Zvolenie správnej dåžky predstavca.

15 nepřečtených
  • santal

    Ahojte bikeri,mám na Vás prosbu.Na biku mám predstavec RITCHEY Wcs 4axis 110mm.Uhol sklonu je 6°.Chcem si kúpiť THOMSONA,no on má sklon 0°.Akú dåžku tohto predstavca mám zvoliť,aby mi posed ostal taký,aký mám.Mám z toho dilému.Je to 100–110–120mm.Poraďte mi ak máte skúsenosti.Predom dik. …

    0 0
    • Mysee  

      Posed ti stejný imho nezůstane, protože řidítka budou v jiné výšce od země. Pokud ti jde o délku posedu tak volit spíš kratší, základní geometrie.

      0 0
    • pee.tr  

      On taky každej výrobce představců měří asi taky trošku jinak. Měnil jsem loni 120 Easton za 120 FSA SL-K a přitom se mi skutečná délka lehce zkrtátila. Ale pokud nemáš v současnoti problém s tím, že bys byl s posedem na hraně, tak bych ten případný cm asi tak nehrotil. No a taky záleží, jak máš ten 6° nyní. Jestli pozitivně, nebo negativně.

      0 0
      • santal  

        Tak teraz mám ten predstavec pozitívne,mal som ho aj negatívne,ale bol som príliš nízko a natiahnutý.V mi­nulosti som mal TRUVATIV 110mm 10°,to som bol zase vzpriamený,ten mi nesedel dal som ho preč.No neviem,len sa bojím,že ak kúpim toho THOMSONA a namontujem ho a nebude mi sedieť tak mi ho nevymenia za inú dåžku.

        0 0
        • pee.tr  

          Tak leda si to prvně nějak nasimulovat? Dát stávající do negativu a zkusmo podložit nějakou podložkou, aby to bylo v úrovni 0°. Osobně bych ty rozdíly asi ani nezponal, kdybych o nich nevěděl.

          Myslím, že by dnes mohly být prodejci, kteří by ti po upozornění na možnost případné výměny výměnu za jinou délku umožnili.

          0 0
          • santal  

            Ono je v tom háčik,že to bude kupované cez net.

            0 0
            • pee.tr  

              Tak tím lépe, do 14ti dnů můžeš vrátit bez udání důvodu. Předpokládám, že představec použitím na zkoušku nezničíš. Akorát škoda poštovného :-)

              0 0
    • micinka  

      Tady

      http://yojimg.net/…ols/stem.php

      si to muzes zhruba spocitat..

      0 0
    • jonti  

      Thomson je o neco vyssi nez WCS, riditka budes mit jen o par mm niz. Zmena uhly 6 na 0 neni tak velka. Proto bych nechal puvodni delku 110mm.

      0 0
      • santal  

        Máš pravdu,podľa tohoto výpočtu od „micinka“ mi to zhruba sedí.Podložky pod predstavcom mám dve,vychádza to na 31mm.A ostatok som si dal do tohto vzorca a vyšlo mi to na zhruba 110mm Díky chlapi,moc ste mi pomohli.Ak Vám bude treba niečo vyrobiť na sústruhu rýchlo sem sa.Máte to grátis. …Ešte raz díky.Ide sa objednávať. …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.