Chip pro ufona

Přidat foto

chip pro ufona

Kostelík se hřbitůvkem nad Jasenicemi vypadá zdálky ze silnice moc hezky. Ráno byl ještě nasvícený, tak jsem zajela až k němu, ale zblízka není odkud pořádně vyfotit.

Přístav u Kramolína

Voda v přehradě je překvapivě čistá a na zdejší poměry i celkem teplá. Ale zas na to, abych tam vlezla, teplo nebylo.

Bodejť by nebylo zataženo. Vyvíječe mraků jely naplno.

Svačinka z vlastních zásob a lesních plodů.

Zcela jasnej chip. Neměla jsem odvahu to vyloupnout a podrobněji prozkoumat, co kdyby to někde spustilo alarm a přišli by mě zatknout?!

Kostel v Řeznovicích

Cíl cesty, kvůli tomuto jsem se celou cestu vláčela s baťůžkem na zádech.

Už týden mám já a Růženka na prodejně na Polance pár drobností, ale v tom horku jsem odmítala pro to jet. O víkendu má zas pršet, tak z plánovaných výletů nic nebude.

Ale na sobotu dopoledne slibovali správnou teplotu, déšť až odpoledne, tak jsem teda s Růženkou zajela nakoupit. A aby to byl zodpovědný trénink, vyjela jsem časně zrána a do oběda tu stovku natočila. Teda skoro do oběda, přijela jsem domů až ve čtvrt na jednu, tak třeba příště…

Krom šopingu jsem zvolila cíle podle místních galerií. Bmx20 mě lodičkama v přístavu inspiroval k návštěvě maríny u Kramolína. Sice bylo pod mrakem, ale nějaké lodě se mi povedlo vyfotit. „Akce Brno“ od JendyH mě zas přiměla pozorně sledovat značky na silnici a všímat si těch speciálních s chipem. První chip jsem našla až skoro u rozhledny Babylon, potom jich v okolí Mohelna bylo na silnicích plno, asi je to oblast vhodná pro komunikaci s mimozemšťany.

trasa zde: https://mapy.cz/s/devebunute

čas dle mapy.cz jsem nestíhala, trvalo mi to dýl..

(vloženo 20.8.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

29.8.22 12:47

Baruš, v sobotu jsem byl na rodinném výletu, těch značek, jsem viděl minimálně 10 a to píšu jen o těch, kterých jsem si všiml.

Grafiku, teď už se musím dost krotit (DM II), ale když se řekne linecké, tak to je pro mě srdcovka, teď si toho vážím daleko víc, než když jsem to považoval za samozřejmost.

Reagovat
grafik
grafik

27.8.22 21:56

Já taky : )

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.8.22 21:11

Báro, jak se řekne linecké, tak jsem hned při chuti :)

Reagovat
bara2
bara2

26.8.22 21:05

Grafiku, taky mi to někdy chytne „zlatej nádech“ :-) To se pak musí strčit přes noc do ledničky a ono to změkne. Je to podle tloušťky a stačí chvilka… dělám 2×3minuty.

Reagovat
grafik
grafik

26.8.22 12:12

Linecké vždycky spálíme, ta ho mas jak od “babičky” : )

Reagovat
bara2
bara2

23.8.22 21:16

To je pro mimozemského ufona, ty seš „cz“ :-)

Reagovat
ufoncz
ufoncz

23.8.22 17:59

Jestli je to čip, to nevím. Ale pro mě to určitě není.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

22.8.22 20:31

Báro, to si pořiď bambus. Ten je snad nesmrtelnej. Jednu zimu omrzl tak, že se hlásil o vykopání, ale na jaře jak pokropenej živou vodou. Každoročně zkracujeme na půlku a i tak má na podzim kolem 5m. Bydlí v něm ptáčci, všude kolem mraky bordela (listí), ale máme ho rádi :-)

Reagovat
vapes
vapes

22.8.22 20:30

Nic si z toho nedělej, to asi musíš mít v genech. Každý umí něco jiného, pěstuj to, co ti dělá radost, nám zase opadává ten fíkus. Babička mi kdysi prozradila přísně střežené, po generace předávané rodinné tajemství polaření, chce to prostě lidské sádlo… Vždycky si na to vzpomenu, když sázíme a pak sklízíme brambory.

