Zimní Brdy opět

Přidat foto

Spálená bouda

Pod Kobylí Hlavou. Oraniště začíná

Na Kobylí Hlavě

Na Křemel

Pod Třemšínem. Ne Rožmitál, ale blizz :-)

Kaple na Třemšíně

Planiny

Nikdo doma. Škoda :-)

Pan domácí to umí rozbalit :-))

Polívka jde :-)

Grill Míšov. TJ Čechie Příkosice a FC Bayern ve vzácné symbióze :-)

Pozdrav z Březnice

Určitě tu byl i Jára :-)

Na Jordánu. Mráz, vítr a běžkyně se psy

Náladovky z Jordánu

Do neděle nestála zima za nic. Šumava bez sněhu, lyže nehrozí, dny se jako každý leden zoufale vlečou od tmy do tmy. Takže opušťák z domova, tentokrát uplacený gulášem, a jako vloni – na víkend směr Brdy, změnit kopečky, vyčistit hlavu. Tentokrát bez běžek, to byl taky posledně nápad.. :-)

V sobotu byl sníh spíš jen jako dekorace a vítaná výstelka pod hroty, aby na občasném asfaltu tolik nebzučely. Co decentní množství sněhu ulehčilo, to vyšperkoval výběr trasy. Stoupání po žluté na Kobylí Hlavu, hřebenovkou na Třemšín a od kaple dolů šutrovatým svahem byl docela výživný úsek s průměrkou splašeného slimáka. Ale bylo na co koukat, takže to vůbec nevadilo. Sjezdu od kaple jsem dala jen půlku, pak už to hlava, technika a gumy na třech barech nedovolily. Jo, a nefungující teleskop taky :-D Zoufale rozrytá a následně zmrzlá červená před Maráskem rychlost nijak nevylepšila. Na Planinách mě zase přepadla fotopatie, vybydlený statek a bohémský domek hned vedle se nedaly jen tak minout. Promrzlá jsem se ještě svezla po zelené pořád z kopce do Hořehled, kde jsem doufala v horkou polívku v místním Hotelu Pod Kokšínem. Zavřeno, jak jinak, i když cedule u silnice hrdě hlásila opak. Nakonec to ale byla jedna z těch šťastných okolností, co se tak občas člověku přihodí. Na dotaz u ochotných místních, co tam na návsi venčili děti, jestli je tu někde otevřené sídlo jakékoliv humanitární organizace, nejlépe hospody, mi byl doporučen Grill Míšov. Využiju příležitosti a od srdce provolávám Ať žije a vzkvétá Grill Míšov! :-) Znamenalo to sice posunout se nějakých šest kilometrů po hlavní silnici, už pokryté sněhovou břečkou (omlouvám se všem řidičům a uznávám, že jsem všechno z toho, čím mě jistě nazvali), ale zážitek a navázaná přátelství jsou nezapomenutelné :-) Jak potom proběhla cesta do apartmánu, už úplně za tmy, není zcela jisté, ale skončila šťastně v pronajaté posteli :-)

Neděle se už od rána pěkně zachmuřila a předvedla mi, zač je toho v Brdech loket (a jak tady vidím, i jinde bylo loktů dost). Místy solidní sněžení a vrstva sněhu, která po pár kilometrech stoupání vnukne člověku myšlenku, že nejlepším sportovním náčiním je ovladač na televizi. Navíc ani náznak hospody nikde, takže místo nanohystavěcí česnečky jen popálená pusa od čaje z termosky a zmrzlá tyčka k obědu. Od Padrťských rybníků ke Třem Trubkám, odtamtud nahoru k Bártovu dubu a klasicky na Jordán, který byl (opět klasicky) bičován ledovým větrem. Přes Houpák zpátky a přes hřeben Koruny a Hradiště na Nepomuk a na zbytek guláše ze soboty. Pak už jen všechno naházet do auta a s nejasným, ale o to absurdnějším pocitem, že mám jít zítra do práce, se vydat k domovu.

