V podhůří Beskyd

Přidat foto

Lom Vapenka v Jasenici

Větrný mlýn v družstvu.

Petřkovické Lurdy

Excalibur

Moravská brána

Teploměr v lese

Deza

Bečva u Choryně

Nádherné plané třešně

Výlet na Starý Jičín , pak jsem se přesunul docela prudkým , místy až 18% stoupáním na Petřkovické Lurdy. Poté jsem trochu zakufroval a musel vytlačit kolo na hřeben kde jsem uviděl Excalibur. Nepokusil jsem se ho vytáhnout. Odtud fajn výhled do Moravské brány. Návštěva lomu Vápenka a pak pohled na v současnosti nejznámější fabriku v ČR valmezskou DEZU. Bečva krásně čistá a v ní 40 cm ryby. Rozhodně to není mrtvá řeka jak se to prezentuje. Vysazovaly se zatím jenom malé ryby, ale i v místech kde to bylo vytravene už jsou velké ryby zpět.

(vloženo 25.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

27.9.21 19:14

Pěkný místa i pojezdík a fotky super.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.9.21 07:58

Singlespeed: ani se nedivím. ČT je prostě žumpa a odpad stejně jako ty komerční, pravda je nezajímá, vyhledávají jen senzace a nechutnosti, jak ovlivnit volby, ale přitom nepřijít o koncesionářské poplatky.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

26.9.21 17:54

Kocour Mikeš: Onehdá jsem psal do České televize ohledně jednoho turistického pořadu o Jeseníkách a Rychlebských horách, že tam uvedli neúplné, tedy zkreslené informace neboli dezinformace. Poslali mě do ****** :-).

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

26.9.21 12:38

Brtníčku, krásná a zajímavá místa, děkujeme za reportáž a pohled na to, jak nám média přednášejí co chtějí, pravda – nepravda, důležité je šokovat, udělat rozruch a pak to nechat vyhnít, ano to jsou naše média…

Reagovat
brtníček
brtníček

25.9.21 21:58

Bara: dnes to bylo bez plánu. Vzal jsem kolo a jel jsem. Pak jsem dojel v tyto končiny mrkla na mapy.cz a jel jsem vyklubal se z toho zajímavý objevny výlet.

Reagovat
brtníček
brtníček

25.9.21 21:52

Zbyněk: koupačka nebyla. Z důvodu ochrany přírody je to za plotem. šlapatko: jo ryby chcíply to je jasné, ale ten život se tam vrací. Snad to nebude tak dlouho trvat. Příroda je mocná.

Reagovat
bara2
bara2

25.9.21 21:08

Lurdy a Excalibur jsou krásné. Tam je pěkný kraj.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

25.9.21 20:38

Ty ryby tam opravdu chcíply. Ostroretky pod Choryňským mostem mohly sjet po proudu dolů. Cca 1km od mostu je soutok Bečvy s Juhyní. I tam je Ostroretka častá ryba. Po bližším proskoumání nenajdeš dravce. Drobný potěr se prohání tam kde vždy byli okouni, tloušti. Bečva byla mrtvá a bude trvat dlouho než se vzpamatuje.

Reagovat
Zbyněk
Zbyněk

25.9.21 20:26

Ten meč je super. A původně ho zapíchl Uther, pokud se nepletu. Škoda, že jsi ho nezkusil vytáhnout. Moh si být novým vládcem Česka… a změnu by to už teda chtělo. A koupačka byla?

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

25.9.21 16:14

Super. Toho Excaliburu jsem si teda nikdy nevšiml, netušil jsem, že ho král Artuš zapíchl zrovna někde pod Petřkovickou Hůrkou :-).

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 10
hawrda 12
Hynas 3
Pepa Hrabačov 28
bara2 8
Tomik_S 6