Reagovat
bara2
bara2

22.8.22 20:08

Obdivuji ty, kteří mají políčko/záhon a dokážou na tom něco vypěstovat. Ta práce věřím, že i baví, když jsou výsledky. Já pěstuju akorát fíkus, ten je odolnej, jinak na pěstování čehokoliv evidentně nemám talent. Na zahradě mám trvalky, které dokážou přežit. Ne, že bych to občas nevyplela, okopu to i zalévám, ale většina výsadby prostě zajde, o to víc mám ráda ty kytičky, které vydrží :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

22.8.22 18:21

Vapsi, to je prostě pecka! Není nad to, být soběstačný, políčko je bomba, domácí sklípek, pokud je v dobré hloubce a věřím tomu, že ten ve Vašem domě, určitě je, je lepší, než lednička, vydrží tam vše ;)

Reagovat
vapes
vapes

22.8.22 14:46

A to bylo na jaře, teď je to ještě mnohem lepší. Sklípek pod domem je z r.1924, zajímavý je tím, že v něm tehdejších 5 obyvatel domu přežilo americký nálet v březnu 1945. A to dům dostal dva zásahy, jedna bomba bouchla ve střeše a druhá prolétla explodovala až v kuchyni. Pochlubím se ještě naším políčkem se zeleninou, která končí v tomhle sklepě.

Reagovat
bara2
bara2

22.8.22 14:35

No ten sklípek je úžasnej :-) S tím se dá přežit zima jedna báseň. Pěkně čisťounkej, regály vyskládaný jak v obchodě, jen si vybrat!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.8.22 14:31

Vapsík má tedy luxus sklípek, to se musí uznat :-) To se nedivím, že se tak rád a hbitě vrací dom :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

22.8.22 11:12

No teda, tady to vře, kolektivní urna (zelák), pobavila. My doma zavařujeme jen okurky, fazolky, jinak ostružiny a borůvky, rovnou na buchtu ;) Zelí v paneláku, není kam dát, sousedi by si stěžovali ;(

Reagovat
vapes
vapes

22.8.22 10:41

Marmelády máme také, na té fotce už byli od dětí „vyžrané“. Máme letos jahodovou, ptáčnicovou (ta chutná mě a chodím je taky trhat), třešňovou, borůvkovou, brusinky, ostružinovou a pak různé experimenty, bílý rybíz, kiwi (z domácího pěstování, je to velké asi jako švestka). A pak domácí okurky a červenou řepu. Řepy máme letos nadúrodu a nemohu ji udat ani v práci, nikdo to kupodivu nejí. Asi jsem divný, nám chutná.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.8.22 10:36

Ty jooo..ty se s tím ještě vykrajuješ, nešlo by to rozválet na plech a pak to nakrájet na kostičky? :-)

Reagovat
bara2
bara2

22.8.22 10:31

Adule, já jsem se naučila vozit si cukroví o covidu a už u toho setrvávám. Jinak pro celou rodinu peču už roky na Vánoce linecké tří druhů (viz obrázek). Někdy to dělám i na nějakou rodinnou oslavu.

Vapesi, já si taky dělám na zimu zásoby. Al dělám jen marmelády (na palačinky a na cukroví) a švestky na knedlíky smákem. Letos už mi zbývají jen švestky a marmeláda ze špendlíků a jablek, ta je taky dobrá.

Reagovat
vapes
vapes

22.8.22 10:23

bara2: Ostružiny máme na zahradě téměř v neomezeném a manželka je také míchá se vším možným, zaváří snad i šišky. Sklep vypadá docela utěšeně a to je ta fotka někdy z jara. Ten hrnec vzadu není kolektivní rodinná urna, ale kyselé zelí.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

22.8.22 10:12

Děkujeme za kulinářské okénko, tak šup, Vapsi, pro ostružiny a uklohnit dle Barčiny receptůry! ;-)

Reagovat
bara2
bara2

22.8.22 08:50

Vapesi, bez semínek. Nejdřív to pomalu zahřeju k varu, pak to protlačím přes síto a teprve do šťávy dávám cukr a pektogel..

