Přes tři čáry

Přidat foto

Ráno před Strážným.

Kačenky na hraničním toku.

Stopař. No, taky jsem ho mohla mít na zádech :-D.

První čára.

Bayern, süß Bayern :-).

Tady taky super :-).

Passau.

Vodní elektrárna Jochenstein.

Druhá čára uprostřed Dunaje.

(třetí čára :-)).

Hrad ňákej..

Sprcha v Linci. Nejdřív dvakrát i se šírou, pak už jen já. I s tretrama :-D.

Červený koberec pro cyklisty.

Ááá, sssss.. :-)).

Hauptplatz in Linz.

Tam odspoda jsem to vyrvala, jímá mě infarkt dodatečně :-))

Už se to valí od Lipna.

Třetí čára. Konečně doma.

Volám Mayday. Prší, obchází mě blesky a melu z posledního.

A zas toho "umění" trochu :-)...

Líbí se mi ten eufemistický silničkářský výraz ŠVIH. Evokuje mi něco svižného a radostného, vidím úchvatného voňavého žiletkáře, jak se skloněn nad řidítky svého stroje řítí krajinou nehledíc nalevo napravo. Přemýšlím, jak tedy nazvat tu mou včerejší záležitost.. pokud bych použila citoslovce, pak možná něco jako ÉéchÚúúfffMlas­sskBlblbl :-D

Ale k suchým faktům, jak cyklistická morálka a bf žádají: v plánu byl zahraniční výjezd (takže jsem vlastně byla reprezentant!! :-D), trocha kultury a architektury a jedna ikonická cyklostezka. Takže: Passau (DE), Donauweg, Linz (AUS). A pokud možno domů.. Uf.

Do Strážného krása, slunce vycházelo, mlhy se válely, všude klid, jen slimáci tiše konzumovali ostatky svých příbuzných. Radostné překročení hranic a pohodová jízda do Pasova mimo hlavní tah (takže kopec – kopec – kopec, ale sil hromada), nablýskané bavorské vesničky jak z katalogu CK (zakazuju si fotit). Pasov v 9.30, to by šlo. Město pěkné, historické centrum, pevnost, kostely, rezidence, macaté dlažební kostky (to je vůbec takový fenomén, ty kostky… je zřejmě věcí obecní cti našich bavorských sousedů mít v každém prdelákově kus kočičích hlav a něco na způsob I love Bayern :-)) Dunaj a možná o něco impozantnější Inn barvy bílého kafe s příměsí zelené skalice, valící se úctyhodnou rychlostí na to, jak velká je to řeka. Fotím a fotím (abych pak mohla doma mazat a mazat), láduju se sójovým sukem a vyjíždím na vyhlášenou cykloweg R1 podél Dunaje, její jižní větev. Jedním slovem: zklamání. Až na to, že to fakt jede. 40km prakticky po rovině, vzpomněla jsem si na miťovu labskou dvojku :-) Mapy sice ukazují 586m up, to mi vůbec nepřišlo. Ale stav stezky nic moc, asfalt sice všude, ale ne zrovna čistý, časté přejezdy z jedné strany silnice na druhou, fádní úseky podél autobahn mezi hustými listnáči, kde občas probleskuje kalný Dunaj. Tlupy e-němců na e-kolech s bagáží a za nimi oblaka šanelu a huga bose (tady jsem se jim pomstila, sice jsem se ráno zlila antiperspirantem, když teda jedu mezi lidi, ale ten už to dávno vzdal :-D) A hlavně: žádné osvěžovny! Postupně to začal být problém, už jsem byla bez vody a nikde nic, kde doplnit zásoby. V Rakousku jsem po chvilce Dunaj opustila a doufala v benzínky cestou, ale ty mě pěkně vypekly. Všude jen automatické čerpací stanice, bez personálu, bez shopu. Začala jsem se rozhlížet po příhodném domorodci, kterého bych přepadla s žádostí o vodu, ale kolem druhé hodiny byly Horní Rakousy jak po vyhlášení zákazu vycházení. Navíc neděle, žádný otevřený obchod, stánek, armáda spásy, nic.. V jedné vsi jsem zahlídla otevřená vrata od garáže, tak jsem drze nakoukla, klučina se tam vrtal v motorce a velmi ochotně mi došel do lahví pro vodu. Na exotku na kole se přišla mrknout i jeho máti s cigárem a růžovými vlasy, že prý Fahrrad im diesen Wetter ist schrecklich. Milá osoba. A ano, to vedro bylo schrecklich..

