KUK na KUK(s)

Přidat foto

KUK(s) = jsem IN :-)

Na kopcu hrad Svojanov.

Tu máš kytku, ty doby.....

Tak kudy, Karle?? :-)

Litomyšl.

Mejto.

Kros z Mejta.

Mise splněna.

Ličné, ach, jak sličné :-)

Panorámata směr Ústí nad Orlicí.

Na Kuks a na vlak do Třebovej.

Závěrečná noční vrchařská dom.

Já vám dám KUKS! Kuwa, to byla šichta, vyjel jsem před půl sedmou a dorazil jsem tam někdy před 4 hodinou odpolední. Výhoda je, že mapy.cz mi vždy naplánují pro silniční kolo cestu včetně silnic I. třídy, tam by fakt lezl jen sebevrah, vždyť i na těch dvojkách je to někdy provoz jak kráva.

Takže po Svojanov to znám, cesta probíhá v poklidu a pak teprve začíná sranda. Různé motačky a neustálé lovení mobilu v kapse. V Litomyšlu a Vysokém Mejtu provoz neskutečnej, rychle odsud! O Jaroměři nemluvě a bohužel všecky cyklostezky odsud nejsou silnička-friendly.

Už tak jsem jel z Mejta nějakej kros viz jedna z fotek. To místo je malebné o tom žádná, ale za to, abych se trápil na 350ti kilometrech, za to fakt úplně nestojí, navíc bych dojel dom asi až druhý den a tak ve mě uzraje myšlenka valit na vlak do Pardubic, posléze raději do Chocně, páč trefit na rychlo nějakou rozumnou cestu do Hradca a pak dál se mi nedaří.

Nakonec usoudím, že stejně osmičku vlak nestihnu a tak zase zvolním a putuji v poklidu do Českej Třebovej na půlnočku, dojíždím tam při padájící tmě, jaká to romantika, pak se hoďku a půl snažím vykoupit nádražní automat na občerstvení = nepovedlo se :-)

Někdy před půlnocí vyrážím na závěrečnou vrchařskou prémii přes Těchovák dom do Slópa. No nic, pokud vyrazím na sraz, tak alespoň poznám nepoznané = cesta z Pardubek na Kuks.

Závěřem mi chybí stará dobrá služba mapy.cz, kdy šlo zaškrtnout bez užití silnic I. třídy, asi se soudruhům programátorům nechtělo mrcasit s tímto algoritmem :-)

(vloženo 23.7.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

27.7.21 10:19

@HonzaRez Možné to je, již si to úplně nevybavuji, kde to přesně bylo, navíc mám prachbídnou paměť na jména :-) Ale ten kostelík na vršku vypadal parádně :-)

@babicak Koncem srpna doufám na pohodku spolu od vláčku a na vláček, žádný hrocení :-)

Reagovat
babicak
babicak

26.7.21 22:22

Super výkon, palec hore!

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

26.7.21 10:17

Desítka vypadá jako Kostel Panny Marie Bolestné:

https://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_Lhota)

Okolo Potštejna jsou krásné místní silničky, je to moje oblíbené místo…

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.7.21 16:47

Mamko, ta kytka by dopadla, i když jsem ji nechal v potůčku, takže ještě chvíli asi pokvete, kdyby ses pro ní chtěla stavit :-)

Tomíku, díky za vystížný koment, fotit se při pokládání kabelu mě teda ještě nenapadlo :-D

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

24.7.21 16:00

Pěkná vyjížďka,na druhé fotce mi to připadá jakoby ses chystal pokládat kabel :-DD.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.7.21 14:03

Ad ten nádražní automat na občerstvení: stojí u něj policajt, hází do něj dvacky a tahá z něj kafe za kafem a staví je nahoru na bednu. Za ním už fronta, až se paní osmělí: „Prosím vás, pane příslušník, pustil byste mě taky pro jedno kafe?“ „No pani, teď, když vyhrávám?!“ :-)))

Pěkná jízda, povedený a vtipný report i dobré postřehy na fotkách ;-) Zda-lipak jsi kytičku dovezl své milé fomů? ;-)) A samozřejmě gratulace k zakuksení!!

