Krajem bratří Mrštíků

Přidat foto

Kovárna v Těšanech

"Kafe je na stole!"

socha sv.Gottharda před kovárnou

zámek v Těšanech

Klobouky u Brna - kaple sv.Barbory

Klobouky u Brna - větrný mlýn

Klobouky u Brna - vinařský lis z roku 1853

rozhledna Nedánov

Boleradice - vinařský lis z roku 1819

památník V.Mrštíka u Boleradic

Sluníčko sice nesvítilo, trochu májového deštíku spadlo, dokonce i zahřmělo, ale dobře se jelo, nebyla zima ani horko, bylo akorát. Na zpáteční cestě jsem si dala zmrzlinu ve Vranovicích.

https://mapy.cz/s/dujoleraku

(vloženo 6.5.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
bara2
bara2

8.5.22 21:23

Kotewe, děkuji :-)

Aleši, určitě!

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

8.5.22 21:04

Báro, fotečky krásné a kilometrů požehnaně, GJ. Dřevěný větroš parádní, super. Jen tak dále Baruš.

Reagovat
Ales007
Ales007

8.5.22 18:05

Báro, tyhle „moderní vymoženosti“ se zbytečně přeceňují :)) A Triban? Skrytá raketa mezi silničními koly, já se de facto jen vezu :))

Reagovat
bara2
bara2

8.5.22 11:04

Aleši,děkuji! Hned jsem si vybavila, že „to je ten, co jezdí na Tribanu průměr skoro třicet na dvoustech kilometrech nejen bez nášlapů, ale aji bez klipsen“ :-D

Mum, kovárna je známá z Maryše, žádná pohádka, to bylo drama…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

8.5.22 09:02

Pěkná místa, Báro. Kovárna je jak z pohádky :-)

Reagovat
Ales007
Ales007

8.5.22 04:27

Super! :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.5.22 22:47

Bára 2: samozřejmě kromě toho týdnu dovolené, jsme i ve státní svátky doma jako mi češi- Ukrajinci tam makají. Nějaký den před vánocema až do nějaký den na nový rok jsme taky doma- je to tak 2 týdny dovolené ± nějaký den. Já jsem myslel, když potřebuju na určité datum dovolenou- to je poslouchat 5 minut blbý řeči a kolikrát třeba na ten den člověku tu dovolenou nedá.

Adul: to já když někam jedu, tak se na nějakou tu korunu taky moc nedívám

Reagovat
bara2
bara2

7.5.22 21:30

Adu, brala bych pokaždé až tu driuhou fotku :-)

Kožíšku, druhý týden v srpnu jde. A ty další tři týdny nedostáváte vůbec, nebo na Vánoce?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.5.22 21:02

Pokračování :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.5.22 21:01

To já se dnes ani pořádně nenajedl :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.5.22 21:00

Adul: u nás přestalo pršet kolem osmé hodiny ranní, přesně to nevím, od té doby ani kapka. Sluníčko svítilo. Já jsem jak ten Pepa z Hrabačova, mě zmrzlina chutná i v zimě. Jednou týdně si zmrzlinu koupím, když je kde.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.5.22 20:46

Bára2: já dělám Po-Pá od 6.00–14.30, soboty a neděle mám volné. Firemní dovolenou máme vždy druhý týden v srpnu- jako celý druhý týden v srpnu. U nás jinak šéf dovolené dává s VELKOU neochotou. To, že sem dám občas fotku jídla, Burgeru nebo zákusku neznamená, že se tím cpu každý den. Při mé náročné práci, ze mě “otesánek” nikdy nebude i kdybych se cpal sebevíc.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.5.22 20:20

Kožuchu, dneska to fakt na zmrzku nebylo, cépračka, celkově nějak vlezlo, teda na Hané a u nás určitě :-(

Reagovat
bara2
bara2

7.5.22 20:11

Kožíšku, zas máš dovolenou, tak si třeba někde najdi ubytko a objezdi zajímavosti po okolí. Jinak pěkně si dáváš zákusky, ale taky mysli na ty kila ;-)

Adu, v létě tím směrem jezdím málokdy, raděj na Vysočinu, tam není takové horko.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.5.22 18:18

Dneska to bylo príma, jel jsem si vlakem z Budišova do Třebíče, zmrzlina byla, velká špička s kávou( ani nevím, kdy jsem měl špičku naposledy) v Lidlu jsem si koupil Nutellu s pěkným obrázkem místa, které možná navštívím, ale jaksi to na kole neabsolvuju jedna cesta je ode mě 165km. A kousek před naší vesnicí mě vypadla korunka z pusy. Takže návštěva zubaře- spíš mě štve to dlouhý čekání v ordinaci. Fotku týden vypadlý korunky sem dávat nebudu.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.5.22 17:18

No, když já se tam vždycky dostanu až v létě a to tam je extra pařák, ani zajet do Lednice nepomůže :-)

Reagovat
bara2
bara2

7.5.22 17:09

Kocoure, většina cesty byla po známých silnicích, tam to vždycky líp ubíhá. Když nespěcháš, je to jen o čase. Ale už se tak nějak vejdu s jízdou na časy v mapách. Ovšem dávám si dlouhé pauzy k tomu :-)

Adu, jih je jih. Včera jsem valila oči, jak u Pohořelic kvetou pivoňky. Mně teprve minulý týden vylezly ze země. Kdyby vylzlo sluníčko,už by mi tam bylo horko a musela bych řešit oblečení prorozdílné teploty

Hlouso, děkuji.

