Wilsonova skála

Přidat foto

U Čikova. Už jsem kolem toho jela třikrát, dnes jsem zastavila :-)

Serpentiny u Naloučan. Většina trasy dnes vedla po silničkách s minimem aut. Ve sjezdu od Čikova do Naloučan jsem si vzpomněla na HonzuReze, který se na to ptal, a kousek té pěkné silničky jsem mu vyfotila. Tady na Vysočině je jich plno.

V Ocmanicích mají nejen rozhlednu, ale v obci na návsi je i pěkně restaurovaná socha na památníku padlým v 1. světové válce.

svačina s vyhlídkou na Wilsonovu skálu

Dalešická přehrada pod Wilsonovou skálou.

řeka Jihlava u Hrubšic

aspoň nějaká barva...

Aladin sliboval sluníčko, ale nějak to teda nevyšlo, celý den bylo zataženo. Ale teplotně bylo příjemně a nepršelo, v této roční době přímo luxus. Potkala jsem dost cyklistů, a na Wilsonově skále bylo hodně turistů.

Vyzkoušela jsem „severo-jižní spojku přes Zhoř“ tentokrát ve směru ze severu na jih. Prvních třicet kilometrů bylo víceméně pořád nahoru, navíc dopoledne foukal proti mě vitr, ale pak už to bylo zas převážně s kopce a pěkně se jelo. Kdyby takto (a tepleji) bylo celou zimu, ani by mi to nevadilo. Na focení toho moc nebylo, světlo žádné a všude tisíc odstínů hnědé.

Vlkov, Holubí Zhoř, Ocmanice, Hartvíkovice, Biskoupky 105km

https://mapy.cz/s/jofuceboha

(vloženo 20.11.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
HonzaRez
HonzaRez

22.11.21 09:29

Báro, díky za pěknou silničku, pohladí to po duši (ať Continental nebo Kenda). Přeju co nejmíň motáků a tůristů…

Reagovat
bara2
bara2

21.11.21 13:29

Tomíku, srdéčko je tam nové, zjara to tam nebylo. Dokonce udělali na Wilsonovu skálu dřevěné schodečky přes obtížný úsek, dřív se tam muselo šplhat přes takovou malou skalku a pro starší lidi to nebylo.

Vlasto, vykurýruješ se a vyjedeš. Já si preventvně dám občas večer stopečku slivovice. Ne vždy si vzpomenu, ale po celém dnu venku si jednu večer dám, bacily je potřeba desinfikovat. Včera jsem teda nezapomněla, je zdravotní krize a je potřeba se chovat zodpovědně. Na zadek se mi osvědčily gatě bez vložky, ale zato decentně vypolstrované sedlo, s tím vydržím jet celej den.

Mum, v době kovidí jsem si natrénovala samozásobení a linecké se mi osvědčilo. Den předem toho tu krabičku udělám, strčím přes noc do lednice a druhý den se to dá jíst. Je to komplexní výživa, cukry, tuky, škroby aji vitamíny z ovoce a žádná chemie.

Adujdinho, já jsem to pojmenovala „Čikovský menhir“, sice je to dřevěný (zbytek kmene stromu), ale čučí to tam na návrší nad Čikovem, že to určitě bude mít nějaký tajemný význam.

Kožíšku, jo, je to kamínek. Ležel u tsochy v Ocmanicích, popovezla jsem ho na Wilsonku, tam má větší šanci, že se dostane někam dál, bylo tam hodně turistů.

Watersi, každý neokoukaný kraj je zajímavý. Mně tam tím vaším směrem zase fascinují ty divné tvary kopců. A Krušné hory už jsou v mnohem lepší kondici, jak kdysi, a je tam krásná příroda, podle toho, co sem přijde za fotky. No a ta měsíční krajina? Na to se taky dá dívat různě, určitě je to zážitek to vidět a z hlediska věčnosti si Příroda takové rány zacelí. My tu máme Dukovany a člověk může přemýšlet, jestli je ten atom tak špatnej, jak si někdo myslí. Já mám z Dukovan v podstatě stejnej pocit jak z té obrovské jámy tam u vás, je v tom zakletá síla. Loučí svítit nechci, chci mít v zimě teplo, tak to moc neřeším.

