Saracen Myst 2018 pro

Přidat foto

Ahojte, konečně jsem se dokopal k napsaní tohoto příspěvku. Zvažoval jsem to jestli jo nebo ne, ale proč vlastně sakra ne. 18.7. tomu bylo jen pár dní, co jsem odevzdal disertaci a řekl jsme si, že si konečně udělám radost. Koupím si něco, co je jen pro radost a pro nic jiného. Po sjezdáku jsem koukal už dlouho. Od doby kdy mi kámoš Wilda půjčil Saracena na Kopřivné jsem koukal dost po něm. Nejprve jsem hledal na bazarech v cz . Potom jsem i zvažoval koupit kolo přímo z UK, jakožto země původu, je tam Saracen Myst kol dost. Jenže, dne 18.7 jsem našel inzerát na Mysta 2018 Pro a ještě k tomu kousek od Ostravy. Srdce zaplanulo a ja volal Wildovi ať jede se mnou. Po krátké cestě jsem držel kolo v ruce. Mlady synek co to prodával @Dominik Rojan, vypadal v pohodě. Kolo jsem oblezl ze všech stran. Dokonce sundal ochranu rámu pod řetězem. Všecko hrálo. ( jediné co bylo divně, že otec toho kluka říkal něco o tom, že pozdější reklamace nebere, tomu sem nepřikláněl váhu… ). Zaplatil jsem 45k což mi přišlo jako super cena.

Jelikož mám doma už dvě kola, tohle sem uklidil na dva týdny do sklepa k wildovi, protože jsem na to musel doma připravit podmínky. Hlavně ženu. Stejně sem věděl, že než nato vlezu a pojedu na Bílou tak omrknu čepy a ložiska aby se někde něco nevydíralo atd. A v ten moment to začalo.

Po sundání linku(sorry jestli to není správný termín) jsem našel praskliny kolem uložení čepu. Při nákupu kola to nebylo vidět. Bohužel. Nicméně jsem vyhodnotil, že to je snad jen lak a že to bude dobré. Nové kolo a člověk chce jezdit…. Ne ? Tak sem to šel projet jednou na Bilou. Kdo mě zná, ví že jsem spíš pomalý než rychlý a do vzduchu jdu 15 cm na zem… takže kolo se jen svezlo 3× po modré… Před začátkem jízdy jsem lihačem označil konce těch prasklin a pozoroval jestli se to hne.

Vše bylo ok. I tak jsem z toho měl celkem těžkou hlavu. Ukázal jsem to kámošovi co děla na reklamacích v Rock Machinu, ten řekl prasklý rám. Poslal jsem fotky do Anglie do carbonbikerepa­ir.co.uk kde mi řekli že to je prasklé a neopravitelné. Jediný kdo se na to vrhnul že to dá dokupy byl https://www.opravykarbonu.cz/. S tím že mi dají i dva roky záruku že to opraví dobře. S původní odhadovanou cenou 8 tisíc.

S tímto sem konfrontoval @Dominik Rojan, nejprve velice jemně, že to nechám na jeho úsudku, ať mi něco přihodí na opravu. Následně lehký a těžký nátlak, že chci půlku tedy 4k. Nicméně se k tomu postavil jako idiot a i přesto, že za začátku se to tvářilo na domluvu, tak mě nakonec poslal do háje, že to je můj rybíz. V jeden moment začal odepisovat jeho otec dokonce.

Takže sečteno podrženo:

Oprava mě nakonec stala 15000 cca. S tím, že jsem dostal slevu jako kráva. Velké díky https://www.opravykarbonu.cz/. Protože ta prasklina nebyla jediná…. Bohužel to trvalo opravdu velice dlouho, protože ve firmě, co to dělala jsou dva lidi a jeden ležel s kovidem. Tak jsem prostě čekal, ale práci odvedli ukázkovou. Dávám 1*

A teď proč to vlastně píšu?

