Stezka nad vinohrady

Přidat foto

"Stezka nad vinohrady"

"Stezka nad vinohrady" na Kobylím vrchu u obce Kobylí

Ve stoupání k rozhledně na Kraví hoře jsem v poslední zatáčce pod vrcholem doslova spadla. Normálně mi nešel sešlápnout pedál :-)

rozhledna na Kraví hoře u Bořetic

rozhledna na Kraví hoře u Bořetic

cédéčka v boji proti špačkům

rozhledna Slunečná u Velkých Pavlovic

Rozhledna U Obrázku u Staroviček. Tady stánek s burčákem nebyl...

... zato z ní byl pěkný výhled na jezera pod Pálavou.

Ve Cvrčovicích jsem si dala dětskou porci vafle s ovocem.

Jezdím tudy často, ale tohoto křížku jsem si nikdy nevšimla. Buď byl něčím zarostlý, nebo prostě koukám k horizontu za ním, kde se vine taková moc pěkná mez osázená stromkama...

Cestou od Novoveského moře jsem si všimla, že v okolí Velkých Pavlovic je plno rozhleden. Dneska jsem vzala Růženku na čtyři z nich a nastoupaly jsme víc, jak onehdá s Messnerem cestou na Dlouhé Stráně. Trefila jsem se do termínu Pavlovické BurčákTour a potkávala jsem celá procesí rozjařených účastníků, pěší se nemuseli omezovat a nosili si koštovací skleničky na provázku na krku. Z toho, co jsem zaslechla, měli v itineráři 17 „kontrolních bodů“! No potěš koště, snad všichni dojeli ve zdraví do cíle :-D

Já jsem si na burčák netroufla, vynahradím si to zítra. Celkem jsem najela 140km a podle mapy.cz jsem nastoupala přes kilometr nahoru..

https://mapy.cz/s/petuvelesa

(vloženo 3.9.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Renda69
Renda69

6.9.22 20:45

Jako bych viděl loňský pojezd s kamarády. Ovšem měli js,e zázemí v kempu Němčičky a dojednaný sklípek.

A na Kobylku jsem to taky vyjel, po 10ti minutovém čekání na volno.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.9.22 05:51

Ty jo ta socha je fakt velká, zasazení do terénu je suprový, takhle to vypadá, když se to umí.

Reagovat
bara2
bara2

5.9.22 22:42

MadCate, na rozhledně na KravíHořebbyli lidi, já jsem nahoru nelezla a ani to tamnějak nezkoumala.

Kotewe, v jednu ráno :-) Pro začátek bys dal jednu velkou (foto bylo někdy minule), a pak bys viděl, jak to dávkovat. Na mě ta velká byla už dost, ale ne, že bych něco nechala! Myslím, že víc jak tři velké bys nedal ;-)

Kožíšku, 75 za malou. Já ty „blonďatý bábiny“ neznám, ale vždycky si s nima pěkně povykládám, jsou fajn.

Kocoure, ta socha se mi taky líbila, tak ještě jednou víc zblízka:

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

5.9.22 11:56

A kolik kaček chcou blonďatý”bábiny” vaflářky za tu dětskou porci? A nejsou to náhodou sestry? Podoba by tam byla.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

5.9.22 01:11

Ta vafle vypadá famózně Báro, jako celej reportík :-) GJ a fotečky parádní, je vidět, že se toho nebojíš.

Jinak je jedna ráno a jedna vafle by nestačila, bych si dal teď klidně deset kousků. :- DDD

Reagovat
madcat
madcat

5.9.22 00:29

Ta rozhledna na Kraví hoře je normálně otevřrená? Já když tam byl naposledy, tak tam bylo natažený mlíko a že „kvůli havarijnímu stavu rozhledny vstup zakázán“. Tak třeba jestli to od té doby nespadlo komplet a nepostavili novou rozhlednu?? :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.9.22 12:02

Báro, vždycky se těším na tvoje reporty. Skláním se před vzdáleností a stoupáním. Rozhledny pecka, mě zaujala ta kamenná socha. Svačinka je působivá, hned bych si dal ;)

Reagovat
bara2
bara2

4.9.22 11:23

Šlapátko, jo, jsou tam pěkné krpály, snažila jsem se vždy volit ten horší k sestupu a klidně šla dolů kus pěšky. Nahoru jsem to skoro všechno vyjela. Na Kobylím vrchu mi to v posledním úseku začalo prokluzovat na sypkém, tak jsem do kopce tlačila asi padesát metrů, pak jsem nedalan tu poslední zatáčku na Kraví hoře a asi sto metrů nahoru od koní směrem k rozhledně U Obrázku. Jinak i po neasfaltových cestách se dalo jet, bylo sucho.

