Garda 2014

Přidat foto

Hned na startu 1. jízdy jsme si koupili v infocentru údajně aktuální mapu. Cestou jsme zjistili, že na ní se skutečností nesouhlasí skoro nic. Takže jsme vysoko v horách zabloudili a vraceli se pozdě lesem starou cestou, vybudovanou za 1. světové války, vedoucí po dně údolí. Část party se bála jet a šla pěšky, jednu kamarádku bolel kotník tak radši jela. Aby nejela sama, jel jsem s ní. Cestou jsem se ohlížel a když se zdála světýlka za námi moc daleko, povídám „Zastavíme“. Zastavil jsem na rovnějšm úseku cesty, vyndal levou nohu z pedálu a …

… šlápl do prázdna a spadl rovnou na dno rokle z výšky 4, možná i 6 metrů. Těžko se ke mně dostávali a nemohli se dovolat pomoci – nebyl signál. Nakonec se to podařilo a sešla se tam fůra lidí – policie, horská služba, záchranáři, hasiči…

Po několika dnech jsem se, stabilizován a ošetřen v jejich nemocnici, stále vleže dostal do nemocnice ve Stodu. Tam mě, aniž mi zrentgenovali páteř, po 5 dnech po pádu řekli, že ty naraženiny musím rozhýbat.

Měl jsem dva rozdrcené hrudní obratle a teď jsem o 5cm menší. Navzdory jejich lékařské péči jsem naštěstí neochrnul

(vloženo 5.3.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vanderpoel
vanderpoel

17.3.19 20:26

a do riti

Reagovat
Gustaf 81
Gustaf 81

14.3.19 10:29

No tyvle… Aspoň že to dobře dopadlo…

Reagovat
rb
rb

6.3.19 06:55

Je fakt, že taliani se s tím značením moc neserou.

Zlatý KČT.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

5.3.19 21:52

Já byl na Gardě poprvé v roce 2005, koupil mapu v Arcu na náměstí a souhlasilo všechno, to je zajímavé :-). Takže možná chyba nebude jen v mapě ;-).

Reagovat
vlasto
vlasto

5.3.19 12:46

to sis asi uzil bolesti. Mne jednou padl rogalista primo pred kolo, nepovedl se mu start, padl hrudnikem na skalu. Ten vriskal jak pavian nez prijeli zahranari a neco mu nepichli. Podle te posledni fotky to vypada, ze propast pokracuje dal, takze sichta pro andela strazneho.

Reagovat
honzarb
honzarb

5.3.19 12:09

ty voe:((( jeste ze to dopadlo aspon takhle…

Reagovat

Další galerie z kategorie

carlyno 8
ZdePi 17
oNo1 23
MuFF01 27
milanfiala 31
gerrard 3