Zámecká stovka

Přidat foto

zámek v Oslavanech

zámek v Oslavanech

Nad Krumlovem jsem se rozhodla pro východní směr, přes Krumlovský les na obzoru do slunných rovin směrem k Pálavě.

Zámek v Moravském Krumlově opravují. K silnici už má novou fasádu.

Nádvoří zámku v Moravském Krumlově

Kaple sv.Floriana nad Moravským Krumlovem

Koncem osmdesátých let kompletně zrenovovaný zámek v Kupařovicích zarůstá křovím :-( Všechy brány do zámeckého parku byly zamčené a působilo to jako opuštěné... Při hledání cesty dovnitř jsem se akorát pěkně zablátila.

řeka Jihlava v pohořelickém parku

zrekonstruovaný Paarův zámeček v Pohořelicích

kaplička na vršku před Smolínem

Zámek v Pršticích. Tady mi došlo, že do stovky mi bude pár kilometrů chybět ...

... tak jsem na závěr vyjížďky vyjela nahoru k Rosickému zámku. Ještě jim tam svítí vánoční strom.

Na sobotu předpovídali pěkné počasí, ale ráno to moc nadějně nevypadalo. Probírat se to začalo až před devátou, to už mi přišlo, že nikam daleko nepojedu. Směrem na Vysočinu jsem si netroufala, přece jenom bylo těsně nad nulou… Na Nových Mlýnech jsem byla na Silvestra, tak jsem si řekla, že to vezmu někde mezitím – na Oslavany a tam se rozhodnu, kterým směrem se vydám dál. V Oslavanech jsem zabočila k zámku a zrodilo se téma vyjížďky:

Nakonec z toho bylo krásné slunečné odpoledne s Pálavou na dohled a s první letošní stovkou (101,8 podle Sigmy).

https://mapy.cz/s/dovocebepe

(vloženo 15.1.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

20.1.22 17:42

JJ, mě to včera pěkně šméklo zrovna, když jsem si chtěl udělat tu fotku a zrovna se blížilo i auto, ale ustál jsem to celkem :-)

No já byl dneska v tej vánici pro oběd, v tom se nedalo ani jít natož jet :-)

Reagovat
bara2
bara2

20.1.22 13:54

Když mám pochyby, jestli je to vlhké nebo namrzlé, říkám si: hlavně neslízat a jet :-)

Dnes jsem vyjela lesem až nahoru k vyhlídkovému posedu ještě za sluníčka. Nahoře jsem místy měla pochyby o tom, po čem jedu, ale vyjela i sjela jsem to, tak to muselo být dobré. Poslední kilometr před domem jsem se už probíjela proti silnému větru a jakémusi sajrajtu, co začal padat z nebe. Stihla jsem to tak akorát.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.1.22 11:33

Zadní lanko k brzdě, abych byl přesnější…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.1.22 11:33

Navíc mi včera ještě začalo zase zamrzávat to zadní lanko, včera jsem projel diskuzi k Dekáč kolu a možná tam klucí našli řešení :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.1.22 11:32

Kožuchu, tak já když slezu z kola, tak to klouže ještě víc s mejma siničnímna zimníma tretrama a kuframa z plastu :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

19.1.22 23:42

Když jsem dneska vyjel chtěl jsem si pomalu ťukat na čelo, kolem Oslavy to bylo dost namrzlý. Tam, kde to bylo trochu jsem to opatrně přejel, tam, kde to bylo namrzlý víc jsem sesedl z HT a to zmrzlý opatrně přešel, zpátky jsem jel za tmy, samozřejmě zapnutá čelovka i zadní světlo- samozřejmě opatrně a kde to bylo víc namrzlý jsem to přešel pěšky. Musím to zaklepat, ale nikde jsem z kola nespadl a ani mě to nepodjelo.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.1.22 21:14

Navíc teď maj fósy i koně :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.1.22 21:11

No dole v okolí Blanska cajk, ale ten návrat tfuj, tfuj :-)

Marnivý trošku, ale občas si člověk musí udělat radost a nahradit starší prosezelý model, který stával o 3 kila míň, ale furt jsem pořídil o 8kil levněji (údajně skladovka před zdražením) než současně nabízený :-(

Navíc mám rád na výběr a peru vždy až plnou pračku!

