momentka

Přidat foto

z AC luxace

(vloženo 6.4.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
hvala
hvala

8.4.21 11:43

Furt si rikam, proc se populisticky zrusili poplatky u lekare… kdyz to tady ctu, tak treba by to pomohlo lekare vic namotivovat, ve zdravotnictvi by bylo vic penez atd…

Jinak samozrejme, i mezi lekari jsou blbci, co neumeji naslouchat a nemaji zajem pripady resit a jit vic do hlobky (viz v posledni dobe pripady s pims), ale stejne tak mezi pacienty je spousta arognatnich blcu a tech, dovolim si tvrdit, bude vic.

Reagovat
capis
capis

8.4.21 10:57

Myslím, že práci doktora každý ocení až v momentu, kdy se mu něco stane. To je stejné, jako ti, co nadávají na policii jen do chvíle, než je někdo přepadne, nebo okrade apod.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

8.4.21 08:21

sakul11, nechtěla už jsem sem nic psát, ale připojím se k dolomiti a říkám Amen. Ještě se budeme divit všichni.

Kandik psi zub, máš můj souhlas. A být tebou, tak to nechám plavat.

Orm, přeju ti, abys dokázal co nejdéle proplouvat, protože až narazíš, bude tě to hodně bolet. A taky je škoda té promrhané energie, kterou tak úporně vkládáš do šíření negativních vln..

Reagovat
lazza
lazza

7.4.21 22:50

Tyhle vlákna mimo cyklistiku jsou super: ukážou docela jasně, kdo je jak schopnej vést diskusi a argumentovat, a kdo jen mele jak kolovrátek, střílí kolem sebe argumt.fauly a trpí něčím, čemu se – korektně – říká: nedostatek sebevědomí.

Reagovat
sakul11
sakul11

7.4.21 22:29

Vážený pane „orm“ právě jste si odpověděl sám. Nikdo nás k této profesi nenutí, děláme to ze svého přesvědčení. Než dělat ze zdravotnickeho personálu modeu, bylo by vhodné spíše tyto lidi mít v úctě. Možná jsem to přehlédl, předem se za to omlouvám, ale vlídné slovo o této profesi jsem od vás neviděl. A pokud srovnavate lékaře a automechanika, nevím, bez auta se obejdete, bez nohy se jde špatně, bez srdce nevstanete. Solidární systém zdr.pojisteni je nespravedlivý a možná nahrává vám. Díky jemu můžete dosáhnout na vysokou a kvalitní zdr.peci v ČR za nízký váš příspěvek do systému,byť to tak zajisté nevidíte a domníváte se, kolik Vám vlastně z vaší mzdy berou na můj ohromný plat, který si nezaslozim. Uvědomte si, že tyto zlaté časy končí, finančně je systém neudrzitelny a až ho ztratíte, pozdě pochopíte. Je mě Váš upřímně líto.

Reagovat
orm
orm

7.4.21 22:13

@sakul11: Z tveho komentare jsem pochopil, ze jsi lekar. On te nekdo nuti to delat nebo proc to delas, kdyz je to tak hrozne? Mame ti byt vdecni za tvou obet nebo ostatnim lekarum? Lidi si za sluzby lekaru plati, at prostrednictvim pojistoven, tak primo. Nekdo vice, nekdo mene. Jak pises je tu solidarni system, ktery ma sve vyhody i nevyhody. Ja jsem za solidarni system rad, ale z lekaru modly delat nehodlam, stejne jako ho nehodlam delat z cloveka kterej mne opravuje auto. ps: Ten citat tveho kolegy zas jen potvrzuje tu aroganci na kterou tu uz vice lidi narazelo.

@kandik psi zub: Myslim, ze to je jen uzus mezi lekari, aby se mohli povysovat nad „plebs“, ale v tom je opravdu podporovat nehodlam :-).

Reagovat
sakul11
sakul11

7.4.21 21:55

Jj chci aby nám závidely. Jenže musíme si uvědomit a chapejte, co vše za naším zdr.systemem stojí. Je evidentně jasné, že lidské zdroje docházejí a finančně je nenahradime. I tyto zdroje nejsou omezené. A z této jednoduché rovnice vychází jen jeden jistý výsledek, že takový systém, který tu je je neudrzitelny. Ti nahoře ho nevedou, možná nechtějí či neumí k něčemu smyslupnemu, funkcnimu a udrtitelnemu. Proto to vidím spíše skepticky ba to, že nás, vás pacienty čeká nehezke dno, od kterého se znovu společně odrazime. Asi to je povaha nás Čechů, škoda.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 21:34

sakul11: já sice nezávidím, ale napsal jsi to přesně ;-) Tak že ze mě „Amen“ :-)

Reagovat
bara2
bara2

7.4.21 21:33

sakul11: myslíš, že bychom jako měli chtít, aby nám okolní státy nezáviděly?