Za prvé dejte si pozor na toho člověka @Dominik Rojan, pevně věřím, že ti to a tvému fotřikovi karma vrátí. PS: pokud ho potkáte v parku a plivnete mu do obličeje máte u mě pivko :-D

Za druhé: příště si já ***** udělám kupní smlouvu. Což bych doporučoval i ostatním

(vloženo 8.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Smazaný účet
Smazaný účet

12.12.21 14:50

Asi tuším kde Dominikův fotr pracuje…

Úplně nejvíc mi přijde říkat někomu kámo, když s ním vyjebáváš.

Reagovat
novas752
novas752

11.12.21 21:48

Dobrej opravář karbonu tohle opraví tak že to bude nerozeznatelné. Dáváme celkem opravovat různé rámy a borec to trefí do původního tvaru včetně laku – i takové ty chameleoní metalízy zvládne dost podobně originálu. Když nevíš kde to bylo opravované tak to hledáš sakra dlouho.

Reagovat
saintjv
saintjv

11.12.21 11:21

Hefe me by celkem zajimalo par fotek po oprave…;) at tady trochu olechcime tu vanocni atmosku:)

Reagovat
Hef
Hef

10.12.21 14:17

mr. antik : proč?:)) bydlím v bytě. Už teď kola zavazejí a přitáhnou další ?:-D musel sem na to nachystat nejen místo ale i jí :-) protože jeji trpělivost není nekonečná :-)

jezour: mno ja po něm chtěl i míň než pulka no :-)

jinak ne každý na jméno jede a internet velice rychle zapomíná :-) tento příspěvěk taky za par dní zmizí z prních stran a potom si na to nikdo nevzpomene :-)

Reagovat
mr.antik
mr.antik

10.12.21 14:03

Mě spíš zaráží to připravování ženy na nákup dalšího kola :-)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

10.12.21 08:12

jezour presne

a kdyz jsi mlady, jeste ti nedochazi ze jmeno si ****** kvuli par litrum je p*******

Reagovat
jezour
jezour

10.12.21 06:56

Prodávat takový kolo aniž bys věděl jaký je jeho opravdový technický stav je dost divný a v případě že nejsi první majitel to už dost zavání.

Když o nějaké závadě nevíš a prodáš, tak pak vznikají takovéto situace, dohadování atd.. a pak je to tvoje chyba že sis nezjistil co prodáváš.

Když o tom víš a prodáš s tím že je vše ok, tak jsi prostě hajzl

Když o tom víš a na vše upozorníš a kupující ví co kupuje, jo to pak seš borec :-)

Dělat blbýho nebo hajzla není nikdy dobře a vždycky tě to dožene, každej chlap by se měl k problému postavit čelem.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

9.12.21 21:39

souhlas, tady by mělo být to, že náklady na opravu půjdou 50/50 a to z toho důvodu, že prodejce nemusí uvěřit kupujícímu, že kolo stálo v koutě a nejezdilo se na něm a druhak, že zase prodejce o prasklině nemusel vědět a tak by kupující měl slevit z požadavku na 100% peněz na opravu.

Stát se to mně, tak bych navrhl tohle.

Navíc, takto opravený karbon bude sloužit v pohodě x let. V šestajovicích umí dělat dobře a jistě tam dali vrstvu karbonu navíc a lépe to vyztužili, bude to lepší/pevnější, než originál.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

9.12.21 19:27

kámošovi jsem prodával letos jetý karbon po záruce s tím, že jestli se do roka objeví prasklina, jde to za mnou!

toto jednání je prasárna největšího kalibru a hanba by mě fackovala.....

kuci bajshopII

naprosto fér by bylo za mě pro obě strany jít 50/50 na náklady za opravu

Reagovat
david25
david25

9.12.21 19:14

Jako domcza to asi chtel aspon nejak resit, ale fotrik to je vychova jak ma byt. I kdyz v tomhle svete i ocekavana.

Reagovat
Pepe72
Pepe72

9.12.21 18:20

Hef: stojím za Tebou, ale osobně bych neuváděl jméno třetí osoby.