Rakouský Linec mě přepadl rozpálenou městskou džunglí a houstnoucími davy cyklistů. Je vidět, že kolo je tam hodně v kurzu a cyklistům se vychází vstříc, neměla jsem žádný problém dostat se až do úplného centra. Na Hauptplatzu do mě v rychlém sledu zasyčela dvě velká nealko piva a cheeseburger. Celou tu přítěž jsem potom vydřela na strašlivém výšlapu z Lince na vyhlídkové místo Postlingberg, které jsem dala do trasy „přece když už tam budu, né?!“. Ale jako pěkný, to zas jo, no :-) Z Lince k hranicím se rozprostírá krásná zvlněná zemědělská krajina, plná malebných farem na vršcích a žírných údolíček mezi nimi. Mapy mě protáhly určitě úplně po všech. Nahoru dolů. Ale sakra nahoru. A málo dolů.. nějak se to k té Šumavě prostě muselo nahnat. Nad Českem už se sbíraly bouřkové mraky, vedro vrcholilo a hovada žrali jak zjednaný. Hnala mě už jen vidina české čáry, tam už můžu padnout a zemřít, ve své domovině.. :-D No, hnala.. spíš jen tak zoufale připostrkovala :-) Leč dosíci hranic ještě nebylo jen tak. Pět set metrů před čárou se hrozba valících se černých mraků vyplnila. Nejdřív poryv větru, že už jsem koukala, kam to co nejpohodlněji položit do příkopu.. a pak to začalo. Obrácená konev, proudy a proudy vody. Zapadla jsem k prvnímu stavení u cesty a přimáčkla se ke garážovým vratům, ale byl to chabý přístřešek. Od domku za malou chvilku odjížděla paní v malém pežotu, zastavila u mě, otevřela v tom slejváku dveře, cosi gestikulovala směrem k domu a důrazně nakazovala echtovní bavorštinou, takže jsem jí lautr nic nerozuměla. Odpověděla jsem jí tedy univerzálním Ja ja, no problem a ona odfrčela. Po chvíli se otočil vítr a déšť začal bičovat „moje“ vrata. Už nebylo co zkazit, oběhla jsem tedy s šírou roh domu, jak paní ukazovala, a našla docela vyhovující stříšku před vchodovými dveřmi. Když jsem si stoupla na špičky na práh (v tretrách brnkačka :-D) hodně vydechla a vlepila se do dveřního rámu, byla jsem skoro v suchu. Zkusila jsem kliku za mými zády, zamčeno, jak jinak. Jak tam tak baletím a melancholicky pozoruju souvislou clonu vody, všimnu si na trámku klíče.. No, nakonec jsem si fakt odemkla a vlezla dovnitř :-)) Jenom do předsíňky, ničeho se nedotýkala, skoro nedýchala, seděla na smotaném koberečku na zemi a byla šťastná za sucho a zatuchlý, ale jen přijatelně vlhký vzduch z útrob evidentně trvale neobývaného domu. Takže mi do sbírky přestupků spáchaných kvůli Fotohře přibylo nedovolené vniknutí :-D Ale určitě to tak majitelka myslela..

