Blansko 128,8km

Přidat foto

Kostel sv. Martina.

pizza Bufallo z Blanska moc dobrá byla.

Dřevěný kostelík.

Chtěl jsem zmrzlinu a dostal jsem chuť na pohár, proto jsem si dal zmrzlinový pohár. To druhý je Grepová limonáda.

Vodní nádrž Pálava- když jsem tam byl, byl tam nějaký závod na kole.

Kašna na nádvoří zámku Blansko.

Litinová kašna u zámku Blansko.

Zámek Blansko.

Smajlík za ty přední brzdy.

Socha Boha války u blanenských železáren.

Sobotní cíl byl jasný Blansko. Cestu mě komplikovala přední brzda, která mě několikrát přestala brzdit, několikrát jsem musel zabrzdit zadní brzdou. Po natažení lanka po pár brzdění opět nebrzdila. Prudší kopce jsem pokorně sešel pěšky a vůbec se za to nestydím-některé kopce snad ani nejdou sjet na kole. V okolí Blanska se jezdí za bílou čárou, jezdí tam dost rychle a velký provoz tam byl i v sobotu. Chtěl jsem se podívat na Nový hrad-vyšel jsem nahoru po nějaké stezce- cesta absolutně šílená, místy popadané stromy po cestě- bylo to celkem o hubu to vyjít. Cestou tam-zpět jsem ztratil odhadem hodinu. Inu Blansko se mě líbilo, po městě jsem jezdil po rovině a do kopce na kole a bez problémů-z kopce pěšky kvůli přední brzdě, kdy zase vypověděla službu. I když jsem se snažil dojet za světla, opět jsem dojel za tmy. Diverge dokud nedostane hydraulický brzdy, tak na něm nepojedu. Mechanický brzdy nechám spravit a prodám je. Těch pár foto cyklojízd odjedu na Cannondale Badboy má brzdy Shimano deore 615-tak no problemo. Počítám, že na Diverge a hydraulickými brzdami bych mohl ještě tento rok vyjet. Jako jezdím celý rok, ale v zimě jenom na nákupy. Cestou z Blanka jsem potkal Aduldinha na Fondíkovi, kterého tímto zdravím. Blaničáku, moc ti ty kopce o kolo Blanska a ten provoz aut nezávidím. Ta vaše appka Blansko se mi moc hodila!

(vloženo 19.9.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

22.9.21 13:47

Vildo a koho pozadí máš na mysli?? :-D

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

22.9.21 05:39

Perfektní Kožichu, GJ.

Reagovat
Vilém
Vilém

21.9.21 10:34

Aduldindo: Ta kavarna me vcelku prekvapila, ze se asi chytla a dost lidi tam sedava. Pozadi, ktere tomu predchazelo, je sice kapitola sama pro sebe, ale ten vysledek zatim dobry.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

21.9.21 10:24

Zoidberg: samozřejmě jsou tam určitě zajímavá místa, ale při stávkující přední brzdě z těch jejich kopců brzdit jenom zadní brzdou při tom provozu, to ani omylem. V sobotu provětrám Cannondale Badboy s brzdami Shimano deore 615, jsem se rozhodl a udělám si výlet do končin nedaleko Blanska asi 24km s hydraulickými brzdami se tam nebojím. Pršet nemá.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.9.21 10:04

Vildo, mně se náhodou poslední dobou začalo líbit na „Poduklí“ ale asi jen kvůli kavárně :-D

Reagovat
Vilém
Vilém

21.9.21 09:35

zoidberg: Asi tak, v Bk je prd, komanci to mesto zlikvidovali, neni moc duvodu se tam vubec zastavovat.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.9.21 09:20

@Zoidbert Máš recht, hezčí město jsou asi Boskovky :-) Ale kdyby toto projel Kožuch na jeden zátah, tak by nejspíš natočil dvou kilo a to asi nebylo úplně v plánu :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.9.21 09:11

Pěkný výlet, ale za mě, když už k Blansku, tak rovnou do Krasu – tedy před Blanskem odbočit na Skalní mlýn a projet si žleby, parádní most před Holštejnem, Sloup… Blansko samotné nemám problém vynechat.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.9.21 20:22

Moc zajímavá stavba, koukal jsem, že je zadarmo a je otevřena non-stop.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.9.21 20:19

Kocour Mikeš: tato upoutala mou pozornost, pěkně vyčuhovala mezi stromy.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.9.21 20:11

Kožíšku máš pravdu, mám pocit, že jsem tu rozhlednu zahlídl, když jsme se loni vraceli z dovolené. Myslím, že to byla tato

Podvrší

Vavřinec – Veselice, Jihomoravský kraj, Česko

https://mapy.cz/s/hufelugaza

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.9.21 19:26

Kocour Mikeš: v Blansku bylo pěkně, je tam dost prudkých kopců okolo, hustý provoz aut jezdících jak o závod, častá absence přední brzdy. Cukrárna tam je super pizzerie u zámku Blansko, kde jsem si chtěl koupit pizzu už je mimo provoz-na internetu o tom nic nepíšou, zvolil jsem proto jinou pizzerii, ale pizza vůbec nebyla špatná, pěkně jsem si pošmákl. Do Blanského kraje zavítám určitě příští rok, kousek od Blanska na mě vykukovala pěkná rozhledna a to město u té rozhledny upoutalo mou pozornost.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.9.21 18:55

