Zkoušeli jste sacharidovou dietu?

693 nepřečtených
  • krikli

    Po přečtení knihy Takový normální hrdinové,(je tam o sacharidech pěkný stať), jsem se rozhodnul, že testnu sacharidovou dietu. S cílem, něco málo shodit a hlavně naučit tělo spalovat hlavně tuky.

    Máte s tím někdo zkušenosti, začal jsem v neděli. Zatím to celkem ujde. Pravda, v neděli jsem byl pomály tři hodky na kole a vratil jsem se prošitej jak cip (a to jsem jel pomalu). Byl jsem dost překvapenej, když terpve po půl jsem byl po dvou hodinach na kole uplně bez cukru…

    0 0
    • X-biker  

      Nežrat sachry znamená jist zdravé tuky (si vygoogli) a zvýšit rapidně bílkoviny jinak budeš pálit svalovou hmotu. Bez těch tuků budeš tak bez energie, že to nemáš šanci přežít :-D na papíře to vypadá sranda, ale real je jiný. Hodně zeleniny, abys nemel pořad hlad ;-)

      0 0
    • kyl  

      počkáme na Yuru.....

      0 0
      • Yura  

        Vyradit kompletne jednu makrozivinu je samozrejme nesmysl. O tom nemá cenu debatovat. Dotycnej to pozna sam..

        0 0
        • X-biker  

          Mozna mysli sacharidove vlny :-) tohle je ožehavé tema s lidma co to nemaji minimálně načtene…

          0 0
          • Yura  

            No ja uz mlcim. Nebo z toho bude zase 2000 vlakno o nicem. :D

            0 0
            • kyl  

              To mi nedělej,těšil jsem se jak tu bude živo :-D

              0 0
          • krikli  

            Zadne sacharidove vlny. Jen strava s minimem cukru. Maso vejce zelenina bez vylozene sladkych … brokolice, okurek, paprika.

            0 0
            • Yura  

              A urcite je ti znamo, ze jestliže se telu nedostava glukozy, tak si tu glukozu zacne pracne vytvaret z bilkovin ze? Co si jako myslis, ze se uzasneho stane, když vyradis cukry? Odtece z tebe xkg vody za xx dnu parada a co dal? Dlouhodobe se ti spomali metabolismus, protože produkce T3(to je ten hormon, kterej ti zrychluje metabolismus a umoznuje spalovat podkozni tuk) je zavysla na glukoze. Budes se placat jako mrtvola bez glykogenu a co z toho? Není lepsi nevymyslet hovadiny. Jist normalne vyvazenou stravu a sportovat?

              1 0
              • blaf  

                ti to neda, vid? :)

                0 0
              • krikli  

                přečti si tu knížku, je to tam pěkně popsany… já tomu zas tolik nerozumim. Jsem elektrikář a pojem T3 mi nic neříká. Nechci to googlovat…

                0 0
                • Yura  

                  Co je tam pekne popsany? Jak budes bez glykogenu v nohach slapat do pedalu? Na to si nemusim kupovat zadnou knizku, abych vedel ze to je na hovno..

                  0 0
            • MirosPikos  

              Sacharidové vlny ano, fungují a jsou praxí nejen kulturistů mnohokráte ověřené. Hladovění a následný „jojo efekt“ je také ozkoušený a zaručeně fungující. Víc asi nemá smysl k tomu psát, všechno bylo již mnohokrát popsáno.

              0 0
        • Madtomas  

          Dlouhodobe souhlas, na kratkou dobu (jen na zhubnuti) ti to taky vadi? Me to na par tydnu na hubnuti na jare docela vyhovuje :)

          0 0
    • -b-n-x-  

      „Naucit telo spalovat hlavne tuky“ – nejsem teda odpornik, ale neco mi rika, ze i k tomu spalovani tuku je nejaky ten cukr potreba

      0 0
      • fredy.k6  

        Jj, tuky se spalují s cukry, jakmile dojdou, začnou se spalovat svaly.

        0 0
      • mr.ricardo  

        „tuky hori v ohni sacharidu“ neco malo si jeste pamatuju :) yura ma v tomhle pravdu, dulezita je pestra, vyvazena strava a hlidat si prijem/vydej a dostatek vody, uspech se dostavi.

        0 0
    • jonti  

      Docela detailne se to resi na bezeckem foru

      http://www.behej.com/…a-vytrvalost

      0 0
    • blaf  

      .

      0 0
    • Jezevecxyz  

      Tuky se pálí v ohni sacharidů :)

      0 0
    • Espen  

      Zkoušel na podzim. Na kole sem nebyl schopen dojet ze švihu skoro domů vždycky. Chutě sem měl naprosto na všechno. A to sem nejel žádnej extrém. Banány, jablka a nějaký cukr sem jedl. Váha a objem šlo dolů rychle. Pak sem s tím přestal a žral věci, co sem nejedl X let, jak tělu všechno chybělo. Dlouhodobě neudrzitelny. Teď jím vše, jen z rozumem, hlídám se, ale dám si všechno. Denně cvičím a občas kolo. Váha jde dolů taky a je mi mnohem lépe.

      0 0
    • Espen  

      Přes měsíc. Neděláš nic jiného než vaříš, nakupujes zeleninu a pořád jíš. Máš pořád hlad. Do toho sem cvičil a byl denně koženej. Jel sem tzv. Paleo stravu. **********!!! Teď si dám jeden den v týdnu půst, žaludek se stáhne a další dny jím daleko méně než dřív. Stačí tak nezrat, cvičit a váha jde dolů. Teď se cítím mnohem lépe. Cvičím denně + kolo a úplně v pohodě. Ale vyzkoušej si to. Ale je to zbytečný trápení. Fakt stačí trochu přemýšlet co jím a hejbat se.

      0 0
    • Delkim  

      je to samozřejmě celé absolutní nesmysl, ta knížka je určena pro běžce, s cyklistikou to nemá nic společného

      nemůžeš míchat pohanku s ořechy, to není kompatibilní

      0 0
      • krikli  

        rozdíl mezi vytrvalostní cyklistikou a během není až tak velkej, pořád to je o tom, jet v zoně pálení tuku a uchovávat si zásobu cukru na závěr…

        0 0
        • Delkim  

          tak se přece někdo chytnul :)

          0 0
        • Yura  

          Jak si chces uchovat zásobu cukru na zaver, když tam uz od zacatku zadnej nemas? Chtel ses zeptat. Vsichni ti rekli ze to je hovadina, ale evidentne si z toho nic nevemes. Tak se neptej a delej si to jak chces.. Jo a kdyby jsi to nahodou nejakym zázrakem vydrzel aspoň mesic, tak tady prosim pak nezakladej vlakno co mas delat proti zacpe na low carb strave.. :))

          0 0
          • AV  

            Ovšem!

            Pokud nezapomene průběžně doplňovat kvalitní rostlinný (ricinový) olej, problémy zde Yurou uváděné se nedostaví …

            8-)

            0 0
          • krikli  

            Chci tomu dát 14 dni, postupně přidávat fyzickou zátěž… Po čtrnácti dnech, začít přidávat zase sachyridy. Postupně…

            Cukry na začátku teď samozřejmně nenám… Ale po pravdě, co jsem jezdil dřiv. tak jsem měl pocit, že jezdím vyloženě pořád na cukry. I když jsem se snažil jet pomaly, s tepama pod 140. Vždy jsem po dvou hodkach přijížděl domu prošitej.

            Chci to prostě testnout.

            0 0
            • Esi  

              tak s tímhle budeš prošitej už za hodinu, jinak je to na hovno, pokud chceš hubnout tak to chce pohyb jídlo nějak rozumně večer třeba už jen zeleninu, a ke kolu dát trochu posilovnu, tam spálíš celkem dost, zhubnul jsem takhle za loňskou sezonu v pohodě 15kg bez nějakých takových experimentů. ¨Po 14 dnech začneš přidávat sacharidy a tělo si je všechny uloží protože počítá že zase budou horší časy. Stačí přestat jíst bílé pečivo a takové extra vraždy jakou jsou třeba ovocné knedlíky na těch je snad špatně úplně všechno, teda raději knedlíky obecně všechny vynech.

              0 0
              • Espen  

                Přesně jak píšeš. Ale tazateli jsem tohle řekl. My lidi jsme stejně zajímavý. Něco si myslíme. Pro jistotu se ještě někde zeptáme, protože chceme slyšet kladnou odpověď a když nám někdo říká opak, tak je blbec a stejně si to uděláme jak jsme chtěli :-D. Tohle je právě jeden z důvodů, proč se zde moc nevyjadruji. Tazatelé nechtějí slyšet záporný názor. Je to stejný u kol,treter, bot na běhání rámů , sedel, prostě všeho.

                0 0
                • Madtomas  

                  Na druhou stranu se da pouzit spousta smeru jak se dostat k cili a zkusit si na vlastni kuzi nekolik z nich je podle me dobre investovanej cas. Pruser je kdyz se clovek nepouci

                  0 0
                  • Yura  

                    K jakému cili? Zhubnout do vahovky v nejakem sportu nebo na foceni? Ok Ale tohle asi není pripad drtive vetsiny lidi. Vetsina lidi chce vypadat dobře, zdrave a takhle zustat ne? K tomu ti zadna pomerancova nebo koktejlova nebo jaka dieta opravdu nepomuze. Není to o dietách, ale o tom zit ten zdravej zivotni styl. Jedine tak je to udrzitelny a ne si dat na jare podle navodu v zena a život jarni detox a pak zase zbytek roku zrat sracky.

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Bych si pred pul rokem vubec nepomyslel, ze s tebou budu bezvyhradne souhlasit :D

                      0 0
                    • Delkim  

                      na jarní detox nešahej, to by neměly lifestylové časopisy o čem několik měsíců psát :)))

                      0 0
                    • Madtomas  

                      Jo, hubuti do vahovky a pripadne na leto po konci sezony. Me na tom hrozne vyhovuje ze me nelita cukr nahoru dolu. V tom ze je to jen na kratsi dobu a neni to dlouhodobe udrzitelnej styl stravovani se shodnem

                      0 0
                    • michal1968  

                      +1

                      0 0
            • McBlacky  

              a co jako za 14 dní čekáš? Strava s malým podílem sachrů je dieta kterou by většina lidí měla mít celý život. Dva týdny tě fakt nespasí a efekt kromě úbytku vody a nejspíš zpomalení metalismu se nedostaví. Když to budeš extra blbě, tak ještě sežereš nějaký svaly.

              0 0
    • Erknold  

      Jako dlouhodobě jo? Kámoš to zkoušel. Paráda, hlídáš všechno. Bílkoviny přetěžují ledviny, nevyhneš se i špatným tukům, chybí ti některé vitamíny a minerály. Před dlouhým během jako super kompenzaci jo, ale jinak je to fakt na hlavu.

      Jo a neměl bys pivo!!! Takže já fakt jen v extrému.

      0 0
    • Spící kníže :-)  

      Podívej já razím teorii že jíst se má všechno. Na diety se vyser. Stačí, se projít, na kole dostatečně jezdit, sem tam s zacvičit a nemůžeš být tlustej. Osobně neznám závodníky co jsou tlustí. U mne je teď stav že 2–3 hodiny jedu na snídani co jsem snědl ráno, a pak dám tatranku a jedu další 1–2 hodiny zpět. Hlad není výkon je taky.

      Už jsem slyšel x expertů co nežerou aby jim to jelo plus různé diety ale paradoxně jim to nejede.

      0 0
      • Yura  

        Jist se ma všechno. Tak jak to vyrostlo nebo se zabilo a naporcovalo. To mas pravdu. Ale opravdu nevidim smysl v propagovani „jist se ma vsechno“ vcetne mrazene pizzy, snikrsek, parku, salamu, pastik a podobných sracek.. To lidskemu telu nic dobrého opravdu neprinese a vynechanim tehle sracek telu urcite nic chybet nebude. Ba naopak mu das sancu dobře fungovat tak dlouho jak je to jen mozny..

        0 0
        • Chlebovnik  

          Na snickersky mi nesahej! =D

          0 0
        • Spící kníže :-)  

          Juro salám 1× ta měsíc 100gramů mne nezabije. Spíš na chuť. Škvarky dvakrát ročně taky ne. Párek v létě na ohni dobrý. Paštiky nejím. U mne vítězí pasta, čili těstoviny, rýže, brambory, a rybí masíčko. Olivový olej, a tuna sladkého. Sem tam pálenka na to.

          0 0
          • Jezevec70  

            Já ti nevím, ale domácí škvarky mi přijdou lepší, než Tatranky od Opávie.

            Ne nadarmo se jim říká „moravské musli“. :-))

            0 0
            • Spící kníže :-)  

              Já se snažím pokud možno domácí, a když nejsou tak to nejím. V obchodě to je něco strašnýho. Jednou jsem koupil a nikdy více.

              0 0
          • Yura  

            Ono kdyby jsi aplikoval to moudro „jist se ma všechno“ třeba na ty mega supermarkety v USA, kde mas třeba od snikrsky 20 prichuti a tak to je uplne u všech tech nesmyslu, tak se za x let nevymotáš ani s te sekce sladkosti. :) Proto kdo se chce stravovat zdrave je opravdu jednoduche se drzet toho, ze budes kupovat jen suroviny a ty nasledne kombinovat a varit s z nich apod. a ty nekonecny regaly z nesmyslama v obalech, kde je ± stejne slozeni jen mouka,cukr a tuk jen s jinou prichuti ignorovat.. Takze je rozdil jestli „jis všechno“ tzn. všechny druhy zeleniny, ovoce, masa atd.. a nebo „jis všechno“ ale ve skutecnosti jis jak jsem psal mouku, cukr a tuk v nejakem peknem barevnem obalu..

            0 0
            • MichaelSimek  

              upravil bych to na „Jist se ma vsechno s mírou“ (samozrejme kazda vec ma jinou miru) Ale obcas si dat neco nezdravyho je imho zdravejsi nez se tomu vyhejbat uplne

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                Tak tak třeba teď budou velikonoce a k tomu patří Vajčák.. takže Božkov volá. No už mám chuť. Měl bych ho někde zakoupit.

                0 0
                • jIrI___  

                  Zrovna vaječňák se dá udělat jednoduše doma a člověk si jeho chuť naladí přímo na míru :)

                  0 0
                  • Spící kníže :-)  

                    Jak to děláš hoď sem recept. Já teda to mám jako velikonoční pití, takže kupuju právě na ty svátky pro návštěvy. Zkoušel jsem i různé jiné. Ale od Božkov chutná asi nejlíp.

                    0 0
                    • Delkim  

                      tohle ženský milujou, vyzkoušeno

                      http://www.brydova.cz/…omaci-bejliz

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Klasika – 5 žloutků ,2–3 sáčky vanilkového cukru, konzerva salka, sedmička tuzemáku. Žloutky a cukr šleháš tak 15 min, pak přidáš salko a šleháš dalších 15 min, klidně déle, na závěr postupně přiléváš rum. Je to všechno v podstatě jen o šlehání :D. Někdo rád přidá kakao, kokos, mátu atd., představivosti se meze nekladou :)

                      0 0
                      • Spící kníže :-)  

                        Jasně, tak toto jsem asi vyčet všude. A zkoušel jsi to dělat čistě z vodky, ne z rumu? Nebo to není uplně ono.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Vodku jsem tam opravdu dávat nezkoušel :). Podle mě by tam chybělo to typické tuzemákové aroma.

