Severka konečně vyšla

Přidat foto

Severka :-)

V Suchém žlebu byla tma, vlhko, ale krásná příroda okolo.

Opičí hory ;-)

Čím výš jsem vyjížděla, tím víc jsem se blížila ke slunci.

někde mezi Šošůvkou a Sloupem

na místě srazu

ve Sloupské jeskyni

na začátku cyklostezky z Blanska podél Svitavy

podél Svitavy

na sluníčku se pěkně jelo :-)

podél Svitavy po silnici z Adamova

Bílovice nad Svitavou

Zemanova cukrárna v Brně na Josefské

:-)

u Orloje

Svitavské nábřeží v Bronxu

V sobotu to konečně vyšlo :-)

Dali jsme si s Aduldinhem sraz nahoře ve Sloupu a sjeli Pustým a Punkevním žlebem do cukrárny Severka v Blansku. Tu cukrárnu můžu jenom doporučit: Kolo venku pod dohledem kousek od stolečku uvnitř, netřeba ani zamykat. No a těch zákusků! Jeden hezčí jak druhej. Oči by vzaly hned od každého jeden kousek, na hodně velký talíř. Střízlivě jsem si dala jen tři kousky – větrník a dva dortíky :-)

Společně jsme dojeli podél Svitavy do Brna. Protáhla jsem Adu městem až do centra, pěkně podél kolejí, aby se jich přestal bát, aut jelo minimálně, co by na prstech ruky spočítal, a tramvaj jsme potkali možná jednu (?). V Zemanově kavárně jsme si dali další dortík, vyfotili kola u Orloje a doprovodila jsem Adu na cyklostezku podél Svitavy, aby nezabloudil.

Do Sloupu jsem jela brzo ráno přes Veverskou Bítýšku a Kuřim. Od Chudčic je to po cyklostezkách a vedlejších silnicích až do Šebrova. Ve Svinošicích je to trochu rozkopané, ale při troše snahy se to dalo projet. Sjezd do Blanska po silnici se širokou krajnicí je příjemný a Suchým žlebem nahoru je to krásná projížďka.

Celkem mi výlet dal 132 km. V mapce nejsou pojížďky k cukrárnám a po Brně.

(vloženo 22.10.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

31.10.23 09:54

JJ, když vjedeš na náves do těch u Vyškova, tak ten stadión tě vyloženě praští do očí, zabírá půlku návsi :-)

https://www.idnes.cz/…o-sport_coch

Reagovat
bara2
bara2

31.10.23 09:30

No vidíš, a já jsem si vždycky myslela, že když mluvili v rádiu o drnovickém fotbalu, že mluví o těch Lysických. A říkala jsem si, kde se v takové díře bere takovej tým :-D :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

31.10.23 08:15

Jistěže, ty fotbalové, kdysi ligové! ;-)

https://www.oudrnovice.cz/

Reagovat
bara2
bara2

30.10.23 14:34

U Vyškova jsou nějaké Drnovice ? :-D :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

29.10.23 22:47

Ale už jsem tam potkal i Domču Elkováka, je z Drnovic ale ne z těch u Vyškova, ale těch našich u Lysic ;-)

https://www.hkcycling.cz/…minik-neuman

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

29.10.23 22:44

Nee, spíš banda důchodců to tam blokovala a i dost lidí si zákusky odnášelo, pak tedy dokonce dorazila kolegyně z práce s manželem a ti tedy byli kolmo, takže GJ! ;-)

Reagovat
bara2
bara2

29.10.23 20:21

Jo, Adu. Vypadá to hezky, dobrá volba :-) To tam dojelo tolik cyklistů? Třeba to tady čtou a vyrazili to tam okouknout :-D

Reagovat
Hagner
Hagner

29.10.23 18:55

Adu na tebe je přeci jen spolehnutí :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

29.10.23 17:40

Dnes v Severce narváno, musel jsem ju dvakrát obkroužit! :-P

Reagovat
bara2
bara2

27.10.23 19:40

Hagnere, ten větrník měl moc dobrou klasickou náplň. Škoda, že to nemělo čokoládový vršek, takový větrník jsem nepotkala už snad dvacet let. Ale i s tou cukrovou polevou jsou dobré. Malakov byl výborný. Tam a zpátky mi to vychází na stovku, Blansko zařadím do pravidelného itineráře, něco jak Pálava na jihu bude Blansko na severu, když teda nebude mrznout, to by tím směrem nešlo :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.10.23 11:01

Pepo, a jo, já to moc nezkoumal, myslel jsem, že sis tenkrát fotil tu druhou směrem na Ostrov, tož to je jedno, mám ji i stylově z kolem ;-)

Reagovat
Hagner
Hagner

27.10.23 09:50

Kua, ten větrník je hnedle motivace pro cestu do ČR :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

27.10.23 09:00

TVL Adu je to úplně stejná jako na mojí fotce . Asi potřebuješ silnější brýle :-))))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.10.23 21:12

Baru, dnes jsem ti blejskl jednu z vápenek, tuhle Pepča nemá, je kousek nad Brouškem u zkratky na Šófku ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.10.23 21:09

Kožíšku, ty máš fakt dotazy na tělo, byla moje, stačí ti to takto? :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

26.10.23 19:32

No musím se zeptat, nejde mě to do hlavy, koho je ta Fanta pomerančová je asi tak uprostřed, to jste ji pili napůl?

