• Dudys27

    zdravím, uvažuji o koupi bundy konkrétně http://www.bezvakolo.cz/…etrack-black máte nějáké zkušenosti s tou bundou popřípadě značkou všeobecně ? je to přece jen darda 3 700Kč a zajímalo by mě jestli se platí za značku nebo ta kvalita je opravdu někde jinde. Když kouknu jinak na sofshellky normalní tak vodni sloupec i prodysno jsou stejne ale jde treba o Alpine Pro nebo Northfinder. Připlatím si teda za kvalitu nebo jen za značku ?

    předem díky za jakýkoli názor

    0 0
    • zet65  

      Osobně používám od endury bundu Gridlock II, mam ji dva roky a max. spokojenost.

      0 0
    • File12  

      Jo take by mě zajímal názor. S Force jsem spokojen, klidně bych koupil znova, ale něco mi řiká zkusit Enduru. Docela se mi jejich oblečení líbí

      0 0
      • wilda81  

        Já mám od nich dvoje kraťasy a jeden dres. Se vším jsem spokojený.

        0 0
        • Jimm22  

          Endura kraťasy jsou i za tých příšerných 1700 super, tahle bunda má bídnou paropropustnost, ale třeba zas bude odolná.

          0 0
          • Lamer  

            S 10k propustností bych si taky nebyl uplně jistej, hlavně na trasy s větším převýšením, kde se člověk hodně zapotí (ale tam dost záleží i na 1. vrstvě). Na druhou stranu má zipy v podpaží, kterejma se dá odvětrat hodně. Co se týče ceny tak v koloshopu s premium účtem za 3 260 Kč.

            0 0
    • Orbicek  

      Endura je myslím skotská firma a obléká myslím Movistar, takže žádná garazovka. Doporučoval bych se podívat po UK eshopech, kde by se mohla dát v nějaké slevě pořídit výrazně levneji.

      0 0
      • Jimm22  

        snad druhej odkaz na googlu do 100liber (3K na naše)

        ale najdeš ve výprodeji i levněji, párkrát do roka jsou na enduru slevy i na chainu

        0 0
    • Zydrunas  

      Mám od endury, mimo jiné, bundu. Tuto: http://www.obleceni-endura.cz/…te-DL-zelena

      Jestli funguje odvětrávání tak, jak má, netuším. Nejsem pod tím tolik spocený jako třeba pod pláštěnkou od Haven. Vodní sloupec dobrý – párkrát jsem v bundě zmokl a nikdy voda neprošla skrz.

      Se vším, co mám od endury, jsem moc spokojen. Vřele doporučuju.

      0 0
    • ma.cech  

      Mám zkušenost s větrovkou Endura Pakajak a rozhodně ji nemohu doporučit. Nechci zobecňovat na celou značku Endura, protože mám zkušenost s jednou bundou. Ale tuhle bundu deklarují jako větrovku a ne jako pláštěnku. Skutečnost je taková, že je prodyšná přesně tak jako igelitová pláštěnka. Navíc u popisu píší věci jako „síťovina v podpaží pro optimální prodyšnost“ zkrátka prodyšnost není žádná a už vůbec ne optimální.

      Možná jsem ji špatně užíval, zřejmě slouží pouze pro sjezdy z kopce za chladného počasí, ale zkrátka i bez nějaké větší námahy jsem se v ní zapařil jako prase. Abych uvedl údaj, vyjížďka 18km (zanedbatelné převýšení a pohodové tempo), triko 520g, po vysušení 150g. Sám jsem byl překvapen a nechtělo se mi věřit kolik toho člověk vypotí.

      Šla hned vrátit do obchodu.

      0 0
      • Hanyz1  

        Mám přesně opačnou zkušenost. Na tu bundu je tady samostatné vlákno a někteří mají stejnou zkušenost jako ty. Buď nějaká špatná série nebo potřebuje nejdřív vyprat. Jezdím v ní i do kopců a to se obecně hodně potím

        0 0
        • TheJD  

          Mam Pakajak vestu a zkusenost takovou, ze je to taky spis plastenka. Kdyz to mam na sobe, tak se pod ni hned zacne srazet voda.

          0 0
    • Dudys27  

      Dikes moc za nazory, vseobecne stoji teda ta bunda nebo vsoebecne ta zna ka za ty prachy?nebo radsi ve sportu koupit sofshehellse stejnzmym vodnim loupkem I propustnosti a o 2/3 nizsi cenu. Ptam s emozna blbe ale pre e jen neni to malo penez :)

      0 0
      • Lamer  

        Asi bych vzal levnější variantu s katalogově podobnejma parametrama s tim, že ji jednu/dvě zimy otestuješ a pak uvidíš. Ale určitě to chce pod bundu nějaký funkční triko (podle teploty i možná dvě vrstvy), to má taky hodně velkej vliv na pohodlí/odvod potu.

