Jen tak cestou na závody

Přidat foto

Ještě že neexistuje to globální oteplování!

Každé léto takhle vypadá velká část Bc, ale letos poprvé zatím na každém výletě vidím plameny až u cesty. Tenhle konkrétní požár hoří skoro měsíc, 5700ha :(

(vloženo 7.8.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Cha-mil
Cha-mil

9.8.21 12:11

nemá velkej smysl řešit globální oteplování a přitom neřešit moderní zemědělství

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

9.8.21 10:02

MéďaPusík: teď jsi mi připomněl, že jsem chtěl koupit dětský časopis. Díky! :-)

Reagovat
MéďaPusík
MéďaPusík

9.8.21 09:40

Hoši, já nejsem odpůrcem ochrany životního prostředí, právě naopak, ale nátlaku na řešení této situace nesmyslnými a nereálnými plány. BikerM to napsal hezky.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

9.8.21 08:58

BikerM něco takového jsem měl na mysli, jen to neumím tak pěkně říct :)

V tomhle (plasty a produkce bordelu) je ale severní Amerika velký ******* ve srovnání s ČR aspoň před těmi 9 lety kdy jsem vypadl..

Reagovat
BikerM
BikerM

9.8.21 08:41

Zajimave, ze jakmile je rec o globalnim oteplovani a dopadu naseho chovani na nasi planetu, tak se lidi zacnou hned do druhych navazet. Zelene klapky a pod.. :)

Osobne nejsem zadny zeleny extremista. Nazor jsem si na zaklade dostupnych informaci udelal sam a nikdo mi ho nevnucoval. Stejne tak ja se nesnazim svuj nazor vnutit ostatnim.

Pevne verim, ze kdyby sve navyky aspon z 50% zmenilo 50% populace (v zemich s vyssi zivotni urovni) a zacala zaroven s tim logicky uvazovat, byl by dopad na zpomaleni globalniho oteplovani markantni. A tak nejak, zilo by se nam lip. A hlavne generacim po nas. :)

Nereste jen elektroauta a uhlikovou neutralitu. Zamyslete se treba nad tema plastama, ktere produkujeme, nad tim co k nam aktualne dovazime (a odkud), casto materialy a veci, ktere jsme pred 20–30 roky dokazali sami vyrobit…

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

9.8.21 07:51

Méďa: to je přesně ta „věda“. Respektive misinformace. Stokrát byl tenhle mýtus dopadu elektrického auta a jeho výroby a dopadu na životní prostředí vyvrácen. Neříkám že to je jediný řešení, ale to že jsou pro přírodu horší než normální auta je mimo realitu, nehledě na to že ve srovnání je to dost mladá technologie, jak na tom byly auta ve 30. letech?

Nechci se tu o tom hádat, sám jsem se svou v8 součástí problému a jsem si toho vědom, ale právě buď kvůli takovýmto zavádějícím informacím nebo úplně otevřenému odporu k jakékoliv ochraně přírody mě to trápí. Já i mnoho dalších lidí se aspoň snaží svůj dopad omezit, ale většina lidí to má na háku a s tím se nesmířím když kolem sebe vidím následky..

Flip: Deštné pralesy je ještě mnohem větší *******.. Tady jsou všude jen pařezy, obrovské, často 3+m v průměru, ale najít starý strom je téměř nemožné. Zbývá jich asi 1% a doteď je těží s argumentem že polovina těch stromů je chráněna. Což znamená 0.5% původního pralesa.. Možná to 1% je mimo, ale mám pobřeží projeté od Sunshine Coast do Mexika a kromě pár rezervací v Kalifornii a jednoho parku a pár osamělých stromů v BC tu na prales nenarazíš. Moc bych si přál to vidět před 50 lety..

Reagovat
Flip1111
Flip1111

8.8.21 22:44

To jak lidstvo nakládá a nakládalo s přírodnimi zdroji tj. foslinimi palivy, deštnými pralesy, oceány, lesy,…

je pro nás a naši planetu neudržitelné a zničujicí. Stačí ještě pár let abychom v tom pokračovali a škody budou obrovské, na přírodě, na majetku i na lidských životech. Změna musí přijít a musí přijít brzo.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

8.8.21 22:18

MedaPusik: Takže aby ses nemusel uskromňovat, tak radši nezvratně odepíšeš celou planetu pro všechny budoucí generace, chápu to správně?

Reagovat
MéďaPusík
MéďaPusík

8.8.21 20:22

Mr.Duck: A to je přesně ono, třeba tlačenka elektroaut. Protože o tom mainstream media píšou jako o spasiteli planety a psychopatická EU to protlačuje, tak to tak lidi berou. Ale zkus si zjistit jaký dopad na planetu má životní cyklus auta s „moderním“ spalovacím motorem a elektro. Když se shrne výroba, provoz, likvidace, tak pořád vychází elektro hůř. Často i ta V8 není horší než auto na baterky. O to mi jde, zjišťujte si všechna fakta než začnete něčemu slepě věřit. Z velké části je tato tlačená „ochrana“ přírody jen byznys, který zaplatíme všichni.

Pedro404: A co z toho života budeme mít my, až nastoupí uhlíková neutralita za pár let? Až za vytápění domu dáš 70% výplaty, kvůli emisním povolenkám, z nichž peníze končí kdoví kde. Jen příklad a je/bude toho mnohem víc.

