Vídeň-Brtnice a zpět domů 108,8 km

Přidat foto

Sladká mňamka v Brtnici na závěr. Palačinky polité čokoládou s horkým ovocem dvojitá porce, protože v normální porci byly jenom dvě palačinky. A ty benzinkový limonády 0,5l jsem měl dvě -žízeň byla velká.

Foto kola ve Vídni, tuto pozici pro focení kola silně nedoporučuju. To prkýnko tam není pro nic za nic. Při příštím focení si radči to kolo opřu o příkop.

Foto vodní nádrž Moštiště.

První svačinka koupená ve VM, vyrazil jsem totiž bez jídla a dvěma bidony v každém 0,5l tekutiny. Ale objem jednoho bidonu je až 0,8l.

Hrobka rodu Lobkowiczů. Krásná stavba, škoda těch stínů těch stromů.

Upoutávací cedule Rokštejn.

Zřícenina hradu u Brtnice Rokštejn.

Zřícenina hradu u Brtnice Rokštejn.

Zřícenina hradu u Brtnice Rokštejn.

Samoobslužná truhla: zavolej na číslo, obdržíš kod k zámku, Otevři zámek, vem si co chceš, zapiš se do sešitu v truhle, truhlu zamkni. Do týdne přijde vyúčtovací SMS, zaplatíš. Ani jsem to nezkoušel, platil bych předražený produkt a cenu za telefonování.

Zámek Brtnice.

Radnice Brtnice.

Pak, že strašidla neexistují.

K této a k předešlé fotce jsem přišel náhodou, původně jsem hledal po tmě, svítil jsem si iPhonem Votivní sloupy v Brtnici.

Moje nové-přesněji dnes jsem je poprvé testoval na kole, pár měsíců ležely od doručení ve skříni, rukavice do zimy, píšou, že jsou do -18 stupňů Celsia. V takových teplotách na kole jezdit nebudu, ale dlouhé cyklorukavice z Lidlu na některé teploty nestačí.

Snad to není poslední výlet 100+ km tento rok.

No původně jsem chtěl jet v sobotu do Náměště nad Oslavou na burger a podívat se na sochu od Olšiaka co mám nejblíž. Ale u sousedů, to vypadalo, že budou něco dělat na zahradě, než, aby mě zase očumovali kolo a čuměli na mě jsem radči vyrazil na cyklovýlet 100+km. Cíl byl jasný, vyfotit se u cedule Vídeň, mám to blíž než kdokoliv tady, zřícenina hradu Rokštejn, Brtnice a zpět. Projížděl jsem střídavě mezi okresy Ždár nad Sázavou- okres Jihlava- okres Třebíč. Ráno bylo pod nulou, tak jsem vyrazil kolem 10.30 hodin, až teplota byla přijatelná. Bylo jasné, že dojedu ve tmě. A taky, že jo, od Brtnice domů jsem jel ve tmě. Stihl jsem ještě projít Třebíč, na tom námestí u radnice je to rozvrtaný jako od krtka, bude tam nějaká fontána něbo tak něco, přibyl další kruháč nad pekárnou na začátku Třebíče. Cestou od Třebíče jsem jel přes Pocoucov, kolem Trnavy po tý nový silnici ve tmě, no jako ve dne tam je provoz velký. Cestou v sobotu jsem chvílemi testl svoje nové rukavice, ale od Brtnice se sice ochladilo trochu, tak jsem si ty rukavice nasadil, ale po chvíli jsem si ty rukavice sundal, protože mě bylo díky nim velký teplo a zamlžovaly se mě Oakley brýle. Když jsem přijel dom bylo kolem nuly, ale jel jsem bez těch rukavic. Stihl jsem též navštívit Lidl Třebíč na spodní straně a protože mě Pepa z Hrabačova udělal chuť na Lidl kafe, dal jsem si v Lidlu černý kafíčko s cukříkem a mlaskal jsem si blahem- dlouho jsem si kafe v Lidlu nedal a kafe v Lidlu je mnohem lepší než káva na benzinkách Stop Cafe apod. Hrozně bych chtěl vyjet další víkend, uvidíme podle počasí a teploty ráno. Trasa je pevně naplánovaná. Přes zimu, když nebude moc pod nulou a nebude namrzlo budu jezdit jenom na nákupy samožřejmě na kole. Zvažuju i nákup cyklotrenažeru- přístroje, kde sednu a jedu a nepotřebuju k tomu jízdní kolo, žádný válečky nechci.