                          0 0
                          • Spící kníže :-)  

                            No jak bude někdy chut tak to vyzkouším co je lepší jestli výroba samodomo nebo to koupit. Hlavně jak někdo vtipně naznačil dole dnes je problém s tvrdým alkoholem, že můžeš koupit strašnej šmejd. Tak se více méně držím osvědčené značky. Nekupuju nic co neznám.

                            0 0
                          • ELx  

                            Tak nekdy vyzkousej myslivce. Vyrazne lepsi nez s rumem

                            0 0
                          • Peslezedirou  

                            Nebojíš se salmonel, nebo něčeho podobného u těch vajec, nebo to ten rum neuzralizuje? Jako zni to dobre, ze to asi zkusím.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Už babička dělávala ten vaječňák a během několika desítek let se nikomu nic nestalo. Samozřejmě vajíčka musí být z biochovu! :D

                              0 0
                              • Peslezedirou  

                                Jako haranti jsme si se ségrou děli baštu ze žloutku, který jsme osladili cukrem a nebo pro přilepšení dali kakao, to te´d udělat, tak je člověk mrtvej :-D

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  My jsme míchali žloutek s tvarohem a cukrem.

                                  0 0
                                  • AV  

                                    Malé děti jsou schopné „sežrat“ kde co …

                                    0 0
                                • mr.ricardo  

                                  Salmonely se dnes urcite bat nemusis, naopak je to vic hlidany nez driv. Druha vec jsou ty ostatni sragory ve vejcich, co se jima krmi slipky …

                                  0 0
                                  • jopny  

                                    To bych neřekl, salmonelu můžeš stále dostat. Sice už to není tak častá nemoc a neobjevuje se tolik ve žloutcích, ale stále tu je a v mém okolí byla 3× za poslední rok.

                                    0 0
                                    • mr.ricardo  

                                      Ja nepisu, ze ji nemuzes dostat, ale bavime se o vejcich a tam je to dnes podstatne lepe hlidane nez driv. Kdyz si das v lete nejaky postarsi majonezovy salat nebo chlebicek, tak ji mas natotata.

                                      0 0
                        • kyl  

                          S vodkou je to hnus

                          0 0
              • Yura  

                Jak jsem psal. Lidi co zerou VSECHNO si většinou davaji ten bordel a na zeleninu apod. se dostane jen minimalne. Pritom když uz, tak by to mělo byt obracene. Dejme tomu 80% stravy zelenina, ovoce, maso, vejce apod.. a 20% si tu a tam dat něco „nezdraveho“. Jinak ten tvůj model „ma se jist všechno s mirou“ proste nemůže fungovat. U nas v CR není ani zdaleka takovy vyber jako v zahranici a stejne me staci, když jdu třeba do Globusu a nezlob se na me, kdybych se zastavoval v kazdem oddeleni, protozej ist se ma všechno. Tak budu jist všechno s mirou, ale stejne budu met 140kg a 4 brady…

                0 0
                • MichaelSimek  

                  asi to trosku prehanis, nevim jestli jenom chces naschval nesouhlasit nebo proc

                  jist vse neznamena jist od kazdy prichute snickers jeden kus a od kazdy picoviny kus a od kazdyho druhu parku kus atd…znamena to se tak nejak obecne nebranit tem „spatnym“ vecem a tu snickersku, parek, atd si proste s mirou davat

                  0 0
                • Esi  

                  Tak řekl bych že myšleno to bylo tak že se má jíst maso zelenina ovoce. Klidně si dám doma sekanou když si jí doma vyrobím z masa které si doma umelu a nebude na to nic špatného, nedám si sekanou v globusu nebo tescu kde to bude jen spousta tuku, mouky soji a vody s nějakým barvivem, konzeravaty emulgátory a podobné sračky. Každopádně vegetariánství, veganství a podobně je taky naprostej nesmysl v dlouhodobém horizontu protože ti budou chybět minimálně bílkoviny

                  0 0
                  • karliner  

                    Maso samozřejmě musí být být přímo od farmáře, nebo snad chceš hazardovat se zdravím a možná i dokonce se životem výrobou sekané z masa, které koupíš někde v obchodě???

                    0 0
                    • Esi  

                      Já to teda klidně risknu a koupím si maso u našeho řezníka :-) ono to maso od farmáře bude dost možná ze stejných jatek jako to do řezníka, teda vlastně nebude zrovna tenhle řezník má vlastní jatka :-)

                      0 0
                  • michal1968  

                    Tak to pozor!

                    Mleté maso imho sekaná je v Globusu super.

                    Mnohokrát ověřená pravda.

                    Howgh

                    0 0
                    • AV  

                      Zkoušel´s ho dát psovi? Nežral to, viď?

                      … má rozum …

                      8-)

                      0 0
                    • Pedro404  

                      Buď nevíš co znamená imho nebo tu větu nechápu:)

                      0 0
                      • michal1968  

                        no asi jsem pochybil..

                        myslel jsem,že píšu mleté maso (,,IMHO"…či ..nebo..také myšleno)..seka­ná..jako,že oba dva druhy jsou ty dobré..

                        …teda asi jen pro mě..

                        0 0
                • Delkim  

                  ten poměr 80:20 se myslím i uvádí v cyklo bibli

                  pokud někdo z 80% žere jak by měl, tak pak má z 20% nárok na občasné úlety jako kus pizzy, koláč a pod.

                  bohužel spousta lidí tu pizzu počítá do těch 80%.....

                  0 0
                  • karliner  

                    Ještě, že pivo, víno a kořalka patří do těch 80 %, protože jinak by byla západní sekce úplně v háji.

                    0 0
                    • Delkim  

                      samozřejmě, něco jako mandatorní výdaje státu, to je trvalá položka a s ní nejde pohnout :)))

                      0 0
                    • Esi  

                      No jasně těch 80% se dělí na 4 stejné díly, Pivo, Víno, Kořalka, párky+sekaná, a těch nezdravých 20% jsou ty tatranky a ostatní pochutiny :-)

                      0 0
                    • michal1968  

                      +1

                      0 0
              • Pedro404  

                Fakt máš pocit, že je zdravější si ňákou tu sračku občas dát, než si jí nedat? Věřim, že dát si to jednou za čas je ve výsledku celkem jedno, ale že by to bylo vyloženě zdravější, než si to odepřít, to nevim.

                0 0
                • MichaelSimek  

                  Troufal bych si rict ze to bude fungovat skoro podobne jako ockovani, das si sem tam neco spatnyho aby s tim telo umelo zachazet a kdyz se do tebe neco spatnyho dostane tak telo bude vedet co stim…+ treba proste mentalni pohoda, mam chut na snickersku tak si ji dam a nebudu se premlouvat jak je to nezdravy a ze si musim jit dat brokolici (tu mam rad mimochodem)

                  0 0
                  • Pedro404  

                    OK, pokud připočítáš mentální hledisko a předpokládáš, že striktně zdravá strava člověka stresuje, tak to jo:) S tim očkovánim mě to taky napadlo, ale esli to je pravda bych si netroufal odhadovat.

                    0 0
                    • MichaelSimek  

                      ja spis z vlastni zkusenosti, ja nejim moc tucny jidla a kdyz si nejaky dam tak to moc zaludek nedava…ale kdyz si jich dam par zasebou tak pak je to v pohode, tak verim ze to funguje u jinych veci take tak

                      0 0
                • lutte3  

                  Pokud by z toho že si to 2× do měsíce nedá měl nějaký výrazný stres, tak to opravdu zdravější bude. Protože primárně strava by neměla pro tělo představovat stres jak metabolicky tak ale i psychicky. Pokud někdo bude žrát zdravě a při tom mít z toho vysokej krevní tlak kvůli stresu, tak si moc nepomohl :)

                  0 0
                  • black.horse  

                    mě většinou pumpujou žilky z toho co se dočtu na B-F… proto sem radši chodím pravidelně, aby se tělo adaptovalo a nebyl to takovej nárazovej stres :-)

                    0 0
                • treatt  

                  Hele kdybys měl jíst fakt zdravě, tak v první řadě trávíš prakticky veškerý svůj čas v kuchyni a děláš si svoje paštiky, šunku, jogurty, těstoviny atd atd. Zbylý čas strávíš na netu vyhledáváním surovin a obíháním obchodů, abys je splašil. A je tohle reálné držet neustále? Není. Nehledě na to, že se někde přepravuješ, cestuješ, jedeš na kolo na celý den a někde něco jíst musíš. Je to o volbách a kompromisech. Jíst svůj ideál je prostě krásná utopie :) A to nebudeme mluvit o mentální stránce, kdy prostě budeš mít chuť na něco, co pro Tebe není zcela ideální. Imho se držet brutální striktní diety a odpírat si ke zdraví vést ani nemůže :)

                  0 0
                  • Yura  

                    Placas nesmysly. Proste sis tady chtěl nahlas pobrečet a zdůvodnit si proc nemuzes jist zdrave ze? Jinak proc by sis mel jako delat vlastní pastiky? To ma co spolecneho se zdravou stravou? Varit zdrave je o kvalitních surovinách ne o narocnosti pripravy. Je to prave naopak. Abysh ukuchtil nejakou ceskou specialitu ala knedle, omacka apod. tak opravdu nad jednim jídlem zabijes cele dopoledne a zaseres celou kuchyn. Ale aby jsi uvaril na pare naraz maso se zeleninou, ryzu a nasledne si to zakapl třeba olivacem. To je otázka 20 minut i s uklidem. Takze zas a znova kdo nechce hleda vymluvy, kdo chce hleda zpusoby jak to udelat ze? Za každých okolnosti muzes učinit lepsi volbu při kupovani jidla na cestách apod.. Proste plakani, ze chudacku nemas cas a tak zeres parky v rohliku to ni opravdu nikdo nesežere.. :))

                    0 0
                    • blaf  

                      Jist zdravě a zároveň, aby se to dalo jist fuška je… Když tě uspokojí jist pořád to samé a ještě nic moc chutě, potom není problém.

                      0 0
                      • Yura  

                        Heh zerte si co chcete ja se s vama hadat nebudu.. :))

                        0 0
                      • biker jura  

                        ale prosímtě… od tý doby co jím opravdu kvalitní stravu, jsem na tom po všech stránkách líp. Doma to taky bezproblému přijaly a ikdyž vařím pro víc lidí nezabere to nijak víc času, zdravá strava je poměrně jednoduchá, používáš suroviny které sami o sobě stačí a když nejsi línej to něčím dochutit tak stejně to zabere míň času než třeba idiotský smažení řízků apod. a jako jídla jako pohanka, quinoa, brambory a spousta těchto dalších… tam snad ani není potřeba čas navíc. oloupe¨š propláchneš hodíš to do páry nebo hrnce pod pokličku a nestaráš se a za 20min hotovson… stejně tak ryba, maso pod pokličkou na pánvi+zelenina…ale jo žerte sračky a ušetřenej čas proseďte v čekárně u doktorů :D

                        0 0
                        • MichaelSimek  

                          žeru i sračky a k doktorum nechodim, ale dulezity je to ostatnim pohanit ze?

                          0 0
                          • biker jura  

                            já nic nehaním, prostě to jak se dnes lidi stravují podle mě v pořádku není a reagoval jsem na to, že jíst zdravě je strašně složitý, což není…

                            0 0
                        • jIrI___  

                          Žeru jenom sračky a u doktora jsem nebyl už víc jak 10 let. Kde jen já dělám chybu…? :D

                          0 0
                          • biker jura  

                            zatím seš mladej, neboj ono se tělo zeptá… ;)

                            0 0
                          • Yura  

                            Uz jsem ti tusim psal, ze to chce cas ne? Do 30tky telo snasi všechno opravdu dobře, teda když nemas nejake předpoklady k ruznym zdravotnim problemum. Pockej az ti bude 50 a pak napis jak to jde. :)

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Ale to by bylo zajimave. Udelat zde na BF nejake vlakno, kde by vsichni napsali jaky maji zivotni styl, jak a co zerou. Jak by se nasbiralo dost dat, tak bych to zamknul a kazdych rekneme 5 let by dotycny pripsal jak se mu dari :-)

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Vždycky jsou výjimky… Moje babka jedla tučné, pila pivo denně x kousků… 3–4 a prokládala vodkou. Do toho hulila jako fabrika krabku denně…

                                Odešla v 89 tak, že usnula … Do té doby čiperná soběstačná babka. Vše si pamatovala, pracovala jako pedikérka i v důchodu až do 85 …

                                Nebylo jí ani ho***no, nevěděla co je vysoký tlak, cholesterol … prostě nic. Jediné co měla byly 3 dioptrie v brejlích.

                                Pochybuju, že se dožiju 80ky a bez komplikací ;) …

                                0 0
                                • MichaelSimek  

                                  Yura tu bude tak do 120 s jeho nejzdravejsim zivotem ze vsech…pokud nedostane rakovinu z lepku kdyz si dal omylem jednou v mladi rohlik

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Heh dlouhovekost není jen o strave.

                                    0 0
                                • AV  

                                  Ty jsi chlap nebo žena?

                                  Ženy žijí déle než muži.

                                  Nikde nepíšeš, jakou životosprávu dodržoval děda a v kolika letech (+ jak) sešel ze světa.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Skoro každej měl dědu anebo pradědu, kterej hulil 60 denně, k tomu litr slivovice a umřel v 95 letech při práci v kamenolomu. Breakpain holt měl podobnou babičku, tak v tom hned nehledej senzaci.

                                    0 0
                                    • AV  

                                      Jistě, máš pravdu

                                      … skoro …

                                      0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Ja slysel takovy postreh, ze lidi, narozeni ve dvacatych a tricatych letech (takove ty starsi babicky a prababicky) byvaji o dost odolnejsi nez ta dalsi generace. Ten postreh je jedne pracovnice z domu s pecovatelskou sluzbou.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        No a to se babičky z 20. a 30. let nemůžou rovnat s tou předešlou generací. Jenom te zasranej Bilderberg a NWO se nám do toho pokoušejí házet vidle zfalšovanými statistikami o neustále se prodlužujícím průměrném věku.

                                        0 0
                                      • Yura  

                                        To je teda postreh.. :)) No a proc tomu asi tak je.. Ty nase 90lete babicky a jejich rodice a rodice jejich rodicu nebyly vystaveny vsem tem srackam co jsou kolem nas dnes…

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Viz třeba ovzduší (nejen) na Ostravsku, které v té době bylo daleko horší než dnes.

                                          0 0
                                        • McBlacky  

                                          sem tam válka jinak nic velkýho co…

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Války byly no to mas pravdu, ale aspoň se nerodili toxickym matkam, nezrali jako decka same sracky. Zili vic v souladu s přírodou, bez mobilu u ucha apod. :)) Moje generace před 20ti rokama jako decka jsem byli mnohem zdravejsi nez jsou decka dnes. Ne tak srovnávat decka před 50–70 rukama s tema dnes lol..

                                            0 0
                                            • -b-n-x-  

                                              Presne tak. No a jeste drive zili i pres 900 roku.

                                              0 0
                                            • AV  

                                              Moje babička měla 6 sourozenců.

                                              Všichni umřeli ještě před plnoletostí – dva na TBC, ti ostatní na zápal plic nebo nějaké jiné horečnaté onemocnění.

                                              Penicilin před rokem 1900 ještě nebyl, ale jejich rodiče to brali : „Pámbu dal, pámbu vzal …“

                                              Přežili jen nejsilnější = přirozený výběr.