Ze samotných ostružin je výsledek dost „sklovitý“ a chuťově až moc výrazný. Když dělám marmošku z červených špendlíků, tak si trochu (bez pecek a šlupek) zasterilizuji (jen teplem, bez konzervantů), a pak to do těch ostružin přidám, výsledek má lepší strukturu, není to „sklo“.a i v poměru 1(ostružin):2(špen­dlíky) to pořád má ostružinovou chuť. Když je ostružin málo, dělám 1:2, letos je jich dost, tak jsem dala víc ostružin. Bylo toho 1,20kg čisté šťávy a doplnila jsem to na dvě kila špendlíkama,

Reagovat
vapes
vapes

22.8.22 06:05

bara2: A ta zavařenina je se semínky, nebo bez ? Věčně o tom doma diskutujeme. Já to se semínkama nejím.

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 21:27

Adu, co doma, ty už jsou ve flaškách :-D

Ten plášť byl proraženej až dovnitř, je zázrak, že duše to vydržela…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.8.22 20:35

Baru, GJ, ostružiny jsou doma, 10tisíc na zadní plášť je dobrý nájezd, navíc to nešetříš a jezdíš i polem a lesem ;-)

Kožíšku, huž burčák? Kuwa, to bude za chvilku zas zima :-(

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 19:13

Kotewe, děkuji! Já už na to výletní cukroví mám takovej grif, že to mám za chvíli hotové. Těsto mám v ledničce nachystané pořád, den předem si krabičku upeču a mám vystaráno :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

21.8.22 18:55

Když vidím ty linecký, tak si vzpomenu na tu jejich báječnou chuť v K.H. :-) Paráda Báro, ať ti to sviští a samo, že GJ.

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 18:12

Úplně jsi mě naladil, Kažíšku, budu muset zítra taky pro nějaký zajet!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

21.8.22 18:08

Tak jsem dneska čučel na ty kosočtverce na silnici a bylo to normálně nasprejovaný-bez ničeho kovovýho. No a burčák je doma- jel jsem pro to jinam. Po príma silnici- moc tama nejezdím, což je škoda. Samozřejmě na kole já jiný dopravní prostředek doma nemám. Před chvílí proběhla ochutnávka teda 1/3 už mám vypito. Je to moc moc dobroučký(92kč/li­tr). Fotil jsem ještě před obchodem.

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 17:40

Ciorane, tos mi s tím krkavcem připomněl, že kdysi jsme měli „ptačí směnu“ techniků. Jmenovali se: Krkavec, Čížek a Drozd :-))

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 17:37

zsovadino, děkuji za podrobný popis. Hned je člověk chytřejší a ví, přes co jede!

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 17:33

Já se dívám dopředu na Aladina (ČHMÚ) a na windy, pro aktuální stav si pustím radary na ČHMÚ. Podle předpovědi z rána mělo odpoledne pršet, ale na radarech bylo vidět, že nás to obchází, tak jsem jela na ostružiny. Měla jsem dvě petky nasbírné ještě dřív, než jsem dojela tam, kde je normálně sbírám. Nedělala jsem si v neděli odpoledne moc iluze, ale turisti zřejmě tento víkend do lesa nevyrazili :-)

Cestou domů se mi zdálo, že mi nějak háže zadní kolo, doma koukám a na plášti vyboulená trhlina. Asi jsem někde najela na něco ostrého. Tak jsem dala nový plášť, přitom to mělo najeto jen nějakých deset tisíc, nic to nevydrží :-/

Reagovat
zsovadina
zsovadina

21.8.22 17:25

Je to obyčejný hřeb (nástřelák), takových jsou tisíce po každém geometrovi všude po ulicích. Hřeb je uprostřed značky (2 čtverců nebo 2 kruhových výsečí), geometr ho určí v souřadnicích (poloha + výška), auto se skenerem to najede a na základě těchto bodů se celý sken převede do souřadnic a dál zpracovává (v některých krajích je jen bílá značka bez hřebíku). Jsou cca 400 – 500 od sebe. Pro představu…jen ve Zlínském kraji je to cca 1900 km silnic.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.8.22 16:52

Jj Adu, taky koukám na tuhle apku, ale jak píšeš, ani ta se netrefí.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.8.22 16:01

Rosničky nesleduji, koukám jen pravidelně na Kláru, rozuměj apku, ale dost se to na ní mění, někdy během chvilky ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.8.22 15:41

bara2: Díky. A ten obrázek v profilu s tou otevřenou hubou – to by asi měl být spíš krkavec. :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.8.22 12:25

Báro opět vynikající práce, kostelík v Řeznovicích je moc pěkná stavba, stejně jako rozhledna Babylon, i když ta ta zřejmě nebyla cílem, ani průjezdním bodem. Předpovědi počasí mě nechávají chladným, minimálně ty od madam Honsové.

