Resurrection

Přidat foto

Vyrobeno v koprodukci Itálie a Rumunska.

Fucrum Racing Zero, 7,5 baru a tělo říká: „AU".

Důležité jsou nápisy ( I na bowdenech).

Jede jako drak.

Omotávku jsem zkusil nějakou Brooks a fakt blbě se motala.

PrdeIi se nedá poroučet.

Tak tradá!

Válelo se mi to přes 20 let doma a žena to nebyla. Bylo to titanové Colnago Lux Oval Master. Kdybych chtěl kolo pro pózování na Náplavce, bylo by z titanu, celé stříbrné a se žlutým nápisem. Colnago moc krásy nepobralo, ale jezdilo se na něm parádně. Trubky na kole mají být kruhové, profily na Colnagu jsou možná funkční, ale rozhodně ne estetické. Na druhou stranu je rám hezky malovaný. Stará italská sada Campagnolo Record někomu asi zahraje na nostalgickou notu, u mne vzbuzuje hrůzu při vzpomínkách, na jaké převody jsem lámal kopce v Pyrenejích a později v Alpách. Tak jsem to z kola sundal, prodal na Ebay a obratem koupil čupr rekordní sadu z Rumunska. Kolo je perfektní, na karbonech s bezdušema se jede opravdu pohodlně, tak jsem to trochu kompenzoval použitím zápletů Fulcrum Racing Zero s pořádně nabušenýma pláštěma a zavzpomínal na dobu, kdy gumy zvonily a poskakovaly po hrbolatém asfaltu. A jsem z toho vzpomínání nějak rozlámaný.

(vloženo 10.9.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Smazaný účet
Smazaný účet

15.9.22 11:48

Coural: „Nekňouráme“. Ostatně, jak tohle slovo může někdo napsat. Trochu z toho máme srandu, ale hlavně je nám líto, jak psal Hogy, jednoho zpraseného kola. :)

Reagovat
Coural
Coural

15.9.22 11:36

Adu: :-). Já se docela bavím, jak milovníci starých časů kňourají. Kolo je spotřebák a škoda by byla nechat ho dalších 20 let válet. Je to vlastně jeden ze 2 starých rámů, co jsem si nechal. Na tomhle typu rámu jezdily týmy Mapei, Lampre a Rabobank ( Pamatuji si v ho barvách RB z prologu TdF 2001.) a docela chápu proč. Tak proč bych si to neužil i já :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.9.22 11:34

Cio: Tak samo se dá vždy vše udělat lépe a dokonaleji, ale zase argumenty vlastníka jsou zcela jasné, chce na tom hlavně jezdit a tak si to udělal podle svého nejlepšího vědomí a svědomí ;-) A může na připomínky zareagovat po svém, buď si je vzít k srdci a nebo na ně prostě hodit bobek a jezdit. A za mě je B) správně ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

15.9.22 09:29

Adu: To není žádnej „boj“. Ani trochu, teda. Hogy je jakože drsnej, protože krz svý vlastní preference má z toho, co si kdo (až na výjimky) tady o silničních kolech myslí, akorát srandu.

Ale ve skutečnosti je nám akorát líto toho kola. Jasně, fungovat to samozřejmě bude, ale je to prostě škoda.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.9.22 08:45

Ježišku, tady je zase chytrolínu, měj to podle sebe a jak ti to vyhovuje a nedbej zdejších radilů. Zde je to prostě někdy boj a virtuální prostor snese mnohé ;-)

Reagovat
Hogy
Hogy

14.9.22 22:59

Jen je prostě škoda tuhle rámovou sadu takto zprasit. Buď to postavit pořádně, nebo tam místo téhle rámové sady dej běžného Štěrbu z té doby a bude to ok na takovouto prasečinku.

Deda Newton bude určitě k sehnání.