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 21:31

@tvrde a bohuzel presne

Reagovat
sakul11
sakul11

7.4.21 21:21

Zjistil jsem zde z vaší bohaté diskuse, že vás toto téma moc baví. Proto si dovolím k pobavení všech napsat ještě jeden citát svého kolegy:

Na Googlu umím vyhledávat stejně dobře jako vy. Na rozdíl od vás, mám 6 let vysoké školy.

Je až žalostné, co si někteří myslí o mé profesi. Těm přeji hlavně pevné zdraví, neboť přijde v brzké době čas, kdy i za přímou platbu u lékaře, budete rádi, když vás někdo ošetří. Jen díky solidaritě a systémů zdr.pojisteni preziteho z dob komunismu, si pacienti v ČR žijí jako v bavlnce, kterou jim okolní státy jenom závidí. Nemá smysl, zde práci lékařů a samozřejmě i sester obhajovat. Jedním a blížicim se lékem je to, že naše zdravotníci padne na dno zejména kvůli personální situaci. Pak si uvědomíte, co jste měli a za kolik jste to měli a pochopíte, že už toto mít nikdy nebudete.

Tedy ještě jednou vám všem pevné zdraví a bůh s vámi, až vám něco bude.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 21:18

@orm

to ze ty neakceptujes zjevnej staletej spolecenskej uzus neni povysenost ty druhy strany ale tvoje specifikum :)

Reagovat
bara2
bara2

7.4.21 21:13

Co se týče odměňování, tak na to máme velmi pečlivé sledování. V přehledných tabukách podle věku, vzdělání, profese… základní platy, odměny… je tam všecno.

https://www.ispv.cz/…/Archiv.aspx

Stačí si vybrat, kterej rok vás zajímá :-)

Reagovat
orm
orm

7.4.21 20:58

@kandik psi zub: No vidis, ta posledni veta, to je presne ta povysenost o ktere mluvim. Tim bych to za sebe ukoncil.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 20:48

„Co se tyka titulu, tak to to jsou vysazeni prave lekari (v mensi mire pravni sektor), zvlast v nemocnici jsou na to experti. Takze jediny kdo tu obecne soudi lidi podle titulu jsou lekari (ze vseobecnuji sorry). “

nikdy jsem ve svym okruhu tohle nezazil. Nikdy. Ani jako „doktorsky dite“ ani jako nedoktorskej dospelej. Nikdy z mejch kamosu znamych nema problem proste lekarum rikat doktori, protoze tak je dneska uz stovky let. Nikdo za tim zadnou povysenost nevidi. Naopak, typicky doktor se me v ordinaci doptava jak me ma oslovovat ( s ing arch. to neni uplne jednoduchy) – a jestli za tim neco ctu tak jejich uctu k OSTATNIM vysokoskolskym titulum obecne. Predstava ze se s tebou ocitnu v ordinaci a ty reknes doktorovi „kuju pae Novák“ je pro me fakt vtipna a myslim ze budes dost za vola napric celou cekarnou.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 20:42

„Se srovnanim soukromeho a statniho sektoru jsi zacal ty, ja jsem to jen vyrovnal.“

__podivej se laskave na svuj prispevek z 9:38 dnes. E?

A ja se teda na spolecnost divam napric, ne jako „statni sektor – smirte se s malem“ a soukromej sektor „tady jsou prachy“. A IT architekt ve statnim taky nebude delat za 40, to mi nebudes zkouset namluvit , ze ne.

mimochodem pri ty prilezitosti me napada, ze ajtackejch posmeskovejch foru na „blbost“ lidi je plnej net, IT humor obecne atd. Zasmeju se rad s nima, a nikdy jsem nemel problem.

