Focus Cayo 105 red-in-black

Přidat foto

Čeká, až sežeru tatranku.

No, nenapadlo mě ho vyfotit z druhé strany.

Co jiného v Brně, než Starobahno, že?

Dědek na kole - z Favorita F1 Special 1988 na karbanátek od Focusu. Vžuuuum

Focus Cayo je můj návrat na silnice po 25 letech a protože jsem tehdy slezl z bajku Favorit F1 Special, tak si můžete představit ten šok. Kolo jsem koupil z druhé ruky, nevěděl jsem totiž jestli mě to zase chytne, ale chytlo. Postupně jsem vyměnil unavená lanka a bovdeny, ojetou kazetu, novou hazku a zatím poslední věc mě dnes odpoledne čeká nový střed od Praxisu. A pak zase hurá na silnice! Dám vám sem i fotku, ať vidíte jako vypadá dědek na kole :)

(vloženo 1.7.20)

DavidBO
Ohodnoť bajk: (4.1  / 32 hlasujících)
Značka Focus
Model Cayo 105
Modelový rok 2017
Velikost 54cm
Hmotnost 7,3
Kliky 105
Středové složení PRAXIS 68-3001R (původně Token TF24)
Přesmykač Shimano 105 FD-5801-F
Měnič Shimano 105 RD-R7000
Řazení Shimano 105 ST-5800
Převodník Shimano 105 FC-5800
Kazeta Shimano 105 CS-HG700-11
Řetěz CN-HG901-11
Náboj přední Powerway R13
Náboj zadní Powerway R13
Brzda přední Shimano 105 BR-5800-F
Brzda zadní Shimano 105 BR-5800
Brzdové páky Shimano 105 ST-5800
Ráfek přední 700x23c 50mm UD
Ráfek zadní 700x23c 50mm UD
Sedlo Fizik Tundra M7
Pláště Michelin Lithion 2

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
DavidBO
DavidBO

8.7.20 22:21

To zní jako fajn život, věřím že i dnes to máš bohaté. Já jsem o něco mladší, na Purkyňky jsem přišel až v 97mém, bydlel jsem na jedničce nad vrátnicí.

Koc se neskloňuje, takže „soráč všem koc“ :)

Reagovat
tromboonen
tromboonen

7.7.20 23:22

David BO: Pardonnez-moi, nějak jsem to vycvakal, pak odběh řešit kdoví co a asi zavřel bez odeslání… V kterých letech na Purkyňkách? No, to kdybych si pamatoval přesně… tak příjezd s batohem září 90, 18 a tři dny nebo tak něco, zbylo na mě místo ve dvojíku v přízemí v rohu s oknem u vchodu do menzy, s klukem odněkum z Asie, neuměl Česky chudák, a já moc těch jinejch jazyků taky ne, Fra a začínající Eng, Ruština jasně, ale to nepomohlo… Deutsche taky ne, no tak já občas něco uvařil a dostal ochutnat sušenou rybu co mu posílali příbuzní (dobrá) a někam se odklidil když jej navštívila žena jeho, co studovala někde na druhé straně města něco jiného, nebo možná i mimo město… Pak asi dva roky fluktuace po Purkyňkách, pak Dánsko, mezitím chvilka Británia, plus dámy a pánové co nás odtamtud i jinud jezdili učit anglicky, prázdniny hokna v Rajchu a pak stopem kolem Francie, pak promoce Brno, Austrálie, SZ USA (pacific NorthWest), tam mě naučili spíš řídit plachetnice v mlze bez GPS podle zvuků bojek se zvonci, akorát když se na tom válí tlustej odpočívající lachtan, tak ta frekvence klinkání je trochu jiná, v nejhorším když to asi couvá zamířit do nejbližšího kelp field a tam hodit kotvu a počkat, až mlha přejde a je to, to bylo 96–97… Otec taky v Brně studoval… architekturu, kam jsem chtěl nenápadně přestoupit, ale nějak to nešlo, i přes talentovku 2× za 1, ale hadr na kýblu alias draperie prej nic moc… no tak ten mi promluvil do duše když jsem odjížděl a prej: „Hlavně děvče z Brna mi domů netahej…“ asi věděl, o čem mluví.

Tak mi prozraď, jak se skloňuje Koc, omluva všem Kocím, nebo Kocám? jako do jejich tajů jsem i přes dva celkem dlouho trvající pokusy nepronik, trochu nevyzpytatelné, ale nic proti nim, samo…

Reagovat
DavidBO
DavidBO

4.7.20 09:08

Tromboonen: jasně, já to taky myslel jako fór, tu nadsázku jsem pochopil. V kterých letech jsi na Purkyňkách bydlel? Taky jsem si tam něco odžil, nejsem rodilý brňák :) Ova byla v 90kách též hodně svéráz. Si pamatuju, jak na mě v každé hospě čuměli, že chci desítku – tam se pilo jen tvrdé a plnotučné. Brno je i není dnes jiné. Štatl je víc bio-raw-mochito než byl, ale pořád není problém si dát noční tah po vyhlášených putikách a rozjezdem který pak letí 80kou po městě valit za staró do betle. Hlavně žádný stres, to je místní genius loci ;)

Kotew: děkuju!