Tak snad příští rok – do třetice všeho dobrého, Brdy :-)

Za dva dny 83km, 1666 up

(vloženo 23.1.23)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bukaJ33
bukaJ33

3.2.23 19:17

Zdendys2 – I don't drink alcohol – tak jsem si dal Birell :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.2.23 11:04

Bukaj a cim zapijis ten Hermoš ?

Reagovat
bukaJ33
bukaJ33

1.2.23 23:20

Je to tak výskedky TBC série nelžou :-) Pravidelňě i letos odjede pár závodů Jakub a Adam Ťoupalíkovi v minulosti např. Boroš .Pána od vidění znám ale musím přiznat že u grilu jsem se zasravil jen párkrát a spíš jen na kafe nepiju pivo nejím klobásy ale má tam vyborný nakladaný hermelín ten sem měl :-) Zeptej se určitě se tím nechlubí ale má právo být na výsledek Pepy Hořejšího hrdej když jeho malinká grill hospůdka s velkým srdcem je v návzu týmu jehož závodník skončil druhý na TBC serii kde je opravdu velká konkurence známých jmen českého cyklokrosu.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.2.23 22:06

Tak s tím cyklokrosem jsi mě dostal, to děkuju za informaci. Až se s Miloškem (majitelem) uvidím, určitě se ho na to vyptám :-) Je to zajímavej a chytrej pán, ten Milošek, taková renesanční osobnost. Snad si můžu dovolit sem dát jeho fotku, má to vepsaný v očích :-)

Reagovat
bukaJ33
bukaJ33

1.2.23 18:07

Omlouvam se za otazníky nepíšu na BF často zapoměl jsem že se změní emoji na otazníky.Křemel je naročný výstup i pro pěší nemyslím že měl turista soucit měl spíš obdiv on ten terén mezi Křemelem a Třemšínem trochu připomíná stezku Labským dolem kdo tam s kolem byl tak ví :-D.Pravda že se okolo Třemšina dá vymyslet mnoho variant kudy na kole jet a když je chuť jde přes Borovno,Teslí­ny,Míšov,Věšín či Rožmitál snadno expandovat do středních Brd.Ten výlet a fotky jsou nádhera věřím že se s kolem na Třemšínsko v budoucnu vrátíš :-) Doplním zajímavosti Teslíny jsou nejvýš položená obec Středních Čech.Grill Míšov- sponzoruje vlastní tým jmenuje se Jája -Grill team Míšov člen týmu Pepa Hořejší byl letos celkově druhý v TBC sérii (jihočeská amaterská cyklokrosová série )

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.2.23 08:39

Díky, no bylo to výživný :-) Turista, kterého jsem míjela pod Křemelem, na mě hleděl soucitně, pak jsem pochopila :-D

Máš tam moc hezky, tam by se dalo jezdit a bloudit do zblbnutí :-)

Reagovat
bukaJ33
bukaJ33

31.1.23 20:14

Paráda ???? Třemšínsko je moje domácí prostředí obzvlašt obdivuhodný je váš výstup přes Křemel na Třemšín kdo tam byl tak ví (je to hora kamení včetně cesty)????pro lepší představu o náročnosti přikládám svojí fotku Křemele z léta

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

25.1.23 21:14

Pánové, děkuji :-)

Fugas: hodně snadno :-))

Reagovat
Fugas
Fugas

25.1.23 09:10

Mum: štamgast určitě ne, jen jich pár znám a občas se tam díky tomu vyskytnou. Snadno se tam u kamínek v dobré partě člověk zasekne:-).

Reagovat
vpa007
vpa007

25.1.23 08:44

Famózní, úplně to na mě dejchlo, ta zima, vlezlo, řezavo, nevlídno a přec magično! Klobouček pani! ;)

Reagovat
KoumakCloumak
KoumakCloumak

24.1.23 21:18

Klobouk dolů a pěkné fotky, hlavně ty ke konci. Bomba…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.1.23 20:48

Zdendys: k pokání ale bohužel nedošlo ;-)

kofi, takový mačkání čudlíků (na ovladači!) dá náhodou taky zabrat ;-)) Nojo, u nás už se běžkaři radujou. Já jsem na běžkování moc líná :-)

grafik: děkuju :-)

jkcz: viď? :-)) Trochu mě překvapilo, že nechají na ty bicí sněžit, ale třeba jim to nevadí. Třeba jsou Made in Russia :-))