Reagovat
waters
waters

21.11.21 10:52

Báro, slušný výlet a kopečky. I když u Vás nesvítilo, tak to vypadá vše malebněji než když je u nás na severu vše zalité sluncem:)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

21.11.21 09:50

No Báro cyklorukavice z Lidlu, to je dobrá volba, jedny taky mám-ty dlouhoprsté, jel jsem nich třeba –5 stupňů Celsia, prsty sice nějak mrzly, ale mrzly by mnohem víc, kdybych ty rukavice neměl. Až teď jsem si toho všiml: co je to vpravo nahoře nad tou termoskou? Vypadá to jako nějaký Facebookový kamínek s nějakým Pokemonem.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.11.21 09:19

Paráda jako vždy, fotky objektů v tom pošmournu tak nějak zaniknou. Co to je na tý dvojce? Zas nějakej penis bo co? ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.11.21 09:05

Báro, je pravda, že to máš celkem blízko, určitě blíž než já, taky tak nějak uvažuju, že se tam vydám, ale musí se sejít vhodná konstelace hvězd, času, počasí a formy, pak to možná půjde ;)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

20.11.21 23:28

Jezdí ti to pořád skvěle Báro, smekám! A ty svačinky obdivuju, děláš to dobře, krásně si ty jízdy užíváš :-)

Reagovat
vlasto
vlasto

20.11.21 22:56

Zavist. Brutal kasel, 3× covid negativni, 21 let sem kaslik nemel. Tento vikend o nicem. Stovka klobouk dolu. Parada. To by moje ***** nevydrzela

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

20.11.21 21:01

To je velké srdéčko :-)Svačinka s výhledem supr.

Reagovat
bara2
bara2

20.11.21 18:38

Jezevče, v Senoradech už je nový asfalt, svištěo to tam jedna báseň. Tak ano, prvních dvacet do Bíteše a ke konci z Ivančic do Bránic není žádná hitparáda, ale někudyma se jet musí a jde to. Dá se taky jet z Ivančic po stezce kolem vody do Oslavan a šlapat ten táhlý kopec do Zbýšova, ale to ke konci delšího výletu už nedám, to je moc dlouhé. Od jihu, když chcu menší provoz, tak jedině už od Dukovan se tlačit na Krumlov a vymést to tam přes Vedrovice na Pravlov a Mělčany, ale to už by zas byla moc zajížďka.

Kocoure, tak přehrada je v optimální vzdálenosti a je tam hezky. Dnes mělo foukat od západu, to bych třeba od Nových Mlýnů měla domů proti větru, tak jsem jela směrem na Dalešickou.

Kožíšku, rukavice jsou Lídl na suchej zip. Asi to na té fotce klame. Na tyto teploty jdou, do mrazu to není.

Nimrode, předpovídali vítr od západu na celý den. Foukalo jen dopoledne, odpoledne už tam, kde jsem jela, nefoukalo vůbec, možná kousek k Mohelnu… Znáš to, tam jsem jela do kopce proti větru a zpátky mi do zad nefouklo.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

20.11.21 18:22

jseš dobrá, dneska ten vítr byl hodně nepříjemnej a to jsem ho schytal jen cestou domů…

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.11.21 18:19

Jsem četl, že ve v.n. Dalešice snížili stav vody proto, že něco opravují na hrázi. Máte pěkné rukavice Báro, taky jsem chtěl na přezku, ale zase mám bez přezky, ale až bude pod nulou, tak už prsty mrznout nebudou mají být údajně do –18 stupňů Celsia.

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

20.11.21 18:04

Jsi dobrá, V takovém počasí stovka, to se cení. V Senoradech už je silnice průjezdá? Když jsem tam jel někdy v půlce záři, tak byla uzavřená, Dělali kanalizaci, cesta rozkopaná, ale na kole se projet dalo.

A cestu z Ivančic do Moravských Bránic moc nemusím. Když jedu z Kounic, tak okolo vody až k Železňáku, abych ten blbý úsek co nejvíc zkrátil. Není to na silničku, ale na cyklokrosce se to dá bez problémů.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.11.21 17:42

Báro, krásná práce v tohle počasí. Koukám, že ti Dalešická přehrada, nedá spát ;)

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 14
hawrda 16
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6