No, dál už to bylo stručné. Když začalo pršet už jen tak „normálně“, zamkla jsem, poděkovala v duchu majitelce stavení a šťastným okolostojičnostem v tom marastu a vyjela na poslední úsek. Čechy, voda všude, rychlocyklostezka kolem Lipna (kam se Donauweg hrabe) a v Horní Plané nakonec přivolaná záchrana, protože bouřka a déšť pořád obcházely, hodina byla značně pokročilá a síly úplně na konci. A myslím, že i šíra byl vděčný, že se chvilku svezl.. :-))

(vloženo 26.7.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
KRAJIC
KRAJIC

2.8.21 12:09

První, třetí, devátá, třicátá a třicátá první – parádní – ještě počtu dodatečně.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

31.7.21 20:49

Díky pane :-)

Reagovat
lazza
lazza

31.7.21 19:16

Ty posledni ta CB teda slusi, parada

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.7.21 11:10

Doubku, díky za rady :-) Nechám uzrát a uvidíme ;-))

Fazzy, tak tak, stav je ideální ;-) Díky a ať ti to fičí, po Lipensku.. Kdybys někde zahlídl maminu na staré modrobílé silničce, tak mávni ;-)))

Jezevče, vidíš, jela jsem úplně okolo! Jsem trubka.. :-D

rudlo, díky pane :-) vzpomínky.. silné, no. A ano, teď už jsou i krásné ;-D

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

30.7.21 00:38

jako vždy pěkné počtení a dát takovýto výkon v kuse páááánejo to je masakr, ale musí být krásné vzpomínky :)

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

29.7.21 14:26

Pramen je přesně tady. https://mapy.cz/s/darococoho

Jako není to špatné. ale na můj vkus moc rovina a hodně lidí. I když některé úseky byly moc pěkné. Střídali jsme oba břehy.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

29.7.21 11:54

Mum: tak to je potom idealni stav ;) A je fakt, ze vecer uz to bejva dobry.

Reagovat
doubeq
doubeq

29.7.21 09:04

:-) … Blbej smajlík, mám tlustý prsty :-D

Reagovat
doubeq
doubeq

29.7.21 09:02

Nj, to Cervelo by bylo asi dobrý svezení. A o CX geo ti asi víc řekne třeba miťo, každopádně ty rámy jsou dělané právě na horší povrch a když vyjdu ze svého, tak třeba zadní vzpěry jsou tvarované, aby pohlcovaly drobnější nerovnosti a v porovnání s předchozím ryze silničním kolem je to jako gauč. A v kombinaci s mírným slopingem bys měla ještě o kousek pohodlí víc díky delší sedlovce. Posed se dá prodloužit představcem nebo řidítkama, sám jsem s tím laboroval a je tam prostor. Nebo endurance silnička je taky možnost. Obojí pojme i širší pláště, než 25mm myslím :,–)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

29.7.21 08:48

Doubku, vidíš, o krosce jsem nikdy neuvažovala.. jestli se nepletu, geo je udělaná na vzpřímenější posed než na silnici, to je asi hlavní rozdíl, ne? Nebo třeba tlumí líp otřesy? Možná karbon.. Tož nevyzkoušela jsem, nevím.. Natažený posed mi nevadí, krk i záda v pohodě, a to jezdím z 90% za páky s pokrčenými lokty, prý „agresivní posed“ jsem někde četla pod jakýmsi obrázkem :-)) Ani vytřesená nebývám, spíš je mi líto kola, když dostává štosy a rány.. Co je hlavní „problém“, to je šírovo hmotnost, navíc když vezu plné bidony a naložené kapsy, no a pak převody samozřejmě, což by se dalo vyřešit kompaktama, ale přišla bych o ten krásnej campa talíř. Jo, jinak svézt se na něčem fakt top, třeba na tom DaDovo cervélu, hmmm… Ale zas by pak měl člověk asi roupy :-D

Huberte, tak díky, když myslíš tedy.. :-)) A jestli už bydlíte, tak to přijde brzo! ;-)

Tomíku, děkuju pane :-)

Oldo, jojo, kopce prověří :-D

Fazzy, metry nahoru a dolů mi nevadí, naopak, dlouhé roviny jsou únavné. Stoupání nad 10% na kratším úseku taky dobrý, dokonce ani ta 1km dlouhá 18ctka mě nijak zvlášť nevyšťavila (celé to 18% určitě nemělo). Když je nejhůř, jedu ze sedla, ale to vydržím jen krátce, pak už mi hoří nohy. Do Plané jsem jela po hlavním tahu z Frymburku, ale takhle večer už to bylo v pohodě. Navíc mi připadá, jako kdyby mě za tmy řidiči objížděli víc na distanc než za světla, asi mají strach z hospodských navrátilců, co se motají levá pravá :-))

Jezevče, díky :-) Teď jsem se dívala, ten pramen je na levém severním břehu, tam jsem nebyla.. vidíš, mohla jsem být bez starostí o vodu. Ale zas by bylo o zážitek míň :-) Vy jste tedy jeli po levém břehu? Jak se vám to tam líbilo?