Nohy jsem nikdy neholil a na starý chlupatý kolena už se do toho pouštět ani nebudu ;-)

Reagovat
bara2
bara2

19.1.22 19:01

Tady celý den mrzlo, ale silnice čisté a potkala jsem dost cyklistů, i jedno děvče v háku za partnerem. Tisíc odstínů hnědi…

Nejseš marnivý? Jedině, že by kaťátka byla ve slevě… Ale pěkná jsou, to zas jo, to budou selfí jak víno, si je v létě užij! Ale ty chlupatý nohy si budeš muset oholit, jinak neprojdeš u módní policie ;-) Mně je zima aji v létě, a když už by mi bylo teplo na kraťasy, tak je moc horko na jakýkoliv pohyb, to mám na dvoře velkej škopek s vodou, ve kterým si čtu :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.1.22 17:34

Dneska jsem tedy vyjel za světla a vrátil se za světla, koupil si už nový kaťátka na jaro, ale ten návrat nic moc, pár úseků ještě dosti namrzlých, to bylo tedy připosraté ;-)

Reagovat
bara2
bara2

19.1.22 10:24

Ach tak. Jsem přemýšlela, jakou skalu by tam takto mohli nasvětlovat a on to zimní stadion!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.1.22 07:49

JJ, máš strategickou polohu ;-)

Nee, je to komplex Sloupsko-Šošůvských jeskyní a osvětlený je zimák.

Reagovat
bara2
bara2

18.1.22 21:11

Na té první fotce je Macocha? Já už jsem tam nebyla stráááášně dlouho, od školy jen jednou ai už si ani nepamatuju, jak to tam vypadá a jestli to na fotce je Macocha či něco jiného. Ale nenapadá mě nic, co bystálo za takové nasvětlení…

Tady mám výhodu, že jsem na hranici teplého jihu a Vysočiny, kdybych jela na druhou stranu od baráku, bude to tam jak u vás a u Kocourů. Zato, když se mi podaří přejet brdek směrem k jihu, jsem v teplých krajích :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.1.22 19:20

Krása, tady místy zmrazky a po tmě jsem to neriskoval, takže došlo opět na méně oblíbený klus ;-)

Na čtvrtek se netěším :-)

Reagovat
bara2
bara2

18.1.22 17:19

Adu, svítilo, sice kaluže zamrzlé, ale silnice čistá. Kolem řeky po cyklostezce jsem to teda neriskovala, jela jsem po silnicích nahoru na Polanku pro drobnosti na kolo a zpátky jsem se zastavila v Ivančicích pro mák na knedlíky. Padesát šest kilometrů, na zpáteční cestě trochu foukalo, ale zábst mě začala noha až skoro u baráku. .Tady to zatím pořád vypadá pěkně jarně, ale ve čtvrtek má napadat bílé svinstvo :-(

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.1.22 13:25

NJN, vypadá to slibně tady z okna z kanclu v Boskovkách, ale ve Slópě byl ráno zase marast a do večera to asi nesleze bohužel :-(

Reagovat
bara2
bara2

18.1.22 09:38

Dík,Pepo. Ať ti to tam u vás ve sněhu jezdí :-) V pondělí fučelo, ale dneska to zas vypadá na pěkný slunný den.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

18.1.22 08:26

Krásná víkendovka a stovka v lednu je hodně dobrý oddíl . Klobouček Báro .

Reagovat
bara2
bara2

17.1.22 16:47

Adu, dneska nejen, že fučelo jaxviňa, navíc ještě mrholilo, vydržela jsem jen udržovacích dvacet Údolím. Směrem tam mi fučelo do zad a ani voda mi nevadila, jelo se svižně, zpátky jsem se drala proti větru. Ale zas bylo nad nulou a celá zem se v tom mžení rozdýchala, vonělo to hlínou a příslibem jara :-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

17.1.22 15:51

Fajné počasí a stovečka k tomu,pěkná sobota ;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.1.22 14:24

No mě v sobotu teda lehce fučelo, ale na slunku bylo celkem příjemně, teď lituju, že jsem nevyjel i včera, dnes je tam vlezlo, že bych psa nevyhnal :-) Natož pak Baruš :-D