Reagovat
Hlousa1
Hlousa1

7.5.22 15:42

Moc hezká vyjížďka i fotky Baru.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.5.22 12:43

Tak u nás včera určitě 20st. nebylo spíš kolem 15ti, tedy na večír a dnes to mám s cépračkou a zasílám pozdrav z Benziny z Holomóca ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.5.22 11:47

Báro zase bombastická vzdálenost, klaním se až k zemi, obdivuju tvé odhodlání a navštívená místa, asi nejhezčí fotka je vězení a historický vinný lis.

Reagovat
bara2
bara2

7.5.22 10:40

Miťo, děkuji. jsem si říkala, jestli o té rozhledně víš, je to tam z Vranovic kousek a bezvadně by se tam lítalo. U rozhledny je veliké parkoviště. V té obasti je to hodně kopcovité, krásná krajina. Z rozhledny je vidět Pálava i hladina Novomlýnské nádrže.

DejSejf, plnovous ti byl vysvětlen. Já si myslím, že se to hlavně líp sochá, jak rty, brada…

Kožichu, tak jsem se na ni těšila, že jsem si hned lízla a už bylo na fotku pozdě. Druhou jsem si chtěla dát ve Cvrčovicích, ale stavila jsem se u ségry, zrovna se servírovaly masové kuličky s rajskou, tak jsem si je dala s pěti knedlíkama a už mi ve Cvrčovicích nezbývalo na zmrzlinu místo. Měla jsem strach, že mi to s plným pupkem nepojede, ale opak byl pravdou, asi mi foukal vítr do zad :-)

Aloisi, určitě si tam zajeď. Je to nádherný kraj.

Adu, větrák postavili začátkem 80.let, odkudsi ho přivezli a zrestaurovali. Prý je to plně funkční, ale vevnitř jsem nebyla. Znala jsem to jen jako kopec, kde se říkalo U Větřáku, ale tenkrát tam žádný mlýn nebyl.

Vapesi, podle předpovědi ráno mi mělo začít pršet až na zpáteční cestě pár kilometrů před domem. Proto jsem si vzala nepromok bundičku. Pršet začalo už před polednem v Kloboukách, ale pak někde u Divák už zas bylo sucho. Prostě pršelo přesně v cílové destinaci. Naštěstí jsem vždycky v největším déšti byla zrovna u nějakého lisu nebo na rozhledně, takže jsem si to mohla pořádně prohlídnout. Na přejezdy mi bundička službu udělala. Pak občas spadla kapka až od Pohořelic, ale to nestálo ani za vytažení bundičky, oblíkala jsem si ji před sjezdem do Radostic na posledních 10km.

Pepo, přesně, tohle je dobrá teplota. Bylo teplo, ale nebylo horko, to je horší, jak sem tam nějaká kapka. Ve dvaceti stupních májový deštík nevadí, aspoň se všechno kolem pěkně rozvoní a rozzáří.

Tomíku, děkuji, fotečky v dešti ten kraj zachytit nedokážou. Tak aspoň jeden pokus o zachycení plastičnosti kopců s vinohrady vei sjezdu od rozhledny.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

7.5.22 09:02

Fotečky pěkné a přes stovku kiláčků to už bára dává levou zadní :-) GJ

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

7.5.22 08:23

Krásný report. A přesně jak píšeš včerejší počasí bylo příjemné na bajkování. Také jsem včera potkal jeden mlýn. Sice zajížďka, ale z dáli volal přijeď mě vyfotit do reportu:-))) A porce kilometrů opět obrovská.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

7.5.22 07:53

Paráda, kochajda, jako vždy u Baruš, Klobouky znám, ale o větřáku netuše, včera nic moc, musel jsem si dát na ruce rukavice krátké a i návleky na ruce, předevčírem už parádní opalovačka ;-)

Reagovat
vapes
vapes

7.5.22 07:49

Pěkný nájezd, koukám že ani na Moravě počasí moc nepřálo.

DejfSejf: Svatí mají plnovous, protože jim dodává důstojnost. Správný muž měl prostě pořádné vousy. Strniště se v dobách bez holicích strojků špatně udržovalo a ještě hůř by se tesalo do kamene.

Reagovat
Alojs01
Alojs01

7.5.22 06:35

Asi si zase naplanuju prodlouzeny vikend na jizni Morave… kdyz vidim ty fotky :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.5.22 23:11

U nás sprchlo dost, ale nějakou dobu, co jsem byl z práce doma. A kde je ta zmrzlina, nic nevidím.

Reagovat
DejfSejf
DejfSejf

6.5.22 23:07

Slušný nájezd a moc pěkný fotoreport. Jen mě zajímá proč většina svatých má plnovous, ale jako že krutý plnovous. Jako by nestačilo strniště… zná někdo odpověď?

Reagovat
miťo
miťo

6.5.22 22:37

A 125km je hódně dobrej počin!

Reagovat
miťo
miťo

6.5.22 22:36

„Kafe je na stole“ :D Super fotky Báro ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Hlousa1 4
theedge 12
bara2 23
hawrda 13
FreeBoy 7
plysovykozisek 11