                                              0 0
                                              • Delkim  

                                                jj, s tou dlouhověkostí v dobách nedávno minulých bych to nepřeháněl, stačí se podívat na náhrobky na hřbitovech…

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Ja nekde něco pisu o dlouhovekosti? Ja reagoval na tohle

                                                  „ze lidi, narozeni ve dvacatych a tricatych letech (takove ty starsi babicky a prababicky) byvaji o dost odolnejsi nez ta dalsi generace.“

                                                  Jsou odolnejsi, protože většina tech lidi mela lepsi start do života nez decka dnes. To komu se narodili a jak vyrustaly ma zasadni dopad na to jak se jim bude dařit v dospelosti. O tohle me slo. Další věc je, ze neprezivali a dal se nerozmnozovali ti slabsi s horsi genetickou výbavou. Takze defakto butto si umrel na nejakou dnes „banalni“ chorobu a nebo jsi zil bez problemu do tech 80ti třeba.. Dnes se lidi dozivaji vyššího veku apod. ale podivejte se kolem sebe kolik lidi na tom je zdravotne dobře.. Proste uz jsme davno prekrocili tu caru co s nama priroda zamyslela a k lepšímu to urcite nevede.. Jak pro nas, tak hlavne pro ten svet kolem nas heh..

                                                  0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    a tech duvodu je asi 3 dalsi ******, takze ten tvuj zase tak vyznamnej neni…nehlede na to ze mozna nezrali chemicky sracky ale zase rozmanitost jejich stravy taky nebyla takova jakou mas ty…vsechno neni cernobily

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    presne, dost z nich bylo rádo že jí neco, obcas.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Coz je jeden z prokazanych faktoru dlouhovekosti. Jist min.. :))

                                                    0 0
                                                  • AV  

                                                    V šedesáti letech byl chlap zván „velebným kmetem“, srovnej si to s dnešní dobou …

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    To jsou hrozný nesmysly co tu píšeš.. Lze porovnávat porovnatelné, tj. průměrnou délku života a ta mluví za vše. Argumenty, které uvádíš (nejedli sračky, žili v souladu s přírodou atd.) jsou emoce.. Navíc si v jedné větě sám protiřečíš, píšeš jak byli odolní a bez nadechnutí ještě doplníš, že maximálně umírali na banální nemoci.

                                                    0 0
                        • blaf  

                          stejně tak ryba, maso pod pokličkou na pánvi+zelenina

                          jak jsem napsal Když tě uspokojí jist pořád to samé , potom není problém.

                          pohanku a jahly vynech, to se neda jist ;)

                          tohle co pises samozrejme je otazka chvilky, ale to u nas vazne nikdo kazdy den jist nebude, a pokud chces trochu rozsirit jidelnicek, tak to praci da, jestli ne, tak napis tydenni jidelnicek, at se poucime

                          0 0
                          • waltari  

                            na pohanku a jáhly mi „nešahej“ ......ty já rád ;-)

                            0 0
                          • Yura  

                            Stále nechapu co myslis tim porad to same? Kolik mas druhu masa, ryb? Bambilion. Kolik mas druhu zeleniny, ovoce, orechu, semen? Bambiliony. Kolik kombinaci a uprav a ruzne ochucene muzes vytvořit? Bambiliony. Vsechno jsou to pokrmy jednoduche na pripravu… V tom problém nebude. Tak se prosim prestan vymlouvat na to, ze by jsi musel jist furt to same. Vzdyt ty všechny výrobky a polotovary jsou sracky uplne stejne, jen mají jiny tvar, prichut, barvu, tvar a nebo obal, ale jinak jis furt to same. LOL… Ale lidi si proste zvykly jist sracky presolene, mastne, plne cukru, mouky, dochucovadel apod.. Proste jsou zvykli na ten pocit plného zaludku, takove to a su nazranej, nemuzu se ani hnout. No a další velkej důvod mas i v tom nazvu FAST food ze? Proste nemusíš stracet cas, jen rozbalis a tlačíš a muzes se věnovat pc, tv nebo necemu jinému důležitému ze? :)

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Fast food, fast food – tim jsi mi pripomnel, ze uz jsem dlouho nebyl u cinana na kung pao. Vidim to na zitrejsi obed :-)

                              0 0
                            • blaf  

                              Nikde jsem nikdy nenapsal co jim,tak jak ty víš co jim? Tohle je jeden z mnoha tvých omylu. Doma vaříme, polotovary používáme málo, taky proto vím, že to není snadný.

                              0 0
                              • Yura  

                                No tak jsou horsi věci na svete, nez si uvarit ne? Kolik lidi by si tak rado uvařilo a nemá co a tady lidi breci, je to taaaak hrooozne tezky si uvarit. lol

                                0 0
                                • arny71  

                                  To je fakt. Já bych třeba rád jezdil v Porsche a žádný nemám. No nenasr*alo by tě to? :-/

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    To me nic auta vůbec nerikaji, ale motorky to uz je jina. Skoda ze to nemam kam dat, jinak bych asi podlehl. Paradni dopravni prostředek a na blbnuti. Spotreba nula nula nic. :D

                                    http://www.youtube.com/watch?…

                                    0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      To jsou nejake silnicni pitbiky? Kazdopadne to vypada jako dobra zabava. Snad to nebude mit ten zabijacky vykon co maji normalni masiny.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Na pitbiku nemuzes jezdit v provozu, ale na tomhle jo.. Je to proste 125ccm motorka v malem provedeni. :) Skutra a nebo 125ccm v klasicke velikosti bych nechtel, ale tohle je fakt prdel. Kor kdyz tam das poradne trubky třeba od akropovice. Dela to rachot jako nejakej 600ccm motard a pak vidíš takového prcka. Dospelej na tom vypada fakt srandovne, ale dobře je, ze na tom sedíš furt pohodlne. Jen bych se bal, ze ikdyz si zamknes riditka a das třeba na brzdu zamek, tak co nekomu brani to proste ve dvou nalozit do auta a ujet. :D

                                        http://www.honda.cz/…verview.html

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Taky na tom jezdi typek po Londyne s výfukem akropovic. :D

                                          http://www.youtube.com/watch?…

                                          0 0
                                          • nitraq  

                                            Spíš jsem koukal na ty silnice bez čar a jen kousek čáry před křižovatkou pro rozlišení pruhů, zajímavý:)

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Ty chybějící čáry údajně prospívají bezpečnosti provozu, řidiči nejezdí tak rychle. Onehda o tom byla reportáž v televizi, že se na určitých úsecích mažou dělící čáry už i na silnicích v ČR.

                                              0 0
                                              • nitraq  

                                                Jo, tomu bych věřil. Na silnici bez čáry na krajnici taky člověk jede opatrnějc než na namalovaný.

                                                0 0
                                                • 01carbon  

                                                  Zvláště v noci v dešti se bez těch čar jezdí moc dobře :-(

                                                  0 0
                                                  • karliner  

                                                    Ano. Většina řidičů pak jede pomaleji, což je zřejmě i cílem celé akce.

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Uplnym cilem bude az ty dopravni prostredky budou jezdit rychlosti pesi chuze. Pak konecne zahyne minimum ucastniku silnicniho provazu. Nad urcitymi napady v posledni dobe fakt kroutim hlavou.

                                                    0 0
                                        • Breakpain  

                                          Takhle ti vezmou motorku normálka… Dodávka a do ní to 3–4 chlapi vynesou a bye. Zamčená řídítka jsou pro pocit – stačí do nich kopnout a odemknou se.

                                          Mimochodem rvát na to A výfuk jsou vyhozený love … stačí si udělat díry do výfuku.

                                          Když chceš blbnout – MX nebo SM … ale musíš mít na „banány“ nebo dílnu ;) …

                                          0 0
                                  • AV  

                                    Máš aspoň vinkulaci?

                                    0 0
                          • biker jura  

                            týdenní jídelníček tady fakt psát nebudu, protože je to tak různorodý (narozdíl od toho co si myslíš) že bych se z toho psaní asi po… :D

                            Ale přesně tak jak píše Yura, druhů všeho máš mraky a když z toho uděláš kombinace tak to stejné jíš klidně 1× do měsíce, což určitě není nic pořád dokola to samý. Maraženou pizzu si taky dáváš třeba každej týden anepříde ti to stejný protože má pokaždý jinou příchuť? no vždyt jinou příchut mužeš dát i toho zdravýho. Jáhly a pohanka josu samotný nic moc ale když uděláš třeba jáhly na sladko, s banánem, kokosem, chia a nahoru posypeš klidně i tím hloupým grankem nebo nějakou kvalitní čokoládou nasekonou na kousky, tak je to luxusní pochoutka (ve zdravejch cukrárnách tohle prodávají za 30–40kč/120gr kostička akorát v kompaktním tvaru a to by sis určitě dal že? ) a když to uvaříš s proteinákem tak z toho máš pochoutku a ještě k tomu plnohonotný a ideální jídlo třeba před/po tréninku.

                            a to jedna možnost z milionu, to stejný jde udělat i s pohankou ale zase to chutná diíky pohance jinak, pak jiný ovoce, ořechy,......­...........

                            a tak dále…

                            0 0
                            • Yura  

                              Nejlepsi je ted všude propagovana proteinova tyčinka quest bar. No musel sjem si to koupit co to je za skvost 50g tyčinka za 60kc. No chutnalo to jako stuhnutej cokoladovej protein. Opravdu nechapu jak si tohle nekdo muze kupovat za tyhle peníze. Beru, když si nekdo da excelentku nebo hy pro. To jsou fakt chutove dobře tyčinky. Ale tohle chutnalo presne tak jak vypada slozeni tzn. protein, vláknina, trocha kakaa a nejaka stevia.. No na leto su budu delat vlastní s tim ze me ale vyjde 50g tyčinka s 30g bilkovinama tak na 10–15kc max. Staci protein, tahle vláknina, která se pouziva i při vyrobe tech questek http://www.myprotein.sk/…1106652.html a pak pripadne něco na dochuceni a je to.. :)

                              0 0
                              • biker jura  

                                jo dobrý vědět… já si dělal proteinový tyčinky taky doma. rozmixoval jsem datle a další sušený ovoce společně s ve vodě rozmixovaným proteinem, kokosákem, chia a troškou arašídovýho másla aby se to líp spojilo. výsledek byl chutově luxusní ale bohužel to nemělo tu pevnost tyčky. jako do ruky doma vpohodě ale vzít si to nějak ssebou už nee. ale asi to bylo i tím že jsem dal trochu vody, abych rozmixoval to ovoce pač nasucho to náš slabej mixer nedával. Hlavně datle byly problém.

                                Jinak dotaz mimo: ten organickej horčík co mají na 4fitneess je dobrej? ptám se na využitelnost. Co jsem tak četl tak jedinej využitelnej zdroj je horčík citrát a to ostatní je tak leda projímadlo, co si o tom myslíš, případně dík za radu. Jelikož je mi jasný, že to je dost nedostkovej minerál, tak ho chci nějak smysluplně dodávat.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Horcik od 4fitness jsem nezkousel. Ja jsem daval dlouho chlorid horecnaty a aby me to protahlo, tak sem toho musel vychlastat fakt hodne. Při bezne davce nejakych 5g(1gchloridu horecnateho=cca 120mg horciku) jsem nikdy problém nemel. Ted si od nej davam pauzu. Zeru hodne zeleniny, tak nejakej do sebe snad dostavam.. :D Jinak to susene ovoce musíš mixovat nasucho no. Ja to vždycky delal v robotu, kterej ma ty noze. Klasickej mixer se ucpe..

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    Zalezi, silnejsi masiny na raw to umi a jsou to prakticky blendery/ mixery. Treba g21

                                    0 0
                                  • biker jura  

                                    jojo dík, já koupil ted ten od nich a musím říct že 5gr rozdělených na dvě dávky první den mě solidně prohnalo:D 1gr má 350mg využitelnýho hořčíku píšou…

                                    tak nějak jsem to začal řešit poslední dobou a i po přečtení tohoto článku:

                                    http://risebyperformance.cz/mg/

                                    Borec toho podle mě víc docela dost… i podle ostatních článků

                                    0 0
                                • waltari  

                                  Pokud ti to mixér na sucho nebere, pak sušené ovoce namoč aspoň na hoďku do vody a pak nech odkapat. Aby to pak vzalo ještě vlchkost, tak tam dej strohaný kokos, mletý chia semínka a mletý ořechy, kakao, nebo karob. Z hmoty si udělj kuličky (velikost jak je libo) a ještě je obal v kokosu (plus klidně i trochu rozemletých ořechů). Pokud toho uděláš velké množství, můžeš to dát do mrazáku. Pak jen vyndáš, hodíš do sáčku a můžeš vyrazit na švih. ;-)

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    A tyhle výtvory skutečně na kole dobrovolně konzumuješ???

                                    0 0
                                    • waltari  

                                      Má vůbec cenu tobě odpovídat ?? :-)

                                      Jinak, né jenom na kole .......a mám s tím i „ůspěch“ v mém okolí ;-)

                                      Ještě dodám, že je možno třeba tam přidat batáty udělané v troubě a rozmačkané (ale už to není RAW)

                                      0 0
                                      • ememem1  

                                        tak uspech je jedna vec, on sa ale pyta, ci to aj sam dobrovolne zeres.

                                        0 0
                                        • waltari  

                                          karliner:

                                          .....na kole dobrovolně konzumuješ

                                          já:

                                          ......né jenom na kole

                                          přeložím:

                                          znamená to, že to konzumuji jak na kole, tak i na jiné sporty a klidně i ke kafíčku.;-)

                                          Jinak vždy testuji na dětech, když to slupnou, můžu i já. :-)

                                          A vždycky mě „bombardujou“, kdy bude další várka. ;-)

                                          0 0
                                          • ememem1  

                                            dobre, tak ja ti to prelozim tiez :-) on sa ta pyta ci ti hrabe.

                                            0 0
                                  • biker jura  

                                    jo s tím namočením a okapáním díky za radu, vyzkouším

                                    0 0
                            • Breakpain  

                              Tak nato já prcám :)

                              Udělám si na týden jedno jídlo a odmítám se s tím prdět :). Další týden, lehká obměna atd.

                              Takže spadám do pohodlné kategorie „jedno a to samé“.

                              Mám „dar“ … neřeším to, otevřu pusu a schroupu to.

                              To, ale není defakto přenositelné… Plno lidí by mě upálilo zato, že by jedli druhý den to samé.

                              0 0
                    • MichaelSimek  

                      Kapni si vic toho olivace, dneska ses nejakej agresivni.

                      0 0
                    • Kubajsu  

                      Taky plácáš blbiny ;-)

                      Uvařit knedlíky skoro žádný čas nezabere; skoro bych řekl, že je mnohem jednodušší udělat knedlíky, než těstoviny – složením je to vlastně to samé. A většina české kuchyně je na přípravu taky dost jednoduchá; jenom se dlouho vaří, ale to se děje vlastně samo a čas ti to nežere…

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Sakra, nebavte se tu o knedlikach. Ted jsem dostal hroznou chut na kachnu se zelim a knedlikem. Jaj! Jak bych si ji ted dal!

                        0 0
                        • antt  

                          jaj, nebavte se o kachně, dostal jsem chuť na pivo!

                          0 0
                      • jonti  

                        uvarit knedliky ze nezabere cas? teda pokud nemyslis koupit je v obchode a jen ohrat, tak to casu zabere opravdu hodne.

                        0 0
                        • Kubajsu  

                          Jako smíchat mouku, mlíko, vajíčko a droždí? Pak chvilku počkat, hodit do vody a za hodinu nakrájet? Co je na tom za náročnou činnost?

                          Oproti tomu máš u těstovin navíc hnětení, válení a krájení a když netrefíš naprosto přesně vlhkost, tak nemáš nic…

                          0 0
                          • GrumpySmurf  

                            Me by spis zajimalo co tam skutecne dela, kdyz u knedliku zasere celou kuchyn.

