Geyron

Přidat foto

Jelikož jsem si při zbytečně intenzivní chůzi ze schodů rozlámal kotník, potřeboval jsem něco, čím se zabavím při rekonvalescenci… volba padla na revizi cykloparku a odkašlal to nebohej gravel, kterej ikdyž nebyl vůbec špatnej, prostě chytil černýho Petra a musel z domu na úkor něčeho novýho. Zadání znělo hardtail, na kterej se bude dát přidělat dětská sesle a když už máme za barákem ty trutnovský pěšinky, bude umět sjet i něco z nich (což umí i enduro, ale to taky umí kvalitně vyždímat cestou nahoru). A taky to mělo bejt něco, co nestojí opřený u každý sámošky a kulturáku. Po prolezení asi všech anglickejch a andorskejch výrobců ocelovejch kol bylo jasný, že hliník a karbon jsou mimo hru a bude ocel… Pak následovalo dloooooouhý rozhodování, který ukončila náhoda – našel se jeden prima e-shop, kterej vyškráb ocelovej Qayron Spyro v potřebný chlapácký velikosti M. Takže tady ho máte zatím vybalenýho z krabice (s berlema v obou rukách se cokoliv šroubuje, mění nebo šteluje překvapivě blbě, nemluvě o jízdě), vzhledem k osazení už je ale víc než jasný, že se bude řešit kokpit, bude to asi chtít pedály, hodně jsem zvědavej na brzdy (uvidíme, esli to bude brzdit jako endurovský Sainty:D) a páč jsem estét, tak bude potřeba i trochu toho barevnýho ladění… jak to jezdí vám taky neřeknu, nemá to pedály a ikdyby, chybí mi k tomu jedna funkční noha:D takže stay tuned:)

EDIT: sice to zatím ještě není na nějaký velký blbnutí, ale už jsem bicykl párkrát osedlal a vzešlo z toho toto:

  1. Ten origo kokpit je fakt příšernej. Úzký nízky řidítka a nepohodlný gripy, takže náhrada v podobě Spank Spoon šířky 800mm a DMR gripy, k tomu fešnej modrej představec a spokojenost:)
  2. Brzdy, ze kterejch jsem měl trochu vítr se ukázaly jako docela príma. Jen teda zatím neumím říct, jak jsou na tom v dlouhodobějším zápřahu co se týče vadnutí. Nicméně oko estéta nepotěší origo kotouče, takže časem vyměníme za IceTechy.
  3. Tak trochu podle očekávání se úplně neosvědčily origo plastový pedály, místo nich přišly platformový HT ANO1SS, proti kterejm už nic:)
  4. Příležitostně je v plánu vyvízt potomka v dětský sedačce za sedlem, což trochu eliminuje možnost baťohu s hydropytlem, takže po letech přišel na řadu košík a lahev.
  5. No a pověstná nezbytná designová tečka na závěr – krásná modrá Dartmoor sedlová objímka:)

(vloženo 18.5.22)

RED5ive
Ohodnoť bajk: (4.2  / 20 hlasujících)
Značka Qayron
Model Spyro CrMo
Modelový rok 2022
Velikost M
Hmotnost 15
Rám Ocel
Vidlice Suntour Aion 35
Tlumič Chybí
Hlavové složení Spec
Kliky Shimano MT510
Přesmykač Nemáme
Měnič Shimano M7100
Řazení Shimano M6100
Brzda přední Shimano M6100
Brzda zadní Shimano M6100
Ráfek přední RODI TRYP30
Ráfek zadní RODI TRYP30
Pedály HT ANO1SS
Řídítka Spank Spoon 800mm
Představec Dartmoor Trail 50mm
Sedlovka Crankbrothers Highline
Pláště Divoký Michelini 2,35

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
RED5ive
RED5ive

30.6.22 14:46

Takže důležitej poznatek, kde není potřeba tolik zdvihu a naopak je flow, je s tou hromadou ocelovejch trubek fakt legranda:) Jako doplněk k nešlapavýmu enduru úplně paráda (pokud člověk teda není vyloženě XC chrt, to by mu mohla lehce vadit váha:D)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kycerjaska 4
PDean 23
Ray Tarkin 9
p0spec 13
filipes 18
Mican_1 1