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

28.7.21 22:41

Pěkně jsi se projela. Fotky opět parádní.

Okolo Dunaje jsem jel loni v létě se synem, tak jen doplním. Z Nového Údolí na Šumavě vede do Waldkirchenu pěkná šotolinová cyklostezka na tělese bývalé železniční trati. Ideál na gravel. Pořád klesáš.

U elektrárny Jochenstein na dá nabrat voda. Na Rakouské straně je pramen. Docela jsem se bavil, když jsou viděl, jak e-kolisti tahají ta svá kola, přes těch 50 (nebo kolik) schodů nahoru a dolů :-)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

28.7.21 16:48

mum: je to tak, se zvedajícíma se metrama tu není problém ať jedeš kam chceš. Proto taky mám dětskou kazetu a kompakty, abych měl možnost si v kopci taky dáchnout a ne to furt lámat. Kopce tu zpravidla nejsou dlouhý, ale pro 10% i víc, nemusíš chodit daleko. A hlavním tahům se srdnatě vyhybám. Pokud si do Planý valila po levým břehu, tak to já v sezoně ani nezkoušim :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

28.7.21 15:42

Mamko, dokážu si to živě představit! Jsme jen lidi, i když každý z nás v jiné výkonové třídě. Mám už taky spousty stoupání v nohách a chápu, že převody v tom hrají zásadní roli… kolikrát nedám na svého dědka (převod 22×36) dopustit a jsou to stoupáky zatím max 14% podle mé Roxiny… Možná už bylo někde i víc, ale tenhle byl brutální… Tento byl v Rounku u Jihlavy, ještě teď mě bolí nohy, jen při pomyšlení na něj…

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

28.7.21 15:16

Pěkně Ty ;-)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

28.7.21 14:49

Mamko, pro to „jen cvaknutí“ však musíš mít cit a ten Ti byl nadělen vrchovatě. ;o)

Noo, dům už stojí a bydlíme… Ale pořád je mnooooho práce kolem a dosti nedodělků v exteriéru… Ale jednou, jednou to příjde! :o)

Reagovat
doubeq
doubeq

28.7.21 12:34

Mamko, proto mám co mám, taky nerad jezdím ve velkém provozu a stejně jako u vás i u nás menší silnice připomínají polní cesty nebo vlnobití asfaltu, kdy vlny nejsou občas vidět a najednou máš kopanec. Pro Tebe by byla ideální CX mašina, kde s 28mm plášti a rámem stavěným na horší povrch dostaneš jak pohodlí, tak i rychlost. Ale někdy bych se rád projel na rychlé žiletce, kde se nad průměr 30 dostaneš jako prd :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.7.21 08:25

Percy, děkuju :-) Tak nejsem jediná, kdo leze kam nemá :-D To víš, že jsem přemýšlela docela dlouho, jestli jo nebo ne, možná celé dvě a půl minuty! :-D Ale bylo fakt strašně, tak šly zábrany stranou.. Celou dobu jsem trnula, že se majitelka vrátí, a v duchu si připravovala srdceryvnou německou větu o záchraně života v hodině dvanácté :-))

Oldo, díky moc :-) Jsem ráda, že se ti to líbí a že tě délka toho mého výplodu neodradila :-) A metrů nahoru je v úhrnu tak nějak normálně, to není nijak moc. Jen teda z toho Lince to byla fakt vražda, převýšení by i šlo, ale ten sklon byl na moje převody brutální a hlavně furt. Musela jsem dvakrát zastavit na vydýchání.. a pak ty rozjezdy, to byla dobrá komedie :-D

Fazzy, skoro jsem si říkala, že projezdit líp to Lipensko by stálo za hřích.. Ty poslední kilometry do Horní Plané by byly moc fajn, nebýt té únavy, deště atd. Takové příjemně zvlněné, že se dá opravdu fičet.. Ale musím asi přehodnotit výběr tras, já se vždycky snažím jezdit tam, kde není provoz, ale to jsou skoro vždycky mizerné cesty a hrozné stojky, což mě stojí spoustu sil a času. Ono ty metry nastoupáš na těch větších tazích taky, ale v jetelnějším mó­du..