                            Vareni v pare je super, ale to vytirani trouby po kazdem „vareni“ mi teda prijde otravnejsi, nez hodit misu z robota do mycky a umejt jeden hrnec od vody…

                            0 0
                          • McBlacky  

                            domácí těstoviny jsou voser, a to i s robotem na krájení. Závidím lidem co na to mají čas ;)

                            0 0
                            • Kubajsu  

                              Proto je doma nedělám. Ale nelíbí se mi neustálé házení špíny na knedlíky, když to je jak surovinama, tak přípravou skoro to samý ;)

                              0 0
                    • McBlacky  

                      jsi moc radikální, když jsi ceo firmy, mraky toho nacestujes a máš dve deti plus zenu doma co tomu vareni moc nedá tak je to trochu jiný vesmír

                      0 0
                      • Pedro404  

                        Když seš CEO firmy tak bys moh mít dost kešů na to, abys zaplatil za to vaření někomu jinýmu…

                        0 0
                        • blaf  

                          Ceo je dneska kde kdo. To ještě neznamená, že na prachy.

                          0 0
                    • treatt  

                      Na to osobní repjání Ti kašlu, to si zkoušej na někoho jinýho :) Ale pro Tvoji informaci, že nevidíš důvod dělat si vlastní věci typu paštiky, jelikož je nejíš, je Tvoje věc. Já si je doživotně odpírat opravdu nebudu. Nebo pokud Ti přijde v pořádku jíst ve všem zahušťovadla, dochucovadla, rafinovaný cukry, tuny soli, konzervanty, sladidla, obarvovadla, zlepšovadla lesku vzhledu vůně, tak taky cajk. Já se ale snažím tyhle věci eliminovat a teď mám za sebou období, kdy jsem to udělal radikálně a nejedl nic, vůbec nic z těhle věcí. A není to vůbec o nějakých sušenčičkách, ale ukaž mi výrobce, co do šunky nedává cukr, paštiku, co nebude zastabilizovaná a „dochucená“, kokosové mléko nejen bez všech možných gum, zahušťovadel etc, ale když už je i super vegan raw bio certified, aby to nebylo vylepšeno agávovým sirupem. A takhle můžeš jet dál a dál, ukaž mi balzamico nedobarvený karamelem + další shity, čistou hořčici, olivy bez chemie? Narazil jsem na jediný druh na českém trhu..

                      Takže pokud to vezmeš důsledně, neděláš opravdu nic jiného, než že jsi v kuchyni a sháníš suroviny. Nebo pokud nejsi kulturista, kterému nevadí v období sacharidových vln žrát jen kuře vařený ve vodě bez soli. Děkuji, to pro mě opravdu není. Dlouhodobě si děláme například vlastní chleba (čistě žitný), jogurty, paštiky, šunku, ale jsou to prostě volby a kompromisy, jak jsem psal výš. Jestli Ty děláš kompromis v tom, že do sebe cpeš jen maso s pár druhy zeleniny na páře, Tvoje věc, jestli Tě to uspokojuje – chuťově a, mezi námi děvčaty, taky z nutričního pohledu.. good for you. Pro mě ale ne. Peace

                      0 0
                      • Yura  

                        Spis me porad jakej mam koupit tlakovej hrnec. Ten nas 20 let starej se rozpada a ja nemam v cem varit soju na natto a praseci nozky na sulc. :(

                        0 0
                        • treatt  

                          Tak to Ti neporadím, na to odborník nejsu :) btw tlačíš hodně soji? Co estrogen?

                          0 0
                          • Yura  

                            Skutecne mam odepisovat na takove trapne hlasky? Ze ses to ty.. Ne netlacim „hodne“ soji. Jim kolem 50g natta denne. Coz je fermentovana soja a pouze takhle upravena by se mela konzumovat. Sracky typu tofu, sojove mleko apod. bych nedal do huby. Co se tyce estrogenu, tak fytoestrogeny jsou v malem množství ve strave zadouci, protože jejich ucinek je hodne slaby a jejich hlavni kouzlo je, ze obsadi receptory, na které uz nasledne nemůžou působit ty silne estrogeny vyskytujici se napr. v plastech apod..

                            0 0
                            • treatt  

                              No vidíš, kdybys nenapsal tu útočnou první větu, tak jsi mi odpověděl na to, co mě zajímalo, takže dík ;)

                              0 0
                        • Delkim  

                          to ti poradím já :)

                          jednoznačně elektrický tlakový hrrnec, mám předchozí variantu toho Bionaire a nic lepšího si nedovedu představit!

                          je to jediný typ tlakového hrnce, z kterého „neodfrkuje“ pára (tlak) a můžeš to klidně nechat plně bez dozoru, samo se to vypne atd… a nemůže se ta „voda“ uvnitř odpařit, tj. připálit pokrm jako u klasického papiňáku, kde to tím „odfrkováním“ u­tíká!

                          manželka má z dětství strach z papiňáku, doma jim jednou bouchnul (těsnění) a tak ten zvuk klasického papiňáku nesnese, tady je to pohoda, neslyšíš absolutně nic, sám se vypíná a zapíná, vždy do požadovaného tlaku a pak se vypne a to pořád dokola

                          http://www.bionaire.cz/…lla_lux6.htm

                          edit: dělá to i ETA, jeden model: http://tlakove-hrnce.heureka.cz/eta-0131-90000/

                          0 0
                          • Yura  

                            Když neodfukuje ta prebytecna para, tak jak je mozny ze to nevybouchne. :D Jinak jsem chtěl nejakej kolem 1500kc, ale ty levnejsi stoji asi fakt za hovno. Ještě uvidim..

                            0 0
                            • Delkim  

                              no protože se topné těleso v tu chvíli (dostatečný tlak) vždy na chvíli vypne, proto i ta úspora energie

                              0 0
                              • Yura  

                                No a vidim, ze to ma ruzne režimy, ale třeba ty praseci nozky apod. varim v tlakacu i 2–3 hodiny. S tim by byl problém co, kdybych varil něco na co tam není program…

                                0 0
                                • Delkim  

                                  kdyby tam nebyl na tvoje laskominky program tak dáš prostě program na kosti nebo luštěniny (ten nejdelší) a když ti to nebude stačit tak to na konci zmáčkneš znova, ne?

                                  nehledej problém kde nejsou :)

                                  btw když to dovaří, tak to necháš vypnutý a ono to půl hodinky vydrží natlakovaný a pěkně ti to dojde

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    No ne, ze tam ctu nejake komentare, jak tam restuje cibulu a vypne se mu to a pak musí cekat az to vychladne, aby to zapl znovu nebo co apod..

                                    0 0
                                  • 01carbon  

                                    Moc tomu nerozumím, ale nožičky a kolena na správný sulc se nikdy nevařily v papiňáku, ale dlouho a hodně malým plamenem, aby to trošku sem tam zabublalo – jen tak je ten sulc čirý.

                                    0 0
                                  • Yura  

                                    Tak ten tebou navrhovanej elektrickej jsem zavrhl. Ma to az moc minusu dle mého. Ta teflonova nádoba je asi největší minus.. Pujdu do neceho takového. Vypada to, ze by to mohlo vydrzet. Kvalitni materiál, zadnej teflon. Same kladne recenze na netu..

                                    http://www.alza.cz/…d1313668.htm?…

                                    0 0
                                    • nitraq  

                                      Teflon je špatnej kvůli čemu? Kdysi jsem někde četl, že je problém, až když se začíná odlupovat, ale do takovýho stádia se mi zatím žádná teflonová věc nedostala.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Mi se do takové stádia dostal už druhý toustovač. Teď zrovna chroupu banánové tousty s teflonovými kousky :D. (Pokud se teda ta černá antiadhezní vrstva dá považovat za teflon…)

                                        0 0
                                        • nitraq  

                                          Divný:D Já měl asi pět let na koleji docela levnou teflonku Tefal (do pětikila) a tu jsem používal úplně na všechno a nakonec jsem ji vyhodil kvůli povolený rukojeti.

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Oba byly ty nejlevnější toustovače, které jsem našel. Oba byly v pořádku přes 4 roky při průměru 4 tousty denně, možná více. Takže za mě s výdrží spokojenost :)

                                            0 0
                                            • nitraq  

                                              Toustovač je těžce jednoúčelovej, kontaktní gril je daleko využitelnější;)

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Ten jsem dostal předloňské Vánoce a použil jsem ho ne víc než 10×, pro mě zbytečný krám do domácnosti :D

                                                0 0
                                      • Yura  

                                        Jestli se ptas kvůli cemu je spatnej teflon, tak asi moc často nevaris. Ja pouzivam panvicku denne nekdy i několikrát od te doby co si sam varim tzn asi 15 let a za tu dobu jsem zrusil tak 20 panvicek minimalne. Ted mam konecne 2 s nejakyho fakt kvalitního materialu, které byly v akci v albertu tusim a po dvou ltech jsou stále jako nove.. Teflon se proste casem opotrebuje a muzes se k nemu chovat opatrne jak chces. Když chcu koupit tlakac a mam za nej dat přes 3000kc, tak chcu aby vydrzel bez problemu třeba 10 let, stejne tak jako ten starej kterej po xx letech dosluhuje a poslední co chcu je po roce resit nejakou nahradni nadobu, protože je teflon v hajzlu. Staci ti takova odpověď? Nehlede k tomu, ze je vic a vic infa, ze ten teflon taky není nic moc ze zdravotniho hlediska, ze se z toho muze nejakej ten bordel uvolňovat..

                                        0 0
                                        • nitraq  

                                          Stačí mi taková odpověď… Moc často – záleží, jak se to vezme, vařím večeře a o víkendu, takže tu pánvičku vytáhnu třeba pětkrát týdně.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Takze varis na teflonove panvicce denne, mas ju 5 let a furt je jako nova? Tak to me rekni která to je. :))

                                            0 0
                                            • nitraq  

                                              Aktuálně mám Ikea 365, ale tu mám teprve rok a něco. A jinak jak jsem psal výš, nějaká Tefalka do pětikila.

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Tu Ikeu mám taky kolem roku a furt je jako nová, nic se na ni nechytá apod. Ale teda s tím rozdílem, že ji používám max. 1× týdně, spíše ještě méně často :D

                                                0 0
                                                • nitraq  

                                                  Jedinej problém mám s nýtama rukojeti, mamka přítelkyně má tutéž pánev ve starším provedení a tam nýty nepřekážely v pánvi.

                                                  0 0
                                            • McBlacky  

                                              od firmy Tefal, taková ta s červeným hotspotem uvnitř, který signalizuje vysokou teplotu. Mám ji už 10 let určitě, používaná x let na plynu pak 6 let na indukci. Ale není v provozu denně, tak 3× týdně cca.

                                              Obecně mi přijde, že indukce poškozuje teflonové nádobí méně, asi tím, že se tolik nezahřívá.

                                              0 0
                                              • Delkim  

                                                indukce je zrádná, kdo to nezná a zapne + položí pánev a začne teprve třeba hledat olej, že ho tam nalije, tak se pak nestačí divit jak se během pár vteřin z pánve kouří… kamarád zničil několik hrnců, než si na to zvyknul

                                                jinak ad teflonky:

                                                mám nebo měl jsem prestižní výrobky od WMF, Le Creuset, Silit, Mauviel a další a mohu potvrdit, že pokud v pánvi vaříte 3–4× denně tak na nějaké letité používání těžce zapomeňte!

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  A teď ještě spočítat, kolik desetin procent lidí vaří (celkově, ne jen v pánvi) 3–4× denně :))

                                                  0 0
                                                  • Delkim  

                                                    ono se to nezdá, to máš jak nic

                                                    stačí ráno ovesná kaše, dětem třeba palačinky a manželce toust na oliv. ol. (na to pak avokádo)

                                                    a třeba večer v té pánvi pro sebe lososa a dětem tam orestuješ krůtí kousky nebo kus panenky (plus na chvíli pod gril)

                                                    když máš hlubokou pánev tak tam pak děláš v podstatě skoro cokoliv, restuješ omelety, děláš italský rizoto, uvaříš i těstoviny a pak rovnou omáčku atd.

                                                    pro mne nejuniverzálnější kus „černého“ nádobí co si umím představit

                                                    http://www.lecreuset.cz/…s-neprilnava

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Reagovat na Jiřího s pánví za čtyři a půl, to jsi střelec:))

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak to jo, to to se pak nasčítá. Jsem přemýšlel, kdo z mého širokého okolí ráno vaří nebo připravuje něco jiného než chleba s džemem apod. a došel jsem k číslu 0 :D. Na večerní vyvařování se to číslo pak přiblížilo možná k 30%.

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Náhodou teplá snídaně je fajn, kvůli palačinkám si klidně i přivstanu.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Mně při představě, že si kvůli jídlu přivstanu, běhá mráz po zádech (vstávám v 5:00). Ke spokojenosti mi stačí, když v kantýně zbude nějaký vlašák a 3 rohlíky. Ale jo, kdyby mi ty palačinky někdo udělal, tak si o takových 5 min asi rád přivstanu :D

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Vlasak a tri rohliky. Sakra zase takove pokuseni. Ja si tohle vlakno asi zablokuju :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja jsem si delal vajíčka a kasu ikdyz jsem jezdil na 3 na rano. Me to nikdy nedělalo problém. Snidane vždycky byva moje nejoblibenejsi jidlo na které se tesim. :)) Vajicka jsou raz dva. S palacinkama bych sel ale taky nepatlal před pracou. To uz bych si je spis udelal vecer a rano jen ohral..

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak ty jsi srdcař, to se nepočítá :)

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Vajíčka a kaše jsou hned, to je pravda. A ty palačinky nejsou taky na moc dlouho – tak patnáct až dvacet minut, přičemž těsto si můžeš udělat už večer a ráno jen lít na pánev, to je potom super easy.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No ja když uz jsem si delaval palačinky, tak rozhodne ne 1,2 nebo tri, ale poradnou naloz a to se pak protahne.. Jinak většinou jsem je delal z ovesnych vloček rozmixovanych na takovou hrubou mouku. Klasicke palačinky z psenicne mouky bych nedal do huby. To neskutecne zabetonuje traveni…

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    :-) Mě by zájímalo, jestli si z nás cíleně děláš prdel nebo tomu všemu skutečně věříš. :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Cemu jestli skutecne verim Vendiku?

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Přece všemu co tady píšeš…

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Uved priklad, aby jsme si o tom mohlo povykládat. Takhle to je placani o nicem. :)

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Promin, ale to ne, stejne bych nad tebou nevyhral. Ja uvedu priklad (je jich tu dost, mas kvalitni informace, ale vyvozujes z nich naprosto nesmyslne zavery), ty se zacnes hadat a prazvlastne argumentovat, ja na to nebudu mit co napsat a tak to stejne nikam nepovede. Ja budu radsi tise cist a usmivat se nad tvymi prispevky. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No tak když nejsi schopen napsat s cim nesouhlasíš a jak to vidíš ty aby jsme se mohli nekam posunout, tak to opravdu nemá smysl to mas pravdu..

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Já jsem jen chtel vedet jestli tomu co pises veris nebo si z nas delas prdel. Jak vidis ani na prvni otazku si mi neodpovedel, nema smysl pro me s tebou dal diskutovat, nemam to za potrebi, promin.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No jestli si myslis, ze všechno co jsem na tomhle foru napsal o strave, doplňkách apod. myslim jako prdel, tak si asi fakt nemame co rict. :) Jinak uz jen to ze si tohle myslis ukazuje, ze budes docela arogantni typek..