Super práce a krásný obrázky, hlavně ta poslední. Doufám, že si kilo ještě někdy zopáknu, ale letos už sotva, limituje mně čas a lenost vstávat o víkendu dřív, než v osm.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.9.21 17:36

Fosa: snad to nějak pomůže

Reagovat
FOSA
FOSA

20.9.21 17:12

plysovykozisek – můžu tě prosím využít? Netušíš jakou má diverge zadní pevnou osu? Jaké je stoupání závitu? Dnes se mi podařilo strhnout závit, takže to budu muset nějak demontovat a pořídit novou…

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.9.21 15:50

Aduldinho: pokud jels v sobotu za bílou čárou po silnici viz. První moje fotografie směrem nahoru a jels na bílém Fondíkovi kolem večerních hodin, přesně čas to nevím, tak to musel být ty. Ono mávat někomu v tom provozu ještě když jsem si musel přibrždovat zadní brzdou, protože přední nebrzdila je o hubu. Já jsem měl na sobě viz fotografie, akorát jsem místo brýlí Oakley měl dioptrické brýle. Jo jo v cukrárně smakovalo-takovou cukrárnu kdybych měl ve svém okolí, to bych tam chodil třeba každý týden. K Blansku až příští rok, moc cyklovýletů nebude.

Bára: dobrou polévkou bych též nepohrdl, to jsem ještě na jedné dost podřadné cestě zpět svedl boj s jednou dost agresivní sršní, nejprve na mě agresivně nalétávala, já jsem jí pravou dlaní srazil k zemi, jen co se oklepala, začla na mě nalétávat znovu, znovu jsem ji pravou dlaní srazil k zemi a K.O. V tý tmě to bylo jak z hororu. A byla dost velká.

Miťo: začátkem října má mít e-shop hydraulický brzdy Tiagra skladem, hned objednám, jak mi je tam servis nainstaluje hned je testnu na nějaké trase.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.9.21 14:41

Kámo a byl sem to opravdu já?? Já teda nějaký skupiny potkal, ale jeli vesmeš proti mně, v sobotu jsem v Blansku byl, to by souhlasilo, dokonce jsem se tam stavil na kafčo, včera jsem tedy do Blanska ani nepáchl :-) Já byl v miniskupině jen kousek z Bílovic do Adamova, to jsem vlál za nějakým borcem a jednou mu vystřídal, pak už jsem ho nechal jet sólo po tej cyklotrase pod Novým hradem, tam je to místy rozbité a pohybuje se tam občas pěší čeládka :-D Pak jsem musel teda na tu hlavní, ale tam je zase poměrně bezpečná krajnice, jako lidí jsem potkal poměrně dost, včera teda hodně éčkarů a jeden si mě namazal do kopca na Bukovinku, to mám rád, když machýrci jedou 25 do kopce :-)

V sobotu jsem byl takto vymóden: https://img41.rajce.idnes.cz/…8_164850.jpg?… :-D

Nevybavuji si tě, možné to je, že se i naše pohledy střetly a že jsem tě pozdravil, většinou zdravím, ale jinak moc lidi nezkoumám, příště se musís hlásit :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

20.9.21 10:34

Aduldinho: já jsem jel z Blanska po hlavní silnici, bylo to kousek za značkou Blansko. Tys jel do Blanska do kopce. Díval jsem se na tebe a ty chvíli na mě, vyjímečně jsem se usmíval. Měl jsem modrý tričko Adidas a helmu Kask. Se divím, že si mě nepamatuješ. Jels si nějakou skupinou lidí. Určitě si zpomenes sobota kolem večera zhruba.

Reagovat
bara2
bara2

20.9.21 10:21

:-) Naše trasy se 4× protnuly, ale netrefili jsme čas. A jestli ses potkal aji s Aduldinhem… Tvůj výběr menu se mi líbí, já měa chuť aspoň na polívku, ale zaparkovala jsem u první cukrárny. Tam mi sice pak říkali, kde by byla polívka, ale už nebyl zájem. Ale kolem cesty byly jen stažené slunečníky, prázdné stoly a zamčené dveře, i k té cukrárně jsem musela odbočit, naštěstí jsem zahlídla slunečník a nějaké lidi u stolků v boční uličce.

Pěkný výlet a hezké fotky. Ať ti kolo zas dobře brzdí.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

20.9.21 09:36

No jo, Vilda, rodilý místňák, aby nás furt neopravoval :-D Já si zase furt pletu ta Jedovnice a ty Jedovnice, hlavní je obsah, tak díkas za návštěvu, fakt jsme se potkali?? Si měl teda hóknóť :-) A kdeže to konkrétně bylo? Jinak já vesměs jezdim po těch vedlejškách, popř. tam máme docela sjízdné cyklostezky, na Diverge úplně na cajk, tak ať brzo kolo brzdí! Tu zmzrlinárnu v Bláňu jsem ještě nikdá nenavštivil a to kolem ní často jezdím, tak snad šmakovalo :-)

Reagovat
miťo
miťo

20.9.21 08:18

Moc pěkné. Ta přední brzda je záhada. Ať máš kolo brzy v cajku!

Reagovat
Vilém
Vilém

20.9.21 07:50

Přehrada je Palava, s krátkým a.

Reagovat

Další galerie z kategorie

ejdmmm 2
hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15