Dartmoor Primal 29 2021

Přidat foto

Po roce ježdění jsem si pro sebe a ostatní chtěl shrnout poznatky a celkově zhodnotit hlavně rám, na který jsem byl nejvíce zvědavý, proto u něj začnu.

Rám jsem si vybíral na doporučení a musím říct, že jsem udělal dobře, díky boost pevné ose a geometrii je celý rám pěkně tuhý a dlouhý a nemám s ním problém v lese, na flowtrailu, do kopce a ani na Pekláku, rámu lze vytknout asi jenom vedení bowdenů venkem (Toto se nezměnilo ani na letošní verzi rámu), to se dá ale omluvit, protože při opravě brzd nemusíte dělat bordel rozpojováním hadice .

Jako další bych chtěl zhodnotit komponenty. Začal bych pohonem, ten mě docela překvapil, za 6 000 dostanete schopnou, sice trochu těžkou, dvanácti rychlostní sadu, která vydrží i těžké zacházení. Vidlici Rockshox mám na kole poprvé a jsem s ní spokojen, celý rok mi sloužila pěkně a nemůžu si na ní stěžovat (teď bych asi koupil spíš 150mm zdvihu) Věc, která mě zklamala je teleskopická sedlovka One1, jedná se o oem RockMachine sedlovku, takže se jede na co nejnižší cenu… A je to vidět, celý vnitřek je vytvořený z plastu. věčně se protáčí a píst se umí po dlouhé jízdě v bikeparku uvolnit (Důvod, proč si nekoupím novou napíšu doů). Brzdy, ty se ostatním uživatelům líbily asi nejméně, za mě musím říct, že jsou dostačující a necítím zatím potřebu měnit za lepší. Ostatní komponenty asi nemá cenu popisovat, každý ví, jak asi budou fungovat řídítka :D

Po roce ježdění bych konstatoval, že za 32 000 cca je to dobré kolo a mně dostačuje. Důvodů, proč si nekoupím novou teleskopku nebo brzdy, je několik. Hlavní asi bude moje časová vytíženost a finance, pořád jsem student na docela těžkém oboru a nemám čas denně jezdit na kole nebo si na něj vydělávat. Bylo mi nedávno osmnáct, udělal jsem si řidičák a do půl roku si snad koupím i auto, proto nemůžu vrážet peníze do pro mě dostačujícího kola.

Jestli někdo uvažuje nad stavbou kola na tomto nebo podobném rámu, nemůžu to nedoporučit. Za mě skvělá investice i zkušenost

(vloženo 19.10.22)

Perwoll
Ohodnoť bajk: (3.9  / 22 hlasujících)
Značka Dartmoor
Model Primal 29
Modelový rok 2021
Velikost 19
Hmotnost 13-14
Rám AL
Vidlice Rockshox recon RL 130mm
Hlavové složení Dartmoor Blink
Kliky Shimano Deore M6100
Středové složení SHIMANO Deore SMBB52
Měnič Shimano Deore M6100
Řazení Shimano Deore M6100
Převodník Shimano Deore M6100
Kazeta Shimano Deore M6100
Řetěz Sram GX Eagle
Náboj přední Shimano FH-MT510-B
Náboj zadní Shimano FH-MT510-B
Brzda přední Shimano MT-200
Brzda zadní Shimano MT-200
Brzdové páky Shimano MT-200
Pedály One Up Composite
Řídítka Sting ST-210 800mm
Představec Max1 Enduro
Sedlovka One1 150mm
Sedlo Bontrager Arvada
Pláště Schwalbe Nobby Nic

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
maajkee
maajkee

20.10.22 12:27

Nový rám má bowdeny jak k řazení tak k teleskopce vedené vnitřkem, venkem jde jen brzdová hadice. Kolo moc pěkný.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.10.22 10:18

Kolo cajk, za pět, jen ty fotky ve tmě :-)

Reagovat
Smejči
Smejči

20.10.22 07:50

Je to Dartmoore, ne Darkmoor – já jen, že ho můžeš fotit i za většího světla. :-D

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mican_1 1
MCS 4
mirdanb 4
pumpy 5
vlkuc 1
Skream 7