„mas treba prehled kolik bere vedecky pracovnik v prirodovednem oboru na VS“

__presnej? nemam. Obecne tusim ze to neni zadna slava, nekde lip, nekde hur, nekde granty, jak pises. Ale furt se vracim na zacatek a tim je to tvoje srovnani „prace s lidma“. Doktori proste neprovozujou obycejnou dalsi praci s lidma, neni to jen dalsi obycejna profese statniho sektoru. Je to vyjimecny obor, protoze tam jde o zivot. Ma bez diskuse nejnarocnejsi studium jak na VS, tak postgradualne. Postgradualnich stupnu je vic, jsou pro praci nutne a jejich napln je predepsana. ( ano narazim na obskurni kvazidisertacky v nekterych jinych oborech). Doktori v nemocnicich v drtivy vetsine pripadu slouzej, coz jsou stovky hodin navic, ktery se ve srovnanich s jinymi obory v mediich okazale ignorujou

Reagovat
orm
orm

7.4.21 19:05

@kandik psi zub: Tak jestli je to z nemocnice, tak je to fakt smutne. Na netu podobne obrazky najdes spise z ordinaci a to i mnohem arogantnejsi. Se srovnanim soukromeho a statniho sektoru jsi zacal ty, ja jsem to jen vyrovnal. Kdyz uz beres statni sektor, tak kolik berou doktori z nelekarskych oboru ve statnim sektoru, klidne i to IT nebo jine prirodni vedy, mas treba prehled kolik bere vedecky pracovnik v prirodovednem oboru na VS? Neco se da nahnat nekde granty, ale obecne vice nez lekar to neni.Proste to je pruser tabulkovych platu, kdy podrumerny dostante stejne jako spickovy a to jen na zaklade odslouzene doby a pozice. To ze by si nekteri lekari zaslouzili vice (a zaroven nekteri mene) s tim souhlasim.

Co se tyka titulu, tak to to jsou vysazeni prave lekari (v mensi mire pravni sektor), zvlast v nemocnici jsou na to experti. Takze jediny kdo tu obecne soudi lidi podle titulu jsou lekari (ze vseobecnuji sorry). Muj osobni nazor je ten, ze to je z toho duvodu, ze jako jediny obor (historicky) konci svoje studium doktorskym titulem, takze maji pocit nejake nadrazenosti. Obcas je to fakt smesne, zvlast kdyz se povysuji na nekoho s velkym doktoratem, ktery nemuze mit maly, protoze se na jeho typu skoly neudeluje (neni muj pripad). U mladsich lekaru se s tim uz nastesti tolik nesetkavam, stejne jako u tech spickovych. Mne osobne tituly nezajimaji, beru ze to lide delaji pro sebe, svou praci, a nikoho titulem neoslovuji, jen jmenem.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 17:55

mimochodem, to co jsem sem dal, bylo vyfoceno mnou na RTG Ricany, cili v „normalni“ nemocnici.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 17:53

tak predne k titulum, vim dobre zes psal o doktorech, ale to plati v titulech uplne stejne ve vsech. Pokud tohle nechapes, nevidis, a treba bys takhle posuzoval lidi pokud bys je prijimal do firmy, tak ti muzu poprat akorat hodne stesti :)))

a dal: aha takze celou dobu tu budes resit statni zdravotnictvi, ale kdyz jde do tuhyho tak hodis vyhybku do soukromyho sektoru. To je uz zoufaly promin, Usit kozy si fakt chodime kazdej den.Zubari? obor kterej je naprosto specifickej, s jinou organizaci, jinym systemem. A ze zubari jsou v baliku je dalsi postkomunisticka generalizace. Pokud se tu resi prvoliniova medicina, tak okresni primar je naprosto typicka pozice a rekneme karierne koncova pozice, se zeodpovednosti za desitky pacientu denne, treba 25 doktoru + sestry, z nichz ty co pod tebou nemaji L1 tak skutecne primou plnou zodpovednost. Naprosto srovnatelny s sikovnym ajtakem, kterej se za rekneme 15let praxe dostal podobne manazerskou pozici poctem lidi pod sebou ( a naprosto neodpovidajici zodpovednosti, sorry). Za vyssi karierni pozici lze brat krajsky pracoviste ve FN. Ale pokud bys neco o pomerech v zdravotnictvi vedel, tak bys fakt neodvozoval mnozstvi penez od pozic ktery zminuju vejs. Ve FN dost casto musis bejt „zalevno“ abys kompenzoval ze se dostanes k vedecky casti mediciny, nebo proste k necemu profesne zajimavejsimu.

