Změna zdvihu vidlice u kola Rockrider 740

6 nepřečtených
  • vn25

Mohl by mi prosím někdo říct jak se mi změní chování kola https://www.decathlon.cz/…_/R-p-323483?… když u něj vyměním vidlici se zdvihem100mm za 120mm, offset 44mm? Já jsem z těch úhlů furt jelen, kolo mám ve velikosti xl, kromě dlouhého představce mi sedí ale mám možnost lepší vidlice od známého za hubičku ale nerad bych z něho udělal neovladatelnou­ kozu.

Mám teda tu verzi s Reconem Gold

0 1
    • Sulka  

Dej ji tam a uvidis. Jestli je skutecne lepsi a za hubicku. Treba ti ji znamej pujci na zkousku. Kdyztak ji muzes za hubicku urcite snizit zdvih, pokud je to “standartni” znacka.

1 0
    • skaj  

Teoreticky – zvysi se riditka, zvysi se stred, trochu se zkrati reach (riditka budes mit bliz), polozi se sedlova trubka, polozi se uhel vidlice.

Kolo bude schopnejsi a stabilnejsi z kopce, mozna mene schopne do super prudkeho kopce.

Jestli je vidlice lepsi, sel bych do toho. V realite ta zmena nebude dramaticka a stejne by ti v hlave hlodal cervik. Podle me budes spokojenej.

Ale ber to jako radu od nekoho, kdo overforknul uplne vsechna svoje kola za poslednich 20let:)

1 0
      • TK75  

Protoze jsem to tenkrat udelal u Sysla, tak ti muzu napsat ze ne..stabilnejsi to nebylo.Co na stabilite prida ten stupen vic polozena vidle, to ubere vyssi stred, kterej tyhle xcecka uz maji dost vysoko z tovarny.Bylo to uz na hrane a „vachrlaty“:)

Schopnosti dodala samotna vidle a 35 nohy…to jo

0 0
      • K2  

Nahodil jsem na starší MRX29" 120 mm + představec jsem otočil negativní úhel a úplně v pohodě.

Trochu zdvihu ti sežere SAG, takže rozdíl je celkem malý a budeš ho vnímat jen první vyjížďku…

1 0
    • AnnabelleKane  

Ahoj! Změna zdvihu vidlice může mít velký vliv na chování kola. S delším zdvihem, jako je 120 mm, bys měl očekávat více pohodlí na nerovném terénu, ale kolo může být o něco méně stabilní při vyšších rychlostech. Pokud se obáváš ovladatelnosti, zkus se poradit s někým, kdo má zkušenosti s podobnými úpravami. A mezi tím, pokud hledáš inspiraci pro své další projekty, podívej se na Block Blast – můžeš tam najít spoustu zajímavých nápadů! Block Blast.

0 7

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Jen do konce října na mtbiker.cz