Špindlerovka

Přidat foto

Start na Benecku

Cesta na Rovinka - první ledík

U Piráta

Původní plán byl Zlaté Návrší ,ale cesta pro kolo nevhodná

Sjezd do Špindlu

Špindlerův Mlýn

Silnice na Špindlerovku

Cesta k Petrově boudě

Adrenalin

Rovinka

Silnice na Benecku

Benecko

K plášťům jsem přikoupil i bezpečnější pedály

Jsou super

Test Schwalbe Ice Spiker Pro Performance 29×2,25 .Loni jsem odolal , ale letos na podzim jsem výhodně koupil sadu kol , protože mám dvě kola částečně invalidní. Tak na ty invalidní ( přední praskají dráty a v zadním ořech po repasu a moc mu nevěřím) jsem pořídil pláště s hroty na zimní ježdění. Pláště jsou super .Neskutečné co si člověk může dovolit.

(vloženo 3.12.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

8.12.21 16:53

bohemiacyclin – skialpačku už jsem jednou po horách naháněl jako téma do FotoHry. Poslední tři fotky. https://www.bike-forum.cz/…862-krkonose

Jinak loni jsem v zimě chodil po horách na backcountry lyžích. Pár túr mám ve fotkách. Letos jsem pořídil pláště s hroty , tak uvidím, ale lyže už mám připravené. Tak někdy na horách.

Reagovat
bohemiacyclin
bohemiacyclin

8.12.21 15:38

Blázen! Třeba na tebe jednou narazím až půjdu na skialpech a ty pošlapeš na kole na Zlaťák v zimě XD

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.12.21 07:26

Koubíku jo jo, předokolce stačí „plivnout“ pod kola a prostě nejedeš, to už tak je. 4×4 má své nesporné výhody, ale stejně jako zatím nepotřebuju pláště s hroty, tak ani čtyřkolka pro mě není objekt zájmu. Bydlet na horách, tak bych auto vybíral jinak.

Pepo, a byl ten motor smradlavej chrchlák, nebo benzín? Já jsem jednou jel jako řidič se starou verzí Sharana 2,8 V6 benzín a ta trhala asfalt! Je pravda, že když si to osolil, tak ses pod 13l/100 dostával jen hodně těžko, ale jinak to mělo krásnej, tichej chod, jen to není pro lidi, co řeší spotřebu a přitom nechcou chrchláka.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

5.12.21 18:14

Kouba nejlepší auto na zimní ježdění jsem zatím měl passata 2,5 V6 s automatem. Ten prasecky těžký motor v kombinaci s kvalitním obutím to byla radost v zimě jezdit.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

5.12.21 17:56

Oldo, ***** se někde s lopatkou, to by mi mohlo :-) S předokolkou to byl v zimě opruz se jen dostat z parkoviště, a to jsem si zodpovědně po příjezdu zajel na místečko, zas vyjel, aby tam byla pěkná stopa, pak zas zajel … no a ráno stačilo, aby si ta přední kola hrábla a bylo vymalováno, pod kolama led. Ty skoro tři tuny jsem pak se zařazenou zpátečkou nebo jedničkou rozkývával dopředu a dozadu a když se to chytlo, tak jsem naskočil a frčel. To jestli někdo pozoroval, tak se musel počůrat smíchy :-) Na to konto jsem si vyřval čtyřkolku a to je úplně jiná písnička. S lopatkou bych mohl tak leda zapózovat a vyfotit se :-D

Joooo, to když jsem bydlel u Kolína, tam ani zimáky nebyly potřeba :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 17:41

Koubíku: na 4motion fakt asi řetězů netřeba, já mám Alhambru – předokolku s nadupanou čtrnáctistovkou a dvojnásobným bypassem, v zimě toho moc nenajezdím, takže řetězy nepotřebuju a vystačím si s lopatkou, jak píše Barča.

Pepa si tu zimu umí užít, je to všestrannej horal, tělem i duší a tak to má být, no horách to ani jinak nejde. To my lidi z nížin, to máme přece jen trochu jednodušší.

Reagovat
bara2
bara2

5.12.21 17:00

Baže, Mikeši. Na Vysočině řetězy netřeba, vždycky stačila lopatka. To zas těch závějí tolik nebývá a jen na profláknutých místech.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

5.12.21 13:32

Pepo, tak to je jiná. Já nahoru chtěl, takže jiná možnost nebyla :-) Ty ale řetězy nepotřebuješ, teď máš hřebíky a nebo vezmeš běžky, ty jsi prostě horal jak se patří! Máte to tam fakt nádherný. Co ty pedály, neklouže ti noha na tý obyč straně bez zámku, když máš boty s kuframa? To mě loni strašně sr.alo, furt mi noha cestovala po pedálu.

Oldo. to bys dal s prstem v nose, fakt. Řetězy se nemusí nijak moc podvlíkat, jako tomu bylo dřív, trošku zahrábneš rukou pod kolo, po pár otočení kola ještě přitáhneš a frčíš. Když jsem měl předokolku, tak jsem na Transportéra nasazoval, ale s 4Motion na všech autech už je i to minulost, to jede furt :-) Horší je to zastavit :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 13:24

Ty jo Pepo, tak 230 m na 3 km, bych nedal asi ani pěšky, to je fakt mazec a když tohle řekne horal, tak je to potřeba respektovat. Jednou jsme lezli se synem z Popradského plesa nahoru na sedlo pod Ostrvou, to byl masakr, což o to, nahoru to šlo, ale dolů a ještě jsme zmokli, zatím co holky na nás čekaly v pohodlí přilehlé chaty …

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

5.12.21 12:58

Koubo s řetězama mám odježděno mnoho zim . Měli jsme koně a krávu ve Víchové ( necelé 3 km a 230 m převýšení ) Takže řetězy byly na autě celou zimu . Ale teď když nakydá sníh tak prostě na ty Mísečky nejedu protože je většinou počasí , že by jsi psa nevyhnal .