Bral bych, kdyby se místo selektivních dotací např. na to elektroauto (což je dotace stejně jen pro bohatší), nalily tyto peníze do MHD pro všechny zdarma a lepší pokrytí. Určitě je lepší, když 20 lidí dostaneš do busu než za stejné peníze jednoho do elektra, které stejně přírodu nešetří, ne?

Jsem pro snížit dopad na přírodu, ale ku*va používejme u toho mozek.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

8.8.21 04:38

Pusík: Busted. Předpokládám že nemáš představu o hromadné dopravě po BC. Nebo o DH závodech, a představu o tom co s sebou musíš vzit. Ano, mám velký auto s V8, snažím se s ním jezdit co nejméně a více méně ho beru jen na závody a do bike parků. Až na to budu mít a bude k mání, koupím si třeba elektrické velké auto, ale kdyby mi měli velký V8 zakázat, musel bych to podpořit protože většina lidí to bohužel má u ***, hlavně když vidím lidi s velkými diesel motory vykuchaný aby mohli valit černej kouř což je velká část diesel aut co vidím.

Tlačiť je bohužel potřeba protože většina lidí to buď ignoruje, nebo věří pochybný „vědě“ a reálně se neděje nic, a tvrdí že co vidím před vlastníma očima se neděje..

Mysli si že jsem pokrytec, jezdím DH. Snažím se při tom mít na přírodu co nejmenší dopad a určitě bych mohl jezdit jen kolem baráku a ten dopad omezit, ale radši u toho zůstanu a aspoň se podívám do přírody dokud to ještě není poušť a pokouším se to dělat co nejlíp v rámci možností.

A když už narážíš na velký americký auta, emise NOx u malých diesel blbostí nejsou o moc lepší a zrovna vzduch v Praze bych kdykoliv vyměnil za vzduch u dálnice kde jezdí velký benzínový V8. Vím že to není jediný faktor a samozřejmě že víc spáleného benzínu vyprodukuje víc karbónu do vzduchu, ale taky to není tak černobílý..

Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.8.21 22:47

Medapusik: Nj, ale alternativa je, že naše děti a vnoučata ani nebudou rády, že žijou.

Reagovat
MéďaPusík
MéďaPusík

7.8.21 21:29

Jde o to, že ty zelené výmysly se zbytečně moc tlačí. Kvůli takovým green dealům zdraží vše tak, že budeme rádi, že žijeme.

Jen tak mezi námi, Mr. Duck, je ti smutno z některých komentářů, ale na závody jsi určitě jel nějakou amerikou se spotřebou tanku nebo to je fotka z busu nebo vlaku? Osobně jezdím autem co nejmíň, dělám vše, abych přírodě neubližoval, jenže všeho s mírou a bez nátlaku. A se zdravým rozumem.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

7.8.21 18:58

Kandik: Letos jsme měli 49.5° v Lytton který shořel pár dní na to.

Za těch 8 let co tu jsem se počasí hodně změnilo, ledovce mizí doslova před očima..

Ale lidi jsou evidentně pořád dost zabedněný vč. některých komentářů z kterých je mi docela smutno..

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.8.21 17:41

kdyz jsem tam byl pred 25 lety, touhle dobou, tak jsme resili jestli bude prset a 24 nad nulou, nebo bude hezky a 27 nad nulou. Tohle je zacatek konce.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

7.8.21 17:12

Pedro: mezi hope a Meritt. Ale plameny jsme viděli i u Oliver, stejně tak často po cestě mezi revelstoke a lillooet před 2 týdny, docela hustý.

Reagovat
Flip1111
Flip1111

7.8.21 13:37

Příroda si nemůže dělat co chce, není to člověk nebo Buh. To co se v přírodě děje je jen výsledkem fizikálních a chemických procesů na základě kterých mohou s určitou pravděpodobností vznikat pro nás extrémní a nebezpečné jevy.

Reagovat
kubad
kubad

7.8.21 12:50

@BikerM – ne hloupý ale racionální, místo zelených klapek

Reagovat
Fazzy
Fazzy

7.8.21 12:10

BikerM
BikerM

7.8.21 12:04

kubad: tohle je bohuzel pohodlny nazor, diky kteremu se nic nezmeni.

Reagovat
kubad
kubad

7.8.21 11:53

vliv člověka na globální oteplování nějaký je, ale příroda si stejně dělá co chce takže bych zeleně nedramatizoval

Reagovat
komajz

7.8.21 11:20

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.8.21 10:48

Tvl to je peklo :-/ Kde to je?

Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.8.21 10:46

Fazzy: British Columbia.

Reagovat
LM
LM

7.8.21 10:46

Fazzy
Fazzy

7.8.21 10:25

Co je Bc?

Reagovat
BikerM
BikerM

7.8.21 10:19

To je dost smutne. :(

To Meda: mas pravdu, oteplovani tu bylo, stejne tak ochlazovani ovsem v naprosto jinem meritku. Jenze my lide to dost urychlujeme a to neni dobre.

Reagovat
Micey
Micey

7.8.21 10:08

Presne jak pise Meda. Sice cca 99,9% klimatologu a vedcu, kteri se tim zabejvaj, tvrdi presnej opak, ale co ti o tom muzou vedet.. koneckoncu pan profesor Klaus rika ze je to vymysl, a to uz je nejaka kacapita.

Reagovat
MéďaPusík
MéďaPusík

7.8.21 09:47

Oteplování a ochlazování Země tady vždy bylo a vždy bude, bez ohledu na to, jestli tady budeme my. Jednou nás to vyhubí a můžeme mít Green Dealů, kolik chceme. Je třeba se s tím smířit.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19