Aleši, ty jsi úplnej šerlok! Fakt zajímavý, díky :-)

Enron: díky :-)

Heatly: no, píše se o těch chlápcích v jednom z těch odkazů od BSA. Tam se asi děje leccos, ne jen řezání soch :-)) Mně to přišlo hodně zajímavý, musela jsem to okouknout. A kupodivu nikde žádnej zuřivej vlčák v kotci, to o obyvatelích taky celkem vypovídá :-)

Adu, dík! Ty s tou čúzou furt.. :-D

crom: no vida, tak i ty ses tam zapomněl ;-)) To nešlo jinak, když Milošek obcházel hospodu s hruškovicí :-D

Jakube, děkuju kamaráde :-) Víkend jako malovanej, to se musí zažít ;-)

MilanT: Díky :-) Bydlela jsem kousek od Věšína. Z druhé strany na Třemšín.. když si to tak promítám, možná i jo. Ale sjezd z Křemele tím kamenným mořem by byl taky nepříjemnej. No, bylo to náročný, ale super. Mladé děvče prej.. :-D Jinak věřím, že v Míšově bude v sezóně rušno, i teď tam byla spousta lidí. Ale samé místní party, výjezdní zasedání vlády z blízké obce, parta bajkerů, prostě fajn. Majitel úžasnej a prohlídnout tu galerii zajímavých lidí, kteří si tam kdy dávali klobásu (luxus, mimochodem) by byla činnost na půl dne :-) Ale za tip na Teslíny děkuju, tohle jsou informace nad zlato :-)

Oldo, tu dřinu jsem si dala dnes ráno cestou do práce, přidám fotku. To musím říct, že zlatý Brdy :-)

Fugas, hele, ty jsi místní štamgast?! Tak to to vůbec nemáš špatný :-) Bylo mi vysvětleno, že gril je domovem Brdských Medvědů a (Brdských?) Ježků, nejsi náhodou členem? ;-)

Reagovat
Fugas
Fugas

24.1.23 19:05

Jo, jo, v grilu to bývá v sobotu občas nebezpečný, zvlášť takhle v zimě:-). Škoda, že jsem zůstal s bolavejma zádama doma, to by jsme se asi potkali..

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

24.1.23 18:42

Krásná práce, úctyhodná čísla ;) ježdění ve sněhu je slušná dřina.

Reagovat
MilanT
MilanT

24.1.23 18:41

Brdy na biku jsou krásné i v zimě,svojí expedicí jsi to potvrdila.

Nevím kde jsi bydlela ,ale na Třemším se jezdí právě naopak a pak je to celkem v pohodě.

Za tu dálku,výběr terénu a nastoupané metry v těchto podmínkách máš můj velký respekt.Je holt vidět že jsi mladé děvče. Já se v této zimomřivé konstelaci počasí nedokopu k víc jak cca 30 – 40km na vyjížďku.

Ještě k tomu Míšovu,mnohem radši plánuji trasy abych se zastavil na občerstvení v Teslínech.Od Míšova to je kousek,vedou od tama hezké trasy po Brdech a prostředí s obsluhou je takové domácké a ne jako ten byznys v grill baru Míšov.V sezóně mraky motorkářů,aut apod.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

24.1.23 17:57

Krásný, z toho ta zima doslova dýchá, asi si půjdu uvařit čaj :-) Text jsem dal zatím jednou bleskurychle, pak se sem vrátím, slibuju. Planiny – to je cihel až oči přechází, to si mákli, chudáci. Gril Míšov vypadá fantasticky, tam se musí fantasticky chlastat :-D Konečně se Blizz taky trošku projel.

Reagovat
crom
crom

24.1.23 17:31

Taky jsem měl tu čest jet z gril baru Míšov za tmy.tam to uteče jak voda a je tma:))super výlety

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.1.23 15:56

Tož to vypadá na fajné víkend! Dobrá práce aj v tej bílej čůze! ;-)

Reagovat
Heatly
Heatly

24.1.23 12:43

Vedle bývalé fořtovny na Planinech má někdo venkovní dílnu a tvoří dřevěné sochy pomocí mot. pily. Mě to místo přišlo takové strašidelné :D

Reagovat
Enron
Enron

24.1.23 12:00

Pěkná práce.

