Bikeři v Gruzii

Přidat foto

Aby se dalo hejtovat nejen silniční a horská kola, ale i offtopic, házím do placu nějaký fota z posledního výletu ze země psů, hor a sněhu. Je toho povícero, ale už sem nevěděl co smazat :-)

pozn. zirecek – ano barvy takové ve skutečnosti nejsou, stíny jsou vytažené, tobě se to nelíbí, atd, atd :-)

(vloženo 25.5.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
File12
File12

29.5.22 19:53

Nadhera. Kompozicne fotky super, za me taky moc barvy a hdr ale to je na tobe. S focenim svateb delas dobre. Ja uz nekolikrat odmital, protoze jsem nemel dve tela. 2 karty ve fotaku jo. Ale druhy telo musi byt. Obrad ti nikdo nezopakuje.

Jo a idland je muj sen. Stativ vem, jeste bych vzal ND at ti vychazi dlouhy casy. Na Islandu si dovedu predstvit, kde se rozmazat pohyb bude hodit

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

29.5.22 18:39

Moc to hrotíte, za mě dobrý;-)

Reagovat
Pi†el
Pi†el

27.5.22 12:11

Kjása.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.5.22 09:55

vili: u bráchy na svatbě si fotograf dovolil žertík… v noci se tam přehnala bouřka, bouchlo to do kostela hned vedle. tak ráno oznámil, že mu ten výboj blesku asi zničil paměťovou kartu s fotkama… jako slušně je vycukal. :-D

Reagovat
lazza
lazza

26.5.22 23:45

A mne se to teda fest libi. Asi bych mel zamakat na technicky kvalite vlastnich obrazku :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

26.5.22 23:36

Holka 187 cm?! To je jak já! :-)

Jestli budeš mít možnost, tak si ten stativ na Island přibal. Teda né že bych já někdy fotila se stativem nebo vůbec na nějaké úrovni, ale myslím, že za něj budeš rád. No, a trochu ti tedy závidím..

Vím, že plevelit cizí galerky vlastníma fotkama je fuj, ale stejně neodolám. Jó, Island… :-)

Reagovat
Smejči
Smejči

26.5.22 21:12

Máš cit pro fotky.

Reagovat
vili
vili

26.5.22 21:01

Jiri: tri borci pres 193 cm a jedna z holek 187 cm budi pomerne respekt ;-). Strach jsme nemeli. V tech dedinach vi, ze jejich hlavni obziva jsou turisti a jsou hrozne mili. Ja se naopak v soucasne situaci spis bal mluvit rusky a hned jsem radeji oznamoval, ze jsme z ceska. Jen ceny za taxik vzdycky nastrelili, ale to se vzdy srovnalo po dvou trech poptavkach :-).

Reagovat
jIrI___
jIrI___

26.5.22 20:24

Když čtu, jak často jste využívali místní taxi, neměli jste vzhledem k tomu slušnému vybavení strach, že vás okradou? Známý po podobné příhodě do takovýchto zaostalejších zemí už jezdí zásadně s třicet let starým batohem a v nejhorším oblečení, co doma najde, člověk by si ho spletl z bezďákem. Prostě ať nejde vidět, že ten keš tam je :)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.5.22 19:29

@mirorek2 OK, už mlčím holt mám víc odježděno na kole než oddiskutováno na BF ;-)

Jen mi přijde zbytečný řešit kvalitu fotek, když to tak ani autor nezamýšlel, jen se chtěl podělit o zážitek, za mě důležitější obsah, než kvalita sdělení ;-)

Reagovat
vili
vili

26.5.22 17:19

ufoncz: přílet do Kutaisi, taxíkem 5 hodin do Mestie (příjezd ve 2 ráno). V 9:00 nástup na trek. V 21:30 příchod do Adishi. Další den nás zastavil sníh a pes v sedle Čchunderi, návrat do Adishi a taxíkem přejezd do Ushguli. Další den výlet k ledovcu a zpět a odjezd taxíkem zpět do Mestie. V Mestii krátkej 5hodinovej výhrk kolmo nahoru na kopec a pak kolmo dolu a odjezd taxíkem zpět do Kutaisi a odlet. Bylo to bohužel rychlé a příliš brzo, chtělo to o den více a o psa nebo sníh méně.

Reagovat
vili
vili

26.5.22 17:11

zirecek: edit. tady mně teda utekla ta první čb. BF ju nějak nahrálo na začátek a už jsem ji tam nechal.