Reagovat
Hef
Hef

9.12.21 18:05

duri80: ty bys v rámci důkladné prohlídky dělal co ? rozebral to do šroubku na mistě?

to že sme to hodil wildovi do sklepa bylo ze dvou záklaních důvodů: musel sem připravit doma ženskou na to, že dotahnu další kolo do bytu … a druha věc měl sem státnice, takže sem opravdu nejezdil, ale učil se a připravoval.. potom ta kontrola je asi logicka až potom ne ? v momentě kdy sem na tom jel pozejdit sem se stále modlil aby to byl jen lak…

mirorek2: nebyla tam žádná přeci.. vyhodil jsem prachy jen tak z hecu. :-D

Reagovat
mirorek2
mirorek2

9.12.21 17:57

O prasklině (pokud tam nějaká byla)

dál už asi není o čem, co?

Reagovat
duri80
duri80

9.12.21 17:52

Koupit ojeté sjezdové CF kolo za super cenu 45k bez opravdu důkladné prohlidky, potom jej na 14 dnů schovat do sklepa, potom jej tedy přeci jen zkontrolovat a zjistit, že to sice není cajk ale jít na něm jezdit…a pak to jít reklamovat…

To je tedy pořádný příběh.

Reagovat
Hef
Hef

9.12.21 17:22

co se týče toho mého natlaku … lehky výsek koverzace … + bonus k ferovosti otce! :D

Reagovat
Domcza
Domcza

9.12.21 16:20

Tak se teda vyjadřuju, protože tohle veřejné nabádání na plivnutí do xichtu je trochu prasárna… A nechcu to nechat jen tak. Co se týče toho prodeje, je to tak, jak píše. Nechal jsem ho na tom jezdit jak dlouho chtěl. Stavbu jsem odkryl, i jsem říkal, že hlávko bude na výměnu, tak samo ložiska v přepákování, na které jsem nešahal. O prasklině (pokud tam nějaká byla) jsem NEVĚDĚL, protože jsem nikdy vahadlo nesundával. Měnil jsem na stavbě jen velká ložiska, stavbu jsem nechal viset na vahadle a zajistil to provázkem, aby se to dalo v pohodě vylisovat. To jsem ti taky mimochodem říkal. Pak se po měsíci ozve, že je to prasklé a že chce peníze… Dobře, i bych na to býval přistoupil, ale tehdy jsem prachy neměl a postupem, když to začal urgovat a být agresivní a vulgární, naváže se mi do taty a ještě hrál na city, že prý jsem zklamal jeho rodinu či co (to, čemu říká lehký a těžký nátlak). Potom se nedivte, že jsem nebyl moc ochoten vyhovět. Po tomhle, co předved, už peníze opravdu ne. Navíc jak psal, byl upozorněn, že na reklamace nebude brán zřetel. Už jsem prodával na bazaru 3 kola, nikdy jsem s nikým problém neměl. Co se týče toho tlumiče, o kterém mluví v komentech, tak v inzerátu stálo: více info ve zprávě. Kupujícího jsem informoval o potřebě repasu, s vědomím tohoto tlumič odkoupil, takže tady tvrdí nesmysl. VE ZKRATCE: Já mám svědomí čisté, kolo jsem normálně používal až do posledního dne před prodejem, býval bych i na něm jezdil dál, kdybych nekoupil „vysněné“ Demo. Může dosvědčit několik lidí, s kterýma jsem jezdil. Už se mi k tomu dál nechce vyjadřovat, nejsem reakční YouTuber, co rozebíra každé téma a hend to sází na net. Díky všem, co si vyslechli názor i z mé strany. Ať vám to všem jezdí borci.

Reagovat
blaabla
blaabla

9.12.21 15:09

„kamarád“ ze Světlé prodával zcela běžně prasknutá sjezdová kola. Jeho „neprůstřelný“ argument byl – koupil jsi ojeté kolo ve stavu, v jakém jsi ho koupil, tím končím, nazdar. A byl morálně úplně v klidu. To by jeden blil.

