• XmIRA

    Ahoj. Pokousel jsem se najit odpoved, ale neuspel jsem. Chtel bych se zeptat, jestli jste nekdo nezvetsoval predni kotouc u brzd Hayes Sole. Chtel bych si koupit adpapter A2Z AD – 486 a pak si koupit nejaky 180mm kotouc. Jedine co nevim, jestli si mam koupit 180 nebo 185mm. Standartne se Sole delaji s 6´´ kotoucem a myslim, ze to co tam chci dat odpovida 7´´, ja si ale nejsem jisty rozmerem v cm. Diky za kazdou radu a prosim neradte mi, abych si koupil jiny brzdy. Vim sam, ze existuji lepsi, ale nic takoveho ted neplanuju :o)

    0 0
    • goofy  

      Ten adapter ma toleranci na oba rozmery…

      0 0
    • raceman  

      zdar, přidám se s dotazem, mám vidlu RS pilot sl 120mm, hydry deore a 160 mm kotouče. kdybych dal do předu 180 mm tak by vidlice asi rychle odešla do kytek že?

      0 0
      • McBlacky  

        pilot na 120 půjde stejně takže je to podle mě jedno…

        0 0
      • McBlacky  

        jenom bych rád dodal že máš odvahu

        0 0
      • TinkTink  

        Mne ten pilot na 120 nejak nesedi…to je naprosto strasnej zdvih na takto poddimenzovanou vidli…bal bych se i s veckama…pokud teda ten zdvih sedi :)

        0 0
        • McBlacky  

          vždyt píšu že má odvahu :)

          0 0
        • raceman  

          když se zadaří tak jde i na 10 cm zdvihu ale stacila by mi i 100 mm vidle ale ta byla už na kole. začínám šetřit na novou vidlu. nevím co proti ní máte chodí celkem slušně na mojich necelých 70 kg akorát ta tuhost je nic moc

          0 0
      • XmIRA  

        No prave. Mam J3, tak bych nerad zas znicil vidli nejakym megakotoucem :) A kdyz jsme se tak pekne rozpovidali: nemate nekdo tip, jaky kotouce jspu dobry/spatny?

        0 0
    • XmIRA  

      Tak jsem provedl Upgrade! Asi to bude pro vetsinu z Vas noseni drivi do lesa, ale pro zoufalce jako jsem ja popisu podrobne postup: Misto orig. 6´´zubateho kotouce Hayes jsem daval 7´´kotouc. Brzdy mam Hayes Sole a vidli RS J3. Zaroven jsem si vymenil i brzdovy oblozeni, coz byl asi dobry napad, protoze stare oblozeni melo vybrouseny podivny zub na vnitrni strane.

      1. Vyndal jsem predni kolo a odsrouboval kotouc. Bacha – neni tam imbus, ale takovy ty „hvezdicky“. Prisrouboval jsem 7´´ kotouc od A2Z TY – 180.
      2. Odsrouboval jsem prasatko a vyndal desky. Povoli (ja ho uplne vysrouboval) se ten stelovaci valecek na vnitrni strane a vynda se nejdriv vnejsi deska a potom vnitrni. Drzi jenom na magnetu. Nova se dava nejdriv vnejsi a pak vnitrni deska (ja pouzil Goldfren GF 832).
      3. Prisrouboval jsem redukci AD – 486 od A2Z a pak i trmen. ve trmenu na strane brzdy je vule v dirach na srouby aby se dala nastavit presna draha oblozeni na kotouci.

      Pokud nekdo behem tehle akce zmackne brzdu, muze pak prispet do rubriky „jak odvzdusnit hydry“ :o) Cela akce me zabrala tak 15min. Ted musim trochu brzdit, aby se brzda trochu obrousila a pak napisu, jestli to lip brzdi :o)

      0 0
      • mar_tin1  

        napis taky jestli ta j3 nechodi spis v predozadnim smeru :-) na takovou vidli(cku) dat 180 kotouc, mas teda odvahu…

        0 0
        • XmIRA  

          Noooo, jednak neplanuju ani tak nejaky tanceni po prednim kole, ale spis pohodlnejsi brzdeni pri delsim sjezdu a druhak vim, ze jsou lepsi vidle, ale po zkusenostech s Juddy C si myslim, ze by neco vydrzet mohla. :o)

          0 0
      • j-c  

        Jsu zvedavej, jak budes spokojenej s Goldfrenama… v bbudouucnu je taky planuju jako mozneho adepta.. tak pak dej vedet jak brzdi a jak vydrzi.

        0 0
        • XmIRA  

          Tak mam najeto tak 100km v hodne blbym terenu. Vysledek je, ze brzda brzdi vyznamne lip, nez puvodni varianta. Duvodu vsak muze byt vic:

          1. Skutecne pomohl vetsi prumer kotouce.
          2. Kotouc ma min der, tudiz vetsi stycnou plochu
          3. Goldfreny jsou lepsi desticky nez Hayes
          0 0
    • XmIRA  

      Jo… a jeste foto :o)

      0 0
    • JMT  

      pokud pocitas ze ta brzda bude brutalne vic brzdit, tak abys neby sklamanej, me brzdila relativne malo i s 203, tak at zbatecne nevyhodis prachy

      0 0
      • XmIRA  

        Necekam… jediny co cekam, ze nebudu muset tolik mackat na brzdu aby to brzilo stejne jako s 6´´ :o))) Co se prachu tyce… pozde – viz foto :o) BTW: Info i pro ostatni. Fakt neni mym cilem vyrobit jedovatou vec, ktera zastavi na petniku pri brutalnim downhillu. Jenom se mi zdalo (uz jenom dle fyzikalnich zakonitosti) ze na vetsi kotouc neni treba vyvyjet tak velka sila .o)))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.