Reagovat
vili
vili

26.5.22 17:10

mirorek: svatby fotím jen pro dobré kamarády a má to dvě podmínky, bude to zadarmo a budu pouze jako záložní fotograf – nejsme profesionál, tak nechci tu zodpovědnost a pak koukat na smutné kamarády, když ti třeba selže karta nebo se ti to prostě nepovede…

zirecek: fotky vždy skládám do alb tak, jak se udály po sobě a samo vybírám aby to bylo rozmanité ohniskem, tématem i barevně

mum: za měsíc frčím doufám na Island…už teď su nervózní a zvažuju, že poprvé v životě použiju i stativ :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

26.5.22 16:06

mirorek2: ty jsi vostrej na Adula :-DD Já jsem teda jen o málo služebně starší než on, ale páč jsem ženská, tak jsem samozřejmě chytrá jak rádio, takže bych si dovolila zde přicmrndnout radě starších, straně a tak :-D

Je to viliho rukopis, čehož si cením, že ať si o tom myslí kdo chce co chce, zůstává svůj. To bych taky chtěla umět. Gruzie je nádherná lokalita, taky jsem ji měla v seznamu. Myslím, že tam asi není možné udělat špatnou fotku, podobně třeba jako na Islandu. Prostě ta krajina je strašně fotogenická. Otázka je, co se podaří tam dát navíc, příběh, pocit. Podle mě se to povedlo na 5., 7. a 13. fotce. Jinak lákající a navnaďující jsou všechny, a moc :-)

Reagovat
zirecek
zirecek

26.5.22 15:15

vili: Bylo to myšleno obecně. Neber si, prosím, to osobně. Jsou to velmi pěkné fotky, rád se podívám na další, kde už nebudu diskutovat. Velice pěkná je kombinace ohnisek, jak již bylo napsáno. Moc pěkný je výběr fotek – za dne, za tmy, za slunce, za mraku, se zelení, se sněhem – krásně pestré a radost se dívat. Skoro bych řekl, že jsi domýšlel i postup fotek za sebou, jak byly nahrány, nebo to na mne alespoň tak působí.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

26.5.22 15:02

na místo dobrých fotek ale pro mě to jsou dobré fotky, tečka.

Já to tak nežeru ale už jsem viděl 100× v reálu práci „profi“ (rozuměj velmi dobře placených) fotografů, které bych mobilem strčil do kapsy. Viliho bych si klidně jako fotografa na svatbu pozval, líbí se mi to, je to jak malované :)))

Reagovat
kOmE
kOmE

26.5.22 14:58

Jirra: naštěstí máme každý jiné vnímání barev a fotografie pokud se nejedná o dokumentární má být kreativní i v podání barev. Já si s barvami hraju mnohem víc.

Reagovat
Jirra
Jirra

26.5.22 14:50

Aduldinho: to by sem podle tebe nepatřilo hodně jiných diskuzí a v podstatě ani tyto fotky, když taky nejsou o kolech :-)

Každopádně mě trochu přijde, že kritiku zirecka, kterou tady sám ani nezačal, berete jako kritiku fotografického talentu viliho. Ale je to právě naopak, on v podstatě říká, že je škoda tak dobré fotky zbytečně kazit přehnanou úpravou, která je teď sice moderní v automatických SW úpravách v každém druhém mobilu, ale tam je právě proto, aby z nekvalitního zdroje, mnohdy vyfoceného někým bez špetky talentu vzniklo něco aspoň trochu zvláštního. To ale není případ těchto fotek. Zde není ani špatný zdroj a ani nechybí talent, tak proč z toho dělat zbytečně „omalovánky“ na místo dobrých fotek.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

26.5.22 14:44

Aduldinho: registrován 9.4.2021, klid, hovoří starší :DDD

co sem patří a nepatří o tom rozhodujeme my, strana, admin a majitel ***** :D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.5.22 13:48

To je povyku pro nic, za mě fotky cajk, já furt radši jezdím na tom kole, takže ani tej vaší odborné diskuzi nerozumím ;-) Myslím, že to sem ani nepatří, je to primárně web o kolech, pokud se nemýlím? ;-)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

26.5.22 12:10

Luxusní fotky, nedokážu si vybrat, která se mi líbí nejvíc. A velice sympatická děvčata. ;o)

Reagovat
vili
vili

26.5.22 12:03

Zirecek: nebudu tvůj celý koment brát osobně, protože doufám, že mluvíš jen obecně o trendech a ne o mě konkrétně (tvoje názory neberu jako hejtování; několikrát jsem ti řekl, že máš pravdu a vysvětlil proč to je pro mě v tuto chvíli vedlejší; a už vůbec po nikom nechci, aby mně tu ejakuloval,…). Jsem už dost starý a na b-f dostatečně dlouho, abych tu někomu mazal komenty a hádal se s ním o nedůležitých věcech.