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

4.7.20 05:43

Parádní, tohle musí letět, za 5*

Reagovat
tromboonen
tromboonen

4.7.20 03:28

David:BO: v poho a jsem „Ostravak“ původně, v Brně studující VUT, na Purkyňkách bydlíce, nic proti, fakt, mám to tam rád, akorát lidi co tam bydlí dodnes, spolužáci, říkaj, že už je to malinko jiný, doporučuju pro zábavu Brněnský institut pro urážení Ptahy a Pražský institut pro urážení Brna, akorát to žere čas, tak jen když se chci pobavit, vždycky se tam objeví někdo, kdo to pochopí špatně a začne bojovat za jedno nebo druhé i přes decentní upozornění… „Jako hantec“ zkoušet nebudu, neboj a jediné smíšené vzpomínky souvisí s místní slečnou spolužačkou, co mě „ulovila“ na extra a placených kurzech jazyka, díky kterým jsem pak mohl řesídlit na školu do Dánska a pak i jinde… na VUT nás jezdili učit dámy a pánové z Británie, Zélandu, US of A i odjinud, za kapesné vpodstatě a ještě s námi chodili po večerech do „pochybných čtvrtí“ a tamních hospod, včetně skotské slečny učitelky z tamtoho kurzu, kterou jsem pak navštívil i u nich, vícekrát a dost komplikovaně když jsem byl stovky majlí na jih… mladost radost prostě… Brno resp relativně blízko i stará známá místa brzo navštívím, doufám, tam za řekou od architektury co je kus od Mendláku co to tak smrdělo tenkrát to bylo myslím fajn, a pak pár jiných míst co už jen tuším, kde byly bych si dal, Tugendhatka asi bude na objednání a čekací dobu dneska, tak aspoň z ulice a pokud možno na kole, ditt Špilas atd a nádraží a půlnoční rozjezd šalin, to už možná není nebo brzo nebude? To bývala záchrana i kolorit v nouzi v jednom, stejně jako některé tram linky co po cestě tam z kopce povinně stavěly ve dne nebo v noci i když byly ty užší, ale v zatáčkách a sereperentýnách by mohly eventuelně mít problém s brzdama nebo protijedoucím kolegou, omluva za OT, ale to se vryje do paměti a pozitivně, viz ty instiuty výše, většina lidí to chápe, ale vždycky se najde někdo, kdo ne, tam nebo tam.

Reagovat
AldaK
AldaK

3.7.20 18:50

Nejsem moc na celočerný kola, ale tohle má šmrnc. Pláště a červené doplňky na rámu k sobě pěkně sedí. Ať to jede. Vítej v klubu Focus Cayo.

Reagovat
DavidBO
DavidBO

3.7.20 15:07

tromboonen: cyklobrnčo je na kolo úplně v pořádku, určitě si ho dám raději než ty moderní ejly, štauty, trápisty co pajcujou hubu, nebo ta ovocná hogo-fogo polopiva. Ale chápu že je to takový kolorit trefovat se do Brna, piva z Mendláku nebo do našich koc – nás to kémo ale nerozhodí, protože domašov sme f klidesu a dole ve štatlu je sfět eště v pořádku :) Tak hezké víkend, Sandokani!

Reagovat
DavidBO
DavidBO

3.7.20 14:53

vpa007: hmotnost je fajn, ale tobě to na RX s kotoučema aspoň brzdí, to ty špalky na karbonu jsou za mokra úplně marné. Občas brzdím i očima ;)

Reagovat
vpa007
vpa007

2.7.20 00:22

Hele super! Ten pocit přesedlání znám. A ta hmotnost hmmm… o 1,7kg nižší, než moje RX, to musí letět! Plus ty červený gumy tomu dávají super šmrnc. Líbí!

Reagovat
tromboonen
tromboonen

1.7.20 20:16

Jen to Starobrno se nezměnilo… Omlouvám se městu nad Zvratkou, ale jak ve vodárně, tak u pivovaru to hrozně smrdělo, když jsme kolem chvátali mezi roztahanýma budovama, kde jsme měli přednášky a cvičení a tak, v té vodárně jsme pak byli ve vodohospodářských stavbách, nebo jak se to jemnovalo, na exkurzi… a vevnitř ještě horší. Kolo fajn… z dálky.

Reagovat
DavidBO
DavidBO

1.7.20 14:55

Sorry, vrtím v hokně, večer něco písnu :)

Reagovat
vpa007
vpa007

1.7.20 14:53

Pěkný kolo, ale 4 řádky popisu a 2 skoro stejný fotky z levé strany… to ani zelený bahno moc nezachrání… nechtěl by ses trochu rozepsat? ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Honzis 1
vasour1988 9
Lamex44 1
L31 5
hrota 7
JaMull 6