Reagovat
Breakpain
Breakpain

9.12.21 15:08

novas752:

Tak o tom se nepřu, to vidím moc dobře na bazarech sám :-) …

Reagovat
Carloss
Carloss

9.12.21 14:21

saintjv: neznám

Reagovat
novas752
novas752

9.12.21 14:11

@Breakpain: No jo ale moc vás tak poctivých asi neni. Já za uplynulý rok dělal asi 5–6 bazarových DH brzy po koupi a skoro vždycky to byla stejná písnička. Na první laický pohled papírově dobrý kolo za supr cenu. Na druhý pohled vysypaný všechno kam se podíváš. Předběžná kalkulace 10–20k jen na spotřebních dílech (případně správných pružinách) + dalších 5+ za práci aby to kolo bylo v dobrym stavu. Naštěstí tam nikde nebyla další zrada jako prasklý rám nebo nějakej dražší průšvih v odpružení.

Reagovat
komajz

9.12.21 14:07

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Pepe72
Pepe72

9.12.21 13:43

Hef: jeb na zmrda. Užívej si na dobře opraveném kole. Teď si ho můžeš nastříkat podlee svých barev.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

9.12.21 13:16

nebude, posere se, nebude na to mít, ale možná pošle fotra :D

Reagovat
saintjv
saintjv

9.12.21 12:53

@Carloss ty ho znas? Tak to si jdu koupit popcorn, tady bude jeste veselo:D

Reagovat
Carloss
Carloss

9.12.21 12:36

Asi by bylo dobré mít vyjádření protistrany.. poslal jsem mu odkaz

Reagovat
Breakpain
Breakpain

9.12.21 12:31

Hef

no to Ti nezávidím a upřímně mě to mrzí, tohle jednání je bolestivé a nejhorší je, pokud to dotyčný udělá záměrně :-( … Každopádně když tatík řekl, že na reklamace nebere zřetel, tak bych si to teda prohlídl s baterkou a to echt důkladně a dost možná bych i odešel :-/, páč by se mi to nezdálo …

novas752

Já si nemyslím, že olítanej sjezďák je loterie – lítám na tom 3 roky a chtěl jsem ho prodávat, nakonec jsem ustoupil kvůli dostupnosti nového.

Jediné, co to má jsou kosmetické oděrky – většinou je na první dobrou poznat, jak se věci mají, jestli tam něco chroupe, chrastí, má to vůle atp … Měním věci pravidelně, servisuju tlumení častěji než by bylo třeba dle manuálu atp. Chovám se k tomu tak, aby to podávalo perfektní výkon po celou dobu.

OK, pravda je že takových jako já jsem moc nenašel. Většinou jsou kupci nadšený a já si z bazaru zatím nic nekoupil, páč jsem měl k něčemu vždy výhrady, vůči ceně… protože si to přeberu na kvalitu kterou prodávám a za kolik …

Nicméně – loterie, prostě přijdu, kouknu … a většinou se dá poznat, co od toho čekat. Já třeba začínám prodej kola tím, že kupujícímu ukážu poškozený lak a popíšu mu to, páč nechci, aby se řešilo něco viz tenhle příspěvek. WYSIWYG…

Reagovat
novas752
novas752

9.12.21 11:35

Čiliže typická „výhodná nabídka“ slušnýho sjezďáku za pěkný prachy. Naleštěný jak psí kulky ale na co sáhneš to se rozsype. Tady teda ještě s bonusem prasklýho rámu. Že by na takovym kole bylo odpružení pravidelně servisovaný docela pochybuju. Stejně jako zadní stavba.

Reagovat
Hef
Hef

9.12.21 11:25

Pánové, ******** jsem byl, teď už to je za mnou. Spíš sem chtěl na toho člověka upozornit. Celá ta konverzace byla ujeta a já se snažil být co nejvíc jemný. Na začátku. Prostě to beru podle sebe. Přijal bych aspoň částečnou odpovědnost a ne poslal kupujícího do ******.