Pepe, !!! DÍKY !!! :-D

huberte, díky moc, opravdu! Tak nějak mi z toho vypadl takový skororomán, ani nevím jak, šlo to samo :-)) Na fotkách snad ani nemám takovou zásluhu, všechno to bylo okolo mě nachystané, jen cvaknout ;-) Jinak výkon.. no v plánu bylo 300+.. :-/ Ale muž mě pochválil, že prý je i třeba vědět, kdy je dobré to vzdát.. Stavíš dům? To jsou holt takové fáze životní, no.. A bude i ta fáze radosti a užívání si, neboj ;-)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

27.7.21 08:48

Mamko, ty nám literárně kveteš! Nádherné počtení. Fotky, zejména 30, 31 jsou famózní. Vlastně celkově ty s mlžným oparem jsou krásné, takové tajemně romantické. No výkon, ten netřeba komentovat, ten Ti jen závidím. Já jen furt makám na baráku. :o(

Reagovat
Pepe76
Pepe76

27.7.21 08:38

!!! PECKA !!!

Reagovat
Fazzy
Fazzy

27.7.21 07:50

Mum: tak ja jezdim v podstate furt nekde kolem lipna a rakouskyho prihranici takze i v sobotu. Zase uplne ses ji omlouvat nemusela, slimaky sice nemam rad, ale taky je to vlastne jenom clovek :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.7.21 06:26

Teda mamko, to je nářez, hltal jsem každé slovo tvého příběhu, kterému neschází prakticky nic. Popis trasy až po vyprávění, jak v pohádkách s Werichem. Výkon neuvěřitelný, fotky peckovní, no a metry, to snad při téhle vzdálenosti, není možné. Kačenky na hraničním toku jsou TOP!

Reagovat
perceptio
perceptio

26.7.21 23:54

Teda mamko, to je opravdu zase super výkon. Krásný fotky. Ty oblouky v černobílé jsou peckovní. Podobný zážitek s deštěm mám také. Našel jsem otevřenou garáž rodinného domku, do které ale zahánělo. Ale byl jsem v suchu :-). A doma asi nikdo nebyl, resp.nikdo mě nevyhnal.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

26.7.21 22:31

Edwine, globalizaci nezastavíš ;-)

Kotwíku, pohodka ;-D

Kožíšku, elektrárna byla monstrózní. Já tyhle vodní díla moc nežeru, ale tahle stála za to :-)

Doubku, tak stran piva mi výkonnost ještě neklesá :-D

Pepčo, díky draku :-)

Vlasto, děkuju :-) Přemýšlela jsem, kterým směrem ti zamávat ;-)

Opylovači, to víš, to pivo, buchty, guláše, to se holt projeví. Asi se budu muset začít trochu hejbat :-DDD

grafiku, byl to skoro mystickej zážitek v tom starém domě.. Tmavé prostory uvnitř, bouře venku, zatuchlina ve vzduchu.. Akorát tedy bez klavíru a zombie, škoda ;-))

Mirku, nebo je vytvářím? Né, je to jednoduché: sleduju předpovědi počasí a vyjíždím zásadně do dešťů a bouřek ;-)))

Milane, díky díky :-)

Aduldinho, bodejť, zlaté Česko ;-) No, možná že to neříkala, no.. V tom jejich šprechtění aby se prase vyznalo :-DD Díky pane :-)

Fazzy, sobota je pro mě zabitej den. Především spím, co to jde. Pak vařím. Pak uklízím a peču úplatky na neděli.. :-) Kudy jsi jezdil v sobotu? Jinak děkuju a té campě jsem se kvůli slimákovi několikrát omluvila ;-)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

