Madeira

Přidat foto

první kolo sbaleno - stačila papírová krabice od kola. Přepravní vak asi drahá zbytečnost a nezajistí větší ochranu. Zvlášť, pokud jedete s kolem výjimečně.

blázniví skotové...btw výsledek byl nehezky rozseklej nos od plastů brýlí 100%

Některé dveře na letištích neprojdeš

První zářez

pico de areiro a vařící hrnec

první levády

cliff trail

christmas trail

lighthouse trail

na závěr ježdění vždy domácí čerstvá ponča v libovolné sebemenší sámošce nebo baru :-)

když nemáte bar, ale sámošku a prodáváte drinky

perfektní infrastruktura po ostrově

vzadu nahoře po hřebenu Hole in one trail - jeden z mých nej

christmas trail

cliff trail

cliff trail

cliff trail

cliff trail

ekologický park trail

traily v eukalyptových lesech jsou nej

fanal

ekologický park trail

fanal

černý trail pod fanálem - skvělej!

procházka pico areiro - ruivo

závěr dne a celého pobytu

přivítání doma---brrrrrrrrrrrrrrrrr, ráno -6 stupňů

černý trail

Naše první a rozhodně ne poslední bajkování na Madeiře, i když to rozhodně nepatří k levným dovoleným :-). Vše zajištěno přes jediné kopáče místních trailů společnost Freeride Madeira a maximální spokojenost. Ostrov mě od prvního dne naprosto okouzlil. Fotek jsem zase ponechal spíš více, ať máte představu jak to probíhá s balením kol a převozem atd.

Počasí vyšlo neuvěřitelně – celý týden 22–24 st. Poznali jsme během 6 dnů ježdění 4 různé guidy a bajkery asi z 8 různých zemí. Za celou dobu ani jeden debil, všichni zcela v pohodě :-)

btw. zajímalo by mě srovnání ježdění a kultury s Finale Ligure, jestli někdo má…

(vloženo 29.3.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Honzas
Honzas

5.4.23 11:20

@lazza: my tam byli dva roky zpátky, letěli jsme z Prahy s Čedokem, byla v tom letenka včetně kol, odvoz z letiště a hotel asi 200 metrů od centrály Freeride Madeira, jezdili jsme taky s nima.

Cenově to takhle bylo v té době asi nejlevnější varianta, co jsme našli. Převoz kol na Madeiře z letiště na hotel a zpátky taky nebyl problém, i když ty autobusy na to nejsou úplně zařízené ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.4.23 10:11

Na co potrebuje cyklista pro sve jezdeni dodavku behem dne v krasne prirode ? Nechápu vubec.

Reagovat
Dag
Dag

1.4.23 22:10

Prostě nádhera. Inspirace jak se patří.

Reagovat
Melvin
Melvin

1.4.23 17:07

cyklista86: na silničce to tam musí být mazec. Takové prudké kopce jsem snad nikde neviděl. A za víc jak týden jsme potkali jen 2 lidi na silničkách. Nám dokonce na autě začaly hořet brzdy v jednom sjezdu a auto skoro nebrzdilo :-)

Reagovat
cyklista86
cyklista86

1.4.23 15:11

I na silnicce se tam da. Klickova mezi kravama.. :D https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
Danhill
Danhill

1.4.23 11:27

Nádhera a atmoška pecka .. Díky za delší rozepsání, je to zajímavé počtení

Reagovat
DaD
DaD

31.3.23 23:24

Velká paráda!

Reagovat
juraj.9
juraj.9

31.3.23 17:23

Moc hezky.....

Reagovat
JKB
JKB

31.3.23 14:19

Super fotky! Takhle na suchu to musí být paráda. Jen bych zde do diskuze doplnil, že kdo plánuje jet ve více lidech a má radši větší volnost, tak se dá půjčit vlastní auto a sám si to tam poshuttlit.