Chci se ale ohradit k tvému výkladu pro koho fotím. Pro koho fotím pro mě znamená komu chci, aby se fotky líbily. Pokud to ty vidíš jinak, je jen tvůj problém. Sem to dávám jednak pro oživení galérky „kvalitnějšími“ fotografiemi", a jednak věřím, že tu fotky z hor dost lidí ocení. To, že někdo napíše, že fotky jsou pěkný sice potěší, ale rozhodně to nedělám kvůli tomu. Kdybych měl potřebu „sbírat lajky“, tak sem můžu sázet fotky z každého výletu co uděláme…tímto bych tuto debatu z mé strany ukončil.

Reagovat
Lister
Lister

26.5.22 11:26

Když už se tu rozebírá technika, tak pro mne je příjemná změna vidět u Viliho fotky dlouhým sklem, hned je to pestřejší než všechno širokáčem.

Reagovat
zirecek
zirecek

26.5.22 10:35

Wilhelm: Vidím v tom ještě přesah obecně k diskuzím. Dnes se nosí v diskusích výhradně chvála. Je to po vzoru sociálních sítí, které potřebují uživatele, které nalákají zejména na pěstování chvály a ocenění ega, tudíž můžeš pod svými příspěvky moderovat diskuzi (pozitivní nechat, negativní mazat). Tento trend je pozvolně přebírán i na běžná fóra jako b-f. Kritika je škatulkována jako hejtování. I zde na b-f je povinnost pod fotkami obdivně ejakulovat. Velká část lidí si honí ego a napadají ostatní, když dodatečně nepokuřují. Diskuze pod fotkami se stává jednotvárná a zbytečně extrémní. Já jsem pouze napsal svůj osobní pocit, navíc s konstruktivní kritikou a možným vývojem. Samozřejmě, že fotky jsou pěkné a výrazně převyšují zdejší průměr. Avšak neplatí, že Vili to má jen pro kamarády, protože jinak by zde fotky nedal a nečekal by zpětnou odezvu. On má potenciál a proto vlastně trávím čas psaním. On ví, že potenciál na další růst má, proto si vzpomněl na můj dávný komentář. Prostě normální diskuze na fóru…

Reagovat
kOmE
kOmE

26.5.22 10:06

Mě se barvičky líbí. Povedené fotky.

Reagovat
Wilhelm
Wilhelm

26.5.22 09:26

Krásný fotky. Fotografií se více než 20 let živím jako profesionál, tak mohu připsat skromný názor, že fotky jsou výborný a fakt rád jsem si je prohlédl. A jestli je tady nějaký drobný spor, tak všichni mají pravdu. Vili fotí skvěle, postprodukcí to pak výrazně někam posunuje. Zirecek má pravdu v tom, že pro někoho (kdo se fotografií vážněji zabývá) může být škoda, že ten příběh není zachycen autenticky … zimu z této úpravy fotek člověk nepocítí a řekl bych, že tam musela být. Jestli je to škoda nebo není, asi přesahuje téma tohoto serveru. Každopádně fotky vysoce přesahují drtivou většinu fotografií, které se tady vyskytují.

Reagovat
PatrikKalista
PatrikKalista

26.5.22 09:19

vili: Chtěl bych Ti říct: trošku si mě nasaral.:-D Krásný fotky, tam bych chtěl…

Reagovat
Libores
Libores

26.5.22 09:17

To je boží, miluju Gruzii!

V softu ses podle mě tentokrát trošku krotil, to je dobře:)

Reagovat
ufoncz
ufoncz

26.5.22 09:10

Vic takovyho offtopicu! Nezlobil bych se za nejaky popisky, nebo aspon nazvy mist, abych se mohl jeste v duchu toulat nad mapou.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.5.22 08:41

Parádní, závidím.

Reagovat
capis
capis

26.5.22 08:38

zirecek: Nechci se do vašeho sporu nějak montovat, ale napíši svůj názor. Podpořím viliho v tom, že se jedná o fotografie o které se chce podělit s kamarády, nemá ambice tvořit umělecké fotky, jedná se spíše o dokument z cesty, který jsem si já osobně užil a moc se mi to líbí.