26.7.21 20:52

Jasná chyba v plánování :) Kdybys jela v sobotě, tak bys nezmokla a kus bych se s tebou stáhnul. Chválim zejméně fotky 1, 3, 9, 29, 30, kompozici na 31 a likvidaci slimáka.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

26.7.21 20:29

Zase parádní report a samozřejmě kvalitní výkon. Jestli tam není co jést a pit, tak mě tam nikdo nikdy nedostane a ještě nehůtorý po našom, takže pak leze člověk do cizích nemovitostí, jj, určitě říkala, ať se tam schováš :-D

Reagovat
milan.v
milan.v

26.7.21 20:25

Wow, tohle je bomba… :-o

Reagovat
kerim
kerim

26.7.21 20:05

Hlubokosklon !

Někdo holt ty zajímavé zážitky přitahuje, nebo ony jeho ? :-)))

Reagovat
grafik
grafik

26.7.21 19:59

A najednou v tom domě se ochladilo, cítím studený vzduch. Z horního patra slyším hrát klavír, podívám se opatrně nahoru a nad schody stojí postava v bledemodrych šatech, mrtvým výrazem, černými vlasy přes obličej. Chci se jí podívat do očí … Mrknu a najednou zmizela. Zdálo se mi to? Ne.

Právě jsem dočetl Záhada domu Marvicků – úplně mi ta storka mamky navazuje : )

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.7.21 19:48

Krása střídá nadheru ale ted k tomu důležitému. Nepribrala jsi tak trochu ? ;)

Reagovat
vlasto
vlasto

26.7.21 19:19

Bomba. Jo Mühlviertl ( oblast mezi Lincem a ceskou hranici) se nezda, ale zabrat da. I na silnicce. Pekne.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

26.7.21 19:04

Opět veliká paráda. Moc pěkné fotky a suprově naplánovaný švih :-)

Reagovat
doubeq
doubeq

26.7.21 18:47

V běhu vidim limit 15km. V pivech se mi ale snižuje :-D

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

26.7.21 18:24

Pěkný výlet jak jinak. Vodní elektrárna je super a vodní toky taky.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

26.7.21 18:18

Kvalitka :-)

Reagovat
Edwin
Edwin

26.7.21 16:41

Mamko, rodilý sudeťák, jinak krví taková celoevropská směska :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

26.7.21 16:17

Miťo, fakt teda myslíš, že ŠVIH? Tak díky teda, když to řekne takovej borec jako ty.. :-)

hawrdo, palec nahoru hlavně mému muži, který pro mě bez reptání přijel :-) I když okolo Lipna se mi to zase docela rozjelo, ale to bylo jen tím, že jsem věděla, že se záchrana blíží :-) Díky!

Inspektore, budu na tebe s výtiskem myslet :-D Ono totiž tak všeobecně, čím víc odříkání, tím silnější zážitek.. potom zpětně ;-))) Moc děkuju

Doubku, fakt jenom koně, drezúru a trochu parkur. No ono se to nezdá, ale o fyzičce to celkem je.. Když jsem byla jako mladá holka u sportovního doktora, tak se trochu poškleboval, prej Koně, jo? To je jako šachy, ne? Navěsil na mě všechny ty snímače a pak koukal, že prý jsem měla lepší fyzičku než holka, co tam byla přede mnou a závodila v biatlonu.. Ale to kolo mi holt sedne, no. Třeba běhání moc ne, mám strop tak 10km

Jáchyme, máš naprostou pravdu, je to hlava. Možná spíš absence hlavy :-D A děkuju :-)

Midlandere, určitě jsi správně pochopil, že závěr Blblbl vyjadřuje zoufalství :-D Kartičku jsem neměla, vidíš.. Od teď už se bez ní nehnu! :-)) Díky!

