Vysoký most

Přidat foto

Vysoký most u Velkého Meziříčí se nachází pár metrů za branou do skládky.

Pod most se dá sejít hodně zarostlou a strmou pěšinkou vpravo od brány do skládky.

Na sluníčko jsem musela dole čekat.

Oblouk mostu mezi pilíři zespodu.

Věž pro rozhodčí na hřišti ve Lhotkách mi posloužila jako rozhledna.

Cyklotrasa 5235 z Libochové do Nové Vsi. Plánovač ji nabízí pro silniční kolo :-(

Jak nezlenivět, když v takovém horku se nedá ani vylézt z baráku? Na kolo sedám každý den těsně před soumrakem, proplížím se stinným a chladným Údolím tam a zpátky, když moc, tak to projedu dvakrát…

Nakonec jsem to pořešila tak, že jsem zvolila neznámý cíl na většinou známé trati, vyrazila před svítáním, při východu slunce jsem byla na místě a stihla jsem dojet domů než začalo vedro. Kožíšek udělal průzkum v lokalitě a hlásil, že Vysoký most je těžko přístupný. Tak jsem vzala na výlet Růženku. Favoritka se dá protáhnout všude, klidně aji pod Vysoký most :-)

Stovka splněna a prozkoumala jsem nový úsek z Radslavic přes Lhotku a Sviny do Křižanova. Je to tam teda dost do kopce, ale za celou dobu kolem mě projelo jen jedno auto. Pěkná silnice, krásná krajina.

https://mapy.cz/s/lucofezaha

(vloženo 24.7.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
miťo
miťo

27.7.22 12:18

Používám displej na vysílači. Při použití brýlí mám mořskou nemoc. Dron je v pohodě, to je létající stativ pod kameru ;-)

S letadélkem to je horší. Brácha to umí lépe než já. Když létáme formace, letím první „na oči“ a brácha za mnou při pohledu „do displeje“:

Reagovat
bara2
bara2

27.7.22 10:50

No, ale stejně to musí být těžké to řídit jenom podle obrazu. Při rovném letu snad, ale při těch přemetech musí chybět vnímání gravitace a dalších sil.

Reagovat
miťo
miťo

26.7.22 17:41

Báro kolem hlíny létal FPV dron DJI Mavic Mini. Na displeji vidíš, co natáčíš. Ale tyto drony mají velké latence přenosu obrazu a dlouhý most se s tím proletět nedá.

Na tyto bejkárny je cenově dostupné analogové FPV:

https://youtu.be/Y_HNT2qaYPc

Reagovat
bara2
bara2

26.7.22 13:50

Miťo, ale na Hlíně to byl FPV dron, ne?

https://www.rcprofi.cz/…renosem.html

Reagovat
bara2
bara2

26.7.22 13:18

V tak dlouhým tunelu už to ztratí signál? Podobný tunýlek je přes Svratku u Prudké, jezdím kolem něj z Borače do Doubravníku.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

26.7.22 12:03

MIťo, nevím co je FPV, ale že je to dlouhý, je právě výzva, ne? :-D

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

26.7.22 12:02

Adu, hlavně je hned za mostem zmrzka :-D

Reagovat
miťo
miťo

26.7.22 11:52

Kouba_2005: podobnej máme poblíž Kuksu. Nelétám FPV, tohle už je na průlet fakt dlouhý :D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.7.22 10:29

@Kouba_2005 Podobný je aj v Chebu ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.7.22 10:28

@Kouba_2005 Yes, Kyselka, já vědíl, že už jsem to někde viděl ;-)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

26.7.22 10:02

miťo
miťo

26.7.22 07:20

Kožíšku, Staropešínský most není žádná výzva, všude plno místa :D

Reagovat
bara2
bara2

25.7.22 22:25

Miťo, ten les je boží :-)

Kožíšku, na most se dostat dá, i když tě přes skádku nepustí. Já jsem na most poprvé vylezla zespodu: prošla jsem pod mostem a vyšplhala na druhé straně po náspu nahoru. Je to strmé, ale jsou tam stromy a je čeho se přichytit. Je ale fakt, že jsem se dostala před plot a na mostovku ne – z toho výstupu je první fotka skrz oka v plotě. Až jsem se vracela pěšinkou nahoru k bráně skládky, všimla jsem si díry v plotě za kontejnerem a provedla tama Růženku přes skádku zas jen k plotu na mostě (viz foto o pár komentů níž). Nezkoumala jsem, zda se ten plot na mostě nedá nějak obejít a dostat se až na mostovku, ale při výstupu zespodu možná jo, šplhat blíž k pilíři…

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

25.7.22 20:21

Báro klobouk dolů ke tvým výkonům, nejde ani nic dodat, respekt za to, že to dáš!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

25.7.22 19:00

Miťo: než tento most- na most se nedostaneš jenom pod most, to už radči proletět letadlo s kamerkou na Stropešínském mostě je to odtud necelých 30km. Já kdybych měl něco takovýho a uměl bych to ovládat, hned bych si tam zajel zalétat.