Saracen jako firma slabší no :)

Šlo by to vidět jen když by ses fakt hodně snažil a díval se na to se světlem a pod kolmým úhlem

Proto sem si sebou bral wildu. Vím že to je částečně loterie. Ale když mi někdo řekne že kolo je v pohodě a ready na svah. Tak je to prostě jiný stav. Když nepočítám rám. Tak středové totálně v háji. Hlavové zrezlé. Totálně zarvané šrouby na třmenech. Bojím se až rozdělam vidlici. :))

Chápu, že když já lidí neojebavam tak to nemůžu čekat od ostatních. Nicméně i nadále se budu chovat slušně a věřim, že většina lidí bude podobných. Tento příspěvek není o breceni, ale o zkušenosti, kterou jsem chtěl sdílet.

PS: Sory za gramatiku…

Reagovat
Pedro404
Pedro404

9.12.21 10:28

Saintjv: fakt voucher za 25 tisíc? :-o nepřibyla ti tam nula?

Reagovat
saintjv
saintjv

9.12.21 10:08

Hele hoši za me je to takhle. Prodavajici se zachoval jako pica, Klasicka ceska vychcana pica, pokud o tom vedel:).

Ale na druhou stranu o tom doopravdy vedet nemusel. Me by to treba svedomi nedalo a rozhodne bych pomohl s resenim, ale tohle je proste rozhodnuti na kazdym z nas. Hefe uprimne muzes byt nasrany, ale proste jestli budu vychazet z toho, ze o tom prodavajici nevedel, pak i on pokud mu kolo jezdilo do te doby dobre, mohl predpokladat, ze to prdlo az po prodeji. Jak jsi psal je to slovo proti slovu… Ale co me prekvapuje daleko vic nez prodavajici, je postoj saracenu… Kazda lepsi znacka by ti minimalne nabidla crashreplacement nejakeho druhu. Me treba praskla navarka brzdy na Treku Fuel ex z roku 2007. V roce 2017 po 10 letech se mi to stalo a Trek mi dal 25000 voucher na nove kolo a + 45% slevu na nove cele kolo… Takze asi tak.

Mel jsi smulu, neplival bych na prodavajiciho az tolik jako ty, to ze se nezachoval rekl bych gentlemansky je vec druha, ale to jak jsem psal je kazdyho osobn nastaveni…Bohuzel…

Reagovat
jfk
jfk

9.12.21 09:38

Já nerozporuju, že olítanej sjezďák je loterie, to je jasný:-). Pragmatický pohled na věc říká, že Hef koupil za jeho slovy super cenu, ke které připočteme cenu za opravu, a má karbonový sjezďák za v dnešní době pořád adekvátní cenu.

Právně bych ale nevylučoval, že by s tím nárokem uspěl. Samozřejmě je třeba vzít v potaz náklady na právní zastoupení a pak náklady řízení, které půjdou obvykle za tím, kdo prohraje, čili je s tím spojeno riziko dalších nákladů…

Reagovat
novas752
novas752

9.12.21 09:30

Ale budíček má pravdu, olítanej sjezďák je prostě loterie.

Navíc se furt nemůžu zbavit domnění, že ta prasklina na levé straně musela být vidět i bez demontáže vahadla.

Reagovat
jfk
jfk

9.12.21 09:05

Kupní smlouva uzavřena byla, jen ne v písemné, ale ústní formě. V rozsahu, který si strany nesjednaly, platí podpůrně občanský zákoník. Náležitosti smlouvy jsou nepochybně známy (prodávající/ku­pující, předmět koupě, kupní cena), s tím nemůže být potíž. Cokoliv je v emailové komunikaci pak slouží k prokázání toho, co si strany sjednaly.