A co je zaujatyho na konci? holy fakta. A mezi ony kokoty sveta se samozrejme pocitam i ja, se svym raminkem ktery jsem si svoji debilitou rozmaltil a jim pridelal praci. A s tim na pameti jsem taky na tu traumatologii lezl. Ne s pocitem je mi neco koukejte me co nejrychlejc opravit.

jinak pokud chces diskutovat, tak zkus jit po faktech ktery jsem predlozil a ty nejak relevantne vyvracet. Diskuzi ad hominem se jenom definitivne ztrapnis.

Reagovat
orm
orm

7.4.21 17:35

@dolomiti: A okud je tedy ten obrazek? V minulosti jsem ho jiz nekolikrat videl a vzdy to bylo u lekaru, kteri nejsou v nemocnici. Zadej si do google tu frazi, napr. zde https://m.facebook.com/…48476577985/?… nebo dokonce i na roumingu https://www.rouming.cz/roumingShow.php?…

Ja bych to uz ukoncil :-).

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 17:23

orm: “Porad se tu vytahuje a adoruje jen jedna cast lekaru – nemocnicni, ale, mozna umyslene, se zapomina na ty ostatni, kteri zas tak hrozny zivot nemaji. Ani prijmem, ani casove.” To je jednoduchý ;-) Protože předmět diskuze nevisel u těch ostatních, kteří jsou dle tebe za vodou :-)

Reagovat
orm
orm

7.4.21 17:12

@kandik psi zub: Ano, pises vtipne, ale tak neni potreba to tu brat tak vazne.

Napsal jsem obecne doktori, ne doktori pracujici v IT. I tak mne prijde hloupe, ze jako priklad vysokeho prijmu vyberes doktora z oboru, kde jsou vysoke mzdy, ale jako protipriklad vyberes lekare z mista, kde jsou nizke mzdy nebo dokonce platy. Pokud chces neco srovnavat, tak srovnavej srovnatelne. Low-low/high-high pozice, pripadne median. Proc treba jako proti obor tomu architektorovi v IT nevezmes plastickeho chirurga, soukromeho zubare?

Nenapsal jsem, ze tituly jsou si rovny. Mluvil jsem konretne o doktorskem titulu. Nevkladej mne do ust neco co jsem nepsal. Kazdopadne, kdyz vidim tvoji schopnost chapat text, tak chapu, ze nechces svoje ing s nikym srovnavat.

Porad se tu vytahuje a adoruje jen jedna cast lekaru – nemocnicni, ale, mozna umyslene, se zapomina na ty ostatni, kteri zas tak hrozny zivot nemaji. Ani prijmem, ani casove.

Myslim, ze tim koncem jsi dalsi diskusi zabil, protoze ocividne jsi zaujaty.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 17:00

orm: “Kazdopadne je to cele o tom, ze lekari jsou placeni z penez lidi, kteri jsou jejich zakaznici, ale lekari se podle toho casto nechovaji. Nic vice nic mene.” No ja ti s těma zákazníkama nějak nevím ;-) Když přijde k nám host a dá si to nejlevnější z jídelníčku, tak je to taky zákazník, ale Schnaps rozhodně nedostane :-D

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 16:36

@orm : zacina to bejt vtipny:

takze si MYSLIS, ze doktori pracujou za vic penez:)))) mohl by sis mozna vic zjistit a min myslet v tomhle pripade. Zjisti si treba kolik bere it architekt v korporatu a kolik bere okresni primar na interne. A ZA CO., za kolik casu, s jakou

zodpovednosti.

a predstava ze lidi se stejnym titulem jsou si „rovni“ to jsem vyprsk smichy. V zivote bych nemel tu drzost srovnavat svoje ing. s ing. napr. z urcitych strojarskych nebo elektro oboru. Je holej nesmysl na zaklade titulu nejak ekvalizovat. V pripade lekaru – rika ti neco pojem prvni a druha atestace, resp L1, L2 lekari budou vedet samozrejme lip jak to presne je s narocnosti tehlech stupnu, jak dlouho se na ne ceka atd? jaky jsou dalsi stupne/ licence? co to stoji casu a penez toho doktora a jeho spital mu to umoznit? a pak mame tu tvoji vedeckou linii titulu, mozna by bylo dobry se lip divat na jmenovky v nemocnici. Jasne okresni primar v 50ti dost casto nic dalsiho nema, protoze si uzil dost s tou linii popsanou vejs. Ale doktoru kteri maj to PORADNY píejčdý je taky dost a pak jsou taky zkratecky jako doc. a prof. vis?