Reagovat
ra.ma1
ra.ma1

26.5.22 08:07

Super!

Reagovat
mirorek2
mirorek2

26.5.22 08:03

tvl to je doba, někdo vidí krásnou přírodu co u nás nepotkáš a někdo kritizuje barvy…

vili tvl to bych nedal, musel bych ho vzít s sebou

krásné fotky

Reagovat
vili
vili

26.5.22 07:28

zirecek: mně to nijak zvlášť neleží v žaludku a vím moc dobře, že tam jsou nedostatky…jen jsi mi to psal už asi třikrát a já ti už dvakrát odpovídal, proč to tak je. Tak jsem si na to vzpomněl při vkládání a rovnou to napsal za tebe. Jinak je mi to docela jedno, protože fotím jen pro sebe a své kamarády, neposílám nic do časopisů ani nedělám výstavy, protože na to prostě nemám ani čas a ani ty fotky nejsou takové kvality, aby za to stály.

Reagovat
zirecek
zirecek

26.5.22 07:02

Vili: Spíše je otázkou, proč ti to tak leží v žaludku. Máš krásné možnosti na pořízení výjimečných záběrů. Je v tom potenciál na zlepšení při běžných úpravách: srovnání svislic a úprava barevnosti do reálnosti. Prosvětlení stínů je někdy prostě nutnost. Je to můj slušně napsaný pocit, respektuji tvůj úhel pohledu, který je dnes běžný, snaha se odlišit cestou uměleckého editu, kdy do slova umění lze schovat vše.

Reagovat
capis
capis

26.5.22 06:35

Pane jo, jedním slovem nádhera.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

26.5.22 05:11

krásný

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

25.5.22 22:32

Slušné psék ;-)

Reagovat
theedge
theedge

25.5.22 21:49

Zdar pěkný fotky. S barevností jako takovou nemám problém – to zkreslení tam dělá ten výraznej HDR efekt. Ale pokud jsi to tak chtěl tak proč ne. Koukám na to na kvalitním IPS, 10bit monitoru …

Reagovat
vili
vili

25.5.22 21:43

Mirorek: ani mne nemluv. Usel s nama za dva dny v horach asi 55 km a celou dobu pajdal. Ani za nic se nechtel vratit. Nakonec sme kvuli nemu nesli pres komplet zasnezeny sedlo, protoze bychom ho asi museli tahat. Pak nam jeste bezel 8 km za dzipem. Kdyby to jen trochu slo, tak uz ho mame doma ve smecce, protoze zena to vubec nezvladala a bulela (cela grupa z nej teda byla totalne na mekko, protoze to byl desnej milous).

Reagovat
goofy
goofy

25.5.22 21:40

Super výlet a fotky. Barevnost bych taky volil krapet jinou, ale to už je věc každého soudruha… :-)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

25.5.22 21:28

Super! Pes jde pořád s vámi :-))

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

25.5.22 21:06

Rukopis zřejmý. Paráda. Super fotky a realita musela být úchvatná.

Reagovat
vili
vili

25.5.22 21:02

Singl: jak dostal nakopáno prosím? Já mu jen ušetřil práci, aby nemusel psát zase to stejné. Nijak jeho názor nerozporuju a nemám s ním sebemenší problém…na druhou stranu mě moc nepřekvapilo, že ses ozval zrovna ty.

Reagovat
chomejs
chomejs

25.5.22 21:01

Nádhera, žádný hate k tomu mít snad nelze. Hned bych jel.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

25.5.22 21:01

Já Zirecka, chápu, jako odborníka chápu, ale na druhou stranu, jako laik, respektuji i Viliho „vlastný štýl“ :-) .

Reagovat
Lister
Lister

25.5.22 20:59

Osobně se mi ta barevnost taky nelíbí, ale to nic nemění na tom, že fotky jsou to parádní a výlet to musel být epesní.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

25.5.22 20:57

Pěkné fotky

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

25.5.22 20:56

Skromný Zirecek, jehož fotografie jsou ověnčeny spoustou cen v soutěžích, tady dostal nakopáno :-) .

Reagovat
esmo
esmo

25.5.22 20:54

jak z cestovatelskýho katalogu :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mr.Duck 7
WRCfan 2
o.unca 9
Doyle 17
MichaelSimek 11
Manas 17