Reagovat
Coural
Coural

14.9.22 22:17

Ale chlapci. Fakt byste mi přáli, abych se dřel s převodem 42/23? S hlubokými rodly, kdy bych se kopal do pupku? Se sedlem, které mi nevyhovuje? Důvod proč jsem provedl to, co jsem provedl, jsem napsal. Fakt to není kolo na nedělní vyjížďku po cyklostezce, ale chci na něm ještě pár kilometrů najezdit. Možná, jestli mě přestane bavit, tak mu vrátím původní podobu.

Pokud jde o představec, na jednopalcovou vidlici jsem ho černý, v potřebné délce, nesehnal. Ale nijak moc jsem nehledal a vzal co bylo. To samé sedlovka, která má atyp. rozměr 27,0 mm.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.9.22 21:15

Ten představec je už jen maličkost.

Celý je to, bohužel, špatně.

Reagovat
psbiker
psbiker

14.9.22 21:06

Je to hezké kolo, nebál bych se ho použít. Představec by měl být asi taky do černa, jak asi soudí Hogy.

Reagovat
Hogy
Hogy

13.9.22 22:23

Nejpříšernější je na tom ten představec. Zvláště v kombinaci s černými ródly. A že to už je co říct, vzhledem k té naprosto příšerné sadě. Tudy cesta nevede.

Ale jako jo, skoro celé stříbrné kolo z titanu a žlutými nápisy mám teď ve výstavbě. Jen na té náplavce by to bral každý za F12.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

13.9.22 07:55

Naprosto chápu účel stavby, jde hlavně o jezdění, tak to mám i já ostatně u každého mého kola, to že na něm není občas něco oku lahodící, to je naprosto druhotná věc ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.9.22 18:45

No, já ti rozumím, ale prostě to není takto nějak ono. Ty věci nejdou dohromady.

Reagovat
Coural
Coural

12.9.22 10:30

easyrider: Netuším :-) Vím, že to tam vyrábějí, ale nevím od jakého roku a navíc jsem sadu koupil na Ebay a nevím ani rok výroby. Dělám si z toho tak trochu srandu.

Reagovat
easyrider
easyrider

12.9.22 10:15

Tyhle nápisy na bovdenech jsou nejlepčejší! :D Parádní neoretro stroj. A tan Super Record je fakt made in Drákulov?

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

11.9.22 09:36

Krásná silnice, fakt parádka.

Reagovat
Honzis
Honzis

11.9.22 08:09

Ony tyhle Zera jsou už taky dnešním pohledem retro -) jako asi Neutrony by sem ladily víc, ale dobrý. A říct, že starej Record na čem jezdili Tour není dost dobrej jako kvůli tomu že má třeba jenom 39/25?

Reagovat
Coural
Coural

10.9.22 21:01

Děkuji.

Honzis, bikerman2: Rozumím tomu, ale ne. Kdybych tam nechal starou sadu, sedlo, košíky a galusková kola, bylo by to hezké retro, ale co bych s tím dělal? Projížděl se v nedělním odpoledni po modřanské cyklostezce? Nostalgií netrpím a dám přednost funkčnímu kolu před vzhledem.

Reagovat
bikerman2
bikerman2

10.9.22 20:45

Presne tak k tomuto campa italy a nie rumun.....ten sice je lahky a radi ok ale je fakt vzhladovo des......a na tomto rame duplom.....a tá omotávka .....

Reagovat
Honzis
Honzis

10.9.22 18:45

Pěkný, rám krásný a nadčasový! ale k takovým rámům mně osobně moderní sady s mohutnými karbon komponenty prostě nejdou a na pózování bych tam nějaký 10sp Record nebo leštěnou Duru viděl určitě radši.

Reagovat
roud
roud

10.9.22 17:59

Krásnej kousek :)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.9.22 16:56

Tož pěkné, Campa prostě frčí a na Colnago patří! ;-)

Reagovat
miťo
miťo

10.9.22 15:34

Hezký příběh! I kolo.

Reagovat
DaD
DaD

10.9.22 15:20

Krásně a funkčně napsáno:)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10