Reagovat
bara2
bara2

17.1.22 13:36

Mum, ten pohled je v reálu fantastický. Ale je to hodně daleko, tak většinou nezastavím, bo vím, že to zoomem stejně nezvládnu vzít. V sobotu bylo světlo ideální, vteřinu po záběru už byla horní kaple ve stínu.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

17.1.22 12:43

Krásně ti to jezdí. Čtvrtá fotka se mi líbí, to světlo :-)

Reagovat
bara2
bara2

17.1.22 12:30

Miťo, děkuji. Tak do starého železa snad, lady určitě ne ;-) V sobotu bylo fakt krásně, nefoukalo a po poledni už svítilo sluníčko až do večera, jelo se po těch rovinách krásně. Ještěže jsem tu kopcovitou část zvládla před polednem, jsem se zahřála a dole si užívala sluníčka. Trefila jsem oblečení ideálně, to taky bylo důležité, jela jsem spíš nalehko, ale dala jsem si pod gatě na kolena návleky a v teple se jim líbilo..

Reagovat
miťo
miťo

16.1.22 17:42

Báro klobouček. Tohle je úžasný. Budeš naše bajkfórová železná lady! ;-)

Reagovat
bara2
bara2

16.1.22 12:49

Kluci, děkuji za pochvaly :-)

Dnes je jinovatka na trávě ještě i teď po poledni, obloha zatažená, ještěže jsem jela včera, jaro bylo ve vzduchu cítit. Už to nebude mít dlouhého trvání.

V pátek jsem jela lesem nahoru na Hlínu, dole byla cesta krásně suchá, ale musela jsem to v posledním nejprudším stoupání (už ve 400mnm) vzdát, bylo to tam namrzlé a hrabala jsem na místě jak pes Filipes. Blahořečila jsem si, že jsem tama jela nahoru, sjíždět tudy dolů, asi bych se rozplácla. Zkusím to vyjet dnes, třeba už to vymrzlo dosucha i tam nahoře, dolů se dá sjet po silnici vždycky, lesem je to nahoru hezčí.

Reagovat
Jano86
Jano86

16.1.22 12:42

parada!na velku noc ked vyjde počasí idem smer chrudim znojmo mikulov na vase kraje je tam naozaj paradne ked som byl v patek autom tak to ma hned chytlo ze tam musim na bycikli..fotky super!:)

Reagovat
dedek55
dedek55

16.1.22 11:11

Báro jako vždy za 1* . Tvoje vitalita je obdivuhodná :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.1.22 07:45

Báro jako vždy pecka! Při pohledu na tyhle fotky, si člověk uvědomí, že často a neprávem opomíjená místa, skrývají zajímavé památky. Palec nahoru, za fotky i výkon ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

15.1.22 22:41

Parádička, Krumlov teda slušně tuni, zatím ho mám stále zážitý jako oprýskanou rujnu ;-)

Gratulace ke kilíčko!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

15.1.22 20:40

U nás co jsem viděl silnice super. Ale včera kolem Oslavy, teda, kde jsem jel po práci všechny kaluže zmrzlý blato “skoro” zmrzlý. Jako zase jsem nemusel HT umývat. A to byly teploty kolem nuly-přesně nevím.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

15.1.22 20:40

Hezky pěkně Baruš, jak švih, tak i fotečky, ta jednička je parádní, GJ.

Reagovat
bara2
bara2

15.1.22 20:20

Pesimum, nebyl. Dokonce i cyklostezka mezi Oslavanama a Ivančicema podél řeky byla suchá. V Krumlovském lese už svítilo sluníčko a bylo tam krásně, hřálo to. Dolů k Pálavě to krásně frčelo, tam jsem si řekla, že těch sto kilometrů do tmy ujedu! No, kdybych nezevlovala (nádherný Kotewův termín – zevlovat…), stihla bych to dojet za světla, takto mě soumrak chytl kousek před domem a v Rosicích už byla skoro tma.

Reagovat
pesimum
pesimum

15.1.22 20:03

Bude z tebe zámecká pan. Pěkný výlet. Led na silnici nebyl?

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19