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

5.12.21 12:40

Koubíku, já mám pocit, že bych je stejně ani nedokázal nasadit, obzvlášť, když jsou podběhy plné sněhu, nebo nasolené břečky. To vy, Krušnohorci v tom máte letitou praxi, já než bych riskoval, to že nedojedu, tak radši zůstanu doma ;) Problém, ale nastává, když někdo musí.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

5.12.21 12:34

Oldo, Pepo, je vidět, že jste s řetězama ještě nikdy nejeli. Taková cesta na Horní Mísečky, kde byly vyjetý tři ledový koleje, tam ti fakt nepomůžou ani ty top gumy, natož abys z tý koleje vyjel, když jede něco proti. S řetězama, to je úplně jinej level.

Jinak fotky a celý to kolem naprosto fantastický, na takový počasí jsme moc nízko, už aby napadly haldy i tady :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

4.12.21 19:52

Pepo, ty seš fakt ďábel! Nevím, kolik sněhu by muselo spadnout, aby tě to na kole zastavilo ;) No a řetězy v autě se vždy hodí, i když já sám je nemám, nepotřebuju je, přes zimu nikam dál nejezdím a na cestu na chalupu a zpátky mi to stačí na dobrých zimních gumách.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

4.12.21 18:57

Oldo řetězy jsem nikdy nepotřeboval . Když je nasviníno tak prostě nikam nejedu . Manželka se ptala proč je nemáme , tak jsem jí koupil dvoje k vánocům ( na obě auta )

detoxy , vlasto – v zimě jezdím na lyžích . Ty pláště bude takové zpestření, asi hlavně asi na jaro .

mamko – pokud bude manželce lépe než dnes tak lyže zítra . Jestli né , tak kolo :-)))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

4.12.21 18:38

Krásné poježdění. Sněhu spousta a v kombinaci s tím blankytem je to nádhera :-) To už brzo vyrazíš běžkovat, ne?

Reagovat
vlasto
vlasto

4.12.21 16:14

Parada Pepo, ale osobne si myslim, ze hroty na snih nejsou potrebne. Staci poradny profil. Na ledu jo.

Reagovat
detoxy
detoxy

4.12.21 15:06

Nádherné fotky! A fakt respekt z toho na čem jezdíš. Myslím ten sníh na silnicích. Jako kdyby to byl ještě sníh tak dobrý, ale s tím ledem, to jsi fakt dobrej. Já mám od loňska takový jeden hodně nepříjemný zážitek, takže mám z ledu dost respekt. Ještě že tady na jihu Moravy je ta zima taková pohodová.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.12.21 20:38

Pepo, tak to je dobře, alespoň se ti to vyplatí. Bydlet tam co ty, tak si myslím, že bych je pořídil taky a že je to nutnost, něco jako řetězy v autě.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

3.12.21 20:25

Martine asi jsem je špatně pojmenoval :-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

3.12.21 20:23

Kožíšku – žádný

Oldo – lepší než jsem čekal

Miťo je to jen takové zpestření zimní lyžovačky .

Zoidberg – na těch kolech jsem letos odjezdil celou sezonu ( dvě sady – silnice , terén ) ten drát praskne občas a ořech je opraven odborníkem . Prostě na příští sezonu měli být do zásoby , kdyby něco. Tohle zimní ježdění je kolem komína , to bych domů došel :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

3.12.21 20:11

Paráda, ať hřeby slouží, taky bych se bál invalidních kol ;-) Jak říká Bára, tam u vás na horách je sníh na místě ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.12.21 19:55

Po prohlédnutí fotek jsem i docela rád za mírnou brněnskou zimu, ale pěkný to je, o tom žádná. Na „invalidních kolech“ bych se asi zvlášť v zimě moc necítil, to naopak kladu důraz na spolehlivost.

Reagovat
learita
learita

3.12.21 19:12

Opravdu krásné.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

3.12.21 19:08

Tam je ale pěkně nasněžíno :-)Dost se mi líbí foto 22.

Reagovat
sheenecek
sheenecek

3.12.21 18:42

Krásné fotky :)

Reagovat
Melvin
Melvin

3.12.21 18:14

Super fotky.

Reagovat
miťo
miťo

3.12.21 17:41

Nádherný fotky! Koukal jsem, jak se ta silnice blýská, bez hřebů ani ránu. Tohle bych taky rád zkusil, jenže u nás v Polabí je to záležitost na dva týdny max.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.12.21 17:18

Pepo, tohle je pecka, jak fungujou ty pláště, seš spokojenej?

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

3.12.21 17:15

Tak schválně Pepo, kolik bylo pádů z kola?

Reagovat
Nimrod
Nimrod

3.12.21 17:13

nádherný, tak nějak všechno :-)

Reagovat
bara2
bara2

3.12.21 17:04

No sláva! Pepajezdí a fotí zimu. Tam u vás mi sníh vůbec nevadí a hezky se na to tady kouká. Budu si to muset večer pořádně prohlídnout :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34