Reagovat
vili
vili

31.3.23 11:37

Mike: v mokri tam bude bojovat kazdej, ale daji se jezdit jednodussi traily. A pocet bajkovych dnu si nastavujes sam. Staci napsat klukum ze zitra si das offday a muzes odpocinout

Reagovat
MikeT
MikeT

31.3.23 11:14

Boží. Tichá závist. Minulý rok jsem hltal ty videa nejen od Trail Huntera a když jsem v té jeho skupině objevil známou tvář od nás, tak jsem dokonce uvažoval, že bych je využil ale po zhlédnutí více videí jsem konstatoval, že na to nemám nejen skill ale hlavně fyzicky. Několik dní takového bikingu za sebou by mě asi zabilo a byl jsem ********, že to nepřišlo před dvaceti roky :-) A to nemluvím o tom, kdyby tam sprchlo, jak jsem viděl některé ty videa po anebo při dešti, tak to bych se mohl jen jít klouzat, doslova :D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

31.3.23 10:27

Paráda, turisticky bych to taky třeba někdy na důchod zkusil! ;-)

Reagovat
Kremen
Kremen

31.3.23 08:07

Nice! Krásný fotky a dobrá představa o výletě.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

30.3.23 20:32

Pěkné fotky, tam bych se někdy ještě před důchodem turisticky rád podíval.

Reagovat
theedge
theedge

30.3.23 19:16

Luxus. No jednou snad taky :-) Je vidět že jsete si to užili a super vám vyšlo počasí.

Reagovat
vili
vili

30.3.23 17:20

Btw myslim ze ciste za kolo se priplacelo asi 3500 kc k letence.

Reagovat
vili
vili

30.3.23 17:19

Ja nic nezkoumal. Chtel jsem svoje kolo a vedel jsem, ze to i vyjde lepe. Vic jsem neresil.

Reagovat
Pi†el
Pi†el

30.3.23 16:55

Jestliže letenka s kolem stála 9k, usuzuji dle aktuálních cen, že kolo vyšlo na bůro. Dá se na místě půjčit i levněji než za 90é/den, co inzerují? Nezkoumali jste? Že by pak bylo výhodnější, skrz amortizaci apod, si půjčit na místě.. ?

Reagovat
goofy
goofy

30.3.23 14:36

Krása střídá nádheru… Na Madeiru bych se taky někdy rád podíval. Zase mě to pěkně navnadilo… :-)))

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

30.3.23 13:49

Pecka!

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.3.23 12:45

Helmu ti půjčí. Pokud tedy nemáš nějakou hygienickou fóbii (čistou nesmradlavou helmu podotýkám :-)) Já teda od nich měla i kolo, ale dá se s nimi všechno předem domluvit, jsou pružní a vstřícní. Já od nich měla malou a už si to přesně nepamatuju, ale nabízeli i integrálu mám pocit. I chrániče kolen – loktů, ty ti dokonce skoro vnutí, když nemáš svoje.

Reagovat
lazza
lazza

30.3.23 12:29

Hm, pripisu si k pripadnymu rozpoctu jeste nakup integraly :)

Reagovat
vili
vili

30.3.23 11:56

Jinak ještě takovej zajímavej poznatek k helmě, když už jsem se rozepsal: hrozně dlouho jsem řešil, jestli vzít fullface nebo trailovou, protože FF je do letadla prostě hodně neskladná, kdežto malou hodíš ke kolu do krabice a neřešíš. Příště se budu rozhodovat podle počasí. Pokud má být hezky, vzal bych malou. Kdyby mělo chcát, beru určitě velkou – kořeny, dřevěný schody i kameny v lese jsou totálně kluzký a oslizlý a za mokra to musí být uplně masakr, bez jedinýho záchytnýho bodu. Guid nás třeba sice bez větších problémů poslal na mokrej černej trejl v džungli, ale na pár schodech z klád jsme museli vždy slézt včetně jeho. Prý tam viděl už tolik zranění jak na celým ostrově dohromady…

Reagovat
lazza
lazza

30.3.23 11:34

Supr, dik moc za podrobnej popis. Takhle nejak sem to potreboval. Ideal asi naplnit auto jednou partou, co se zna, a neresi se skill jednotlivcu..