K těm značkám nic nemám, zatím jsem je nikde nepotkal, ale jestli jsou někde doplněné čipem, tak to bude zřejmě nastřelené. Pistole má takovou sílu (průraznost), že hřebík, ale na konci se závitem zarazí i do litého betonu. Doma mi na tom držely garnyže, byl to očistec to dostat ven, nakonec jsem to musel říznout flexou

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 11:39

Gurmánovi Kožíškovi jsem přidala do galerie ještě svačinku. Bylo tam za Kramolínem plno ostružin u cesty, což mi připomnělo, že bych měla jít nějaké na marmeládu na cukroví jít natrhat.

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 11:00

Pepo, děkuji. To opravdu děláte i s čipama? Jestli je to na křížák jsem nezkoušela, ale něco to jako kříž to nahoře má. Možná to tam vytlačí ta nastřelovačka, nikdy jsem to zařízení zblízka neviděla.

ciorane (vráno? :-), zánovní asfalt (rok, dva) je z Biskoupek dolů k mostu přes Jihlavu ( ke Třem Templářům), od tama do Hrubšic je taky pěkný hladký asfalt. Směrem od mostu k Templštýnu jsem jela vloni, moc si to nevybavuju, takže to nebylo nijak moc hrbaté ale ani ne nové.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

21.8.22 10:22

..... ale zas když je to na křížák .....

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

21.8.22 10:21

Díky, Pepo. Je fakt, že kdo by se s tím vrtal, to jsem nedomyslel :-). To se nastřelí jedeme dál. Budu se na ty naše muset mrknout zblízka, jestli máme očipováno.

Řeznovice – tam bydlel pan Kytka a dělal servis na Trabanty, taky jsem tam jezdil s mým kupé :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

21.8.22 09:42

Báro opět paráda. Kostelíky moc pěkné.

Kouba já myslím , že je tam tohle. Také je tady máme s čipem:-))

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.8.22 09:40

Ty Řeznovice jsou prostě nádherný. Asi jedna z vůbec nejzachovalejších a nejpěknějších románských staveb u nás.

A vzpomínám si, že kolega tady zmiňoval, že si silnice od Ivančic přes Řeznovice a na Templák dál už je konečně opravená – je to tak tedy?

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

21.8.22 09:07

Báro, zase bych z toho nedělal takovou vědu. Bude tam jen tohle :-)

Reagovat
bara2
bara2

21.8.22 08:39

Kožíšku, taky mám ráda červený burčák, ale i bílý je dobrý. Letos bylo teplo, tak je o týden dva dřív, jak obvykle.

Bernie, zdravím, jsem ráda, že nejsem sama, kdo si těch chipů všiml. Zdaleka nejsou všude. Je to na křížovej šroubovák…

Aleši, děkuji. Mělo pršet už od oběda, ale začalo až po čtvrté a pršelo hodně dnes v noci. Ale každý den se najde chvíle bez deště aspoň na pár kilometrů.

Jano, Růženka je letadlo!

Zsovadino, a nevíš na co je tam ten kovový šťuplík? Všude není, ale v některých oblastech je skoro v každé značce.

Miťo, ale je to hodně malé, až se smyje značka, už to tam nikdo, aniž by to šlo nějak elektronicky zachytit, nenajde. A pokud to je pro potřebu, jak píše zsovadina, tak to klidně pasivní RFID může být.