(vloženo 7.11.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
perceptio
perceptio

12.11.21 09:48

Ty palačinky bych snědl hned z fotky. Jo a benzinková limonáda musela být zajímavá :-)). Ne, jen bejkuju. Parádní výlet.

Reagovat
waters
waters

9.11.21 23:52

Masakr viď

Zdá se mi to neuvěřitelné, že se tam takto jezdilo. Přitom ty vzpomínky na to jsou hodně živé:)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

9.11.21 21:33

waters: myslíš to sídliště ve Volyni? :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.11.21 17:21

No já chci Divergemu dát k Vánocům nový řetěz, ke sjetí nynějšího mě chybí 200km, snad to do Vánoc stihnu sjet.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.11.21 14:05

Pěkné report jako vždycky! Smekám, jen tak dál a jídlo samozřejmě luxus :-)

Reagovat
bara2
bara2

8.11.21 11:28

Palačinky luxusní, opět pěkně zdokumentovaný výlet s porcí kilometrů. Fotky hradu se mi líbí. S délkou dne už je to slabší, ale za dva měsíce se to obrátí. Dobře ti to jezdí.

Reagovat
waters
waters

8.11.21 07:40

Kožíšku palačinky za jedna, čtyřku nekomentuji:)) Výkon opět skvělý včetně reportu.

V Brtnici jsem byl ve třetí třídě ve škole přírodě. Děti ze severu takto jezdili na 14 dní na hezčí místa po republice. Hlavní station byla Volyně.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

7.11.21 22:09

Pěkně ty :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.11.21 22:09

Kožíšku za mě dobrý, máš vytrvalost, směr i představu, co chceš dokázat. Brtnice (město) vůbec mi to nejde z huby, ale budiž. Radnice a barokní most před ní je best of, co zde můžeš vidět. Kdyby si pokračoval po II/405 cca 300m ve směru z náměstí na Jihlavu, tak tam je ještě jeden most přes Brtničku, řekl bych i že hezčí. Jídlo nebudu hodnotit, neboť mě tyto útvary nejsou hodny.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.11.21 21:51

Miťo: jo palačinky byly dobrý a to horký ovoce bylo horký jenom trochu.

Jezevec70: já jsem byl ve Vídni v Prateru, ale určitě tam zajeď a udělej fotky je to tam pěkný.

KocourMikeš: škoda, že jsem si tu Brtnici nemohl víc prohlédnout za světla, přijel jsem tam před pátou hodinou odpoledne, moc světla už nebylo. Původně jsem chtěl jet na Burger do Náměště nad Oslavou a podívat se na Olšiakovu sochu ve Studenci. Tak jsem si ten Burger v Náměšti nad Oslavou dal dneska.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.11.21 20:59

Sakra Kožuchu, brousíš mi v rajónu a ani se neozveš. Oprav si ten popis u toho Rokštejna, není v Brtnici, ale mezi Panskou Lhotou a Přímělkovem, respektive v Přímělkově pod kopcem ;)

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

7.11.21 20:57

To já mám do té pravé Vídně o dost blíž než do té české. Budu tam muset příští léto zajet a udělat pár fotek, aby jste věděli, jak to tam vůbec vypadá. :-)

Reagovat
miťo
miťo

7.11.21 20:37

Pěkná štreka a super fotky. Mám chuť na ty palačinky!

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6