Reagovat
vili
vili

30.3.23 11:10

Měli jsme vše v ceně od agentury freeride madeira, ale můžeš si objednat klidně jen shuttlování s guidem. Jsou tam i jiné agentury a možná i nabízí jen shuttle, ale tato jediná vytváří nové a udržuje stávající oficiální i neoficiální traily. Ostatní agentury se dle info od dvou guidů nijak nepodílí a jen parazitují. Ceny byly velmi podobné mezi agenturama, tak nebyl žádný důvod něco řešit jinde než u FM. Jednání naprosto skvělé od všech, s kterými jsme se potkali – všichni milí a usměvaví. Pokud jsem se dobře dopočítal, tak jeden den s shuttlem a guidem tě vyjde na cca 2000 kč na osobu. V 9:00 tě naloží do dodávky a 17:00–18:30 tě vykládají, podle toho jestli se hodně bavíte někde v hospě pod trailem.

Letenka byla s kolem tuším za 9000 na osobu s Wizzair, ale určitě to půjde i levněji. Jinak já lítám zásadně z Vídně a bylo to bez přestupu. Auto nechávám na Mazur parking – kola v bednách hodíš do shuttle busu a za 8 min jsi na letišti.

Co se týká skupinek na bajkování, tak ideál je mít celou vlastní skupinku 6–8 lidí – nestane se ti, že bys jel nějaký trail dvakrát, určuješ si tempo a nikoho cizího neprudíš. Guid se přizpůsobí požadavkům. Zase ale nepoznáš nikoho nového a neprocvičíš cizí slovíčka. Freeride Madeira má dle sezony 5–8 guidů a tedy tolik dodávek. Nejmenší je multivan (asi 6 osob+guid) a nejvíc nás bylo 11 v nějakým dlouhým crafteru.

Při přihlašování jim vyplníš dotazník a to tě zařadí do výkonnostní kategorie (1–6; 6 je nej, my byli v 5). I tak se ti může stát, že ti do skupiny doplní nějakou lamu co to naschvál uvedla blbě, protože její kámoška je lepší a chtějí být spolu – pak už je to o lidech, nám to nevadilo, ale udělali jsme jen dva dlouhé traily za den a guid byl napřed hodně ********. Až když jsme mu řekli, že jsme s tím v pohodě tak se uklidnil.

Jinak není to bajkapark, takže velký skoky jsou tam jen velmi výjimečně, stejně jako vysoký klopenky. Jinak spíš přírodní ježdění – tvrdá hlína s jílem, hrabanka, milion kořenů, jeden kamennej trail – v každé části a výškové úrovni ostrova to vypadá jinak. My měli štěstí, že byl 14 dní sucho. I tak v džungli byly některý černý mokrý traily po kořenech z kopca dolů nad síly mojí ženy a já si dvakrát ustlal v buši. Za mokra to je prej totální masakr o několik úrovní obtížnosti výše.

Jinak ta červená hlína co je vidět na fotkách je defacto jíl. Jak to navlhne, tak je to jak led – říká se tomu madeira ice. Dokáže tě to překvapit třeba jen v jedné zatáčce na jinak komplet suchým trailu.

Reagovat
lazza
lazza

30.3.23 10:49

Jestli mas chvilku: meli jste to all inclusive od agentury – odvoz z letiste, ubyt, shuttly…?

Kolik lidi se vozi max ve skupine?

Kolik ste cvakli za letenku pro kolo, prip. s kym je nejlip letet?

Diky moc.

Ja uz se tam chystam roky, ale porad jsem jeste nedostal do faze, ze sem ochoten jet guidovany jizdy ve skupine…

Reagovat
vili
vili

30.3.23 09:43

miro: pixel netuším co je :-)…rychleby pod sněhem tento víkend asi s ženou nakonec vzdáme – moc práce doma, komplikací a slibují chcanec celej víkend. Jedem tam i na Velikonoce, tak se nám tam za každou cenu nechce.

saint: ano, Madeira je bikefriendly, ale neplést si to s nějakým centrem jako saalbach, livigno atd – oproti běžným turistům je tam bikerů minimálně. Dohromady tam podle mě jezdí maximálně tak 12 dodávek denně za všech agentur, tzn. cca 100 lidí (možná je to v létě o kousek horší). Za celej den ježdění po ostrově potkáš tak 1–2 další dodávky s kolama. Sice je už pár původních trailů nyní ilegálních zejména kvůli ochraně chodců a přírody, ale je tam toho tolik a vše ostatní bez problémů. Dle info od guida zejména na západní části ostrova není s ofiko stavěním zatím žádný problém.