A tusis treba jak to funguje v takovou nedeli co byla ted na nejakym urgent prijmu? Ze je slunicko vsichni kokoti sveta s vypravej sportovat rozbijou si drzky a sejdou se na traumatologii. Doktori ktery by tam meli mit sluzbu, tj zalohu, jedou vic nez v tejdnu, v denni dobe to odbavej, nasnimkujou treba od 4odpoledne do desiti do vecera ty lidi davaj pak na sale dohromady.

Muj fotr dvacet let fungoval tak, ze vsechny sluzby v denni dobu fotil a zvucil pacienty ( je UZ RTG CT Mudr) a po nocich to popisoval. Realnych 300,350hod mesicne zadna mira. A fakt nechces vedet kolik bral a kolik ma dneska duchod

Tazke asi tak poradnej doktorate.

Reagovat
orm
orm

7.4.21 13:06

@kubad: Ano, doktor mediciny, zkracene lekar.

@kandik psi zub: Ja znam spoustu doktoru, i v IT, kteri to tak nemaj, proto je dobre to rozlisovat. Myslim si, ze lekari pracuji za vice penez, nez jini doktori z jinych oboru. Nevidim nic levneho na srovnani prace IT doktora (RNDr) s lekarem (MuDr) nebo snad chces napsat, ze jeden doktor je lepsi nez druhy ;-)? Ten IT doktor ma povetsinou i poradny doktorat (PhD), ne jen ten malej, ale necitim z nich potrebu se povysovat nad ostatni tak casto jako u lekaru.

Kazdopadne je to cele o tom, ze lekari jsou placeni z penez lidi, kteri jsou jejich zakaznici, ale lekari se podle toho casto nechovaji. Nic vice nic mene.

Reagovat
kubad
kubad

7.4.21 12:22

@orm když už tak tedy doktor medicíny / medicinae universae doctor, MuDr

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 12:14

to tvoje „presne“ v tomhle pripade je akorat pridana mlha a pruda.

Levny humor je srovnani prace doktoru ( s radosti se podtzim slangu) a ITku jako „prace s lidmi“. A spis je to jen levny, humor asi ani ne.

A k tvy reakci nize na dolomitiho bych doporucoval si zjistit kolik casu, v jaky atmosfere, na zaklade jakyho vzdelani a za kolik penez doktori pracujou. Jakym zpusobem jsou v klestich diky prisaze a stim spojenyma zakonnyma povinnostma atdatdatd. Ja to bohuzel vim dost dukladne hustote doktoru v pribuzenstvu. Coz neznamena ze bych byl nekritickej – strasne me treba sere jak v ambulancich kaslou na nejaky casovani – proste prijdte, sedte tri ctyri hodiny a uvidime kdy se na vas dostane. Nebo obecne neakutni medicina malo hleda priciny a prevenci a resi jen nasledky. To ti priznaj i sami doktori casto.

S tim mym ramenem taky v patek doktorka rekla konzervativne do ortezy a byla to zjevne blbost. Tak jsem tam sel znova v nedeli ze se mi to nezda a udelali luxaci rychle a zatim to vypada dobre. Budu kafrat a mit celej doktorskej stav za bandu namachrovanejch kretenu? no samozrjme ze ne, to je medicina. A samozrejme vsechno ma svoje limity – ten pribeh s tou hlavou z motola nekde niz, to bych po nich sel taky…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 12:05

orm: pokud se nemusíš podíle přímo, tak máš svým způsobem péči zdarma ;-) Kombinace zdravotního pojištění a přímé platby je vcelku běžná věc od Chebu na západ :-)

Reagovat
orm
orm

7.4.21 11:40

@kandik psi zub: Je neco spatneho na tom se vyjadrovat presne? Rozved prosim v cem je to levny humor.