Edwine, parádní lodě! Když jsem viděla to ruské kolo, tak mně napadlo, že je to na Temži :-)

Adu, rosničkám fakt nejde moc věřit. tady taky začalo pršet až odpoledne. Má pršet až do středy, tak jdu posekat zahradu. I když je mi těch kvíteček líto. Je to jen řebříček, ale zdálky to vypadá pěkně.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.8.22 08:26

@Edwin Hustý lodičky! ;-)

Reagovat
Edwin
Edwin

20.8.22 22:42

Sorry, že parazituju, ale když jsme u těch lodiček. Shodou náhod dnes nějaké lodní slavnosti ve Sczeczine.

Reagovat
zsovadina
zsovadina

20.8.22 20:35

Ahoj, tyto značky neslouží pro letecké skenování ani čipování (popř. navádění ruských raket;-), ale jsou to vlícovací a kontrolní body pro laserové skenování z mobilních skenerů na autech (pro projekt Digitální technické mapy ČR). Zatím většinou na silnicích II. a III. třídy + místní komunikace.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.8.22 20:03

Hoj, palec, dnes jsem vyjel ve 12, a na pohodku odjel 76 kilásků do prvních kapek, vyzkoušel prvně stezku Kočárová do Habrůvky a vzal to z Bláňa krosovou zkratkou kolem Veselickě rozhledny, abych tento cíl splnil za Pepču ;-)

Hih s těma ufónama si pobavila, GJ, ať to líce ;-)

Reagovat
miťo
miťo

20.8.22 18:57

To není čip, to dělají geodeti. Barva se smyje, ale značku snad pneumatiky nevytrhnou.

Reagovat
Jano86
Jano86

20.8.22 17:47

parada!ruzenka je dabel!

Reagovat
Ales007
Ales007

20.8.22 17:43

Jsi šikulka, Baru, gratuluji ke stovce! :-) Tady v Praze mělo pršet už od včerejšího večera, no nakonec z toho byla jen menší bouřka. Lít ale začalo až ráno (klasika), naštěstí jsem do té doby stihl najet aspoň svou tréninkovou padesátku.

Reagovat
bernie
bernie

20.8.22 17:12

Někde jsou jen malůvky, ale potvrdím, že v Bářině revíru jsou v nich „cvočky“.

Zdravím tě Báro.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.8.22 17:10

No, ale skoro celej příští týden má pršet. Třeba to pravda nebude. Objevil jsem, prodejnu, kde se prodává už burčák, tak si tam snad po neděli zajedu a koupím si- snad nebude chutnat jak mýdlo s vodou- tak mě ty bílý burčáky většinou chutnají, na červenej burčák si musím ještě počkat- ten je mnohem lepší.

Reagovat
bara2
bara2

20.8.22 16:38

Miťo, ale jn některé mají chip. Ten tam určitě je pro mimozemštany! Nefoukalo, měla jsem s sebou i plavky, ale vzduch měl pod dvacet, a to by mi byla zima a široko daleko nikdo nebyl, kdo by mě v případě krize lovil.

Koubo, já to mám tak nějak skoro stejně daleko, dnes jsem byla v přístavu na 50.kilometru, to je stejně, jak do Pavlova, tam jsem byla minulý víkend. Až dole na maríně u Kramolína jsem dodneška nikdy nebyla..

Reagovat
miťo
miťo

20.8.22 16:23

Voda v prehradě je jako sklo. Asi bezvětří, to by se létalo s hydroplánem!

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

20.8.22 16:23

Ty značky tu máme taky všude, ale nikdy jsem si nevšiml, že tam je nějaký čip :-O

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

20.8.22 16:22

Vyvíječe mraků :-) Pamatuju si, jak jsme byli s taťkou na něčem v kině a úvodník se jmenoval „Dukovany – vroucí kotel“. Jelikož tam dělala mamka a posléze i já, tak jsme taťku natěšili, že to bude čumět, jak to v těch Dukovanech vypadá, že tam bude určitě ukázána primární část apod. ....... A ono prd! Celý to bylo o kuchyni a jak je těžký nakrmit tolik krků, co tam maká :-D

Tebe bych, Báro, tipoval spíš na marínu v Pavlově, Mohelno je na tebe moc blízko.

Reagovat
miťo
miťo

20.8.22 16:22

Značky na silnici jsou pro letecké snímkování Báro ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 0
hawrda 8
Hynas 3
Pepa Hrabačov 27
bara2 7
Tomik_S 6