Inspektore, blé teda s tím slimákem! Od teď si na kole nezpívám!! :-D

Zoidbergu, díky moc, máme asi podobné oko na fotky, já bych je asi vybrala taky. To selfie není selfie, náhodná turistka mi nabídla, že mě vyfotí, tak mám aspoň snímek pro rodinu, aby věděli, jak vypadám :-D

Kucí, děkuju všem :-)

Edwine, ty jsi rodilý Bavor? :-o

Báro, děkuju :-) Od nás se tam na tu cyklostezku pořádají cyklozájezdy, tak jsem si říkala, že to taky zkusím. A čekala jsem gastrolákadla na každém rohu, prápory, fangle, prostě trochu toho cirkusu, no. Kromě těch zástupů ale prd.. Ale možná je ten severní břeh lepší, netuším.. Paní jsem tam chtěla nechat jako poděkování Piknik, ale bylo to poslední jídlo, co jsem měla, a domů ještě daleko, tak nic, no.. ;-)

Reagovat
bara2
bara2

26.7.21 16:11

To sis dala, jet kolem Dunaje. Tos mohla předpokládat, že je tam korzo :-))

Ale první tři fotky určitě stály za výjezd a 27, 29 a 30 za dojezd. Taky 8 a 9 jsou jak z katalogu. Mezitím sis užila ciziny a budeš si vážit vlasti.

Vlézt do cizího baráku…, to muselo fest pršet. Ale ta paní to určitě říkala, že můžeš dovnitř.

Parádní výkon, jako pokaždé.

Reagovat
Edwin
Edwin

26.7.21 15:23

Na ja, mein Vaterland. Wunderbar!!!

Reagovat
Enron
Enron

26.7.21 14:42

Klobouček!

Reagovat
Josephh
Josephh

26.7.21 14:02

Krásná práce a nádherný fotky.

Reagovat
Radovan84
Radovan84

26.7.21 13:39

Najs! Moc pěknej cestopis :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.7.21 13:37

Krásné fotky, příběh a hlavně úctyhodný výkon. Kdybych měl některé z fotek „vyjmenovat“, tak určitě 1,3,9,30,31, 8 má pěkné barvy, jen si odmyslet to JéZetDé :) No a taky 14, protože pro lodě mám slabost a samozřejmě 19 i protože sám „selfíčka“ moc neumím. Každopdádně díky za příběh i galerii. Při pracovním pondělku potěšily.

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

26.7.21 13:18

Ještě při pohledu na brzdu jsem si vzpomněl, jak chutná rozjetej cernej slimák, co mi přilit od předního kola rovnou do pusy. Hnus hořkokyselej ..... s hlemýždi po burgundsku se to nedá vůbec srovnat.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.7.21 13:16

Kdysi jsme měli nějaký atlas ptactva a tam bylo jaké zvuky ptáci vydávají. Pamatuju si, že sojka dělá „chře chře“ a snad pták kiwi dělá „hrškůíblémškrk“. No a ty jezdíš na „ÉéchÚúúfffMlas­sskBlblbl“. Zkusím to k tomu do paměti připsat. :-D

Výlet to musel být epesní, možná bys měla kartičku FH přeložit i do cizích jazyků… no a poslední fotkou jsi ten report krásně ukončila, ta je do rámečku na zeď.

Reagovat
JachymP
JachymP

26.7.21 13:15

Myslím, že tady nejde až tak o fyzičku ale hlavně o hlavu, tohle je neuveřitelný ;) Nádherný fotky!

Reagovat
doubeq
doubeq

26.7.21 13:07

Co že si dělala za sport za mlada? (ne, že bys byla stará, to ne :-) ) , protože podle naloží co jezdíš máš za sebou snad Ironmana :-D , ale podle zmínce koní kdesi v nějakém příběhu hádám moderní pětiboj, kde jw ibta fyzička potřeba? :-)

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

26.7.21 13:00

Prosím až budeš vydávat ty své cestopisy knižně, tak se hlásím o autorizovaný výtisk s velkými fotkami na křídovým papire ;-) . Čím hnusnější počasí, tím lepší fotky. A zase jsem poznal už z prvního náhledu, či to je report.

Reagovat
hawrda
hawrda

26.7.21 12:58

mum všechny palce nahoru, a potvorám bouřkám naopak zase dolu:)

Reagovat
miťo
miťo

26.7.21 12:46

Super švih mamko jako vždy. Příběh, fotky, paráda!

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8