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Prave ze jsou to (alespon pro mě) casto tak velky bludy, ze jsem to nepoznal a uz jsem pojal podezreni. Takovejch lidi je spousta, co maj konicka strilet si z jinejch lidi, to se na me nemuzes zlobit. Ale myslet si muzes o mne co chces, ja to beru. Dik za osvetleni, fakt se s tebou nebudu o nicem hadat.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak uved aspoň jeden ten blud jako priklad ne?

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    o aroganci bych pomlcel, staci aby nekdo priznal ze si dal rohlik s nutelou a dostane od tebe 20 radku toho jak se vymlouva a ji spatne a ze je tlustej a linej a brzo umre a blbej navic :)

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    úžasné vlákno :-D

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Takze zase jenom klasicka taktika kopnout si a utéct. No ok..

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Jak jsem psal, chtel jsem jen zjistit, jestli si nedelas srandu, kopes ty. Diskuzi jsem v zadnem pripade rozjistet nechtel, oba mame stejne zaklady, ale odvozujem z nich naprosto odlisne zavery. Nemame se spolu o cem bavit, ver mi. Budu dal jen sledovat, je to prdel.. :-)

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Jestli ti ke spokojenosti stačí ten vlašák a rohlíky, tak to máš stravování těžce na háku.

                                                    0 0
                                                  • Delkim  

                                                    vlašák to je tak z 60% ten vyhlášený „výrobní salám“, ne? to je neskutečná dobrota :) náklady asi dvě koruny na dest deka, větší hnus úsek lahůdek nezná

                                                    https://www.stream.cz/…yrobni-salam

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    jeste camping ;)

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Je otázka času, kdy se ve Sklizenu a podobných shopech objeví BIOvlašák, BIOcamping, BIOgothaj a podobné mňamky :-D

                                                    Páč „Lidi to chtěj..“

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Ano, naštěstí nejsem gurmán, v takovém případě bych styl svého stravování nepřežil :D

                                                    0 0
                                                • 01carbon  

                                                  Kovaná nebo litinovka je téměř na furt. Pokud jí nedostane do ruky rozlícená saň. Jenomže se u nich musí používat mozek a je třeba se o ně starat :-)

                                                  0 0
                                        • Yura  

                                          Tak jsem objednal. Podle recenzi hodne dobrej tak su zvedavej. :D

                                          http://www.odkulinare.cz/…recision-6-l

                                          0 0
                                          • AV  

                                            Z nerezu se do připravovaných jídel uvolňují těžké kovy (Cr, V, Mn, Mo), které zdraví neprospívají …

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              A tak u toho tlakace to neresim. Ja v nem budu varit jestli 1× tydne.. Spis by me zajímalo jakej metarial je nejbezpecnejsi u hrncu? Ty mame taky 20 let stare a chce to uz nove. V tech varim ryzu a zeleninu denne..

                                              0 0
                                              • blaf  

                                                litina by snad mela byt ok

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Smalt asi taky. Ty mame ted, ale uz je ten povrch uplne v hajzlu..

                                                  0 0
                                                  • blaf  

                                                    dokud smalt nepopraska, tak by mel byt ok

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Jj to jsem prave cetl, tak jsem si ted skocil do globusu a koupil novej za 260kc. :D V novem budu varit ryzu a ve starem zeleninu na paraku… :))

                                                    0 0
                                                  • ELx  

                                                    Hele, co ty děláš, když zrovna nevaříš, nebo nestuduješ ty internety ?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Premyslim co mam uvarit nebo studovat na tom internetu..

                                                    0 0
                                                  • ELx  

                                                    A ženskou nebo práci máš?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Copak chces se mnou chodit? :)) Nebo zeby posilat prachy na ucet? :)))

                                                    0 0
                                              • -b-n-x-  

                                                Ja bych tipoval nejakou keramiku snad. Ale kdovi.

                                                0 0
                                            • Peslezedirou  

                                              Kamarád používá na indický jídla kastrol z mědi, jídlo má pak skvělou chuť a hrozně to z toho chutná, zdravý to asi nebude?

                                              0 0
                                              • Yura  

                                                Heh to teda nebude. Med potrebujeme, ale v malem množství 2–3mg denne a hlavne v organicke podobe. Jakmile med koluje v objehu volne bez ceruloplasminu, tak oxiduje všechno s cim prijde do styku. Telo tuhle med pak resi tak, ze ji uklada v jatrech a mozku aby neničila nic dalšího a pak je hodne tezky tu med z tela dostavat ven.. Nehlede k tomu, ze med musí byt v rovnováze se zinkem(zasadni prvek pro muze pro tvorbu testosteronu a prostata obsahuje největší množství zinku) S tim ze prostata s rakovinou ma většinou nizke hodnoty zinku. Tak at si zahrava kamarad.. :))

                                                0 0
                          • treatt  

                            Prosím Tě a nevíš, jak to maj tyhle hrnce se zeleninou? Ani u toho Bionaire, ani u Ety totiž nevidno klasické vkládací „sítko“, aby se dolů dala voda a zelenina (např) se udělala na páře. Nějak se mi nepovedlo dohledat, jak by měla ta automatická funkce na zeleninu fungovat.. dík

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              To jsi ale moc nehledal? :-)

                              Hned v tom prvním odkazu na Bionaire je přímo na stránce návod ve kterém je uvedeno:

                              VAŘENÍ V PÁŘE

                              Do vnitřní nádoby hrnce nalijte vodu – asi 1 centimetr a postavte do ní pařák (můžete použít běžný kovový) a na něj položte potravinu. Zvolte příslušný program, podle druhu napařované potraviny (doporučujeme větší kusy). Konec napařování hrnec oznámí zvukovým signálem, pak opatrně odpusťte páru a hrnec otevřete.

                              0 0
                              • Yura  

                                To by me teda zajímalo jak dlouho bude trvat nez tu teflonovou nadobu poskrabes tim kovovym parakem? Taky jak ho budes vyndávat s tou zeleninou? Zivotnost te nadoby tak mesic, jestli budes delat na pare denne lol..

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Lupneš tam plastový pařák a vyřešeno lol.

                                  0 0
                                • MlokCZ  

                                  Jednak jak psal jIrI a pak hlavně ten Bionaire ze kterého je ten návod žádnou teflonovou nádobu nemá…

                                  U Bionaire je varná nádoba s keramickým povrchem, jak moc je ten povrch odolný netuším. Kdyby odešla dříveve než celý hrnec (což je poměrně pravděpodobné), tak u Bionaire lze koupit varnou nádobu samostatně novou (což považuju za velké plus oproti tomu ETA, protože i kdyby vydržela, tak se určitě hodí mít ty nádoby dvě pro možnost vařit v druhé když v první ještě něco mám).

                                  0 0
                              • treatt  

                                No popravdě jsem to hledal u toho Eťáckého, na ten Bionaire už jsem kouknoul jen z rychlíku :)

                                0 0
                          • blaf  

                            Skvělý pomocník na chaty, chalupy, dovolenou, prostě tam, kde vám chybí sporák.

                            v tom se ale doma varit nesmi… :) leda byste nemeli sporak

                            0 0
                      • karliner  

                        Srandovní sledovat vaší diskusi dvou fašistů o tom kdo je větší fašista. Anebo menší?

                        0 0
                  • Pedro404  

                    Lol, paštiky, šunku, jogurty ani těstoviny nežeru a nemám problém, nevim proč bych je měl vyrábět:)

                    0 0
            • AV  

              „… ze budes kupovat jen suroviny a ty nasledne kombinovat a varit s z nich apod. …“

              Mouku, cukr a tuk za suroviny nepovažuješ (nebo jsem „jen“ špatně pochopil)?

              8-)

              0 0
              • MichaelSimek  

                mouka = lepek = fuj

                cukr = fuj

                tuk = fuj

                ja myslim ze si ho pochopil spravne :)

                0 0
              • Yura  

                Tak jestli si chces uvarit něco ve stylu ceska kuchyne tzn. prave ta mouka, cukr a ostatní sracky, tak to pak vyjde na stejno jestli si místo toho prdnes do trouby tu mrazenou pizzu no to mas pravdu. Proto většinou když pisu kupovat suroviny, tak davam priklad zelenina, maso atd.. No jednou to nenapisu a .. :)

                0 0
    • Venda  

      Sacharidy nejsou špatný, jen se jich nesmí jíst moct a samozřejmě by měly být z kvalitních zdrojů. Pro normálního aktivního člověka by mělo 2 g na kg hmotnosti stačit, pokud ovšem sedíte na kole 30 hodin týdně bude toho asi víc. Celkově bude asi potřeba víc jídla, tak je logické, že bude potřeba i víc sacharidů.

      A pak ještě kdy je jíst. Obecně jsou vhodné před při a po fyzické aktivitě a druhý vhodný čas je jako poslední jídlo dne.

      0 0
      • Yura  

        Takze 160g sacharidu na den pro 80kg frajera? Si to trosku pletes s bilkovinama ne? Tak mozna pro člověka co lezi v nemocnici nebo nemocnej doma, ale rozhodne ne pro mladého aktivniho člověka LOL. 160g sacharidu mas nejakych 640 kalorii. To same když prijmes v bílkovinách, tak mas nejakych 1300 kcal max. Když vemu nejakej prumer pro aktivniho mladého člověka kolem tech 80kg, tak při 3000kcal na den by musel zrat 1700kcal v tukach aby se dostal na tech 3000kcal ? Dobrej nesmysl hlavne pro nekoho, kdo dela aerobni sporty..

        0 0
        • BB  

          Máš pravdu, 2g na kilogram je dieta pro prediabetes stadium. Mám zvýšený cukr a diabetoložka mi předepsala dietu, která znamená 18 sacharidových jednotek za den. 4 snídaně, 5 oběd a 5 večeře a k tomu dvě svačiny po 2 jednotkách. A jedna sacharidová jednotka je jestli se dobře pamatuji okolo 10 g cukru. Takže to je cca 180 g na den a to při má váze je něco přes 2 g na kilo váhy. A musím říct, že zvyknout se na to dá, ale pro intenzivněji sportujícího člověka je to nevhodné. Blbý je, že mám i vyšší cholesterol, tak nemůžu moc maso, jenom ryby a drůbež :-(

          0 0
          • Yura  

            Nechu kecat do práce tvoji diabetoložky, ale sacharidy nejsou problém. Problém jsou mastne kyseliny v objehu, které prave blokuji receptory a inzulin proste nemůže fungovat tak jak ma. Potvrzuje to presne ten fakt, ze mas vysokej cholesterol, na coz jsem se te chtěl zeptat nez jsem to precetl cele.. Je to proste postavene cele na hlavu a zvracene ty názory a metody „lecby“. Kolik lidi si videl, ze by vylecili z cukrovky? Zadne… Tenhle typek mel oproti nim 100% uspesnost a jak lecil bachrate cukrovkare? Strava absolutne bez tuku, minimum bilkovin tzn. ryze, ovoce a cukr…

            https://www.drmcdougall.com/…e-rice-diet/

            Musis zapracovat na tom, aby se ten cukr co snis dostal kam ma a neputoval jen v krevnim objehu. Sportujes sportuješ to je dobry. Spekatej asi nejsi podle fotek to je taky dobře. Ted bych hlavne omezil tuk ze stravy a zameril se na mikronutrienty které mají za úkol prave spracovavat ty cukry, kvůli kterym muzes mit ten cukr zvyseny. Jako B vitaminy, chrom, zinek, magnezko. Opravdu jen takova „blbost“ jako nedostatek chromu ti tohle muze způsobovat. Myslis, ze doktora tohle zajima? Co by s toho me? Ten chce pacienta, kterymu bude do konce života předepisovat inzulin a jiny drogy. Takovej mu bude vydelavat.. Btw nech si udelat kompletni krevni obraz hlavne TSH, LH, estrogen a jeterky.. To je taky dulezity..

            0 0
            • pepino  

              Že jsem to nevěděl, když jsem se staral o mámu, že do ní mám cpát cukr a ovoce (fruktozu).

              0 0
              • pepino  

                Hm, zajimavej článek.

                0 0
              • Yura  

                Tak ovoce není jen furktoza, je to pul na pul s glukozou + vláknina, minerály apod. ze To není jako fruktozovej sirup v nejakem vyrobku.. :) Jinak k tomu mam vysokej cholesterol tak nemuzu jist tucny to je taky dobrej joke.. Ale je fakt, ze sem do „Ruska“ se to ještě nedostalo, hlavne k tem starym doktorum. Ti stále nedoporucuji vajíčka apod.. Je to smutnz ale je to tak no.

                0 0
                • McBlacky  

                  léčit cholesterol je totiž ***** dobrý business. Desítky let neměřitelný efekt, to je terno.

                  úplně zabitý jsou případy léčby nebo jen doporučení na základě nediferencované analýzy, případně testy po nevhodně zvoleném jídle/únavě/stavu organismu…

                  0 0
            • treatt  

              Zajímavý. Nedávno jsem četl článek (ale musel bych dlouho hledat, teď nevím, kde), kdy se analyzovala po letech celá ta antituková hysterie, která měla vliv i na diabetiky a výsledek byl, že od té doby, co diabetikům od 70. lech předepisovali omezení tuků (živočišných), neprokázalo se vůbec žádné snížení úmrtnosti, právě naopak. Ale říkám jasně, problematice cukrovky kulovku rozumím :)

              0 0
          • Breakpain  

            12g = 1vj .-)

            0 0
        • Venda  

          Nespletl.

          Nevidím jedinej důvod nemít polovinu a víc kalorickýho příjmu v kvalitních tucích.

          Aerobní sport v bikeforovým podání není tak velká zatěž na organismus, aby se kvůli tomu musel dramaticky upravovat jídelníček.

          0 0
          • McBlacky  

            no tech pár lidí co tady bouchaj 700plus hodin ročně by s tebou asi nesouhlasilo, v globálu máš ovšem pravdu.

            0 0
            • Venda  

              jj

              0 0
            • MichaelSimek  

              muzu nesouhlasit s 600?

              0 0
              • Venda  

                Můžeš, proč by ne ;-). Já zas mám za rok víc jak 700 hodin fyzické aktivity v různých sportech a zatizenich a sacharidy jsem vyloženě potřeboval asi jen na tydenim soustředění, kde se makalo ve dne v noci, pro regeneraci a doplňování glykogenu.

                0 0
      • jopny  

        Já mám za to, že denně bychom měli jíst cca 5g na kilogram…

        0 0
      • kandik psi zub  

        sacharidy posledni jidlo dne????

        0 0
        • Delkim  

          !!!

          0 0
        • Esi  

          no jasně takovej 200g medovník je naprosto ideální večeře při dietě :-)

          0 0
          • Yura  

            Když si ten medovnik započítáš do kalorického prijmu tak proc ne? Jinak po cukrech se dobře chrápe. Proto ty cukry taky plno lidi dava v posledním jidlu. Naopak nedavaji cukry rano, aby jim nevylezl inzulin a po par hodinách se necitili unaveni. Tak jak to ma většina lidi, když rano sežerou něco sladkého a pak ve skole, zamestnani se jim chce dopoledne spat. Nedavat cukry je takova ta obecna poucka, která je podle me nesmysl.

            0 0
            • nitraq  

              Vidíš, nad těma cukrama ke snídani jsem nikdy moc nepřemýšlel, ale je fakt, že se mi občas stane, že kolem desátý jsem slušně tuhej (snídám po půl sedmý). Dneska ke snídani tousty se spoustou sýra, takže sacharidů pomálu, zato hodně tuků a bílkovin a dopolední tuhost se nevyskytla.