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.7.21 13:39

Doubku, ti nevím, najel jsem na nějakou šotku a radši to obrátil, žádný asfalt tam zrovna nebyl, kousek se dá přežít, ale delší vzdálenost by bylo trápení jak stroje, tak sebe a tuplem bych ten vlak nestihl ;-)

Reagovat
doubeq
doubeq

24.7.21 08:52

Od Jaroměře je dvojka celkem jetelná. Jezdil jsem na Kuks i na 23mm plášťovkách, takže 25mm je v pohodě, ne? :-) . Ale 28mm je optimální na naše silnice tady ve Východních Čechách.

Reagovat
Tomi.B
Tomi.B

24.7.21 03:06

CG Parádní švih

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.7.21 02:38

Baruš, taky jsem jezdíval s nápovědou viz to průhledné pouzdro na krku:

https://img34.rajce.idnes.cz/…DSC_0871.jpg?…

Ale to pravé měly mapy.cz tu funkci bez užití silmic I. třídy, v práci jsem na to občas měl čas, byl jsem zcela bez závazků a větší akce byly celkem dlouho plánovány.

A i tak jsem kolikrát zabloudil :-D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

24.7.21 02:22

Mejto je opravdu hezké, ale nebyl čas moc ztrácet čas a tam mi to přišlo cajk, za to jak jsem vjel do Jaroměře, tak jsem se lehce zalekl :-)

Tak tu dvojku jsem samozřejmě zkoušel, ale ani z Kuksa a ani z Jaroměře se na 25mm hladkých pláštích fakt nedala a nebo tam máte ještě nějakou jinou dvojku pro silničáře??

Těchovák po orazu na nádru v Třebovej a ve vlaku byl taková krásná třešnička na dortu a vzpomínka na páteční dojíždění za milou, kdy jsem vždy po práci švihal na půlnočku do Prahy a pak si ho vždy pěkně střihl na závěr, ale to jsem měl v nohách vždy minimálně o 170km míň ;-)

Jinak díky moc za rady, jak na mapy.cz, ale nevím, zda se někdy dokopu na takovou precizní přípravu, takže to asi vždy bude takový malý orienťák, alespoň, že můj jednoduchý GPS komp má kompas, to mě občas upozorní, že jedu ale úplně úplně špatně :-D

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.7.21 21:06

Rasisti! :D

Reagovat
doubeq
doubeq

23.7.21 20:45

Laviček… trochu mi ujel prst :-D

Reagovat
doubeq
doubeq

23.7.21 20:45

Tam se smráká kooem

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

23.7.21 20:36

Určitě do centra :-DDD

Reagovat
doubeq
doubeq

23.7.21 20:34

Kotwiku, ale pozor, v Mějte je dost tmavo, s tvým kolem si dej pozor, kudy pojedeš :-D

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

23.7.21 20:19

Jo a Mejto, je fakt hezký město, tam se ještě letos asi vydám. Při průjezdu na sever se mi tam moc líbilo.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

23.7.21 20:17

Dobře Ty! U tvejch reportu se vždy upřímně zasměju, myšleno v dobrém :-) Parádní reportík a fotky super.

Kuks je splněn, tak co tam máme dál? Hehe :-)

Reagovat
doubeq
doubeq

23.7.21 18:27

Hezký. A do Pardubic je to z Kuksu jednoduché. Stačí se nepustit trasy č.2, vede až k nám :-)

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

23.7.21 18:02

Dobře, dobře, slušná to práce :-)

Reagovat
Nimrod
Nimrod

23.7.21 17:50

klobouček :-)

Reagovat
Vilém
Vilém

23.7.21 17:03

Clovece ty jsi dobrej masochista, to by me mohlo vosrat jet z toho vlaku pres techov.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

23.7.21 14:59

Já radči budu OUT než abych jel na Kuks, stejně bych možná ujel cestu tam.

