Ukradeno

Přidat foto

MRX9 - 3x10 Deore

Já vim že je ta brzdová hadice trošku delší, ale když to funguje tak se mi s tim nechce moc děla

Jinak toho dálkovýho ovládání vidle se musim zbavit, vůbec se mi to nelí

Jo kliky , ty jsou semnou od začátku :)

Zdravim všechny, už je to nějaká chvilka co BF čtu a o něco menší chvilka co jsem se registroval.

Nejdřív napíšu něco o kolu a pak o příběhu jak jsem k němu dospěl, tak snad to zvládnete. :)

Ale co napsat o kolu hehe :D V současnosti mi kolo slouží jako každodenní dopravní prostředek do práce a pak i občasný zablbnutí po práci. Takže nemam v plánu do kola až tolik investovat a budu rád když bude bez potíží jezdit co nejdýl to půjde. To je taky poznat z komponentů že žádný velikánský investice neprobíhali. Řazení jsem koupil tady na bazaru, protože jsem po projížďkách s kolegou po jeho lesním trailu zjistil, že s 3×10 musím opravdu dost řadit a díky tomu že XT řazení dokáže řadit o víc stupňů jsem začal nějaký schánět a našel i za rozumnou cenu. A poslední velkej upgrade byla vidlice, kterou jsem tu taky koupil na bazaru :) Protože se rozbila a oprava by stála zbytečně moc na to jakou hodnotu ta vidle měla, tudíž jsem spokojen :) No a pedály na kolo nepatří, ale doufám že jsem byl hodnej a na narozeniny si budu moct pořídit prvního Fulla :)

A pak jsem si vlastně vzpomněl na zatracované díly z Číny, jelikož do mě pořát v práci hustil kolega ať si koupim tohle a tamhleto, tak jsem si na vyzkoušení objednal věci přes Ali, přece jenom na to moje ježdění by to mělo vydržet. No a musím zaklepat, zatím drží všechno a už je to nějakej pátek co ty komponenty mam :)

A teďka trošku historie i když třeba to nikoho nebude zajímat :)

Ke kolu jsem se dostal tak, že se mi podařilo při florbalu zlomit zanártní kůstku. No a jelikož jsem v tý době vážil krásnejch 130kg řekl jsem si že bych s tím měl asi něco dělat :) Takže jsem začal jezdit na kole, nejdřív jsem měl opravdu hodně starý kolo jestě po tátovi, a když už jsem cejtil že to neni ono, tak jsem si pořídil první vlastní. Koupil jsem si CTM Rambler 2.0, což k vědomostem co jsem měl o kolech byla celkem výhra :D Jediný co jsem věděl bylo, že na mojí váhu musim mít vzduchovou vidlici a to bylo všechno, a pak možná že ještě 29kola :) No a nakonec se mi podařilo sehnat za 15000Kč kolo kompletně na Deore se vzduchovou vidlicí s skoro v mojí velikosti, což jsem tenkrát vůbec nevěděl :D Ale jezdilo se na tom dobře :) No a po čtyřech letech ježdění a teda ne moc dobrýho servisování ( spíš žádnýho :(( ) mi prasknul rám u sedlový trubky. Tak nastalo zkoumání co dál a nakonec jsem se rozhodl v servisu co mam naproti baráku nechat vyměnit rám a vzít si novej rám MRX7, no rám mi vydržel půl roku a pak mi prasknul na obou spodních nohách zadní stavby :) Nevim jak je to možný na to co s nim jezdim, ale stalo se. V krámu se pak taky divil a u MRXa jeste víc, ale nakonec mi reklamaci uznali. I když jsem si musel připlatit za novej model rámu, takže mam aktuálně MRX9 rám. A vlastně z původního CTM kola mi zbyly jenom brzdy a kliky. Zbytek se postupně obměnil když to bylo nutné.

No a to je asi celý :) Tak děkuju všem co to zvládli až sem a doufam že nebudou až moc kritický ať k pravopisu nebo ke kolu :))

(vloženo 3.5.19)

Athy Athy
Ohodnoť bajk: (3.8  / 28 hlasujících)
Značka MRX
Modelový rok 2014
Velikost 19,5"
Hmotnost netušim :)
Rám MRX-Elite X9 černo-zelený (hliník)
Vidlice SR Suntour Aion 120mm (patrona z Aurona RL-RC)
Tlumič Není :/
Hlavové složení NECO H373
Kliky Shimano Deore FC-M610
Středové složení Max1 Hollowtech
Přesmykač Shimano Deore FD-M610
Řazení Shimano Deore RD-M610 SGS
Převodník Shimano Deore FC-M610 40-30-22
Kazeta Shimano Tiagra CS-HG500, 11 - 34 z
Řetěz KMC x10
Náboj přední XLC Evo
Náboj zadní Shimano FH-M3050
Brzda přední Shimano Deore 615
Brzda zadní Shimano Deore 615
Brzdové páky BL-M615
Ráfek přední XLC - Rodi Black
Ráfek zadní Force Basic
Pedály Crankbrothers Mallet E
Řídítka čína - FCFB FW 720
Představec čína - ZTTO MTB 50mm
Sedlovka čína - 400mm nevim značku :)
Sedlo čína :)
Pláště Přední - Maxxis Ardent Race 3C EXO TR Zadní - Continental Race King ProTection 2.2 - obojí na bezduších ( ventilky Force, pásky 2Blissready, Stan NoTubes m

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Athy
Athy

4.5.19 21:47

Spíš než důvěra je to poměr cena/výkon :) A dlouhý hledání recenzí a zkušeností :) Pak kdo ví jak to bude s výrobou pro renomovaný značky, ale od někoho to okoukat museli. Jinak mam většinu věcí pár měsíců, tak snad vydrží co to pujde :) Kolo kontroluju co to jde, takže si snad případných problémů všimnu :) A bavit mě baví :) Většinou nemam čas o víkendu jezdit, takže se pak už těšim na pondělek a cestu do práce :)

Reagovat
NikolasCZ
NikolasCZ

4.5.19 20:39

Divím se podpoře čínských výrobců… Nicméně možná, že to, co kupujeme jako značky, se vyrábí o fabriku vedle v té stejné Číně. Tak ti snad vydrží a budou kvalitní. Pokud kolo jezdí a dělá radost, není co řešit.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mican_1 1
MCS 4
mirdanb 4
pumpy 5
vlkuc 1
Skream 7