Třetí lednová (otestovat Ice Spikery vepředu i vzadu)

Přidat foto

Část cyklostezky R08,, hroty se fakt hodily.

Cestou k Herolticím

Cestou od Heroltic do průmyslové zóny

Jihlavská "dominanta" Kronospan

Kotwíkova drezína z FH

Na tomhle povrchu, fakt pecka!

Telefonu dávám první pomoc ;D

"zazděné jeptišky"

Tunel pod nádražím

A ještě jednou, opačným směrem ;)

Hroty fungovaly téměř dokonale

Graf teploty a "výkonu"

Konečně jsem se odhodlal obout, i druhý ohrotovaný plášť. Včerejší počasí to totiž přímo vyžadovalo. Vyjíždím kolem 16 hodiny a prodlužující se dny, jsou už celkem znát. Vyzbrojen dvěma svítilnama, termoskou s čajem a zimní výbavou vyjíždím. Jsem trochu nejistej z toho, že to dělá trochu jiné zvuky, než na které je člověk zvyklej. Dojíždím na cyklostezku, kde je přesně ten povrch, co potřebuju. Pláště drží a já se s ostražitostí sunu po téměř rovině, kolem řeky Jihlavy a zkouším možnosti nového obutí ;) Pravdou je, že mi celou cestu dělaly problémy místa, se zmrzlími kolejemi, ale při troše opatrnosti, se to dá. Najíždím na „ostrou trasu“ kolem přivaděče k D1, tam bylo těch kolejí víc, ale větší obavy, ve mě vzbuzovaly rohože na vyústění cyklostezky u Bosche, ale bylo to celkem v pohodě, možná to bylo tím, že jsem s tím počítal, ale spíš tím, že jsem nad tím moc nedumal. Střídám povrchy a kde to jde, jedu radši po sněhu / ledu, pláště drží a získávám další cenné zkušenosti. Cestou zpět, abych cesty nekřížil, jedu kolem hlavního nádraží, fotím Kotwíkovu drezínu z FH, když v tom se mi vypnul nabitý mobil, byla mu prostě zima, však taky jo, bylo celou cestu od – 4,3 do –7,4°C, což bylo i minimum. Dávám mu první pomoc, protože zrovna jede vlak. Dojíždím ke kurtům, projíždím tunelem, fotím „jeptišky“ a pak už rovnou domů. Celkový dojem z jízdy byl dobrý, dojíždím omrzlý, ale spokojený ;))

Celkem to hodilo jen 23,5 km a 250 výškových metrů. Trasa

https://mapy.cz/s/loperetuma

Fotky otočím až z PC, z mobilu nejdou otočit, ani smazat ;(

(vloženo 12.1.22)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

13.1.22 20:30

Ano, je to každého věc, každý má právo se svobodně rozhodnout, já se rozhodl po zralé úvaze pro jednodávkovou a na další zatím jít nechci, krátce po ní jsem i tu sviňu chytl, opravdu ten průběh byl mírnější oproti ostatním neočkovaným členům rodiny. Štve mě ta mediální masírka a vládní nátlak a omezování, což způsobuje právě to dělení národa! Až mi vyprší certifikát bude léto a to zas bude virus spinkat a v létě mi případné stravování venku nevadí ;-) A dost tohoto tématu, to do galérky opravdu nepatří, max. pod fotku pana Viruse :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.1.22 13:04

Mamko, myslím si, že k tomu máš blíž, než kdokoliv jiný. Očkování beru jako minimum, co pro to můžu udělat sám, nechci dopadnout jako ten tvůj kominík. Nechci to tady rozebírat proč, nepatří to sem ;)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

13.1.22 09:18

Očkování rozděluje národ :-) Byla jsem na třetí už někdy v prosinci. Standardní jednodenní dobitost, jinak dobrý. Není to příjemný, ale co s tím covidem jinýho?! Taky jsme tu měli odpírače, kominík, co k nám jezdil. Ani ne 60 let, za tři dny byl pryč..

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.1.22 05:32

Adu: covid jsem si prožil plnou silou loni v březnu a fakt stačilo, po vakcínách to bylo podobné, ale o dost kratší, takže s tím nemám problém.

kožíšku: máš recht, sice nikam do zahraničí nejezdím, v hospodě jsem nebyl skoro 3 roky, ale i tak na tu posilovací dávku jdu, jsem o tom tak nějak přesvědčenej, že je to správně, barva tečky, mě až tak nezajímá.

hmm: ano mám, ale jinak, než si myslíš. Obě moje děti mají kola Giant, všechny byly kupované v jednom roce a mají stejný rozměr, jako to moje 27,5" půjčil jsem si kola od nich, protože oni nejezdí ani v létě, natož v zimě, tak je využívám alespoň já, aby neležely jen tak ve sklepě. Ano, nazouval jsem je pozdě, protože se mi to prostě nechtělo a dosud, mi stačilo s opatrností ohrotované jen přední kolo, ale na tomhle bych se nechytal a musel bych zůstat doma

dedek55: tady u nás je na sra*ku zmrzlý poprašek a zatím to nepovolilo, takže super. Jízda na tomhle, nabývá nových rozměrů, užil jsem si to, ale chtěl jsem hlavně vyzkoušet teplotní odolnost ;)

Reagovat
dedek55
dedek55

12.1.22 21:56

Zdar Oldo :-)

Hezká zmrzlá :-) My jsme byli na „posledním“ sněhu než to roztálo v nedělu . Chytli jsme to na poslední chvíli , bylo fajn .