Reagovat
BSA
BSA

30.3.23 09:38

Jako, těžko se teď hledá motivace vyjet do toho studenýho šediva, plnýho bahna a poházenejch šutrů a stromů… ale je to krásný. :-)

Reagovat
saintjv
saintjv

30.3.23 08:54

jako musim rict ze tohle zarazuji na „bucket list“. A madeira obecne je plne bikersky friendly? Nebo to co se jezdi je na pul ilegal?

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.3.23 08:53

Říkala jsem si, kdy to sem chrstneš plným kýblem. Kúrňa, asi kouknu, jak teď vypadají letenky..

Co ti nezávidím, to je ta aklimatizace zpět do šedé reality. Chce to hýčkat si tu naději na návrat :-)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

30.3.23 08:23

Parádní fotoserie, ta atmosféra z toho jen čiší, ihned bych letěl! Půjčil náladu na chvíli, to je přesné! Teď Rychleby pod sněhem, šup :-D

Nekamarádíš s mobilem, tak to kašli a cvakej vesele dál :-) Co Pixel, neuvažoval jsi o něm kvůli focení?

Reagovat
vili
vili

30.3.23 08:02

Esmo: poridil jsem cerstve kvuli fotkam ip14pro, ale jeste se s nim moc nekamaradim co se foceni tyce

Reagovat
esmo
esmo

30.3.23 07:43

Moc pěkný fotky, jako obvykle :-) … na jaký telefon fotíš?

Reagovat
snas89
snas89

30.3.23 07:34

Vubec nezavidim:) dekuju za sdileni, moc pekny!:)

Reagovat
vili
vili

30.3.23 07:25

aktuálně bylo zavřeno několik turistických oblastí, protože tam natáčeli starwars.

Reagovat
cyklista86
cyklista86

30.3.23 07:20

Kouzelne misto ta Madeira. Urcite se tam natacelo plno filmu ne? Takovej Jurskej park nebo nejaka Fantasy a pod.. :)

Reagovat
ra.ma1
ra.ma1

30.3.23 07:01

Super! Diky moc za koštung atmosfery alespon pres paradni fotky!

Reagovat
ra.ma1
ra.ma1

30.3.23 07:00

Super! Diky moc koštung atmosfery alespon pres paradni fotky!

Reagovat
Melvin
Melvin

30.3.23 06:05

Zrovna teď byly zpáteční letenky za 3900 kč z Prahy a jak na potvoru má kolegyně volno. Jinak k ta infrastruktura, kterou zmiňuješ je v prorovnání s náma neskutečná. Skoro vše nové krásné cesty. A asi zatím každý koho znám, kdo tam byl se plánuje vrátit :-)

Reagovat
Maran1
Maran1

30.3.23 05:59

No, hodně velká pecka!

Reagovat
dedek55
dedek55

29.3.23 23:25

Krása vesmírná :-)

Reagovat
vpa007
vpa007

29.3.23 23:14

No ty kokso, velmi hezky pěkně! Dík, žes nám tu náladu na chvíli taky půjčil! ;-)

Reagovat
vili
vili

29.3.23 22:24

lazza – není exponovanej vůbec. Jedeš nejblíž tak 2 m od kraje a ještě ne uplně po hřebenu. Ale je nehorázně dobrej – spousta ostrejch vraceček v prudkým svahu v džungli, pak v půlce vyjedeš na tuhle nádhernou vyhlídku a pokračuješ podobnou druhou částí, pak je druhá vyhlídka a třetí část palba lesíkem dolů do údolí

Reagovat
lazza
lazza

29.3.23 22:17

Jenom mobil, jo? To by slo :)

Musi to tam bejt rajsky, kdyz i z mobilu lezou takovyhle parady.

Ten Cliff sem uz hodnekrat videl a vypada dost exponovanej. Jak je to ve skutecnosti – da se jet bezpecne dal od kraje anebo clovek se zavrati proste jen tupe nosi?

Reagovat
scret
scret

29.3.23 22:11

Velka paradicka. Kdyz jsem tam byl, tak jsem si rikal, jaky to tam asi na biku je…

Reagovat
vili
vili

29.3.23 22:01

a jak už jsem psal předtím, většinafotek je jen z mobilu, tak j to takový slabší :-(…a koukám se fotky zase kua při nahrávání přeházely v pořadí. No nic, předělávat to nebudu.

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7