Reagovat
orm
orm

7.4.21 11:39

@dolomiti: Pokud bych nemusel platit zdravotni pojisteni, tak je to jedno. Vetsina lidi plati za zivot vice nez spotrebuje, jinak by to nefungovalo. Lekari zijou z nasich penez, coz je fakt, takze si je platis a jestli je to pomoci prostrednika nebo bez je jedno. Z lekaru mam obcas pocit, ze mame peci zdarma a ze nam vlastne poskytuji dobrosrdenstvi, ze nas vubec osetrej, tak si nemame co vyskakovat.

ps: Neinterpretuj to tak, ze bych byl proti solidarnimu systemu zdravotnictvi. Rozhodne tu nechci USA model. Len by si lekari meli uvedomit, kde se ty penize na jejich platy berou.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

7.4.21 11:30

orm : sorry ale na jedny strane se tu patlat v pojmu „doktor vs lekar“ coz je zvyklostni slang kterej chape dite v sesty tride a na druhy strane davat do roviny jako „praci s lidma“ doktora/lekare a ajtaka to uz je hodne levnej humor

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 11:26

orm: platíš něco pojišťovně a to jak platí pojišťovna doktora už jde zcela mimo tebe ;-) Kdyby jsi se měl opravdu podílet přímou platbou, tak zaprvý by tam ta cedule nebyla a za druhý by jsi tady řval úplně jinak :-D

add havarijní: neplatíš, pouze se nějakým procentem podílíš :-)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.4.21 09:56

kubad: V takovym případě bych to chápal. Teď je ale otázka, jestli ty pacienti skutečně choděj takhle arogantně nebo jestli ty doktoři zásadově odmítaj, že by někdo moh na Googlu najít užitečnou informaci. Moje zkušenost je to druhý.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

7.4.21 09:55

Google negoogle, tahle cedulka je právě vizitka lékařů (a systému) nic víc.

Hřeší na to, že jejich málo (doktora nejde vyhodit) a že je potřebuješ i kvůli pitomýmu razítku nebo neschopence. Tim pádem jejich motivace k výkonu je všelijaká, snadno můžou vyhořet a pak je opravdu lepší Google než praktik.

Reagovat
orm
orm

7.4.21 09:38

@kubad: S tim se, ale setkava kazdej, kdo dela neco s lidma, napr. lidi z IT, kteri chodi na firmy. Nevsiml jsem si, ze by nekdo mel vytistenou podobnou cedulku, ikdyz si samozrejme nekdy mysleli svoje.

Reagovat
kubad
kubad

7.4.21 09:34

Hned po vstupu bez vyšetření: Pane doktore/ko je mě to a to, našel sem si to na internetu a napište mě to a to.

Pro ty méně chápající, a četnost těchto případů pak už jen dokazuje uvedená cedulka – bohužel smutná realita u praktického le­káře

víc k věci nemám popřemýšlejte.

Reagovat
orm
orm

7.4.21 09:21

@mum-on-bike: Prosim, rozlisujme v textu doktor a lekar. Lekar je doktor, ale ne vsichni doktori jsou lekari.

@dolomiti: Platim si ho prostrednictvim zdravotni pojistovny a nektere lekare si platim i primo, napr. zubare. Kdyz si platim havarijni pojisteni a nabouram auto, tak rikas, ze si ten servis, ktery mne to auto opravuje neplatim?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 08:51

mumka: Já miluju třeba pořady „Jak se staví sen“, kde je rekonstrukce domu hotová za 14 dnů a stojí 100 tisíc. Nechápu, že se proti takovým věcem spolek Sisyfos nestaví. Hádám, že u vás je na stejné úrovni doktor House a podobné seriály. :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 08:42

Tak kdyby ted doktori neordinovali a diagnostikovali pres telefon, tak se mozna i zasmeju.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.21 04:51

Orm: „Lekari ovsem maji pocit, ze si je pacienti neplati“ Ty si platíš doktora? :-O

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

7.4.21 00:14

Pedro, orm: ale já netvrdím, že co doktor, to skvost! Jen mě štve, že z té Gaussovy křivky se tady vždycky vypíchne ten záporný extrém a vztáhne se na všechny šmahem. Jako každá práce s lidmi tváří v tvář je to vysilující, navíc bolest/smrt atd., myslím, že si to málokdo umí představit. A když mu do jeho práce navíc fušuje „poučený“ laik, je to často víc, než psychika normálního člověka snese. Cynismus je potom jen způsob, jak nevyhořet nebo se nezbláznit. Přesto (nebo možná právě díky tomu) jsou schopni odvádět dobře svou práci. A pokud jde o ten příměr se stavitelem… věřím, že s aktivním cyklistou, který je v obraze, se bude stavitel domlouvat jinak než s troubou, který na tom v životě neseděl a jenom si přečetl pár z kontextu vytržených nesmyslů na netu.

