená práce. Cestou do a ze Znojma, žádný déšť nebyl, akorát na zpáteční cestě v jednu chvíli mohutně pršelo a padaly kroupy, ale bylo to jen chvíli. Pak opět vysvitlo slunce a bylo pohodový počasí. Jako ve Znojmě se mě líbilo, měli tam i někde “chodník pro cyklisty”, což se i hodilo. Chtěl jsem původně navštívit i Hatě u Znojma, ale kvůli nejistému počasí jsem od toho upustil. Na závěr pobytu ve Znojmě jsem chtěl navštívit skalní útvar Obří hlava. Diveržáka jsem si zamčel zámkem na začátku cesty o zábradlí zámkem a vyrazil jsem po těch krkolomných kamenitých stezkách k cíli. Dopadlo to nakonec tak, že jsem nakonec cíl nenavštívil, byl jsem úplně blízko, ale nohy mě z pěsí chůze, tak pálily, že už se to nedalo vydržet, otočil jsem se tedy a vyrazil cestou zpět k zamčenému Diveržákovi. Před odjezdem ze Znojma jsem chtěl ve Znojmě testnout jednu zmrzlinu, ale po tom zničujícím výšlapu jsem na to už neměl chuť. Nasedl jsem proto na kolo a vyrazil naplánovanou trasou domů. Byl to povedený výlet do místa, kam jsem chtěl delší dobu jet. Protože jsem k Třebíči dojel ještě za světla a síly ještě nějaké byly, udělal jsem si malou zajížďku na okraj Třebíče do Lidlu pro rohlíky, rohlíky, ale byly vyprodané, koupil jsem tedy dalamánky a loupáčky. Kam pojedu příště zatím nevím, ale určitě to bude pro změnu do jiného okresu.

(vloženo 26.5.24)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

28.5.24 19:24

Kožíšku, ty otazníky budou smajlíky, co BF nepodporuje ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

28.5.24 17:19

Jano86: díky, souhlasím

Aduldinho: určitě dám vědět jak bude cukrárna otevřená, když jedu do Velkého Meziříčí, většinou se tam zajedu podívat přes výlohu, minule tam byly dveře otevřené a stěhovaly tam vitríny.

Sandy1: proč ty otazníky

Reagovat
sandy1
sandy1

28.5.24 16:18

Pěkné Kožíšku, pěkné ????

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.5.24 10:32

Kožíšku, super, tak dej pak vědít, třeba bych se tam zajel podívat na tu novou cukrošku?! ;-)

Reagovat
Jano86
Jano86

28.5.24 05:41

super vylet!krasny kraj!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.5.24 15:32

Jáchym 1: po Znojmě mě to chodilo a jezdilo. Vyjímka bych ten výšlap ke skalnímu útvaru Obří hlava. Kdyby to byly cesty bez houště velkého kamení nebyl by problém. Ale udělal jsem proto maximum, abych dosáhl cíle.

Miťo: v rakouské Vídni jsem byl několikrát v roce 199X, pěkný město a hlavně se tam neválí odpadky po zemi jako u nás.

Bára2: mě jízda v dešti nevadí, ale když do toho fouká silný vítr je to problém. Na cyklovýletech si za jídlo a pití “vyhazuju z kopýtka” pravidelně a nehodlám v tom přestat.

MilanT: díky, při výšlapu mě vadilo hlavně plno velkého kamení často vedle sebe a ještě to bylo mokrý. Pár kilometrů jsem jistě ušel. Šel jsem k Obří Hlavě, začátek cesty viz. Fotografie

Vlasto: chtěl jsem Maxi pohár, ale i tento na pochutnání stačil.

Aduldinho: muzeum kol v Boskovštejně jsem chtěl taky někdy navštîvit. No co, za chvíli otevřou novou cukrárnu ve Velkém Meziříčí, to mě náladu jistě zvedne.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.5.24 13:13

Super, Kožuchu, smekám, já tento víkend nějako prokavalčil, v sobotu dosti přšelo a v nedělu jsem měl rodinné povinnosti, ve Znojmě jsem taky ještě nebyl, budu to muset někdy napravit, každopádně škoda, že zrušili muzeum kol v Boskovštejně, tam jsem naopak byl a to bych ti tedy vřele doporučil, bohužel už není co :-(

Reagovat
vlasto
vlasto

27.5.24 12:39

Pekny. Ten pohar vypada taky dobre.

Reagovat
MilanT
MilanT

27.5.24 08:35

Znojmo jako cíl vyjížďky chválím,je nádherné.Před týdnem jsem se ze Znojma vrátil.Hatí nelituj,to je fialový hnus plný blízkovýchodních a jim podobných lidí a je to tam jak u kolotočů.Obří hlava v tretrách není nejlepší nápad :-) Jedině tam dojít shora od Hradiště.To je o dost kratší pěšina.

Reagovat
bara2
bara2

26.5.24 23:06

Krásné fotky. Mnohá místa jsem loni na výletě do Znojma viděla, tak děkuji za připomenutí. Vůbec ses nezanedbával, pohár vypadá suprově. Za přečkané bouřky máš pochvalu, nebál ses vyjet a dokázal ses na tu chvíli deště schovat, tak je to správně. Mě riziko bouřek drží blízko u domu, na cestu někam dál si netroufám a stejně mě v sobotu chytla bouřka pár kilometrů od baráku :-).

Reagovat
miťo
miťo

26.5.24 21:20

Pěkně, Znojmo mám rád. Díky za připomenutí. Zrovna jsem procházel trasu do Vídně a kudy nejlépe projet Znojmem ;-)

Reagovat
Jáchym 1
Jáchym 1

26.5.24 21:16

Pěkně jsi pojezdil i pochodil,ale vlastně nepochodil(ne­došel):-)

Dobrá runda.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bara2 6
hawrda 10
FreeBoy 5
miťo 13
D3VL3R 3
doubeq 8