              0 0
              • kali222  

                tak to se mi taky presne stava s tou unavou po necem vic sachrovejsim. akorat bych rekl, ze je to rychlejsi a skoro jedno jestli jsou to rychly nebo pomaly cukry, coz se mi moc nelibi.

                0 0
              • jIrI___  

                Snídám ve stejnou dobu jako ty a ať sním 3 koblihy nebo 3 žitné chleby alá dřevotříska (takové ty tenké tmavé hutné plátky bez chuti) se sýrem a zeleninou, tak stejně jsem kolem té desáté opalý a unavený. Občas to praktikuju tak, že nesnídám vůbec, únava se nedostaví, ale od rána až do oběda mám hlad jako vlk :D

                0 0
                • blaf  

                  nechapu co ti na zitnem chlebu vadi, obcas kupuju ruzne zitne, nekdy delam vlastni a chutnaji lepe nez obyc. Sumava

                  0 0
                  • Delkim  

                    může začít s tím slunečnicovým z Lidlu

                    není to 100% žitná mouka, ale je jí tam významný podíl a chuťově je ok

                    0 0
                    • blaf  

                      z Lidlu, jIrI___?

                      0 0
                      • Delkim  

                        já myslím, že za poslední rok v té nenávisti polevil a postupně uznal určité kvality tohoto řetězce, tedy aspoň mi to tak přišlo :)

                        0 0
                      • Esi  

                        Tak si může koupit ten samý v jiné rozékárně, stejně je to předpečený a zmražený, dost bych pochybval že je více než jeden výrobce :-)

                        0 0
                  • jIrI___  

                    Vadí mi, že to prostě nechutná jako chleba, ono to v podstatě vůbec nijak nechutná (konkr. jsem měl tento ). Ale uznávám, že chyba bude na mé straně, protože přítelkyně v podstatě nic jiného nejí. Dlouhou dobu se mě snažila překonvertovat z klasického voňavého a křupavého chleba tyhle dřevotřísky a občas si je teda dám kvůli tomu, abych pak byl vděčnější za normální chleba :D

                    0 0
                    • McBlacky  

                      zkus normální žitný chleba a uvidíš. Tyhle lisovaný jebky jsou ´last resort´.

                      0 0
            • Esi  

              no řekl bych že při dietě ti nemůže k večeři vyjít 200g medovníku ať počítáš jak chceš, ale nezkoumal jsem to teda kolik sacharidů to obsahuje ale divil bych se ve 200g že by jich bylo méně než 160g :-) nepředpokládám že někdo soudný by si dal takovou večeři, malý kousek ke kávě klidně ale 200g ? :-)

              0 0
              • nitraq  

                Je jich tam 120:)

                http://www.medovnik.cz/…nost/vyroba/

                0 0
              • Yura  

                Nejak nechapu tvou úvahu a kde jsi prisel na 160g sacharidu? Proste mas nejakej kalorickej prijem aby jsi hubl. Vahu udrzujes třeba na 3000kcal a ted jis 2700kcal aby jsi hubl. Tzn. když to hodne zjednodusim, tak muzes jist cokoliv za predpokladu, ze se vejdes do tech 2700kcal.. Amici si to pojmenovali IIFYM – If It Fits Your Macros. Jasne, ze kalorie není kalorie. Kalorie z hovězího masa mají jinej efekt na lidske telo, jinou hormonalni odezvu apod. nez kalorie z medovniku. Ale stále z velke casti plati a je dulezitej klaorickej prijem. Takze třeba mas tech 2700kcal tak jis třeba 2000kcal v kvalitni strave maso, zelenina, ovoce, zdrave tuky apod. a třeba na konec dne si nechas tech 700kcal aby sis mohl dat na co mas chut. Jedinej problém je, ze 99% lidi v kalorickem deficitu není schopno si dat jen pozadovane množství kcal třeba v tech sušenkách, zmrzline apod. ale skonci to tak, ze se vysere na kalorie a sezere co ma před sebou.. :) Ale kdo s tim nemá problém, tak to funguje. Třeba velkej propagator je tenhle typek. http://www.youtube.com/…/flexforall2

                0 0
                • Esi  

                  no já jsem diety nikdy moc neřešil, prostě chceš zhubnout je třeba přidat pohyb, ale pořád jsem měl nějak zažito že sacharidy hlavně v první polovině dne třeba je to blbost :-)

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak urcite je lepsi pridat pohyb, nez ubrat jidlo. Když to delas dobře, tak pak muzes jidlo ještě pridavat.. :)

                    0 0
                    • Esi  

                      jojo to pamatuju když jsem ještě vrcholově vesloval tak jsem žral jako mlejn a žádnou sádelnatotí jsem netrpěl :-)

                      0 0
                • McBlacky  

                  akorát teda pozor na rozložení kdy jíš a GI toho co jíš. V extrému když do sebe narveš 2000kcal k snídani a 700kcal na noc, v součtu řekněme pořád pod tvůj denní výdej, tak budeš pálit svaly a ukládat tuk. váhově dojde k redukci, čímž pozitiva končí.

                  0 0
                  • Yura  

                    GI jako jednotlivých potravin v jidle nebo jidla jako celku? Bezne zeru ryzove chlebiky. Samotne vystreli inzulin fakt pekne, ale ja k tomu mam ještě panaka olivace a neochucenej protein se skorici a je to naprosto ok. Zadna hypo x hodin potom.. Takove ty plky nejist loupanou ryzi, protože ma vysokej GI je pkenej nesmysl. Das k tomu bilkoviny, tuky pripadne ještě vlákninu a GI je uplne jinde..

                    0 0
            • McBlacky  

              na noc čokoláda a jak se spí

              0 0
              • AV  

                Čokoláda leze do zubů

                8-(

                Lepší je malý pívo!

                0 0
                • McBlacky  

                  já dávám většinou rum, whisky nebo skleničku vína k tý čokoládě. Pro dobrý spánek vše!

                  0 0
                  • Delkim  

                    k té čokoládě doporučuji kvalitní portské :)

                    0 0
                    • karliner  

                      Tvl, co ty můžeš vědět o čokoládě a portském :-D

                      0 0
                    • McBlacky  

                      tím pádem jsi odsoudil k popravě useknutím hlavy rezervního Sandokana :) už se mi tady suší podezřele dlouho

                      0 0
        • -b-n-x-  

          Tak jako dokazu si zive predstavit, kdyz clovek za zely den nezesere nic s cukrem, ze se pak vecer telo prihlasi o ty cukry samo. Aneb, sezeru co vidim :-)

          0 0
          • nitraq  

            Bodová dieta, jo?:)) Co vidím to zbodnu.

            0 0
            • -b-n-x-  

              Presne :-)

              Jednou jsem takhle jel s kamosem na tyden do Rakouska. Cely tyden jsem setril tehdy jeste silinky, a tak jsem kazdy den jedl celkem malo. Domu jsem prijel o cca 6kg lehci. Citil jsem se fakt vyborne. Ovsem hned druhy den doma jsem nejak nemel co delat, takze jsem zral a zral. Proste co jsem nasel to jsem sezral. No a vecer jsem mel o 8kg vice :-)

              0 0
              • ELx  

                To jako,že si sežral 14 kg jídla ?

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Ne, nejdrive jsem ze 76kg spadl na 70kg. A pak v tom jednom dni ze 70kg na 78kg. Byla to hrozna skoda, protoze pri tech 70kg jsem se citil paradne a i telo fungovalo mnohem lip.

                  0 0
              • McBlacky  

                měl jsi se kousnout a dotáhnout to na 10kilo za den !

                0 0
                • Esi  

                  no já myslím že stačí i těch 8kg za dem ale chtělo to vydržet alespoň týden :)

                  0 0
                • -b-n-x-  

                  Byt doma vice jidla tak to mozna tak bych to mozna i dal :-). Fakt si pamatuju, ze jsem proste zral a zral az tam nic nebylo.

                  0 0
          • Yura  

            Btw ja když pisu „cukry“ tak myslim makrozivinu a ne jen sacharózu. Tzn. zemaky, ovoce apod.. Vsechno cukry. :)

            0 0
      • X-biker  

        Na noc bych sachry nedaval, jedine kvuli regeneraci po fyzicke namaze nebo kdybych druhy den ráno jel jezdit. Pokud chce zhubnout tak bych na noc dal bilkoviny a zeleninu…

        0 0
      • jonti  

        Neco takove podle nekterych definic nizkosacharido­va dieta.

        0 0
    • Manzak  

      To zas byla kravina sem lezt s necim takovym :)

      Mas to vyzkouset pokud se na to cejtis a hotovo, hlavne o tom nediskutovat tady. Urcite te to nezabije na tech 14 dni, ale bude to na silu vule. Na kolo to moc nevidim, to se budes pomalu plouzit jestli metabolismus pojede na spalovani tuku, spis nejaky vyslap pesky na par hodin.

      0 0
      • Yura  

        Je to nesmysl aby jel metabolismus na tuky za 14 dni. Jediny co se stane je, ze za první tyden vycerpa poslední zbytky glykogenu v jatrech a nasledne telo zacne používat jako zdroj energie bilkoviny z potravy nebo ze svalu. Jakmile se na to vysere a zacne zase jist cukry, tak je telo nasaje jako houba a bude oteklej jednou tolik co byl předtím.. Aby to mělo smysl a podobu keto diety, tak by musel prijimat minimalne 70% kalorii z tuku, zbytek bilkoviny a minimum sacharidu defakto jen v podobe vlakniny co je v zelenine s nizkym obsahem cukru.. Tohle kdyby drzel ty 3–4 tydny, tak se telo pomalu adaptuje a muze to hubnuti fungovat dobře. Hlavne pro nesportujici lidi je to dobry, ale na kolo bych teda v ketoze fakt nelezl, protože staci mensi kopec, silnejsi vetr a proste to neutocis..

        0 0
        • Manzak  

          Ale prd. Spousta lidi na spalovani tuku funguje a netrva to ani nahodou 3–4 tydny se do ketozy dostat, a jsou spokojeni. Akorat vyznavaci sacharidovych vln se z toho muzou ******, presne jako ted ty. Ztracet svaly budes zrovna tak i pri tech vlnach, zalezi jak reaguje ten konkretni metabolismus, a jak moc zarizne prijem. Kazdy telo je trochu jiny. Svaly naberes rychle zpet, a neni to predpokladam kultik chystajici se na prkna, tak mu to muze byt fuk. Zalezi co krilki chce, ale asi jen sundat nejakej luj, o vykonnost az v druhe rade.

          S posledni vetou souhlas, vsak to je presne co pisu. Ale mozna to pujde jezdit na kole, nevim, nikdy jsem to nezkousel. Jestli to doted vydrzel tak uz by v ty ketoze mel byt a treba se to da. V tu nedeli co zacal ale jeste jel na cukry, tak to musel nakoupit hypoglykemii jako hrom.

          0 0
          • Yura  

            Ctes vůbec co pisu? Si pripadam jako kdybych psal nejakou kodovanou reci… Aby jsi byl plne v ketoze, tak musíš prijimat drtivou většinu kalorii z tuku jinak nejsi v ketoze. Protože jestliže prijimas třeba tuky a bilkoviny pul na pul, tak si bude telo stále tvorit glukozu z bilkovin (glukoneogeneza) a zapomen na ketony. S tim mozna jestli to jde jezdit bez cukru na kole tak tady furt nespekuluj, prestan zrat cukry a vyzkousej to ne? jel bez cukru pul roku a na kole jsem byl schopen ujet par km po meste. Kdybych vyjel mimo město nekam kde fouka, tak po 5ti kilometrech lezim v prikope.

            0 0
            • Manzak  

              Jo, mam dojem ze na me reagujes v kodovane reci, pac pises jak tatar.

              A vubec, proc ja se tady o takovy kravine bavim s clovekem co to ma jak smysl zivota 24 hodin denne, 7 dni v tydnu, a vytvoril si docela slusnou psychickou poruchu?

              Zakladateli doporucuji tady o tom nediskutovat a zkusit to. Ma o tom knizku, ti lide co tam o tom pisou to zrejme zkusili a fungovalo to, tak co mu brani zkusit to taky.

              0 0
              • Yura  

                Jasny no. Mas nejake povrchni znalosti. Nejake letme pohledy v mlze a ja když ti to vysvetlim jak to je, tak se tu oháníš psychickou poruchou to je dobry no.. :)) Jinak netusim o jake knizce tu furt vykladate. Delkim cosi pise o tom, ze to je pro bezce a ne cyklisty. Tak jak to je? Ukaz mi nekoho kdo jezdi an kole v ketoze, aby podaval lepsi vykon nez stara Blazkova co jede do trhu pro zemaky?

                0 0
                • krikli  

                  Naskenoval jsem dve kapitoly z te knizky. Kde se o tom pise. Poslu ti to. Posli mi email.

                  0 0
            • Madtomas  

              Bilkoviny a tuky pul na pul uz docela jdou, to je vetsinou hranice kde se to lame a na energii je to dost blizko tem 70:30 cos psal nekde nahore. V ketoze se da jezdit docela dobre. Kazdej to sice snasi jinak ale ja sem nemel problem, naopak se me nestavalo ze by me dosla energie a musel bych hledat rychle cukr.

              0 0
    • platypus  

      Tu knížku jsem nečetl, spalovat tuky a zároveň naučit tělo jezdit na tuky se dá dosáhnout 3–4hodiny pravidelnějším ježděním, v praxi to znamená, že když pojedu s lepším hobíkem do kopce stejnou rychlostí, budu tepat 80% maximálky zatímco on bude na 60% a zrovna mezi těmito veličina se láme chleba, krytí spotřeby pokrytí energie cukry versus tuky, jinak řečeno on ten kopec vyjede na rohlík, zatímco mně nepomůžou ani tři kokosové kmeny, proto jsi byl prošitej jak cip.

      0 0
      • McBlacky  

        mícháš tady dvě různé věci. Metabolismus naučený pracovat efektivně s tuky a pracovní pásmo zátěže při výkonu.

        0 0
        • platypus  

          Nerozumím, co je myšleno pracovní pásmo zátěže při výkonu?

          0 0
          • McBlacky  

            to v jakém režimu jedeš: Rege, AP, ANP (což je jen brutál hrubý rozdělení), nemá moc společnýho s tím, jak tvoje tělo umí efektivně fungovat na tuky – což je efekt správě praktikované low card diety

            0 0
            • platypus  

              Jo takhle… Chápu to dobře že low card diety se jedná o nějakou fázi v tréninku v přípravě třeba na závody?

              0 0
      • Spící kníže :-)  

        Řekl bych že něco děláš špatně. Ale je tady spousta poradců třeba ti něco poradí.

        0 0
        • platypus  

          Nevím, začínal jsem podle knížky O.Vojtěchovského plus netový diskuse a vlastní zkušenost, jezdím sám.

          0 0
        • platypus  

          Sakra, sory, až teď jsem si to znovu po sobě přečetl, jsem to blbě sesmolil :-(

          0 0
    • X-biker  

      Stejne dokud natvrdo neco nezkusis ale tim myslim presny rezim bez ustupku na nejaky casovy usek napr 4tydny atp tak nezjistis jak tvoje telo reaguje. Ja osobne kdybych chtel hubnout tak se ze zacatku zamerim na odpoledni a vecerni jidlo a jedl bych maso/kvalitni sunku/cottage/moz­zarellu/tunak proste kvalitni bilkoviny se zeleninou zakapnutou olivovym olejem.