Reagovat
bara2
bara2

23.7.21 14:28

Pěkný výkon, hezku štreku jsi ujel. Podruhé už to dáš celý tam i zpět :-)

Mapy.cz se dají použít jako podklad, ale jak píšou jiní, pro silniční kolo je potřeba naklikat místa, kudy chceš jet. Navíc odněkud berou aktuální uzavírky, a pokud neklikneš přímo do té uzavírku, ženou tě po jakýchsi objížďkách, i když se to tam na kole dá projet. A když si to uložíš a otevřeš za týden, vede ta cesta úplně jinudy, bo zakrualizují ty uzavírky… Plánování pro horský kola je o ničem, to tě žene po jakékoliv cestě (včetně pěšin) zanesené v mapách, i kdyby tam vůbec žádná už dvacet let nebyla. Ale, když víš, kudy chceš jet a zadáš si to tam, tak to změří kilometry a namaluje výškovej profil, pro mě funkce k nezaplacení. Pak si opíšu itinerář na papírek, podle profilu odhadnu časy a jedu :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

23.7.21 14:23

Wau, ty sis teda naložil! Máš splněno, tak teď ještě tu zmrzlinu v Telči, tu máš za rohem ;). Mapy.cz používám taky a je to přesně jak psal Miťo, trasu plánovat klikáním do mapy, nejlépe na PC, abys věděl přesně kudy, na mobilu se mi obvykle stává, že kvůli špatnému dotyku a zvětšení mapy, se občas dostanu, kam nechci.

Reagovat
xtonda
xtonda

23.7.21 13:40

Pěkné, já to mám na Kuks 30 km, takže klidně dvakrát za den :-)

Přesně tak, mapy.cz mají slušné mapové podklady + letecké mapy + panoramu, ale plánovač stojí za prd, silniční to pere po jedničkách a horský to zase cpe na cyklotrasy bez ohledu na to, po jakém povrchu vedou, je potřeba nasekat mraky průjezdních bodů abych to dostal kam chci. Pro kontrolu průjezdnosti používám letecké mapy, Panoramu i Google Street view, pokrývá méně silnic, ale často je aktuálnější. A taky sčítání dopravy ŘSD, podle třídy silnice se nedá řídit, někde jsou hodně frekventované i trojky a někdy je prázdná i dvojka. Dělat to na PC je základ, na mobil si to nedovedu představit.

Reagovat
miťo
miťo

23.7.21 12:50

Trasu musíš editovat v PC. Pomáhají i letecké snímky, tam krásně vidíš, po čem pojedeš.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.7.21 11:58

Cave, Bullety jedou slušně, do kopců jsou sic malinko těžítka a mají vysoký profil, ale na rovinky ideálka, i když já moc nemůžu srovnávat, jsou to moje jediný a možná poslední karboňáky :-)

Miťo, kdyz na mobilu se to těžko kliká a já to mám vždycky i tak trošku jako bojovku, i když jsem musel tušit, že slibovaných 300 to nebude, když do Vsetína padlo 3 kilo a mělo to bejt cca 230. Pro mě je prostě 300 strop, i tak pak druhej den prožívám téměř vždy solidní cyklokocovinku :-)

Roudňáku a Vpáčko, díky, hoši!

Reagovat
vpa007
vpa007

23.7.21 11:45

No krásná práce!! ;-)

Reagovat
roud
roud

23.7.21 11:40

hezky :)

Reagovat
miťo
miťo

23.7.21 11:27

Paráda, máš splněno! Mapy(.)cz jsou…polotovar. musíš si tam naklikat průjezdní body, aby to veslo kudy chceš. Stejně paradoxně tě to nepustí při volbě silniční kolo na lesní asfaltky a žene to člověka přes pole po štěrku.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.7.21 11:21

Super :) to je hodně slušná vzdálenost. Jak jednou ty Bulety?

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 10
hawrda 10
Hynas 3
Pepa Hrabačov 28
bara2 8
Tomik_S 6