Reagovat
miťo
miťo

25.7.22 15:11

Báro, létání na otevřeném prostranství je nuda. Mosty jsou jako magnet, mrkni: https://youtu.be/eyvd3sF8ySc

A v lese? Tam se dá létat taky. Něco na ochlazení: https://youtu.be/WXQZYrDrZjA

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

25.7.22 08:55

Baru, parádá, to jste si opět s Růžou užily bezva výlet! Most zajímavý, ale brodit se křama fakt nechcu! Takže mi postačí tvůj a Kožíškům fotoreport. Mrzí mě osud této zajímavé stavby, ale asi máš bohužel pravdu, zánik je nevyhnutelný a nejspíš se stane součástí té zmiňované skládky :-(

Včera se mi zdálo, že bylo přijatelnější počásko (krapet měnší vedro), byl jsem na kole v sobotu a vyjel až asi v půl 10, takže to povinný kilíčko bylo celkem náročný a to jsem se snažil vymetat stinná místa, i tak jsem dal 3 občerstvovací stanice, i když nevím, jestli se počítá i ta na závěr na kópáku ve Slópě ;-)

Reagovat
bara2
bara2

24.7.22 17:33

Kožíšku, stejně jak ty. Tam jsem šla kolem jezírka, a pak tím šóším, které jsi už prošel a přes těch pár stromů to přenesla. Zpátky nahoru už jsem šplhala tou pěšinou přímo k bráně, zespoda je ta pěšina dobře vidět. Kdybych o ní věděla hned, vzala bych to tama i dolů. Taky je tam za kontejnerem díra v plotě na tu skládku velká jak vrata, o víkendu tam nikdo není, takže jsem v pohodě došla nahoře až k mostu.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

24.7.22 17:31

A ještě:

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

24.7.22 17:22

Báro, pokud jsi šla tam i zpět touto cestou fotoc č.1-kousek nalevo po cestě dolů od skládky, jak jsem ti posílal, dost podstatně si zkrátíš cestu a nemusíš lézt tím šábím, tuto zkrácenou cestu jsem objevil cestou zpět od kousek od mostu se dostaneš až skoro ke skládce. Cestou tam jsem šel tou delší cestou dolů foto č.2, doleva jsem obešel to oplocené jezírko a přes pár popadaných dřevin a přes to šábí po prošlapané cesticče až k mostu.

Reagovat
bara2
bara2

24.7.22 17:12

Miťo, tam to na letadlo není, to je strašně zarostlé a nebylo by to odkud řídit. Tam nejde ani dostat do záběru celý most. je tam na jednom břehu vysoká skála, z dalších dvou stran je strmý svah, potok pod mostem vytéká z tunelu pod skládkou pár metrů před mostem a dál po proudu potoka k jezírku (je na mapách) je to hodně zarostlé a jsou v tom popadané stromy. Je to pěkná stavba, ale odsouzená k zániku. Prostě „most na skládce“.

Kotewe, děkuji, ty jsi dobrodruh a pokud jsi tam nebyl… Dolů pod most a zpátky nahoru jsem Růženku postrkovala a nesla.

Pepo, dobrá divočina tam je.

Aleši, děkuji. Nad ránem se jelo krásně. Venku je v tu dobu plno zvířat, viděla jsem hned u silnice několikrát srnku s kolouchem, jednu i se dvěma. Taky černého čápa jsem viděla docela zblízka. Ježka a kolem vesnic plno koček na lovu. Za svítání je venku hodně živo a je na co koukat. Volila jsem směr, kde to mám posledních dvacet kilometrů s kopce a nahoře přemýšlela, jestli neoblíct vestu, ale už bylo teplo dost. Vyšlo mi to domů tak akorát..

Reagovat
Ales007
Ales007

24.7.22 16:37

Jako vždy krásný výlet, Baru! :-) S tím horkem souhlasím, chce to opravdu velké odhodlání, aby člověk v tom vedru vytáhl paty z domu. Proto se v úctě skláním nad Tvou další stovkou :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

24.7.22 15:39

Pěkná průzkumná vyjížďka.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

24.7.22 15:20

Parádka Baruš, píšu ti za 1* GJ

Reagovat
miťo
miťo

24.7.22 14:51

Bára a Růženka, holky k neutahání! Most se mi líbí, láká k průletu s modelem letadla s kamerkou na palubě. Pěkný report Báro, jako vždy!

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 27
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5