      Zkus google a ketogenni dietu to by ti mohlo trochu otevrit oci (klady/zapory) atd.

      0 0
      • krikli  

        Borci, nepotřebuji hubnout, mám 75 kg na 182 cm…Pustil jsem se do toho, že mě ten článek, v té knížce zaujal a chtěl jsem si to zkusit. Prioritně je zájem naučit tělo pracovat i s tuky. Nejsem si uplně jistej, že nejezdím vyloženě na cukry…

        Jen pro info, uběhnul jsem 3× maraton. první v 2006… trénoval jsem na něj 3 měsíce a během nich jsem zhodil cca 8 kilo (z 78 na 70). O dva roky pozděj znovu , zas 3 mesíce trénink, uběhl jsem ho o cca 10 minut rychleji. Nezhodil jsem nic (furt cca 77). O dva roky pozdějc, jsem znovu trénoval na maraton, zase 3 měsíce, zase zrychlení o 10 minut a furt stejná váha…

        Pak jsem začal jezdit na kole… Občas jsem dal za sezonu dal jen 2000, někdy 4000. Ale pořád mám pocit, že když jedu dýl, dojíždím dost prošitej a to si občas hlídám tepy… s průměrem do 150… Ale pořád mám problém s vyjíždkami nad dvě hodiny…

        0 0
        • Yura  

          Tepy jsou snad dost individualni ne? Mas proste malo natrenovano a ocekavas ze budes jezdit jako někdo kdo najede za rok daleko vic nez ty ne? Ze mas problém s vyjizdkama nad dve hodiny znamena co. Doplnujes energii během jizdy?

          0 0
          • Esi  

            Přesně tak řekl bych že bude problém v doplňování energie, jen na vodu jezdím tak do těch 2 hodiny když čekám pohodové tempíčko, pokud jedu s nějakejma šílencema kde to bude sprint na 2 hodiny tak je to minimálně na nějakou tu tyčinku alespoň jednu za hodinu.

            0 0
        • MichaelSimek  

          prumer kolem 150 uz treba ** u me** je skoro maratonsky tempo, takhle bych castejs vyjizdky jezdit nechtel

          0 0
          • McBlacky  

            já jezdím pohodu kolem 110avg, přišlápnu a jsem na 140, od 150 už průměr je docela hukot. Závodní 50ky na 165 a bleju krev

            0 0
        • Kubajsu  

          Průměr 150 bude znamenat intenzivnější úseky mezi 160–170. Nevím sice, jak máš prahy, ale na 99% to bude na tukový metabolismus moc. Odhadoval bych aerobní práh maximálně někam ke 145 (podle věku), takže jediná rada je ještě zpomalit…

          0 0
          • arny71  

            No pokud odjezdí za sezonu cca 2000 km + nějaký drobný, jak píše, tak tu AVG tepovku slušně vyhodí nahoru pár kopců na cestě.

            0 0
            • Kubajsu  

              Právě. A na nich spálí všechen glykogen a po 2 hodinách bude prošitej jak deka dieata nedieta.

              0 0
    • treatt  

      Hele krapet OT a je mi jasný, že to je divný sem položit vážně dotaz, ale máte někdo postřehy ze života neřekl bych k dietě, ale spíš k preferencím a stravitelnosti jednotlivých složek podle krevních skupin? Pro mě zajímavé téma, sbírám zkušenosti z okolí, ale zatím se mi nepovedlo sehnat širší vzorek, pro mě velmi překvapivě spousta lidí netuší, jakou vůbec mají krevní skupinu :)

      0 0
      • Yura  

        Podle me hovadina. Nemusim skoumat nejake krevni skupiny abych poznal s jakou potravinou se moje traveni nedokaze popasovat..

        0 0
      • Delkim  

        krevní skupina je asi něco jako jíst podle znamení, tj. odborná kvalita ála tukožroutská polévka Štefana Margity :)))

        0 0
      • saintjv  

        Hele Yuro, muzu dotaz? Mas rad pivo? Respektive pijes pivo?:)

        0 0
        • McBlacky  

          postnul jsi to pod Treatta, to je zbytečný. on je core member západní sekce ;)

          0 0
      • jonti  

        myslims, ze je to hovadina, ale docela to na me sedi. Jsem 0+ a ziju predevsim z masa.

        0 0
        • McBlacky  

          hehe já taky a žiju teda hlavně z piva a rumu ;) masa ale spíš málo, zelenina, luštěniny,…

          0 0
        • Elwing  

          Tak jsem si to taky přečetla a měla bych jíst samou zeleninu, ovoce a pít červené víno. Všechny tyhlety věci patří až na úplný konec mého seznamu oblíbenosti. Tak nic :-)

          0 0
        • treatt  

          Já myslel samo v základních rysech, ne do detailu. Máme to stejný a podle všeho splňuju teorii, že získávám energii z masa a věci jako mouka mě rozhodí, nadmou a působí nabírání váhy. Žena to má přesně naopak v souladu se svojí krevní skupinou..

          Neberu to vůbec jako dogma, ale je to zajímavé a každopádně jen potvrzuje, jak máme každý jiný systém zažívání a vstřebávání potravy.. proto mě čím dál víc baví ty všeobecný „zdravý“ poučky jako že červený maso a vajíčka = smrt a vláknina je spása :)

          0 0
      • Mr.Dan  

        Strava dle krevních skupin je kardinální kravina, nemá to kde mít jakoukoliv souvislost. To náchylnost k určitejch chorobám dle krevní skupiny, to už je jiná. Promluvil genetik. ;)

        0 0
        • treatt  

          No já si to taky myslel, ale na pár lidí z mého okolí to v hrubých rysech celkem dost sedí :)

          0 0
      • karliner  

        Mimochodem, k čemu je dobré znát svoji krevní skupinu?

        0 0
    • krikli  

      Pro ty, co mají zájem. nascenoval jsem pár stránek z té knižky. Není to samá teorie, ale i pár usměvných historek.

      V případě zajmu sem napiště svůj email. Nebo na krikli@centrum.cz

      0 0
    • Elwing  

      Kolegyně teď aplikuje whole30. Docela nadává, že jen otročí v kuchyni a furt nakupuje. Dneska si zapomněla oběd, odpoledne si pro něj domů dojela! No to je vážně jen pro někoho.

      0 0
      • Madtomas  

        whole30 je super pro nekoho kdo ma s jidlem problem ale nevi presne s cim. Tam se vyhodi snad vsechno na co jde mit alergii…drtive vetsine lidi je pak lip protoze vice ci mene na neco alergicti sou. Potom je dobry postupne pridavat dalsi potraviny a sledovat co to dela. Drzet to dlouhodobe rad prenecham crossfitakum a kettlebell onanistum :)

        0 0
      • treatt  

        Mám za sebou 29 dní, povídej mi o tom ;)

        0 0
        • Elwing  

          Jak to jde? Kolegyně teďka nasazovala zpátky jednotlivé složky a říkala, že akorát po lepku jí rozpraskal koutek nebo co :-) Což teda nevím, jestli může být úplně jen tím lepkem. Každopádně se cítí zas normálně, poslední týden toho whole30 jí bylo už po všem těžko.

          0 0
          • Tencovozikmin  

            jinak vlhne normalne

            0 0
          • treatt  

            Záleží, co jedla. Žena zjistila, že maso ve větším množství jí nesedí, tak se vrátila k základu na rýži a je spokojená. Mně naopak absolutně vyhovuje masožravost, vejce, zelenina atd :) Lepek kupodivu nebyl až taková hrůza, ale obecně jednoduché sacharidy pro mě špatně, zalepí mě to, nafouklé břicho jak balón. Tudíž pro mě spíš trabl do budoucna, že by se mi v podstatě na základě whole30 stravy vegetilo skvěle, ale to vaření.. :)

            0 0
    • krikli  

      Borci, po týdnu. Dnes vyjiždka na dvě hodky. Průměrná tepovka 132. A uplně v klidu… Nebýt taká kosa a mít víc času, tak to jedu dýl… Na to, že jsem za celý týden bez cukru… Fajne…

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Fajne a pekne.

        0 0
      • DjOriech  

        a kolik hodin spis? a da se usnout v pohode?

        0 0
        • krikli  

          spím furt stejně… 6–8 hodin, podle toho jak se zadaří…

          0 0
          • Spící kníže :-)  

            Já teda v jízdě jak ty říkáš na cukry nepozoruju velký rozdíl jestli bez nebo s cukrem. Rozdíl vydím po jízdě delší než 3 hodiny. Kde když chci ještě trošku jet už si něco musím dát. Do těch 3 hodin se to dá vcelku bez ničeho. Je to taky otázka intenzity. 230km i svižně jsem ujel na 3 banány a 3 sojové suky. Pár bidonů vody. Spíš je to o tom jak je tělo naučené. Když mu něco pravidelně dává tak to monžá vyžaduje.

            0 0
            • Yura  

              Jenom pro ujasneni, tady je rec o nizkosacharidove strave. Tzn. jidla typu maso, vajíčka, mlecne výrobky, zelenina s nizkym obsahem cukru(okurky, brokolice, zelene fazolky, chrest, listova zelenina apod.) tuky(oleje, maslo, nejake ořechy). Opravdu na takove strave jezdis 3 hodinove svihy bez problemu? Myslim, ze kdyby jsi sem napsal jídelníček, tak tech cukru-sacharidu-uhlohydratu nebo jak tomu chcete rikat zase tak malo nebude…

              0 0
            • -b-n-x-  

              To jo. Moje telo bez cokolady neumi skoro nic :-)

              0 0
              • arny71  

                Sakra, dostal jsem chuť na kousek 70% tmavé čokošky, kde to teď vezmu. No nic, bude muset stačit ten medovník v lednici. :-/

                0 0
              • Jezevecxyz  

                To jsme dva :)

                0 0
    • ememem1  

      ja som minule s cielom schudnut vyradil alkohol a moc dobre to nedopadlo. vynimocme suhlasim s yurom ze vyradit jednu zivinu je nezmysel.

      0 0
    • Martin  

      tohle je *******, naprostý ******* moderní doby, internetu, informace jsou snadno dostupné všem a lidé bez dostatečné předchozí edukace a praxe si je pak libovolně vyloží

      a ještě větší ******* je, že kdokoli může psát cokoli ho zrovna napadne, někdo další to jako bonus ještě překroutí a ve finále někdo třetí nějak interpretuje

      ach jo

      0 0
      • Yura  

        To mas pravdu, ze toho balastu je na internetu většina. Ale mas moznost se v tom pohrabat a najit si co potrebujes. Dle mého furt lepsi nez zit jen podle knizek par lidi, protože zadne jiné info není dostupne..

        0 0
        • Martin  

          youra: to právě dost dobře nejde, protože pokud chybí edukace a alespoň základní empirie, není síto, skrze které ty informace prosívat

          čili laik se může přehrabávat jak chce a stejně ničeho kloudného nevyhrabe, jedině snad statisticky převažující informace, ale je otázka, zda i ty budou v pořádku a především zda je správně aplikuje

          na druhou stranu internet obsahuje dost informací k dostatečné edukaci, jenže kdo se napřed zabývá třeba studiem metabolismu pyrohroznových kyselin atd., atd., atd., aby měl dostatečnou edukaci?

          myslím, že většina lidí chce mít všechno hned, snadno a rychle, viz ty různé zaručené univerzální tréninkové plány

          0 0
          • Yura  

            A kdo ti brani aby ses samovzdelaval a nebyl do konce života laik? Me taky trvalo xx let nez jsem se vymotal z toho na cem se zasekava většina lidi. Jinak s posledním odstavcem souhlasim. To ale nemá nic spolecenho s internetem. Ten je fajn, jak jsem psal da ti tu moznost. Ty informace tam mas to je dulezity.. Jestli to dokazes vyuzit ve svůj prospěch je věc druha..

            0 0
            • MichaelSimek  

              Jak pise dole nitraq, lidi vetsinou hledaji informace ktery jim vyhovuji a tema se vzdelavaji. Sam tim trpis,takze urcite je dulezity se vdzelavat hledanim si informaci, ale zaroven to chce velkou davku kritickyho mysleni a to hlaven vuci sobe a tem informacim kterym verim, beztoho se k ty „pravde“ nedopracuje clovek.

              0 0
            • Martin  

              ne, internet ti nedá edukaci, vždyť o tom píšu, jen je to třeba číst formálně logicky, na internetu jsou informace správné i mylné a začátečník nemá síto, kterým rozeznat která je která, proto musíš do nějaké školy, kde ti to sítem prohodí profesor

              teprve s edukací a pokud možno i nějakou praxí můžeš pak využívat internet

              stejně tak se pomocí internetu nestaneš lékařem

              k čemu ti bude logaritmické pravítko bez znalosti logaritmů? a to na internetu máš navíc i logaritmické pravítko s blbou stupnicí

              0 0
            • Venda  

              Přesně tak. Tak na sobě makej!!!

              0 0
      • Mr.Dan  

        +1 pro tebe, –1 pro internety a média. Nedávno drahá viděla v telce v nějakym pořadu „výživovýho experta“, jež je jinak sousedem jedný kámošky a ta nám popisovala, že maj vyloženě podvyživený mimino, který odmítaj normálně krmit (dostane jen mat. mlíko od vysychající mámy a maximálně něco RAW apod.), takže nepřibírá, neroste a jinak je přitom zdravý (nemá žádnou metabolickou nemoc). Ale je to expert, viď…

        0 0
      • nitraq  

        A po finále ještě přijde člověk, co něco hledá na internetu a vybírá jen ty informace, který mi potvrzujou jeho představu/názor.

        0 0
    • onur  

      ahojte,

      planujem schudnut 10kg (teraz mam 102kg a vysku 188cm), ale je to velmi tazke ako som zistil.

      Alko nepijem, nefajcim ale ani nesportujem (mal som tazke odbobie) a moja vaha sa dostala az na viac ako 100kg.

      Maso jem minimalne, tak 200g tyzdenne. Som ale zavisly na cukru :(

      Mam uplne vynechat cukor? a davat si iba med + ovocie?

      Pojdem si zmerat hladinu hormonov bo priberam cisto do bokov (ako zeny).

      0 0
      • Yura  

        No a co s tim udelas, když ti zjisti vysokou hladinu estrogenu a třeba nizkou hladinu testosteronu? Nech si otestovat hlavne stitnou zlazu TSH a T4,T3.. Estrogen a testosteron se ti da do rovnováhy jakmile das do kupy stitnou zlazu a hlavne jatra, které ten estrogen musí nejak metabolizovat a vylucovat.. Jinak to ze jis jen 200g masa denne ma byt nejaka vyhoda? S ceho jiného beres bilkoviny? Minimalne tech 100g denne ze zivocisnych zdroju by jsi tam mel denne poslat. Bez dostatečného prijmu bilkovin a s prebytkem cukru ve strave zapomen na nejakou zmenu koncepce postavy. To ze ses zavislej na cukru je jen výsledek toho, v jakem stavu je tve telo. Az to bude všechno v rovnováze a budes jist tak jak mas. Tak na nem zavislej nebudes.. Jinak je leto. Idealni cas zacit s tim sportem. Idealne kombinovat nejake aerobni sporty kolo, brusle, plavani s nejakym posilovanim a v zime budes chtit chodit v kratkem, aby jsi mohl ukazovat jak ses vysportovanej. :))

        0 0
        • onur  

          …dikes za info

          Pecen mam uplne v poriadku (prestal som pit pred rokom), na stitnu zlazu pojdem teraz v aprili.

