Ripmo AF

Přidat foto

No, jak to jezdí? Říkám to všude a všem (omlouvám se…), ten DW link je prostě vesmír. Nezamykám to ani na asfaltu, prostě s tlakem do pedálů se to zamkne a v kombinaci s pérem to nemá chybu, žehlí z kopce, do kopce, nezná bratra. Malinko to odnesla hravost, bez pochyb. Uvidíme, co přinese budoucnost, jsem spoko, vlastně nemám potřebu znovu špekulovat, snad jen karbonový V2 by mi dávalo smysl, ale s méně času stráveným v sedle se takové investice špatně obhajují (sám před sebou, samozřejmě :) ).

Rám včetně bývalého vzduchu je od TJK, zbytek jsem poslepoval z mých starších komponent na podzim 2020, z kterých byla OK především vidle a plus mínus brzdy, cituji: „Otazníky do budoucna…upgrade Lyrika na 2021+shodit na 160mm (aktuálně 170), fešnej představec, možná pořádná páčka sedlovky. Péro? Nevím.“

Péro a k tomu červený – boom!

Upgrade Lyrika na 2021 Ultimate – boom (zůstala 170mm)!

Pěkná a tuhá páčka sedlovky (One Up) – boom!

Představec – no boom :(

Upgrade kotoučů a desek, brzdí to (už!) fajn

Kola jsem vrátil původní majitelce a ty moje zrepasoval, vyměnil ráfek a tak, pak při první příležitosti v Davosu o šutry boom. Rok 2021 nějak smolnej. Je znát, když člověk stále dál recykluje staré komponenty, např. převodník už je ovál, ale ve špatné ose, chránič převodníku už má lepší časy taky za sebou, kola odcházejí naprosto průběžně furt dokola, ale to už asi zná každej. Zklamáním je sedlovka OneUp, nikoliv funkcí nebo parametry, ale defektivností, prostě mi nedrží polohu a přes to, že byla u Kraba na inspekci, nenašli nic, co by vyřešilo problém.

(vloženo 3.5.22)

hAjPR hAjPR
Ohodnoť bajk: (4.6  / 35 hlasujících)
Značka Ibis
Model Ripmo AF
Modelový rok 2020
Velikost XL
Hmotnost 16 (plus mínus, spíš plus)
Rám Hliník, DW link
Vidlice Lyrik RC2 Ultimate
Tlumič Super Deluxe Coil Ultimate
Kliky RF Aeffect
Měnič GX
Řazení GX
Kazeta GX
Řetěz GX
Brzda přední G-Spec DH s kotoučem Galfer Fixed Wave 203 mm
Brzda zadní G-Spec DH s kotoučem Galfer Fixed Wave 203 mm
Ráfek přední E1900
Ráfek zadní EX 511
Pedály Nukeproof Sam Hill
Řídítka Renthal Fatbar, gripy One Up
Představec RF Aeffect
Sedlovka OneUp 210, páčka One Up V2
Sedlo Sedlo Ergon SM Comp
Pláště Michelin Wild Enduro Front MAGI-X2 Competition Line 29x2.40" / Michelin Wild Enduro Rear GUM-X3D Competition Line 29x2.40 s vložkou Peppi's

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
hAjPR
hAjPR

3.1.23 09:01

Mám na něm klasiku 51mm, taky jsem to „řešil“. A nakonec o tom nějak ani nevím, nedělá to nic špatně.

Reagovat
pirat
pirat

2.1.23 16:24

Offset Lyrika máš 42mm nebo 51mm. Díky .. mam Ripmo AF s marzochi z1 coil 44 offset. Koukam po lehcim lyrikovi, ale resim ten offset no.

Reagovat
TJK
TJK

4.5.22 13:08

Hele nejlepsi bylo Ripmo na CCDB IL ale realne to chce tu novoou se silnejsim shaftem a progresivni pruzinu… s timhle tlumicem to bylo neuveritelne pohodlny, zravy kolo ale stal slapavy a rychly

jako drobnou vyhodu vidim v tom ze ten CCDB jde vzit 200×57, dat delsi oko a bude z toho 210×57 a ma to pak dalsich 5mm zdvihu k dobru

Reagovat
saintjv
saintjv

4.5.22 12:34

Kubajz ja bych teda chybu hledal jinde nez ve slashi:) Po te co jsem nahodil pruzeni X2 a novou 36 tak je to zmena jak debil.

A to predevsim na zadku. Zeb ultimate je taky velky upgrade oproti normalnimu. Ja se priznam ze me slash prijde jako superkolo.

Reagovat
esmo
esmo

4.5.22 11:50

Kubánec: Slash je super kolo, ale já si říkal, že bych zkusil hlínu…hlavně se mi za to nechce dávat nějak výrazně moc, když to bude třetí kolo, na kterým budu jezdit absolutně minimálně :D … a touha zkusit Ibise je velká.

