Děvín

Přidat foto

Po několika dnech dešťů se v údolích dělá krásná mlha.

V první chvíli jsem si myslela, že jsou to divocí koně Przewalského :-D

Dyje u Drnholce

Cíl na obzoru!

Tudy jsem šplhala nahoru.

vysílač Děvín

Geodetický bod na vrcholu hlídají vlci!

Dolní Věstonice a Ptačí ostrovy

Horní Věstonice a Mušovská jezera

Pavlov a Novomlýnské jezero

hrad Děvičky

Svratka u Pouzdřan

u Vranovic začíná kvést řepkal

Jihlava u Medlova

Celou zimu jezdím k jezerům, koukám na Pálavu už skoro od domu a nahoře jsem ještě nikdy nebyla. Dnes jsem to napravila a vyšplhala až k vysílači. Je od tama pěkná vyhlídka na jezera.

Část trasy (mezi body 14–15) jsem šla pěšky po turistických značkách

Celkem 126 km, z toho asi 5km pěšky, ale šla jsem to skoro tři hodiny :-)

(vloženo 16.4.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
plysovykozisek
plysovykozisek

17.4.23 17:16

Báro, ta zmrzlina ve Cvrčovicích je stejně dost přeslazená- tobě to asi nevadí, já jsem wafli tento rok měl několikrát- i jednu slanou ve Vídni, ale zmrzlinu jsem tento rok taky neměl, to, co se prodává před Kauflandem, nepovažuju za zmrzlinu, vlastně nevím, proč si to občas kupuju, když mě to nechutná. Ale zmrzlinová sezóna teprve začíná.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.4.23 12:45

Baru, přesně, na Pálavě je v létě moc teplo, naprosto chápu, že tam jezdíš takto z jara nebo na podzim. Hustopeče asi dostaly jméno od tej výhně, co tam vždy v létě panuje :-) Včera mě malinko napadla taky Pálava, ale nebyl jsem ve stavu to nějak objet, i tak se divím, že jsem s tím jakýmsi nachlazením dal 140km, ale co tě nezabije, to tě posíli se řiká, teď si ale dám minimálně na 2dny určitě od kola pokoj ;-)

Reagovat
vlasto
vlasto

17.4.23 12:33

Pry kam nevyjedu, tam ani nedojdu. A vida, jde to:-))

Reagovat
bara2
bara2

17.4.23 12:00

Adu, trénuju na Karlštejn, to je ještě o padesát dál, ale ta pěší část vydala aspoň za třicet:-) Když jsem se blížila k Pálavě, vypadalo to, že zmoknu (obr.1), ale rozehnalo se to a bylo hezky.

Kocoure, měl obojek (obr.2) :-D

Kožíšku, napršelo hodně, řeky jsou plné, ale žádnou větší povodeň, jak zaplavenou louku v ůdolí, jsem neviděla. Na Pálavě je to samý šutr a voda teče dolů. Hrozně jsem se těšila do Cvrčovic, ale tam ti byla fronta aspoň na dvě hodiny! Takže letošní první zmrzlina ještě nebyla. Vafle ve Cvrčovicích ještě nebyly. Cvrčovice tentokrát zcela zklamaly :-(

Pepo, právě že je na Pálavě tepleji, jezdím tam v zimě :-) Včera tam bylo hezky, nakonec i sluníčko a teplo.

Aleši, děkuji :-)

Jezevče, právě proto jsem nahoru nešla hned od spodu po červené, ale až o kousek dál po vyštěrkované cestě (obr.3), od rozcestí (obr.4) už je to nahoru po kamení včetně schodů. :-) Až nahoru se dá dostat po suchých cestách. Od vysílače k hradu to bylo suché, na hřebeni se voda nedrží (obr.5). Od hradu dolů už to bylo ušlapané stovkama turistů, takže pohoda. Jediné bláto bylo až dole ve vinohradech, tam jsem musela pár louží opatrně obejít. Ve finále stačilo dole ve Věstonicích opláchnout v kaluži lehce ušpiněné pláště a kolo pokračovalo zcela čisté (obr.6). Žádné bláto se nekonalo!

Detoxy, děkuji! Byla jsem nahoře poprvé! Možná kdysi jako dítě s našima, ale to si vůbec nevybavuji a jen si pamatuji jakési kozy, že na Pálavě byly. Vyhlídka je od vysílače úžasná, jak z letadla! V sezóně tam ale musí všude být moc lidí, i včera jich tam na vyhlídce Strážce bylo plno, u vysílače jen vlk s doprovodem a pár lidí jsem potkala cestou dolů od vysílače. U hradu už bylo lidí plno. Na hrad jsem nešla, chtějí vstupné, už jsem tam před pár lety byla a nejspíš by mě tam s kolem ani nepustili. Včera to vyšlo krásně: bylo pěkně, kvetlo tam plno kvítí a vyhlídka byla nádherná.

Courale, kvetlo tam toho plno, já to neumím vyfotit, ale dvě fotky přikládám. Opravdické petrklíče, navíc v takové velikosti, jsem už dlouho neviděla. Při zemi bylo plno takových těch fialových a bílých kvíteček, svěží zelená, prostě krása :-)

Reagovat
Coural
Coural

17.4.23 11:03

Opět parádní pojezd. Ta probouzející se příroda a výhled do kraje nemá chybu.

Reagovat
detoxy
detoxy

17.4.23 10:43

Noo zase jednou parádní výkon! Pro mě hodně inspirativní, jsem si uvědomil, že už jsem strašně dlouho nebyl u vysílače. A to jsme na Pálavě každý rok. Jinak klobouk dolů, že se ti na takové štrece, chce ještě tlačit kolo do takovýho krpálu.

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

17.4.23 08:02

To se ti chtělo nosit kolo až nahoru? Místy muselo být docela bahno.

Reagovat
Ales007
Ales007

17.4.23 04:36

Bára tradičně nezklamala. Moc pěkné, tleskám! :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

17.4.23 01:07

Krásný výlet jsi opět měla. Pálavu mám moc rád. Hlavně je tam většinou teplo. Jednou jsme šli z Mikulova do Dolních Věstonic pěšky a zpátky autobusem.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

16.4.23 22:42

Báro, sem se divil kolik toho napršelo. Dnes jsem jel většinu cesty v blátě a kalužích, dokonce jsem po trase potkal pár lidí na kole-se divím. Jak jsem dojel do Velkého Meziříčí byl jsem fyzicky skoro na dně, tak jsem si Neplánovaně zašel do cukrárny dobít energii na zpáteční cestu. Pomohlo to.

PS: je vidět, že se ani vlků nebojíš, já bych se k nim nepřiblížil ani za nic.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.4.23 21:55

Baru opět parádní záležitost z fotek sálá jaro a pozitivní atmosféra, u toho památníku je opravdu vlk?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.4.23 21:44

Dost dobrá práce, Baru! Já si dal dnes Hanou s knedlou v krku, nic moc, ale kolem Kromclu bylo krásně teploučko ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 12
Singlespeed 33
Jáchym 1 17
Pepa Hrabačov 11
Pepa Hrabačov 23
plysovykozisek 12