• Alibaba

    Panstvo, trochu stupidní dotaz:

    Mám v ruce šikovnou sedlovku, ovšem rozteč zámku pro uchycení „pér“ sedla je 45mm, zatímco sedlo má péra s roztečí 43mm. U běžných sedel, kde jsou péra ukotvená v plastovém/kar­bonovém korpusu je stranová vůle přirozená. Ovšem Brooks má péra v zadní části chycený dost napevno (na obrázku osa „A“) a obávám se při roztažení (a následném zatěžování) defektu. Obecně jsou oproti jiným sedlům dost festovní. Sedlovka má jednu část zámku se stranovou vůlí (dovolila by i těch 43mm) ale druhá je pevných 45mm. Narvali byste sedlovku na sedlo, s tím, že byste roztáhly péra v ose „B“????

    Děkuji za názory…

    0 0
    • Smazaný účet  

      já ti nevím, brooks je docela drahá sranda nebylo by lepší vzít druhou sedlovku?

      0 0
    • michals1  

      Stejný problém jsem řešil s jedním San Marco Rolls. Ližiny jsem roztáhnoul za použití hrubého násilí, poté zafixoval vložením kulatiny a následně nasadil na sedlovku.

      0 0
    • Daf  

      Podle mě to nebude žádný problém. Ty 2mm mi přijdou zanedbatelné. Přeci při zatížení v provozu ty péra musí také nějak pružit a možná i víc.

      0 0
      • jecnak  

        souhlas

        0 0
      • Alibaba  

        Tak jde mi o to aby se zatížení nějak špatně „nesečetlo“. Ty péra jsou vzadu v „podkově“ vpodstatě srostlý (nějakej typ sváru asi). Ale je fakt, že jsou od toho aby pobíraly různý tlaky a tahy.

        0 0
        • jecnak  

          Mam pocit ze kdyz jsem montoval Brookse, tak to taky slo nejak hur, ale hruba sila zvitezila a sedlo jsem normalne rok pouzival nez jsem ho poslal dal.

          Zadni cast lizin a korpusu sedla je pajena mosazi.

          0 0
    • Alibaba  

      Tak nakonec to šlo jak po másle. Zadní část je tedy festovka, ale v přední jsem to roztáhl násadou od lopaty a krásně si to sedlo sedlo…;) Díky všem.

      0 0
    • nooski  

      Mně sedlo Selle Italia SLR taky nechtělo z nějakého důvodu pasovat do kolíbky sedlovky Chorus, ale rozdíl by určitě menší, než tyhle 2 milimetry. Trocha síly ližinám domluvila a už přes rok sedlo spokojeně vozím.

      0 0
    • ratel  

      Vrze nekomu sedlo Brooks (B17 v mem pripade)? Pred tydnem jsem ho namazal, pak dal na okno na slunce, aby teplem vsakl zbytek mazadla. A jeste jemne pritahl – o cca pul otocky, spis mene. Od te doby zacalo sedlo vrzat. Tipuju ze se nekam dostal zbytek tuku. Odmasteni je nerealne, povoleni na puvodni stav nepomohlo, vic to povolovat nechci. Co s tim?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.