Reagovat
Kubánec
Kubánec

4.5.22 10:25

esmo: Udělám ti na svoje cenu. Slash je super kolo :)

Reagovat
esmo
esmo

4.5.22 10:09

Kubánec: Hážeš mi do mého rozhodování docela vidle :D

Reagovat
Kubánec
Kubánec

4.5.22 10:00

Mě Ripmo na pružině přišlo Super. Slash je proti tomu podle mě tupá mrcha :)

Reagovat
Honza03
Honza03

4.5.22 09:48

@Lister Já to loni na V2 s X2 (2021) jsem to vozil s nižším tlakem a víc utaženými kompresemi a to je celkem „plush“ taky se to, ale už celkem houpe, pro větší dropy by to asi chtělo víc tokenů. Letos jsem to přifouknul a povolil komprese a víc to drží ve zdvihu a je to méně houpavé a méně „plush“ asi jako to popisujete.

Reagovat
hAjPR
hAjPR

4.5.22 09:03

Díky za komentáře a dotazy :) Více fotek mám v profilu, včetně té sedlovky do nebes. Jestřába jsem s tím jel a teda, už jako obvykle, kolo není limit :) Jak jste psali, mám porovnání vzduch/pružina a rozhodně to dělá Ripmo žehlivější, což je snad účelem pružiny :) Jinak že je rám ošklivej jak noc, to je jasná věc, ty proporce horní trubky jsou, jak kdyby je dělal jinej designer než zbytek rámu :D Lanko zkusím pořešit, díky, ale obávám se, že už jsem zkusil všechno…Jo a k diskuzi ohledně podvozku různých značek moc nepřispěju, ale ta nová patrona do Lyrika byl velkej upgrade už tak dost slušný vidle, teď je to naprostá lahoda. Dávám jen k Vaškovi do Boxxerservis, to je machr.

Reagovat
saintjv
saintjv

4.5.22 09:01

@Lister hele uz V1 v karbonu se mi jevila uplne stejne. Tvrdy potvrzuju i v karbonu. Mel jsem tam i chvilku pruzinu a vyrazne se to nezmenilo, coz se pry u V2 zlepsilo a tudiz i u ALka… Za me to bylo nejlepsi trailove kolo ever. Mozna i na zavodeni dokonale. Ale pro cloveka co chce spise pohodli a pocit aby to bylo v bordelu vic plush, tak si myslim, ze to neni uplne optimalna volba. Presel jsem na vyssi zdvih, zcela jiny system pruzeni- Trek Slash. Ten mi dal pocit vetsiho pohodli a vetsi jistotu. Necitim pri slapani nejaky zasadni rozdil, ale fakt je ten, ze tu mam jeden kopec, ktery jsem na ripmu vyjel parkrat a na slashi jeste ne… Jinak DW link je za me taky super. Ale musim priznat ze ani Trek Slash me v pruzeni neurazi:)

Reagovat
Lister
Lister

3.5.22 20:17

Ještě bych to chtěl vidět s vytaženou sedlovkou. Ten předek je totiž děsně vysoko. Pod představcem mám 5 mm podložku a řidítka mam rovná, tohle bych měl pod bradou ;-)

Reagovat
Lister
Lister

3.5.22 20:08

Máš to super.

Ale jak se to tu poslední dobou tak množí, tak mě to asi donutí to prodat :-D

DW link je fajn. Pocit dokonce souhlasím – jede jak zubačka a pokud má člověk nohy, vyjede to cokoliv. Směrem dolů už tolik ne. Je to rozhodně nejtvrdší kolo, co jsem měl, ale zase podrží a nepropadá se. Mít to na pružině možná bych to viděl jinak.

Reagovat
AleZ80
AleZ80

3.5.22 19:18

Mně One Upka také zajížděla, než jsem pochopil, že nesmí být de facto vůbec našponované lanko.

Reagovat
esmo
esmo

3.5.22 17:38

JacoP: díky za obsáhlé poznatky, aspoň trochu jsi mi to přiblížil. Servis FOX je pro mě opravdu problém, RS zase pohoda, kamoš je autorizovanej servisák. Ale zase proč bych to DVO měnil, když by mělo odpovídat tomu nejlepšímu od RS…:)

Reagovat
bedny 46
bedny 46

3.5.22 17:37

Máš to moc hezký krásný kolo. A Dwvlink je opravdu super. 5*

Reagovat
JacoP
JacoP

3.5.22 17:33

Ještě poslední věc k DVO, je třeba rozlišit typ, D1 je na úrovni Lyrik Ultimate, Fox cashima, D3 bude na úrovni Yari, Fox 36 rhytm…