Reagovat
bara2
bara2

26.10.23 11:36

Ufone, tos viděl jenom zvenku, nebo sis tam dal aspoň rakvičku?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

25.10.23 07:52

Baru, já to nechám u Pustého, já to mám tak zafixované, jestli pak navazuje Punkevní už je jen takový detail, občas tedy popletu Pustý a Suchý, to je asi podle místňáků větší faux pas! Už to, že občas pletu ta Jedovnice a ty Jedovnice, je údajně neodpustitelné! :-)

Kožíšku, to vypadá lákavě, třeba se to ještě vybere, dnešní výhledy počasí se mění každou minutu snad i vtěřinu?! ;-)

@ufoncz Kávu bych úplně neodsuzoval, když si dám alžíra, tak zas toliko rozdíl nepoznám, ale v Coco mají asi krapet lepší kávu, ale v Blansku mám asi nejradši tu v Cafiscu, navíc je tam super milá obsluha a i mě introverta občas pěkně rozpovídají :-) Co se týče zákusků v Severce, jsou vždy čerstvé a za mě kvalita obstojná, cena bezkonkurenční a že to uvnitř vypadá krapet retro je vlastně pro mě takový příjemný bonus ;-)

Reagovat
ufoncz
ufoncz

24.10.23 20:55

Jak je to s tou Severkou? Mně to vždycky přišlo jako takovej podnik, kde se zastavil čas tak někdy v roce 1980, kde zákusky podezřívám z obsahu margarínů a celkové lacinosti surovin a kde kafe oproti blízké konkurenci rovněž neobstojí. Něco se v Blansku změnilo, nebo si to úplně blbě pamatuju? ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

24.10.23 16:16

No tak, když někam jedu 100+ km v cukrárně se zastavím, ale jinak chodím do cukrárny akorát na zmrzlinu( většinou). Doby, kdy jsem si koupil krabici cukroví a půl krabice cukroví jsem snědl na EX jsou už pryč. Momentálně přemýšlím viz. fotografie, ale má pršet a silný vítr, takže nic.

Reagovat
bara2
bara2

24.10.23 14:22

Adu, ve spodní části u lanovky v mapách píšou Punkevní žleb. V horní části jsou rozcestníky s názvem Pustý žleb. Každopádně vzhledem k počtu lidí, co tam bylo, bych zůstala u Punkevního :-D

Kotewe, „Na Kožucha“, to je krásné přirovnání. Jo!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.10.23 14:14

Kotwíku, my halt neumíme jezdit na dva suchý rohlíky jako ty! ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.10.23 14:12

@gerrard Jeli jste zhruba tudma, který je tedy ten Punkevní žleb? Mám v tom už tedy celkem chaoz, myslím, že Pustý je po lanovku, pak následuje Punkevní, ale možná se fakt pletu? ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

24.10.23 13:46

Super, koukám, že jste se toho v cukrárně nebáli, tzv. Na Kožucha. :-) Pěkný reportík Báro.

Reagovat
gerrard
gerrard

24.10.23 10:19

Jenom technická, to není Punkevní žleb, ale Pustý žleb. Jinak hezký výlet.

Reagovat
bara2
bara2

23.10.23 13:02

Miťo, v sobotu se jelo parádně. Nebyla zima ani horko, nefoukalo a ze Sloupu až do Brna to bylo víceméně pořád s kopce :-)

Adu, langoša ti závidím. Já jsem po těch dortíčkách už ani nevečeřela, ale mít doma langoša, dala bych si ho. Po sladkém správná volba! Já jsem dojela domů pěkně za sluníčka, přivstala jsem si a najela si to ráno :-) U Kojálu jsem byla loni, když je dobře vidět, tak se dá zahlédnout i od nás!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.10.23 11:53

Baru, tož jako nebyl to úplně po tom městě komfort, ale dalo se, jen mě prostě zbrzdilo to cikáně, co mi vlétlo pod kolo a ty si rozvalila jak drak, místňačka se nezapřela, já mám jen k těm kolejím krapet respekt, prostě ani archanděl není nesmrtelný! :-)

Dokonce i zpět se mi nějako ta cyklotrasa vytratila a kousek jsem valil podél kolejí, ale trefil jsem až na jedno malé zaváhání celkem bezpečně na cyklo na Bílovice a zpět si přidal nějaký kopečky přes DušanOFF (památník letkyně), Jedovnice (vyhlášený langoš) a Kojál (mušky útočily) ;-)

Reagovat
miťo
miťo

23.10.23 11:27

Pěkně Báro, 132km s archandělem Aduldinhem osobně :D Gastrozastávky parádní!