Reagovat
BSA
BSA

24.1.23 11:06

Jsem googlil ten statek, moc zajímavé… je to bývalá fořtovna, historicky majetek Metropolitní kapituly u sv. Víta. No moc se o to tedy kněží nestarají. Ale obyvatelé vypadají sympaticky, ti by tě asi nevyhnali. ;-)

https://prazdnedomy.cz/…ovna-planiny

https://radiozurnal.rozhlas.cz/…ru-8736010/7

Reagovat
jkcz
jkcz

24.1.23 10:16

Bicí koutek, to je dokonalé :)

Reagovat
grafik
grafik

24.1.23 10:10

Krása.

Reagovat
kofejn
kofejn

24.1.23 10:07

No to je paráda! Já se na kolo neukecám a na běžky máme ještě málo sněhu. Takže teď sportuju jen s tím ovladačem na TV…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

24.1.23 09:29

Taková malá, očistna pouť.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.1.23 09:25

Pepo, jakejpak respekt? Tohle bys ty dal za den, vesele si pohvizdujíc ;-)

Aleši, už tomu věřím i já, že to bylo fajn :-D Grill bar byl jednoznačně vrchol celého víkendu :-))

hawrda: bohužel, rybníky nemám. Tam mi to ještě jelo, tak nebyla třeba záminka k zastavení, pardon :-)%

Huberte, Brdy a počasí jsou asi kapitola sama pro sebe. I když na Fanatikovi tam bylo krásně.. až moc :-D A ta polívka.. mno, jsem taky trochu blondýna :-D https://youtu.be/Z3-QKXGw4MI

Vlasto, tys to dal!! Poklona :-) A děkuji :-)

Reagovat
vlasto
vlasto

24.1.23 08:47

Docetl sem. Za tmy na to nevidim, musim zmenit modus na bilo cernou. Tedy kudy ty to jezdis. Fotky zajimavy.

Reagovat
hubert.d
hubert.d

24.1.23 08:24

Jo jo, v Brdech je fajn, i když vloni při návratu z Krkonoš, přes geografický střed ČR, se mi moc nelíbily. Lilo (s kroupami) tak, že nebylo vidět na krok.

Pěkně sis tam pomrzla. Ale jak píše Aleš, umíš to podat tak, že to bylo fajn. A ono bylo! Viď? ;o)

Polívka vypadá čerstvě. :oD

Reagovat
hawrda
hawrda

24.1.23 07:58

Moc hezký snow bike v Brdech.

Nějaké foto zimních Padrťských rybníků nemáš? Já mám jen podzimní:).

Jinak v oblasti je dobré plánovat cestu třeba přes Strašice, tam hospoda je i s ubytkem.

Reagovat
BSA
BSA

24.1.23 07:04

Já to taky četl asi 2×. U snídaně mi to jde pomaleji. ;⁠-⁠)

Mutter, ty tu zimu zachytíš tak, že by jeden uvěřil, že je fajn. Asi jako radující se Radovan: „Jejej, to ten mráz dneska krásně štípe do tváře!“ Nicméně v tom grill baru ta zima vypadá přece jen snesitelnější… a ten statek je úžasnej, snad se dočká opravy.

S těma běžkama si to ještě rozmysli! :⁠-⁠)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

24.1.23 06:16

Tak já jsem to četl dvakrát. Po prvé rychle a po druhé pořádně:-) Máš můj obrovský respekt. Dva dny v mrazu a sněhu , tak to je na pořádný morál .

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.1.23 05:47

Vlasto, nejlepší to vůbec nečíst ;-D

Kožíšku, tobě to marodění vůbec nedělá dobře ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

23.1.23 23:57

Mamko, tys seš v práci v pohodě- děláš v suchu a teple, co bych měl říkat já( teda kdybych nebyl od září na nemocenský) nebo Kotwík?

Reagovat
vlasto
vlasto

23.1.23 23:34

Mother. Pleeeees wil shortly. Nedokazu to docist do konce.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 27
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5