        0 0
      • novas752  

        Se softshellem na kolo nemam dobrou zkusenost – mam sice jen tu mu mizernou z Lidlu:

        Tepla je dost, to jo – da se s ni jezdit bez problemu se zimou i v –10°C, ale je to fakt prisernej sklenik (to co vypotim odvede termotriko a zachyti se to v mikine, bunda to nepusti) a vodeodolnosti taky moc nevynika. Kdyz to teplota alespon trochu dovoli (= nad cca 5°C pocitovejch), radsi si vezmu 3 vrstvy termopradla a mikinu. :)

        Levnymu softshellu bych se radsi vyhnul.

        0 0
        • Jimm22  

          už se tu mockrát řešilo, levnej softshell je k prdu, zahřeje ale nedejchá. Buďto softshell bez membrány s velkou paropropustností ale malou odolností a i trochu profukuje, nebo membránu chceš-li i voděodolnost, ale za 2× tolik a zase bude hůř dejchat. To chce vyzkoušet, těžko se správně rozhodnout od klávesnice, každej tu jezdíme něco jinýho. Pokud jezdíš na pohodu, pod kopcem bundu sundáš a nahoře se zase oblečeš, tak proč ne. Jezdit v tom ale dvě hodiny, tak dojedeš durch mokrej

          0 0
      • Roura74  

        Mám od léta MT500 II. Nejdražší, ale zároveň nejlepší bunda co jsem kdy měl. Ta udávaná paropropustnost je asi hodně teoretická, suchej nepřijedu, ale v kombinaci s Merino tričkem a mikinou jsem tak do –5 absolutně v pohodě. Rozhodoval jsem se asi 2 měsíce jestli ji za ty prachy koupit, ale nakonec vůbec nelituju. ******* bude, až se s ní někde pořádně vyválím.

        0 0
    • Delkim  

      Endura je rozhodně špičková značka oblečení, mám celou řadu věcí a perfektní!

      A poud někdo čeká, že existuje bunda, která zahřeje a nebude se v ní ve vyšší intenzitě potit, tak ho zklamu… Taková neexistuje! Žádná bunda „neudýchá“, když tomu v kopci naložíte, to prostě nejde…

      0 0
      • Jimm22  

        To je jasný, když pojedeš pořádnej kopec, propotíš se i když budeš mít jen termotriko :) Stejně tak když je teplo a vlhko budeš ve všem jak ve skleníku. Rozhodoval bych se podle toho, v jakejch podmínkách tu bundu bude nejvíc nosit, jestli v létě proti vodě, jaro-podzim na sjezdy z kopce, zima na celou projížďku a tak

        0 0
    • Dudys27  

      Hele a je to teda spose do zimniho pocasi nebo v pohode ji na sebe natahnout na jare n appdzim popripade chladnejai letni vecery a pod to nic?

      0 0
      • wilda81  

        Toto je strasne individualni a budes si muset najit sam co ti vyhovuje. Bundu vozim vetsinou jen v desti, bahne nebo zime. Jaro-podzim si vetsinou vystacim s kombinaci funkcni triko, pak nejakou hrejivou vrstvu, ktera dobre dycha (napr zetepleny dres) a na to vestu. Variantu triko + bunda nevozim skoro vubec. V batohu jen vozim celorocne nejakou ultralightku, ktera se da slozit do velikosti dlane, pro pripady ze nahle klesne teplota a ceka me dlouhy sjezd apod.

        0 0
    • wego1991  

      Mám už skoro 2 roky Endura Hummvee Convertible a těm 10k/10k nevěřím ani omylem – skleník jak hovado a to i když dost ,,otevřu rukávy'' (jako 1. vrstvu mám Moiru). Podle fotek je ta membrána stejná. Už ji téměř nepoužívám – na léto se hodí – ale jenom jako vesta.

      Na jaro proto už vybírám nějakou lehkou neprofuk bundu a pod to 2, 3 vrstvy.

      Za mě nedoporučuji.

      0 0
      • Lamer  

        Já vozim Velo II s 28k prodyšností a po tom co jsem „odložil“ Moiru Mono a nasadil „normální“ funkční prádlo, tak se mi zdá celkem prodyšná. Ale jezdim v ní dost kopce, takže se v aktuáních teplotách (± 3°C) samozřejmě zapotim, ale to bych se zpotil v čemkoliv – i teď při teplotách kolem nuly mi z pod helmy kape pot (s čepicí i bez). Ale při teplotách pod nulou je v rychlejších sjezdech je trošku cítit jak chladí (takže do mrazu je třeba pod ni mít dvě vrstvy). Návleky z rukávů jsem nesundaval, otvory na boku při mrazu moc neotvírám (táhne na hrudník) – jen v podpaží a trošku u krku. Ale až teď po roce jsem odložil Moiru Mono, kterou bych označil jako nasákavej svetr a začal testovat jiný funkční prádlo, takže momentálně ladim první/druhou vrstvu a nemam pořádně otestováno. Každopádně s tou Moirou Mono mi tekl pot po pupku hned na začátku prvního kopce a to i když jsem si bundu rozepl.

        0 0
      • wego1991  

        EDIT: nepromokavost a neprofuk pecka, ale prodyšnost fakt stojí za prd.