Aleši, děkuji za pochvalu. Taky mi ten výlet zabral celý den! Doba „jízdy“ na sigmě byla skoro deset hodin! Tu ceduli už sem někdo dával, hned jsem si na to vzpomněla :-)

Kožíšku, palec se zahojí a pojedeš. Teď nastává období, kdy už nebude takové horko a bude to krásně barevné, to se bude jezdit!

Nimrode, děkuji.

Pepo, já nedošáhnu na zem ze sedla ani špičkou a musím při zastaení seskakovat. Bylo blbé postavení klik, než jsem zvyklá, už to nešlo pootočit a při seskoku jsem s sebou břinkla na zem. Cestou nahoru jsem si říkala: „Zlaá Hlína od Bránic!“ , tohle bylo fakt hodně strmé :-D

Miťo, je hustej! Nahoře byl zrovna pán, co si tam taky pouštěl drona, asi dělal dokumentaci k akci BučákTour. Měl takového malého prcka, podobného, jaks měl na Hlíně. Asi jsi měl tehdy smůlu na nějakou vojenskou akci. Včera tam žádný problém nebyl, nejspíš už je veškerá technika v Ostravě.

Reagovat
bara2
bara2

4.9.22 11:03

Orme, já jsem si všimla jen kovových pásků na zemi ve stoupání, kde byly uvedenyvzdálenosti k různým místům. Ale všechny pásky jsem nestudovala, podařilo se mi vychytit hluché místo, kdy jedna skupina lidí už slezla a druhá ještě nedorazila, a vyjela jsem si to na Růžence nahoru. Dole u vstupu byla ještě tabule s technickými údaji, ale moc se mi ji nepovedlo vyfotit. Jinak tam chodila celá procesí a moc dlouho jsem tam neokouněla.

Reagovat
miťo
miťo

4.9.22 10:24

Krásná místa! Kopec na rozhlednu Kobylí je fakt hustej. Trochu jsem tam natáčel vloni z dronu, přistál a vzápětí se v pár desítkách metrech nad zemí prohnala Mi24. Dle ŘLP tam ale nebyl vyhrazený prostor. No měl jsem kliku ;-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

4.9.22 08:28

Krásný rozhlednový výlet . Báro také jsem minulou neděli upadl ve stoupání těsně pod vrcholem . Vycvaknul jsem si levou nohu a zvrátil se na pravobok :-)

Reagovat
Nimrod
Nimrod

4.9.22 06:48

moc pěkný výlet

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

4.9.22 05:24

Já jsem chtěl v sobotu ujet asi stejně km. Ale v pátek se mě udělal u palce levé ruky takový otok. Skoro s tím palcem nemůžu pohybovat. Takže jsem logicky zůstal doma. Teďkom už jsem četl se prodává dokonce červený burčák, až budu OK, tak si pro něj zajedu.

Reagovat
Ales007
Ales007

4.9.22 04:28

Tedy Baru, normálně se začínám stydět. Pěkné dávky (včetně výživného stoupání) si dáváš! Moc gratuluji k parádnímu výkonu! :-) Jinak ta cedule je boží :))

Reagovat
orm
orm

3.9.22 23:40

Pekne. Ja si stale pamatuji, jak na zacatku roku 2020, tesne po otevreni, jsme tam byli se zenou a cetli si ty udalosti, ktere mely teprve nastat (dali je tam dopredu) a ktere pravdepodobne pak nenastaly kvuli covidu :-). Nevim zda tam jeste jsou nebo to sundali. Nedavno jsem zjistil, ze s borcem co to navrhoval chodim na cviceni. Budu se tam muset zas jet podivat.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

3.9.22 23:38

No pěkně, některé rozhledny znám. Mezi vinohrady jsou občas pořádné trháky.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 25
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5