Hádanky podzimu

Přidat foto

Sobotní stovku po podzimních cestách okolo Náměšti nad Oslavou a Ivančic jsem tentokrát jen zdokumentovala, snímky jsem nepopisovala a nechala je místním jako hádanky, kde je to foceno. Pro usnadnění začínám před Zbraslaví a končím v Údolí Bobravy, pár snímků je jasných a určují trasu, na některých mezi nima jsem se pokusila zachytit nápovědu.

Pro neznalce (a kontrolu řešení) jsem naklikala mapku trasy, kde body 2 až 22 odpovídají místům, kde jsou snímky pořízeny, i s dodržením pořadí.

https://mapy.cz/s/ralosebozu

(vloženo 9.10.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

11.10.21 15:06

Teda Báro, stává se z tebe tak trochu učitelka zeměpisu, některá místa jsem poznal, ale je to mimo můj rajón, takže jen Dukovany …

Reagovat
bara2
bara2

10.10.21 14:38

Kožíšku, byl to dámský rám s pevnou vidlicí. Podle tloušťky trubek bych ten rám tipla na hliník, ale vidlice byla ocelová, zjevně odjinud. Té, co jsem viděla, to jelo jak vítr.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.10.21 14:34

Bára2: u JE Dukovany jsem potkal možná tu Vaši cyklistku. Jela na starším horákovi, měla delší černé nebo tmavě hnědé vlasy. Ta by se mě líbila. Šlapalo jí to pěkně.

Reagovat
bara2
bara2

10.10.21 13:51

Courale, jezdí se tam dobře, je tam plno silnic s minimálním až žádným provozem.

Kožíšku, moc cyklistů jsem nepotkala, krom dvou párů éčkařů možná čtyři. U Hartvíkovic mě zaujala mladá holka na dámském kole, co mě předjížděla svižným tempem. Do stoupání šla za sedla jako profík, pěkně jí to jelo. Třebas ju tam potkal, ta by se ti líbíla.

Petře, no, moc jsem si tu mapku asi nezvětšila. Měla jsem z Krumlova už jinou fotku, ale všimla jsem si, že od autobusů se dá zámek vyfotit a není vidět lešení, tak jsem zastavila. Na Náměšťsko jezdím ráda, nejsou tam tak strmé kopce a houpačky, jak na sever od D1. Taková náhorní planina, kde je vysočinský vzduch a rozhled do daleka. Ovšem stovku tam teda do oběda nedám, mně trvá hodinu, než vyjedu na Zbraslav, do kopce mi to prostě jede pomalu.

Miťo, je fotogenický a už se na tom dá i jezdit, co jsem posunula sedlo a dala jsem si kratší představec. Po přesednutí na Růženku už necítím při protočení pedálů rozdíl. Akorát malé kladky na přehazovačce jsou hlučné. Velké kladky, co mám na ostatních kolech, tak nerachotí. A místo cvrčka to akorát v ořechu hučí. Až budu dělat větší servis, tak to zkusím nějak pořešit, ale jezdit se na tom dá, tak na delší cesty si to beru.

Aduldinho, vidím, žes taky vyjel. Ty tvoje zákusky jsou luxusní, já jezdím, kde nic není a kousek od baráku už nevidím důvod zastavovat. Třeba v Rosicích je na náměstí bezva cukrárna, ale to mám kousek od domu, tam se zastavím s nákupkou, když jedu na město.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.10.21 11:09

Tož pěkné pojezď ;-)

Reagovat
miťo
miťo

9.10.21 22:19

3, 9, 12 a 21, líbí a moc. Kolečko máš fotogenický. Paráda Báro. Hádat mista nebudu, zas tak moc to u vás neznám…až ty chladící věže ;-)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

9.10.21 22:18

Super. Gratuluji ke druhé stovečce v tomto týdnu. Je to v mém revíru, tudíž vím, že tento okruh je náročný, zadarmo to dnes nebylo. Na hádanku jsem přistoupil, bylo to ale hodně těžké. Bez mapy 12, s její pomocí 18 uhodnutí konkrétního místa. Dostal jsem se do rozpaků u 14. fotky. Že je na ní krumlovský zámek, jsem poznal. Nešlo mně ale do hlavy, jak to bylo možné takto nafotit z bodu 15, vyznačeného v mapě. Po detailním rozkliknutí vyšlo najevo vychýlení z hlavní silnice a … a tím se to vysvětlilo. :)

Já dnes směr SZ, Prýgl, Bitýška, Tišnov, Kaly – hodilo to 108 km/1283m/­27,6 AVS. Na samém začátku těžkého čtyřkilometrového stoupání na Kaly, proběhla teč s Duklou. Bylo jich tolik, že je ani nešlo spočítat. Jinak jsem dnes potkal velmi málo cyklistů.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

9.10.21 21:17

Báruško: Já jsem některé trasy co jsou na fotkách dnes jel, taky jsem byl na Dalešické přehradě. Tu cestu jak je na fotce kolem JE Dukovany jsem původně chtěl jet, ale radči jsem jel po pěkný cestě. A těch křížků, co jsem potkal u cest snad ještě víc jak u Blanska. Na Dalešický přehradě jsem bych před 25lety.

Reagovat
Coural
Coural

9.10.21 20:29

Hezky se ten podzim vybarvuje a jakožto neznalec děkuji za mapku. Někdy se tam budu muset podívat, naposledy jsem se tam vyskytl před 40 lety.

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 4
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19