Singletrack Most

Přidat foto

Dnes jsem měl možnost poprvé na vlastní oči spatřit toto dílo, které vytvořili pořadatelé festivalu The Most Fest (tuším že ve spolupráci s bikeparkem na Klínech) a dokonce jsem zaznamenal nějaké zmínky o budoucím rozšíření. Otázka je, jak a kam to na ten kopec s 20 výškovými metry chtějí namotat. Už teď se tam těch 10 zatáček na 300 metrech vešlo jen tak tak.

Pro malé děti na dvě svezení je to asi ok a dávalo to asi o trochu větší smysl, než tam vyrábět umělý sníh na nějakou lyžařskou akrobacii (k té byl i pěkný memísek někde na FB ve stylu „očekávání (co prezentovali pořadatelé) vs. realita“ ale ten nemůžu najít :)

(vloženo 28.8.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
scret
scret

29.8.22 16:16

Kaure: jj, bohuzel aktivita mesta je nula a tady je potreba, aby to netlacil jen prave PKU… Si vem, ze tech let, kdy se uz o MIlade vedelo, nasledne napoustelo, nasledne cekalo na usazeni, pak otevreni atd. Tak tech let je spousta a doted se tam clovek proste nedostane jinak, nez autem nebo busem se sockama… to je hodne velkej Facepalm :(

Reagovat
Kaire
Kaire

29.8.22 14:58

V mostě na Resslu máte značený 3 okruhy od bike-extremu, pak na východní části enduro traily a spoustu dalšího. Pak máš pár kolem Matyldy, některé části také z extremu. No a to samé ještě pod Hněvínem a pod vysílačem na Širokém. A i okolí Mostu toho dokáže dost nabídnou. Jó rád k vám jezdim.

Pravda, pro děti to neni no. To tady všude na severu chybí

Reagovat
Winux
Winux

29.8.22 13:43

Kaire – tohle bylo budováno v rámci toho Most Festu (kdyby to šlo, tak by tam měli snad i výlet do vesmíru), taky asi nápad narychlo, mě jen překvapilo, že se někdo zmínil, že mají v plánu to nějak do budoucna upravit a rozšířit, no já tam k tomu prostor moc nevidím.

V Mostě je jinak singl Greenrunner na Resslu, což je cca 10 km po vrstevnici, z kopce jsem tam v jedné části viděl nějaké skoky, ale to bude asi hodně neofiko :)

waters – kolem toho pumptracku jsem zatím vždy jen projížděl a nikdy jsem tam nikoho neviděl, takže nevím, jak moc je to využívané, takže je možné, že to bude dost zanedbané.

Reagovat
Kaire
Kaire

29.8.22 12:13

Když se mělo síťovat tak jim do toho skočili ekologové, to to posunulo o celej rok. Aktuálně už běží VZ. Např. celá Trmická část se nemůže začít právě kvůli uhelným rezervám. Ty singly jsou, řekl bych, tutovka. Už proběhla VZ studie a následně PD (celkově za 400tis. kč) , v takové fázi už to zatím vždy PKÚ dotáhnul do konce.

Za měsíc nejpozději má město obdržet technickou studii na tu cyklostezku. Pak se bude pokračovat dál.

Ale souhlasím, město je neschopné a bohužel to za ně odnáší i PKÚ.

Reagovat
scret
scret

29.8.22 10:15

Tuhle jsem na to v Moste koukal a kopecek malej, ale beru to jako na nauceni pro decka a to proc ne… Lepsi, nez prazdna stran.

Reagovat
scret
scret

29.8.22 10:13

Kaire: no hlavne, na Milade se nedela skoro nic. Takze sice koncept to sice ma nekdy mit, ale kdy? Velkej pruser je chybejici cyklostezka k Milade… proste Usticko :/

Reagovat
Kaire
Kaire

29.8.22 08:07

To je ten rozdíl přístupu PKÚ na Mostě a na Miladě.

Na mostě se vše dělá hurá rychle, bezmyšlenkovitě a bez konceptu. Na Miladě vše pomalu (dost to zdržovalo ekologické hnutí a také stále neodepsané uhelné rezervy, ale aspoň to má mít nějaký koncept. Na Miladě má vzniknout 10km singlů, PD má být hotová a teď je to ve stavu přípravy.

Jinak Most má singlů jako málo které město, na bajky je to tam fakt paráda.

Reagovat
waters
waters

28.8.22 15:51

Měsíc zpět jsme byli na jezeře Most a je to tam super. Začátek idylka, v závěru okruhu nás teda čekalo.. viz foto2

Všiml jsem si, že singl budují ale je to tedy dost krátké, nevím jestli by kluka furt bavilo se vracet nahoru:/ lepší zajet nějak na flowtrail

Mostecký pumptrack bída. Vykašlali se na udržbu, někde jsem se dočetl, že vybudování stálo 300 tis

Reagovat

Další galerie z kategorie

paw_jh 16
bmx20 2
mojcek 8
hawrda 7
bmx20 10
Anatol J. 14