Pro přidání inzerátu se přihlašte nebo zaregistrujte

Včerejší jízda okresem Havlíčkův Brod

Přidat foto

Tam někde v dálce je Havlíčkův Brod

vyřezávaná socha v obci Lípa okr. Havlíčkův Brod

u kostela Sv. Václava v Petrkově

Zámek Petrkov 01

Zámek Petrkov 02

Zámek Petrkov 03

ještě jednou Havlíčkův Brod, tentokrát ze Svatého Kříže

s mazlíkem, obec Vysoká má velice pěkné uvítání u vjezdu do obce

cesta páně vedla i pře Šlapanov, opět s mazlíkem

hodně fotogenický místo, jen ta obloha by mohla být modrá

moje oblíbené místo, jen s příjezdem od Šlapanova

kamenný most u Lutriána

Šlapanka měla opravdu hodně vody

došlo i čas na doplnění energie

ještě jednou splav a frrrr domů

lávka přes řeku Jihlava na cyklostezce u tenicových kurtů

Vyjížděl jsem víceméně z povinnosti, předpověď počasí na víkend nic moc, takže to byla poměrně velká motivace, tou hlavní bylo, doklepnout první letošní tisícovku. Cestu jsem nijak neplánoval a hlavně za Štokama, jsem dost často zastavoval, kvůli kontrole směru. Dvakrát jsem si zajel, ale jen pár desítek metrů, takže na celkovou vzdálenost to nemělo zásadní vliv. Cesta pokračovala přes Okrouhličku, Lípu, Petrkov), Svatý Kříž, Vysoká, Šlapanov, Věžnici, Polnou a po II/353 domů. Z Polné to bylo už za šera, ale vybaven dvěmi svítilnami, jsem nepociťoval žádný diskomfort, ten se dostavil až ve Ždírci a doprovázel mě s přestávkama, až domů. Začalo drobně posněhávat a ani vítr nebyl nic moc, foukalo jak jinak, než proti. Domů jsem dojel už za tmy, poslední fotka je trochu mázlá, protože jsem se spolehl jen na blesk telefonu, obě lampy jsem měl v tu dobu vypnuté. Celkem to hodilo 66,7 km a 896 výškových metrů. Trasa zde

zbytek je pak na Stravě

(vloženo 25.2.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.2.23 19:13

Koubíku, to jedno, hlavně že tam sem ;D

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

28.2.23 15:38

Na whatsapp jsi ten vlevo nebo vpravo? Vis jak to mas s tim zrcadlenim :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.2.23 13:30

Báro, jo jsem krásnej ;D děkuju, tahle fotka se líbí i mě a to nejsem narcis ;)

Adu, ty editory jsou pro profík, nikdy jsem na to nebyl, foto je jen reportážní, žádný portréty nepěstuju ;D mrkni na WhatsApp…

Reagovat
bara2
bara2

28.2.23 13:11

:-) Ale v zrcadle vypadá úplně jinak :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.2.23 10:30

Pro mě taky, o tom žádná, jen jsem to chtěl uvést na pravou míru, já žádné editory též nevyužívám, maximálně ořez a případné zesvětlení ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.2.23 09:50

Baru, to je jen povinné foto na Stravu a teď sem, nikde jinde to není. Čitelnost nápisů neřeším, důležitá je moje maličkost ;D

Adu, no musím se podívat, jestli tam něco takového vůbec je, jinak platí odpověď pro Báru, jsou to pro nepodstatné detaily ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

28.2.23 09:04

Baru, myslím, že stačí změnit nastavení zrcadlení přední kamery viz screenshot ;-)

Reagovat
bara2
bara2

28.2.23 07:51

No jo, Kocoure, ale ty mobily to na selfí obrací jako zrcadlo. Prý se lidi znají ze zrcadla, tak aby se poznali :-D Když chceš, aby to bylo jako na fotce, tj. tak, jak tě vidí ostatní a nápisy jsou čitelné, musíš selfí fotku v nějakém editoru obrátit.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.2.23 21:50

Koubíku, tak teď jsem z toho fakt zmatenej, bylo to focený na selfíčko, byl to takovej rychlocvak, nic jsem neupravoval ;)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

27.2.23 21:46

A proč tu fotku otáčíš, modelíno? :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.2.23 21:12

Báro dík, to je ze včerejška, bylo to za jízdy ;)

Reagovat
bara2
bara2

27.2.23 18:15

Kocoure, to je parádní fotka!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.2.23 10:01

Coural: byl jsem nucenej nechat venku ze šátku jen nos, jinak čepice pod helmou byla až do čela, krytá brejlema, fakt to bylo nepříjemný, celou cestu jsem jel defacto na malou pilu, prostě to nešlo, ale to ani nebylo mým cílem. Cílem bylo se vyvenčit a to se povedlo. Paradoxem bylo to, že ta fotka s torzem lesa, je ještě o nějakých 30 výškových metrů výš, než sídliště sněhu je tam míň, než na sídlišti mezi baráky, kde je teplejc.