Reagovat
strtom
strtom

7.4.21 00:02

Problém českých doktorů obecně je, že s pacientem nejsou zvyklí komunikovat. Je to moje zkušenost u všech doktorů co jsem byl. Neznám důvody jestli je to málo času nebo je to nebaví. Každopádně, když už mám problém tak chci, aby mi řekl o co jde a případně se ptám co s tím dál půjde dělat a tak. Ti mladší mi většinou věnovali čas a dověděl jsem se na co jsem se ptal, ti starší mi přišli vyhořelí a měl jsem z nich takový pocit, že je to jen otravuje a obírá o čas.

Pak se nemůžou divit, že člověk hledá informace na netu a podle toho to pak vypadá.

Reagovat
orm
orm

6.4.21 23:16

@mum-on-bike: Jesli jsem spravne pochopil z drivejsich prispevku, tak ty delas v nemocnici. Toto je spise ambulance a tam si myslim, ze se zas tolik nepredrou. Jinak, pokud si napr. toho stavitele platim, tak mu do toho samozrejme kecat budu, kdyz uvidim, ze to dela spatne. Stejne tak od lekare cekam, ze prijme jiny nazor. Lekari ovsem maji pocit, ze si je pacienti neplati. Moje zkusenost je takova, ze jen hlupak a nesebevedomy covek, ktery si neni jist sam sebou, se snazi laiky schazovat. Odbronik vetsinou uzna, ze i pouceny laik muze v nejake konretni oblasti vedet vice nez odbornik na cely obor.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

6.4.21 22:58

mum-on-bike: Arogance se mi příčí u všech lidí, ale u člověka, na kterýho jsem víceméně odkázanej, pokud chci řešit zdravotní problémy, je to mnohem větší ******* než u stavitele, jehož služeb můžu mnohem snadnějc nevyužít.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

6.4.21 22:47

Mezi doktorama je némlich tolik arogantních pitomců jako kdekoliv jinde, na úřadech, v krámech, všude. Stejně jako těch, co mají empatii a zájem. A věřte, že to povolání je celkem na budku, rozhodně nechodí domů s čistou hlavou jako taková kasírka z kauflandu třeba. Jo, jsou mezi nima blbci. Stejně tak je mnoho blbců mezi pacienty… A zase to všechno naházet do jedný škatule je zrovna takovej projev arogance, na kterej si tady stěžujete.

A zkuste si tady přijít za nějakým machrem stavitelem a začít mu kecat do práce s tím, že gúgl to píše jinak… Na net může pověsit kdo chce co chce, neexistuje tam odborná korektura, cenzura, nic. A jsou potom „edukovaní“ pacienti, s kterýma je fakt těžký pořízení… To jen takový pokus o pohled z druhý strany, aby byla trochu rovnováha v tom honu na čarodějnice zase…

Reagovat
Pedro404
Pedro404

6.4.21 22:16

kubad: Proč ti příde, že u člověka, kterej se má starat o tvoje zdraví, je žádoucí vlastností arogance a představa, že má patent na veškerý vědění?

Reagovat
satch
satch

6.4.21 17:41

Myslím, že částečnou pravdu mají oba tábory, takže je to hlavně asi o vzájemném chování a domluvě.

To Jiri__ : problém je, že většinou tě k tomu specialistovi musí někdo poslat… (Napsat doporučení)

Reagovat
Edwin
Edwin

6.4.21 16:42

Když jsme u arogance lékařů. Taky rád vzpomínám, když ze mě na pohotovosti v Motole udělali hypochondra, když jsem tam přijel podruhé v tu samou noc, že mi asi praskne hlava i po tlumící injekci a platíčku brufenů, že prej „to mám zaspat“. No a za 4 dny, když jsem skoro vykrvácel, a šel se ukázat své doktorce, si mě tam rovnou nechali a málem mi otvírali hlavu. Naštěstí způsobená ztráta sluchu byla jen dočasná. Doteď mě mrzí, že jsem z toho tehdá byl tak vykulenej, že mě nenapadlo tu arogantní … zažalovat.