        0 0
    • hannawald  

      http://www.wiggle.co.uk/…-iii-jersey/

      tohle je supr bunda za supr cenu. paradni strih, hodne strecove boky, takze se nikde nekrci, pritom nema kratky predek ani zada, rukavy taky akorat.

      jak je to pruzny, tak kdyz zvednes ruce, nevyhrnes pulku bundy.. za me 10 z 10 bodu.

      0 0
    • Rogosek  

      Důsledně jsem ty jejich bundy prohlížel a vzbuzujou ve mě celkem dobrej pocit (po stránce kvality provedení). Problém je v tom, že střihově mi absolutně nesedí:D dělaj to jen na prcky asi…

      0 0
      • knihomol  

        Teď jsem pořizoval nepromok bundu od Endury a velikostní tabulka je podle obvodu pasu a hrudníku. Podle obvodu mého kuřecího hrudníčku bych byl někde mezi S a M, ale s ohledem na délku jsem zvolil L a trefil jsem to přesně. Jasně že přes hrudník je maličko volnější, ale jinak délkově, v pase a rukávy sedí přesně. Měřím 186 cm.

        0 0
    • Dolejs  

      Vozi nekdo konkrétně tuhle bundu? Presmyslim nad singletrack nebo gridlock???

      0 0
      • goofy  

        osobně bych se na to vyprdl. Než bundu za 3700 s mizernou prodyšností, to už raději pláštěnku.

        0 0
        • Dolejs  

          právě jsem si objednal Pakajak v domění že jde o lehčí bundu ale je to v podstatě pláštěnka..Jde mi spíš o jízdu v chladném ranním počasí na tu s oblečením nejsem připraven. Co bys mi doporučil?

          0 0
    • Dolejs  

      Díky za rady k nezaplacení ale moc jste mi s výběrem bundy neponohly..

      0 0
      • Atilla  

        Alpine pro je shit a jejich papírovým hodnotám nevěřím.

        Od endury bych šel do MT500 II mají jí známí a hodně si jí chválí. Taky jí plánuju pořídit.

        0 0
        • wilda81  

          Drží? Někde v recenzích uživatelů jsem viděl poměrně dost připomínek, že se parala.

          0 0
          • Atilla  

            Zatím nic, ale málem jsem utrhl o suk rukáv. Tak jsem to podlepil a z vrchu zalepil pružným lepidlem.

            0 0
      • Jarda636  

        Od endury mam Helium. Vozim ji sebou stale v baglu. Je dost odolna jako neprofuk i nepromok.

        Pri vyssi intenzite se v ni samozrejmne zapotis ale pri normalni jizde je v ni fajn.

        0 0
      • Dolejs  

        Můj finanční strop je cca 3000kč..

        0 0
        • Atilla  

          Tak to si kup nějakou pertexu. A k tomu do batohu plášťěnku.

          0 0
    • martin_bakov  

      pouzivam ji spis jako zimni bundu, material I zpracovani je ok – cas od casu je nutny naimpregnovat dle navodu po 2 letech uz mi netesnila vodu tak jako driv.

      Na podzim/jaro mam Endura Convert II s odepinacima rukavama.

      0 0
    • Kenja  

      Cus chci koupit bundu endura singletrack ii a chci se zeptat jestli ji nekdo v ostrave ma a poradi mi s velikosti. Byl sem u nas v shopu a tam meli jen eSko a to je pro me male bych potreboval tak L-Xl. Nikde v obchodech neni tak sem zkusil model MT500 v XL protoze pani v shopu rikala ze prej je to stejne jak singletrack ii ale sichr je sichr tak kdyby nekdo mohl pomoct tak bych mu byl vdecny diky 

      0 0
      • Arty22  

        nevím jak ta celozapínací nová MT500,

        ale moje MT500 pullover a letošní singletrack II stejné rozhodně nejsou (většinou jsem mezi M-L, 184 cm, 80 KG).

        prvně jsem zkoušel tu singletrack v Lku a ta byla příliš volná i velká (zbytečně dlouhé rukávy), v Mku na mě byla OK, ale stále byla volnější, tedy velikostně dobře (volnější my nevadí + umožní dát pod bundu pár vrstev + silnou mikinu v případě použití mimo kolo), nicméně střihově nic moc + tenká jak slupka

        pak jsem zkusil ve výprodeji objednat Mko MT500 Pullover a velikostně i střihově je zcela jiná, velikostně by tohle Mko odpovídalo Sku singletrack II, zkoušel jsem si na dres dát jenom slabou vycházkovou mikinu a moc pohybu my nezbylo :) na kolo je to OK, ale na univerzální použití bych potřeboval Lko

        každopádně jsem si jí nakonec nechal, protože střihově je zase naopak skvělá

        když to shrnu, pokud je ta celozapínací MT500 stejná jak pullover, tak si myslím že by bylo vhodné zvolit Lko + dostaneš horší střih (resp. střih může být relativní dle postavy..), ale celozapínací jsem neměl v ruce, tak ti to nemůžu potvrdit…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.