Adu: dobře si udělal, jenže my, těžkotonážní jedinci, máme tendenci přibírat, už jen při pohledu na žrádlo, takže pro mě doslova nutnost. Splněno jsem měl už od pátku, ale nechci mít ve statistice míň, než 500 km/měsíčně a do toho mi, ještě 11 km chybí… Budu muset dohnat cestama, do a z práce ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.2.23 09:28

Krupičky jsem taky v sobotu zažil, nic příjemného, už jsem měl nutkání to zabalit a mířit k domovu, ale záhy vyšlo slunko a hned bylo veseleji, včera ale u náš ty sněhánky byly tak často, že bych to zcela jistě zabalil dříve, naštěstí jsem měl „naděláno“ ze soboty, tak mě to ani ven netáhlo ;-)

Reagovat
Coural
Coural

27.2.23 09:00

Kocour Mikeš: Já když jedu z Prahy na východ, tak přesně nad Říčany je najednou všude kolem sníh. A to je to jen nějakých 150 vm. Ty kuličky znám, otryskání je naprosto přesný popis :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.2.23 08:54

Coural: zajímavý je na tom to, že čím jsem byl včera dál ze sídliště, tak toho sněhu bylo míň a míň. Dokreslení včerejšími fotkami, ale ten ledovej vítr, zachytit nešel, ty ledové kuličky, mě doslova otryskaly, bylo to na cca 7 minutách včerejší trasy, ale úplně to stačilo.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.2.23 08:50

Coural: je to přesně tak, jak pravil Aduldinho, předpověď počasí jim vyšla tip, ťop, takže to byla nutnost. Když jsem se vracel domů, tak už na posledních 15 km padaly mokré krupky. Sníh napadl už během pátečního večera a do rána toho bylo cca 4 cm, ale jde to, na silnicích a stezkách to zatím nedrží, takže se dá i bez hřebů na bajku, pěkně v pohodě ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

27.2.23 08:34

@Coural Sníh tam mají zřejmě teď, proto asi Olda podnikl tuto vyjížďku, aby si ještě užil bezsněžné období ;-)

Reagovat
Coural
Coural

27.2.23 08:29

Hezký to tam máš :-) . Kde je sníh, já myslel, že tam slézá tak v dubnu?

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

26.2.23 09:10

Koubíku, no to máš pravdu, bylo by umění se ztratit v lese, když jsou téměř pryč… Ale i tak večer bych už nikam nejel, kor někam, kde to neznám. Nemám s kým a kdyby se něco stalo, tak jedině LZS, jinak pro mě nemá kdo dojet.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

26.2.23 09:01

Oldo, máme to podobný, jen s tím, že jak jezdíme s kámošem, tak furt někde bloudíme a vracíme se, tak má manželka kupodivu ještě pořád strach a je na telefonu. Tuhle už chtěla volat vrtulník s termovizí, páč už se stmívalo a vůbec jsme nevěděli kde jsme a kterým směrem se v lese vydat, abychom narazili na nějakou cestu, kde už bychom se chytli :-D Signál sporadicky max jedna čárka, GPS ani prd … to se ti u Jihlavy nestane :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

26.2.23 08:27

Doubku, ano a kdyby jenom to, ani je nezajímá proč to dělám… ;(

Reagovat
doubeq
doubeq

26.2.23 07:35

Jakože Tě Kocoure mají za blázna? Mě nejen doma, ale to ti musí být úplně ukradený, když tě něco baví :⁠-⁠D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.2.23 21:18

Vapsi, navrhnout můžu, ale odpověď znám dopředu…

Adu: to včera byla náhoda, ale vůle pokořit litr je#tě v celkem komfortních podmínkách byla celkem velká. Jsem rád, že jsem tě inspiroval, ale tím dnešním kilem , si mě doj(e)al až skoro k slzám ;D mostek vyfotím někdy za lepšího počasí, když se ti tak líbí ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

25.2.23 20:03

Kocór včera pěkně řádil, je to šikula, taky mě svým parádním výkonem hecnul na dnešní docvaknutí tisícovky a když už jsem v tom byl, tak jsem halt zkusil utrápit to první kilko!

Na gravlíku ty kila, Oldo, nebudou tak výjimečná, bych řekl, ale i kdyby byla, tak hlavní je se přece hébnout a to činíš pravidelně, prostě dobrá práce, kémo! ;-)

Jo a ten mostek je boží!