Reagovat
kubad
kubad

6.4.21 16:26

Dr. GOOGLe :D

Reagovat
orm
orm

6.4.21 16:11

@kubad: Kdyz uz tak lekari. Od obecneho doktora by ses lecit asi nenechal :-).

Reagovat
ufoncz
ufoncz

6.4.21 15:48

Mně nechala přednostka infekční kliniky zavést do databáze dětské nemocnice jako „konfliktního rodiče“, protože jsem se „předgooglenej“ zeptal, proč dceři předepisují formy, o kterých je mnoho let známo, že nejsou o nic účinnější než placebo a proč jí naopak k antibiotické léčbě nezajistila i probiotika (a problémy už se projevovaly). Druhej den už probiotika v medikaci měla, ale na mě pak všici další doktoři rovnou štěkali, než z jednoho vylezlo, že potají zařídila tento záznam. Místní obvoďačka zase vesele předepisuje homeopatika, praktická tchýni na každou rýmičku širokospektrální antibiotika hned v prvních dnech virózy a o inhibitorech protonové pumpy jí tvrdí, že se tím může ládovat dlouhodobě bez vedlejších účinku (a neřešit příčinu)… jinými slovy: dobré půlce doktorů by nějakej ten čas dovzdělávání se na internetech taky dost prospěl.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

6.4.21 15:44

Praktický lékař je v době internetu mrtvé povolání. Něco jiného je to na postech specialistů.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

6.4.21 15:35

kdysi nekde dušek vykladal o doktorovi, kterej rano vzdycky prisel do narvany cekarny a zarval „Komu je hovno, VEN!“ :)

Reagovat
Kubánec
Kubánec

6.4.21 15:30

Tak jediná přijatelná cedule v čekárně je NEKLEPAT :)) Tahle mi přijde naprosto zbytečná.

Reagovat
LM
LM

6.4.21 15:29

Tak já třeba k lékaři chodím jenom když domácí léčení nepomáhá, když mne „něco sejme“ tak, že tam sotva dolezu hned z kraje, nebo s úrazy.

Co bych tam jinak dělal? :-)

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

6.4.21 15:24

davide to je zbytecny:). Ta A4ka na rtg v ricanech proste vtipna je a co za tim kdo vidi je jeho problem. Ja jsem NIKDY nezazil arogantni reakci na to kdyz jsem prisel predguglenej resp. predkonzultovanej s jinyma doktorama nez osetrujicim. Myslim ze to je dost o tom jak se do lesa/ordinace vola.

Reagovat
kubad
kubad

6.4.21 15:11

chytráci – nejlépe nechoďte k doktorovy vůbec, ale to nejde když to bolí a google nepomůže je i ten debil doktor dobrý co?

Reagovat
Pedro404
Pedro404

6.4.21 14:35

Kéž by všichni doktoři takhle předem avizovali, že sou namachrovaný debilové, aby s nima člověk nemusel ztrácet čas.

Reagovat
Atilla
Atilla

6.4.21 14:17

Tak vzhledem k tomu jakou přesnost měli lékařské diagnostiky u mě, tak google je rozhodně lepší:)

Reagovat
Kubánec
Kubánec

6.4.21 14:06

orm: Přesně :) Když máš o sebe starost a něco si načteš, jsi *****. Když příjdeš pozdě jsi taky *****, protože jsi si to měl načíst a přijít včas…

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

6.4.21 14:04

@orm ajajaj tobe nekde slapli na bebicko :)

Reagovat
orm
orm

6.4.21 13:04

Kdo se smeje naposled. Za par let AI diagnostika predbehne lekare a pak si ty aroganti kecy budou moci strcit za klobouk.

Reagovat
miťo
miťo

6.4.21 12:44

kiwaf: přesně, tady jsou odborníci na všechno :D

Reagovat
kiwaf
kiwaf

6.4.21 10:59

Mel jsi jim tam jeste pripsat bikeforum :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

6.4.21 10:43

Edwin
Edwin

6.4.21 10:12

Mně tam chybí mimibazar :D

Reagovat
satch
satch

6.4.21 09:32

slušný. Ale ohledně fundovaných rad jsou vhodné ještě různé skupinky na facebooku :-)

Reagovat
kubad
kubad

6.4.21 09:13

Další galerie z kategorie

carlyno 8
ZdePi 17
oNo1 23
MuFF01 27
milanfiala 31
gerrard 3