Reagovat
bara2
bara2

23.10.23 10:31

Kožíšku, Severka prázdnotou nezela. Tam akorát lidi nevysedávali, ale odnášeli si domů plné krabice dobrot! Fakt tam mají výborné zákusky a ve velmi širokém sortimentu. Nevěděla jsem, co vybrat, nakonec to byl větrník, malakov (ten mívají málokde) a harlekýna. Příští rok si tam určitě zajeď ;-) U Zemana jsem si dala už jen pařížský dortík, čokoláda měla grády, byl skoro černý včetně krému nahoře.

pepo, váhala jsem, jestli k vápence nezajet, ale už bych to třeba nestihla na sraz, tak jen z dálky. Ono by tam zblízka stejně nic moc víc nebylo. Ve žlebech je krásně, nahoru jsem tam jela Suchým žlebem sama, bylo ještě brzo na turisty a byl tam krásný klídek. To místo Opičích hor je fotogenické a má svoje kouzlo i na fotkách v šeru. Dolů v Punkevním žlebu už bylo na můj vkus moc lidí. Ještěže mám zvonek :-) Tam je to už takové civilizovanější, a jenom lanovku jsem si vyfotila.

Adu, pěkných podzimních 120km jsi dal, máte tam nahoře ve Sloupě hezky :-D Občas ses mi ve městě v zrcátku ztrácel v dáli, ale do centra jsme dojeli v pohodě, ne? Až teda na to rozkopané Tomkovo náměstí s cikánětem, ale s tím nic nenadělám, objíždět to tam není moc kudy. Až to u řeky udělají, bude se jezdit kolem vody.

Milesi a Weissi, počasí se povedlo a udělali jsme si pěkný výlet :-)

Makimaki, v Severce jsem si musela dopřát, to bylo za oběd, vyjížděla jsem ráno. A měli jsme jen samé zdravé kousky na doplnění sacharidů. To čokoládové se šlehačkou je „pohádka“ :-)

Aleši, děkuji.

Kocoure, to jsem ještě měla teplou bundu, ráno bylo kolem deseti stupňů, ve žlebu byla zima i při jízdě nahoru a v tom druhém taky, protože jsme sjížděli dolů. Vlastně jsem se až do Severky pořádně nerozehřála, fotka je hned při donesení zákusků ke stolu, než jsem se stačila vysvlíknout, uvnitř bylo příjemně teplo.

Hawrdo, je tam krásné okolí, přijela jsem tam ještě před otvíračkou, ale aspoň byl chvíli čas ohřát se na sluníčku.

Reagovat
hawrda
hawrda

23.10.23 09:08

U toho stolu, kde je opřené kolo :).

Reagovat
hawrda
hawrda

23.10.23 09:07

Tak přesně u toho stolu na místě srazu jsme v létě s holkama seděli :).

Krásně tam všude bylo.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

22.10.23 20:26

Báro, krásnej report. Ty seš fakt nezmar, když mi včera Adu, posílal tu fotku z kavárny, tak jsem si myslel, že za tím stolem sedí on, tímto se ti omlouvám, že jsem tě nepoznal ;)

Reagovat
Ales007
Ales007

22.10.23 19:32

Krásně jste si to spolu užili! Palec nahoru :-)

Reagovat
makimaki
makimaki

22.10.23 19:28

Máte jedničku – na to, jak si patláte žaludky, máte super nájezd. Styďte se! PS.: To čokoládové se šlehačkou vypadá nejlíp.

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

22.10.23 19:22

Vypadá to, že jste si to pěkně užili. Palec hore…:-)

Reagovat
Miles90
Miles90

22.10.23 19:11

Parádní rande vouz.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.10.23 18:54

Baru, díky moc za návštěvu, bylo to fajné, pokec, projížďka na pohodku a protáhnutí do centra Brna, kam bych osobně asi kolmo úplně nevyrazil ;-)

Kožíšku, i ta Severka se dokáže občas slušně zaplnit, ale samozřejmě to není centrum Brna ;-)

Abych se nenechal úplně zahanbit, tak jsem nakroutil alespoň 120km, na říjen celkem slušný počin.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

22.10.23 18:50

Báro opět parádní výlet. Cesta žlebem je příjemná hlavně v létě. Fotka Opičích hor je nej. A vapenku na sedmičce jsem loni v létě vyfotit z blízka :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

22.10.23 18:40

Já už jsem myslel, že se toho nedočkám. Koukám, Severka zeje prázdnotou a u Zemana je plno, nijak mě to nepřekvapuje.

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 15
MichalOld 7
Pepa Hrabačov 23
brtníček 9
vlasto 12
zbyslavjak 17