Reagovat
vapes
vapes

25.2.23 17:30

Kocour Mikeš: Určitě, tuhle větu slyším občas taky. Navrhni drahé polovičce, aby jela s tebou.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.2.23 17:16

Vapsi, můžu se při zdůvodňování, proč jsem zase v p*deli, odkázat na tebe? ;D Myslím si, že mi to nebude nic platný, ale zkusit to můžu ;))

Doubku děkuju, poslední dva roky, mám na kontě 6000 km za rok, teda loni lehce pod a předloni zase lehce nad, zdá se ti to proto, protože sem jen píšu, důvod jsem popsal níže.

Reagovat
doubeq
doubeq

25.2.23 17:11

Ty ses nám rozjel, jen tak dál :⁠-⁠)

Reagovat
vapes
vapes

25.2.23 17:11

Kocour Mikeš: Doma si zvyknou, moje žena už dávno nevidí v 100km vyjížďce nic zvláštního.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.2.23 16:57

Báro díky, ano most je fakt pěkný místo, včera jsem tam přijel od Šlapanova, obvykle jezdím z Kamenné. Na kolo jsem čekal 11 měsíců, dovezl jsem ho loni v září a zvykl si na něj velice rychle. Zatím jsem se nesetkal s ničím a nikým, komu by se nelíbilo.

Kandíku, včera to byla moje premiéra jed dál než do Štoků, obvykle to jedu na Pozovice, nebo Větrný Jeníkov. Přijímám tvojí nabídku, ty Hrusice jsou úplně mimo můj dojezd.

Pepo díky, mám to tam rád, včera jsem původně chtěl projet jen okolo, ale nezastav, když je to ze silnice nějakých 150 metrů.

Vapsi, s tím kilem ani Hrusicema to nevidím moc reálně, ani mě to zatím neláká, nevylučuju, že se třeba někdy, v dlouhodobém výhledu ke stovce přiblížím, ale doma mě mají za blázna a tak občas pochybuju sám o sobě.

Kožíšku jo říkám, ale o co víc najedu v rámci jedné jízdy, tak o to míň mi zbyde na ostatní dny v týdnu, mám limit nějakých 200 km týdně, pak už to je nepříjemný.

Kotwíku dík, letos je to specifický v tom, že mám k dispozici dva stroje a můžu je střídat, což jsem ještě do loňského září udělat nemohl. Konečně můžu posoudit ten obrovský rozdíl v technice, kterou mám pod zadkem.

Vlasto, i tobě děkuju za koment, jezdím celoročně, jen to sem nedávám (protože nechci tapetovat, jezdím stále to samé, tohle bylo trochu jinam, tak jsem to nahodil po více než roce na BF, všechny ostatní moje záznamy jsou na Stravě.

Hawrdo, ne neuniklo, jen ho nemám v profilu a nepociťuju potřebu ho sem dávat, fotky mám ze dne, kdy jsem ho dovezl, ale to ještě bylo s CDéčkem a bez některých doplňků a to sem zatím dávat nebudu. O ty kila nemám strach, lítat rozhodně nebudou, to není v mé moci.

Reagovat
hawrda
hawrda

25.2.23 16:20

Nějak mi uniklo, ze mas jiné( nové kolo).

S tím se budou stovecky jezdit jako prd:).

Reagovat
vlasto
vlasto

25.2.23 16:15

Mikes vyrazil. Parada.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

25.2.23 16:15

GJ Oldo, pěkně si to letos roztočil, klobouček a jen tak dál.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

25.2.23 16:12

Kocoure, to si říkáš teď 80km maximum. Za chvíli budeš lupat stovky ani nemrkneš i víc.

Reagovat
vapes
vapes

25.2.23 16:01

Pěkná trasa, do kilča už jen 34km, až bude delší den, tak určitě dáš jako nic. No a v létě se těším na ty Hrusice.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

25.2.23 14:13

Pěkný výlet před zimním týdnem jsi měl:-) Fotky splavu a mostu jsou super.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

25.2.23 14:08

Vysoka Slapanov pravidelnej target uz od my prvni Esky :)

Hele my udelame dohodu. Ty mi budes takhle projizdet kolem myho rodiste a ja se ti postaram o ty Hrusice :)

Reagovat
bara2
bara2

25.2.23 12:45

Tak to jsou moc hezké fotky! Kamenný most je luxusní, cesta a splav, moc hezky nafocené! Hodně převýšení. A kolo se mi moc líbí, dobře sisi vybral! :-)

Gratulace k tisícovce, ať to přibývá!.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.2.23 12:28

Koubíku dík, ale nebudu, myslím si, že každej by měl jezdit na co stačí, a já mám svůj limit někde okolo 80 km, dál jestli někdy pojedu, tak jen vyjímečně. Kamenný most zde

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

25.2.23 12:21

Moc pěknej výlet, Oldo, za chvíli už budeš jezdit pokaždý kilčo, co? Kamennej most je super.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Hamik 2
MirosPikos 9
miťo 7
vapes 12
DaD 12
Singlespeed 33