Zlínsko - Máte nějaký tip na zajímavý cyklovýlet

8 nepřečtených
  • anhubis

    Ahoj, nebydlím na Zlínsku (Žeranovice) moc dlouho a tak by mě zajímalo, zda nevíte o nějakém pěkném cyklovýletě nebo okruhu? Sám vždycky jezdím Žeranovice → Racková → Zlín → Fryšták → Horní Lapač ->> Žeranovice ale už mi to přestává stačit.. Nejraději bych nějaký nový okruh (nebo nemusí to být přímo okruh,.. můžu se klidně vracet po stejné cestě) na cyklostezkách nebo silnicích nebo něčem zpevněném, páč mám crosse. A nemusí to být přímo u Zlína.. kolo naložím do auta a těch pár km k něčemu přijedu ale ne zas do Brna.. protože tam u ty vesnice moc neznám a bez GPSky bych se tam zcela jistě nevymotal.. :D Budu rád za všechny vaše horké tipy :)

    0 0
    • zskal  

      Z Žeranovic to máš kousíček na Hostýnky…ale pokud to má být trasa pro crosse, tak bych třeba zkusil vyjet směr Přilepy (Hadovna), přejet přes „U Dubu“ na Rusavu a z Rusavy přes Brusné, Chomýž, Holešov, Martinice do Žeranovic. Je to všechno asfalt…32 km. Samozřejmě těch možností je tady mnohem víc, ale tohle bych si dal tak pro začátek.

      0 0
      • johanes  

        Sorry za trošku off-topic, v čem máš dělané ty obrázky?

        0 0
      • anhubis  

        Díky moc za velmi zajímavou trasu a profesionáně zpracovanou odpověď! :) Stoupáním se většinou snažím vyhnout ale zkusím se překonat a vyzkoušet to! :) Už jsem sice párkrát slyšel něco o Rusavě, že tam lidi jezdí ale do teď jsem si nebyl jistý, jestli bych byl schopen se odtamaď taky vymotat :D Možná by bylo taky dobré se seznámit s nějakým místním šílencem pro začátek, než se zajezdím :D .. teď mám až do října volno, volničko.. dokonce ani žádná brigádka, protože měsíc po nástupu do ní, to tam vyhořelo.. :D .. takže i díky tomu, že nemám jak umořit čas, bude teď kolo mým hodně blízkým společníkem :)

        0 0
    • M_ishak  

      Tu jsem ti namaloval fajn trasu, částečně po silnici 3. třídy, ale vesměs polní cesta + zpevněná lesní, takže člověk jede na čistém vzduchu. Je toho obrovské množství, co se tu dá kombinovat. Tak jsem ti dal to, co jsem jel včera odpoledne. Jinak Hostýnky a Chřiby je nevyčerpatelná studna tipů na výlet.

      0 0
      • anhubis  

        díky za trasu a užitečnou stránku :) Tohle občas projíždím se psem ale protože není tak zdatný, tak to u Mysločovic většinou otáčíme :) Dneska nemám moc chuť na nějaké veké převýšení, tak si to bez něj možná dám celé :)

        0 0
    • vzduch  

      Není ti sice tip na konkrétní trasu, ale spolehlivým pomocníkem ti může být mapa Hostýnské a Vizovické vrchy od shocartu www.shocart.cz. Zlínsko je protkáno neskutečným množstvím šotolinových a zpevněných cest.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.