Reagovat
hmm
hmm

12.1.22 20:34

plysovykozisek sis dal na čas já šel bez registrace mezi svátky… Kocoure zejtra se má oteplit tos nasazoval pozdě :-D máš dva páry kol? Ledovka tu je pár dní v roce tak by mě bylo líto na tom jezdit po asfaltu s mojí váhou to sjedu raz dva.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

12.1.22 20:23

Aduldinho: ale kdo nemá posilovací látku, tomu se od února zkrátí platnost certifikátu na 9 měsíců. Mě teda bolí levé rameno-ale můžu s ním hýbat v krku a hlava. Pár dní budu na ibalginu, když bude nejhůř. Já nevím jak ty, ale já aplikaci Tečku v iPhonu používám, chvíli už mám laserovou tiskárnu, tak si můžu certifikát i vytisknout. V práci jsem to vydržel i při těch – 4,5 stupňů a ještě mě ta posilovací dávka zahřívala.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.1.22 19:46

Ou nou, posilující dávky nebrat, ať s tím jdou do řitě, slibovali tečku a pěknej houbeles :-(

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.1.22 18:05

Kotwíku díky. Já jsem jen zkoušel ty hroty, ale byl to tak trochu i test, toho co vydržím, bez následků. Teplotní komfort celkem dobrej, ale při focení mi byla kosa. Dnes jsem čekal na balík od ČP, takže dnes nic ;(

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.1.22 18:03

Koubíku klidně s tebou pojedu, ale pochybuju, že o půlnoci, to každý normální člověk spí. I když já třeba ani ne, ale fakt takhle pozdě nikam nejezdím, ani nedojíždím, teda pokud se nejedná o cestu z odpolední domů, to jsem jel i o půl třetí v noci, ale ne tunelem, tam se bojím. Je to tam samej bezďák a feťák, no vždyť víš ;(

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

12.1.22 18:01

Paráda Oldo, včera byla kosa jako dneska :-) GJ.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

12.1.22 17:54

Olda … Olda jede! Ty seš na ten tunel nějakej fixovanej, čéče :-) Až budu na Vysočině, tak to dáme o půlnoci? :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.1.22 15:33

Kožíšku, hlavně to rozchoď, držím ti palce. Já jdu na třetí dávku příští čtvrtek. Kotwíkova drezína proto, protože jí ulovil ve fotohře na BF. Taky bych jel víc, nebýt tmy a mrazu, bylo to jen takové cyklošolíchání. Tady je odkaz

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

12.1.22 15:27

Moc tomu nerozumím Kotwík dělal u železnic, že má svou drezínu? Taky mám chuť na projížďku HT aspoň 40km, ale včera mě píchli posilovací dávku Moderna, tak to levé rameno nebudu zbytečně zatěžovat.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.1.22 14:39

Adu, ta jízda na hrotech, je úplně o něčem jiném. Dodá to to jistotu v místech, kde bys normálně tlačil ;) Já bych se ke běhu nedokopal, pokud bych si měl vybrat něco jiného, tak chůzi. A o půlnoci se k jeptiškám fakt nechystám, jsem posera, těmhle opuštěným místům, se radši vyhýbám ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.1.22 13:29

Ohřebený Kocór prostě řádí :-) Já včera jen klusání a i u toho jsem trpěl a občas se to trošku šméklo, na nesmeky to nebylo, to bych měl zase naklepaná chodidla :-)

O půlnoci k jeptiškám, pojď, pojď, hošíčku, máme pro tebe jednu zazděnou komůrečku :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.1.22 12:58

Mamko děkuju, střihl jsem to tunelem, aby se mi nekřížila stopa v mapě, ale pořád platí, co jsem už prezentoval dříve. Tyhle místa z večera klidně, ale o půlnoci fakt ne.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.1.22 12:48

Kronospan by mohl být na obálce nějakého scifi ;-) hezká fotka. A odvážil ses k jeptiškám za tmy, ty se lepšíš, Oldo! :-))

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.1.22 11:49

Báro máš pravdu, vlaky jsou fakt fotogenické, ona železniční témata obecně. Bylo to včera o tom vyzkoušet hroty a jen se potvrdilo, že to má smysl ;) Tunelem jsem nikdy nejezdil tak často, jako posledního půl roku. No a s těma stovkám nevím, loni byla jedna a když se mi něco podobného povede i letos, tak budu spokojenej člověk ;)

Reagovat
bara2
bara2

12.1.22 11:39

Místo s jeptiškama je fotogenické. Tam by se mohlo vyfotit víc kol, hezky to vypadá. Líbí se mi, že do toho jedění jdeš zodpovědně, s takovu budeš letos stovky mrskat jak na běžícím páse, když tě teda doma uvolní. Dobře ti to jede a na Vysočinu jsou hřeby fajn. Fotky nádraží, vláčku, drezíny mají vdycky kouzlo, natož noční. Prostě ta atmosféra přitahuje většinu lidí už od dětství.

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19