Reagovat
JacoP
JacoP

3.5.22 17:28

Navíc co se servisu týká, tak DVO má dle me nadstandardní možnosti u nás. Buď včetně tuningu v JC bikes/suspension, nebo v Kolofixu. Třeba Kolofix dělá servis DVO pro Prokopa aspol, zařízení jsou velmi dobře a je to rozšířený servis po celé ČR. Mám jen dobré zkušenosti, mohu doporučit. Taky rychlost servisu, mají zázemí – tlumicarnu v Praze. Ze Zlínské pobočky do týdne doma.V JC suspension tam je to technicky top strop, ale časově bída bo p.Čepelák asi slušně nestíhá, jak toho mají moc.

Když čtu bídný servis Fox v cyklosvec aspol tak zlaté DVO.

Reagovat
JacoP
JacoP

3.5.22 17:20

Vůči Lyrikovi ne, ale vzhledem k Pike ano. Pika 29" 2020 RC Select + vozím na HTčku, slušná vidlice, na trail supr. Ale Onyx SC D1 je jinde. Přece jen HSC, LSC, rebound a ta jejich fičura OTT. Taky token jsem nalepil pod víčko. Sedí tam prumerove Rock Shox token. To mi lehce poradil přímo Bláha na Instagramu. Nebo se tam dá dát nějaká pěnová vložka, nějaký italský výrobce to je. Něco podobného dělá Formula, prostě měkké pěnové tokeny, které se při stlačení deformují a tak není nástup progrese takový, ale víc lineární. Mě i ten jeden pevný token přijde akorát. V kombinaci s maximálním OTT, tzn co největší citlivost a jeden token tak lze foukat na mých cca 95kg někde kolem 60–70psi. Vidla pak žehlí jak hovado a zároveň nechodí k dorazu. Pak dle preferencí komprese, HSC mám někde na 1/3 rousahu, LSC open nebo jeden klik z celkových 6ti.

Nemůžu říct, že bych vyzkoušel milion vidlic, ale měl jsem SR Durolux 29" R2C2 36 boost, SR Epicon, Rock Shox Revelation, Pike, Fox 34 float 29" boost…a ze všech vidlic je DVO opravdu materiál z jiné kategorie. Nebojím se příměru k Fox 36 2021/2022 na cashima coat, co se týká chodu. Tuhost je dle mě vyšší u DVO, mají širší spodní oka, tím pádem delší osu, je ale těžší než Fox to je fakt.

Reagovat
esmo
esmo

3.5.22 16:49

JacoP: Máš osobní porovnání, jak to DVO chodí oproti Lyrikovi? Koukám po tom Ripmu, ale nemám vůči DVO moc důvěru …

Reagovat
JacoP
JacoP

3.5.22 16:30

Super bike, vítej do klubu. Na fotce vypadá AFko vždy trochu nevzhledně, navíc XLko. Na živo je to úplně jiné. To mě osobně potvrdilo kotel lidí…„Ty jo viděl jsem to na e-shopu a nedal bych za to zlámanou grešli, takhle v lese to vypadá moc fajn“…

Pravda, na Jestřába nebo Velblouda to moc není, trial a zavřené klopky tomu nevoní. Naopak Naučná, Velryba a Prokletý to je terén přesně pro toto kolo, jede to jak hovado a když člověk vie držet flow i na těchto kamenacich tak je to luxusní bike. Já jsem spokojen s DVO kombo Onyx/Topaz. Ale přiznám se, že pružinu dozadu JadeX bych rád vyzkoušel. Onyx má takový coil feeling, dopředu pružinu určitě nee.

DW link nahoru luxus, dolů to taky funguje schopně. Ačkoliv pokud porovnam bývalé RB Bandit s ala virtualem Maestro tak Bandit dolekopcom chodil o krapet líp.

Tak ať slouží.

Reagovat
esmo
esmo

3.5.22 15:35

Čím dýl na to koukám, tím víc se mi to líbí. Musím přehodnotit na 5 :-)

Reagovat
theedge
theedge

3.5.22 15:23

Krása. Tato barevná kombinace je top. Ať to jezdí :-)

Reagovat
bathed
bathed

3.5.22 13:40

Letos se nám tu urodilo ptáků… :-)). S DWlink nelze jinak než souhlasit!

Za 5

Reagovat
esmo
esmo

3.5.22 13:39

Honza03: Ale všechno že, vrata, kostky, kolo…

Reagovat
Honza03
Honza03

3.5.22 13:26

Tyjo, máš to tak čistý až z toho bolí oči.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Honzis 0
vasour1988 7
Lamex44 1
L31 3
hrota 7
JaMull 6