Relevantní pro zjišťování vad je toto ustanovení občanského zákoníku: Kupující nemá práva z vadného plnění, jedná-li se o vadu, kterou musel s vynaložením obvyklé pozornosti poznat již při uzavření smlouvy. To neplatí, ujistil-li ho prodávající výslovně, že věc je bez vad, anebo zastřel-li vadu lstivě.

Jak to čtu, tak se nedá prokázat, že kupující dal ujištění výslovně, že kolo je bez vad. Pak kupující musí prokázat, že vadu nemusel poznat při uzavření smlouvy při vynaložení obvyklé pozornosti, přičemž co se v daném příadě rozumí obvyklou pozorností bude muset v případě sporu pravděpodobně stanovit znalec…

Reagovat
esmo
esmo

9.12.21 09:05

Ještě že tě tady máme budíčku, většina populace díky tvé radě teď začala jezdit ve fungl nových autech.

Reagovat
TJK
TJK

9.12.21 08:56

budicek: Nic proti ale tvuj prispevek je uplne mimo misu a to i obsahove.

T.

Reagovat
budíček
budíček

9.12.21 08:47

a co si čekal? koupit bazarové kolo, fakt ne, kórt když je to kolo sjezdové, které nikdo nešetří, dám ti radu do života: …nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci… toho se drž, nebudeš tak muset řešit takové sr@čky, to platí i u aut, lidi kupují vylítaný 5 let a víc starý auta, a pak se divý, že se jim to sype

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

9.12.21 08:40

Je fakt, že některé vady při nákupu ani při důkladném ohledání člověk nemá šanci odhalit. Já jsem takto koupil letosnedávno kolo ženě a později jsem si všiml třeba při výměně představce za kratší, že původní majitel všechno utahuval „na krev“. Ještě později jsem pak zjistil, že levou misku BSA středu v rámu prototočil. To jsou ale proti tomuto jen maličkosti. Tak ať to drží.

Reagovat
Hef
Hef

8.12.21 22:34

novas752: bylo to klasicky zaprášené

komajz: fotky nahažu až kolo přidam jako kolo :-) ale vypadá to jako doslova nové :-)

Jan D. : je to slovo proti slovu, musel bych to dokazovat, sice mám Wildu který by to dosvědčil, ale i tak je to na dlouhé loky. řešil sem to v práci na právním a tam mi kolegyně řekla, že pokud je to do 50 tisic.. nemá cenu to ani rozjíždět… Kdybych tady nasdílel celou konverzaci tak by bylo patrné, že sem to chtěl udělat dost na pohodu, opravdu jsem bral v potaz i to, že t nemusel vědět., ale když tě začne někdo posílat do ******.. tak prostě přestaneš mít trpělivost.

borec v jednu chvilku inzeroval i tlumič o kterém mi řekl, že je v hají a potřebuje servis, ale v inzerátu měl napsané, že je vše OK. Takže tak. no ..

Reagovat
Jan D.
Jan D.

8.12.21 22:09

Jo řekl bych, že k reklamaci kupní smlouva snad ani není potřeba, pokud máš např. mailovou komunikaci a samotný inzerát. Ale jistý si fakt nejsem.

Reagovat
Jan D.
Jan D.

8.12.21 22:07

Vygooglil jsem si jeho FB a visí mu tam pořád inzerát na tohle kolo. Píše v něm, že je už 3. majitel. Třeba o tom fakt nevěděl, každopádně dle zákona by měl na nějaké řešení přistoupit. Mělo by jít reklamovat i věci zakoupené z druhé ruky mezi soukromými osobami. Ale chápu, že tahat k soudu to asi nechceš.

Reagovat
komajz

8.12.21 22:06

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
novas752
novas752

8.12.21 21:45

A schválně, když jsi to rozebíral, bylo okolo čepu čisto = už to bylo rozebírané před prodejem? Soudě dle té poznámky o pozdější reklamaci bych si tipoval že o tom věděli.

Přístě prostě lépe prohlídnout, na to že by ti někdo podepisoval kupní smlouvu rovnou zapomeň.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10