          Maso obmedzujem, chutia mi cestoviny ,ryza, zemiaky a omacky :)

          0 0
          • Yura  

            „Maso obmedzujem, chutia mi cestoviny ,ryza, zemiaky a omacky“

            No tohle je tvůj hlavni problém no. Jsou to jen ciste zdroje energie. Zaklad stravy by mely byt kvalitni bilkoviny, tuky a zelenina, ovoce. Testoviny, ryze a podobne nutricne chude zdroje sacharidu by jsi mel jist jen podle toho jak moc se hybes.. Tohle jestli nezmenis, tak budes oplacanej furt..

            0 0
            • onur  

              …je to pre mna mega zlozite, asi pojdem na daaky kurz.

              Kde najdem kvalitne bielkoviny a kolko a kedy ich mam jest, uprava jedla a pod… uplna veda

              0 0
              • Yura  

                Když si dokazes uvarit testoviny, ryzu a omacky, tak si dokazes uvarit i maso nebo vajíčka nebo sparit zeleninu ne? Cukry ti chutnaji, protože to funguje tak, ze cim vic jich jis, tim vic jich telo chce. Proste jako droga.. Jakmile ale prestanes telo téma cukrama bombardovat a dodas mu ty bilkoviny, zdrave tuky, vlákninu ze zeleniny, tak ti nebude skákat hladina cukru nahoru a dolu a ta chut na testoviny apod. uz tam takova nebude.. Kdo kazdej den trenuje, tak si muze doprat, protože ty cukry potřebuje jako zdroj energie. Proste stále prubezne dolejva palivo do nadrze. Ale ty když toho zase tak moc nenasportujes a tim padem mas nadrz plnou a stejne tam to palivo neustale lejes, tak se proste vždycky jen vyleje(ulozi pod kuzi jako speky..)

                0 0
    • krikli  

      Borci, nový poznatek. Chodíme každý čtvrtek na squash. Na hodinku. Minulý týden to nebylo ono, včera to bylo v pohodě. Zahral jsem si super. Po týdnu a půl bez cukru, si tělo na to zvyklo a zvládá i vysoký intenzity. Takže týden jsem chodil jak bluma a teď už to je skoro normál. Ještě do neděle a pak zacnu pomalý přidávat sacharidy. Jo a čtyři kila dole.

      0 0
      • Yura  

        Heh ty ses komik a co jako myslis, ze jsou ty 4kg? Tuk? Proste si jen vycerpal glykogen a odtekla nejaka voda. Lidi kteří mají vetsi množství svalu by ti potvrdili, ze po tydnu bez cukru spadnou na vaze klidne o 10kg. Pak staci 2–3 dny zase jist cukry, svaly se zase naplni glykogenem nasaknou vodu a protože telo bylo nejakou dobu v deficitu, tak si vezme ještě o něco vic nez normalne. Proste klasicka cukrovacka, kterou provaid před zavodama plno sportovcu od kulturistu po cyklisty. Ty delas presne to same. O nejakem prechodu na vyuzivani tuku jako paliva nebo spalovani podkozniho tuku nemůže byt za tak kratkou dobu ani rec…

        0 0
        • krikli  

          Juro, komik? Já tu netvrdim, že jsem se zbavil 4 kilo tuku a naucil se spalovat tuk. Na to nejsem takovy odbornik. Vím že valná část je ta voda..chápu, že se mi to pak může vrátit zpátky. Zkouším jen to,co bylo v tom článku. A ono to funguje. Netvrdim, že je to všechno správně. Ale jak to tam popsal, tak to funguje. Jestli chceš, mám to naskenované. Pošli mail na : krikli@centrum.cz a preposlu to. Vysvětlí mi ještě jednu věc. Jak je možné, že bez cukru zvládám vysoké intenzity?150– 190 tepu po dobu hodinky? Samozřejmě s malými přestávkami mezi sety.

          0 0
          • biker jura  

            protože si tělo nějakej cukr stejně vytrvoří, kdybys hrál delší dobu už by ti šel výkon určitě rapidně dolů…

            0 0
            • Yura  

              No me by hlavne zajímalo co to u nej teda znamena ta strava „bez cukru“. Co presne za ten den sni. Kdo bude tvrdit, ze je na mase a nizkosacharidove zelenine x tydnu a je schopnej jezdit na kole nejake hodinove anaerobni palby, tak proste keca heh..

              0 0
          • Martin  

            KAŽDÁ metabolická reakce probíhá za přítomnosti glykogenu, názor, že od určité chvíle se spalují tuky atd. je názor laický, i sacharidová superkomenzace funguje trochu jinak, než si lidé myslí, to že jako by jedeš bez cukru je proto, že cuykry normálně přijímáš, jen o tom nevíš, schválně napiš co přesně jíš a uvidíme… a propos, 150 tepů není vysoká intenzita, pro většinu aerobní a schopnost vydržet dlouho nad iANP nesouvicí nijak s příjmem cukru, nechce se mi to tady zbytečně rozepisovat, pro začátek bych si vystačil s tvým jídelníčkem

            0 0
            • krikli  

              Ráno smažený vejce se slaninou, oběd buď stejk vepřový, či hovězí. Kuřecí či krutá. Poslední par dní jsem to uz raději dušeny jen ve vodě. Přílohy brokolice, cuketa. Večeře buď maso, nebo zeleninový salát ( okurek+ paprika). A mimo to, sýr,vejce,tvaroh. Jo a moje mi upekla lněný chleba (spíš je to jak bábovka) lněný semínko,bílky a vejce

              0 0
              • krikli  

                Po pravdě už mi to taky leze krkem a dost se těším na normální snídani a obyčejný rizoto a těstoviny.

                0 0
              • krikli  

                Ještě pití – voda,čaj,kafe… Vše samozřejmě neslazeny

                0 0
                • -b-n-x-  

                  Covece, ja teda o tehle diete nic nevim, ale ten tvuj seznam je dost podobny jako seznam cemu se mas v normalni zdrave strave vyhnout. Ale jak rikam. Nic o tom nevim, tak to ber jenom jako takovy nedulezity nazor.

                  0 0
                  • platypus  

                    Já bych měl zase dilema co si s sebou vzít na čtyři hodiny kopce, jestli dvě vajíčka na tvrdo nebo kuřecí stehýnko do alobalu.

                    0 0
                    • krikli  

                      Podle toho, co psal ten borec v te knizce. Tak nic… pokud se rano najis a nebudes to prehanet s intenzitou. Tak nic.

                      0 0
                      • platypus  

                        Já Ti nevím k čemu je to dobrý, jak se točí 80ot/min tak tři hodiny max a už musím něco si dát, určitou roli hraje jak se nacpu večer a nakolik jsem odpočatý.

                        0 0
                      • raw 4  

                        Nedovedu si představit že 4–5 hodin v terénu a kopeckach si nic nedám do pusy. …

                        0 0
                        • McBlacky  

                          nejíst nic je samozřejmě blbost. Ale dneska se dá prodat libovolná myšlenka, hlavní je dobrý marketing

                          0 0
                          • raw 4  

                            Presně tak !!!…hlavně, že je tam forma a ze tam neni obsah… koho to trapi…kdyz se to tak dobře prodává :-)

                            0 0
                            • Delkim  

                              každá pořádná dieta je hlavně podložena knížkou co se tak dobře prodává :)

                              0 0
                        • Esi  

                          Ten borec co psal ty bláboly do te knihy si zase pravděpodobně neumí představit 4–5 hodin a na kole někde v holandsku na rovině natož v kopečkách na MTB :-)

                          0 0
                  • Yura  

                    „Covece, ja teda o tehle diete nic nevim, ale ten tvuj seznam je dost podobny jako seznam cemu se mas v normalni zdrave strave vyhnout. “

                    Ale nerikej a to je jaka ta „normalni zdrava strava“ vegani ? Jakoze ve zdrave strave nemá co delat kureci, hovezi, vajíčka apod.? Jedine co se mi tam nelibi je ta slanina, protože to urcite není domaci, ale sranec ze supermarketu…

                    0 0
                    • krikli  

                      Precti si to.

                      0 0
                    • -b-n-x-  

                      Nene, to maso a vajicka by samy o sobe asi nevadily ale z prispevku jsem pochopil, ze jich spotrebuje trochu hodne. A moje reakce byla jeste i na ty „zdrave“ neslazene napoje. Voda samozrejme ok, ale caj a kava?

                      0 0
                      • Yura  

                        A co je na caji a kave? Jinak vajíček muze snist podle tebe clovek kolik aby to bylo ještě „zdrave“ ? 3 tydne? Něco si o vajíčkách nacti a budes jich baštit aspoň 5 denne. :) S masem souhlasim, ze jednou denne staci. Ikdyz jsem sam zral roky i 1kg denne. :D

                        0 0
                  • treatt  

                    Tímto posílám jeden přeštický pozdrav všem věrozvěstům normální zdravé stravy :)

                    0 0
                    • Delkim  

                      ti tam nedali ani kousek libového masa, to jim vrať! :)

                      0 0
                    • jIrI___  

                      A to fakt někdo dobrovolně jí? Však je to samé mastné, maso aby člověk pohledal.

                      0 0
                      • blaf  

                        Podle toho co tu často píšeš je u tebe strava bez masa naprosto normální, tak čemu se divíš? ;)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Když už si maso výjimečně dám, tak preparuju každý kousek mastného. Jen mě překvapilo, že někdo to samotné mastné může vyhledávat :)

                          0 0
                          • Yura  

                            Zajimave, ze jsi psal, ze jis co ti chutna? Pritom asi nikdo nebude rozporovat, ze je to prave tuk, kterej dava masu chut.. :)

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Třeba v kuřecích prsou toho tuku asi moc nebude a přitom je to po srdci nejchutnější část kuřete :))

                              0 0
                              • Yura  

                                No tak ja si troufam rict, ze jsem sezral za 10 let vic kuřecího nez skoro všichni tady dohromady, hlavne teda tech prs, ale zeby kureci prsa byla chutnejsi nez třeba stehna? Pekne s krupavou kurcickou? Tak to asi ne lol.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Každému dle chuti, křupavou kůžičku hned odsouvám na bok talíře a nejím lol. Ale je fakt, že jako malé děcko jsem si v ní liboval :)

                                  0 0
                              • McBlacky  

                                kuře je samo o sobě dost bez chuti a to i domácí ;)

                                0 0
                                • Yura  

                                  Maso obecne když se neokoreni tak je chutove nevyrazne. Ale pecene kure dukladne posypane grilovacim korenim. To proste nemůže nikoho omrzet. Kdo tvrdi, ze chutnaji lepe kureci prsa na pare nez to grilovane stehno třeba tak proste keca. :D Kureci, kruti, treska nebo i to hodne libove veprove je proste jako když zvykáš hodne starej chleba.. :D

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    nejlepší kousky z krávy a většina velkých ryb mají chutově maso výrazné dost samo o sobě.

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      No kazdopadne tuk je zaklad te chuti, to ti rekne kazdej kuchar. I to nejkvalitnejsi hoveyi, když je extra extra libove, tak to není teda zadnej gurmanskej zážitek..

                                      0 0
                                  • Delkim  

                                    naprosto souhlasím!

                                    holkám peču kuřecí nebo krůtí prsa v alobalu, vyzkoušej! standardní „dietní“ verze odmítají :)

                                    maso okořenit (používám barbecue nebo baby grill od Antonína) a pak položit na alobal a na to pěkný špalík másla a kousek slaniny nebo třeba uzené šunky/schwar./pršut

                                    pořádně zabalit a do trouby na 180–200 st. na 15–30 minut podle velikosti porce

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Nechcu ti do toho kecat, ale peceni v alobalu, kdy s nim jidlo prijde do kontaktu a ještě lepe, když se prida něco kyseleho(citron, ocet..) tak to z toho alobalu vytahuje hlinik dost slusne. Hlinik je toxickej hlavne pro nervovou soustavu.. Jinak ja nemam problém s tim jist libove kureci, kruti, protože si to okorenim a do každého jidla pridavam oliváč, takze je to dobrota.. :)

                                      0 0
                                    • X-biker  

                                      Alobal je fajn, že maso zustane šťavnatější, ale skleněná mísa bude asi lepší. Zrovna peču skoro kilo kuřecích prsíček na kostičky na mexické zelenině :-D Na dva dny o oběd a večeři postarané :-)

                                      0 0
                                    • McBlacky  

                                      Krutu v alo delam, antonina davam tez ;)

                                      0 0
                                  • Janek33  

                                    Nechapu proc jis neco co musis ochutit spoustou ochucovadel, aby se to dalo jist. Proc si nedat neco co je chutne i bez dochucovadel? Jist to, co je pro organismus prirozene a dobre stravitelne, v tom je kouzlo zdrave stravy. A ne se cpat masem a organismus jen zatezovat.

                                    0 0
                                    • blaf  

                                      to uz jsi rikal…

                                      0 0
                                    • Yura  

                                      Az budu chtit vypadat jako reklama na hlad nebo pacient v posledním stadiu rakoviny, tak si urcite prijdu pro radu dik.. Btw varim tady ty kureci skelety s kridlama uz asi 5 hodin. Uplne se to rozpada, precedim si kolagen a maso ti necham chces?

                                      0 0
                                    • treatt  

                                      A nebo si libovat na nádherném kusu hovězího, jen střelené na grilu tak, aby zvenku chytlo mřížku a uvnitř dokonale rare, nechat 5 minutek odpočinout přikryté, pak se z něj jen řine krvavá šťáva a ta chuť, samotná chuť masa mi stahuje chuťové buňky v lehce orgastické křeči..ani netřeba tradiční soli a pepře, stačí prostě dobré zvíře, skvělý řezník, vybrat si správný kousek a čau. Krom grilované langusty mě nenapadá nic lepšího a trávení v naprosté pohodičce. Ještě že se umím takhle zatížit :)

                                      0 0
                      • Yura  

                        Hodne zivocisnyho tuku naraz trci fakt dlouho v zaludku. K tomu když ještě pridas naloz knedliku, tak po takovem obede se fakt da leda tak lezet u TV a odfukovat. Ja si místo vepřového zase rad davam pecena kruti kridla, kdy jedno ma kolem 1kg. :D To taky clovek sezere a celej den uz nechce nic delat. Jak tu plno lidi pise, ze si podobna jidla davaji na obed v hospode uprostřed vyletu na kole, tak to fakt nechapu.. :)) Proto jim z 90% fakt libove maso a pridam klidne 30ml olivového oleje. S tim traveni nemá vůbec problém..

                        0 0
                    • gerrard  

                      Myslis presticke cernostrakate :)

                      0 0
                      • treatt  

                        Jasně ;) konkrétně krkovice, osobně preferuji před kotletou ;)

                        0 0
                • Martin  

                  nelze to samozřejmě zevšeobecnit, ale v zásadě jíš přeně opačně, než bys jako sportovec měl jíst

                  ona totiž strava s omezením cukrů znamená nahrazovat rafinované cukry maltoderxinem apod., prostě hodně brambor, rýže, kukuřice apod.

                  0 0
    • Janek33  

      Chlapi, ja jsem presel na vitarianskou stravu a nestacim se divit jak sel vykon neskutecne nahoru. K tomu zadna unava a fantasticka regenerace. Strava je opravdu velice dulezita. Lidsky organismus ma veliky problem zpracovat tepelne upravenou stravu. Zkuste se nad tim zamyslet, neco na tom asi bude, kdyz vitarianska strava funguje.

      0 0
      • -b-n-x-  

        Me by tahle strava velmi vyhovovala. Nemuset nic varit, strouhat, michat, a jinak se s tim srat. Proste vzit banan, jabko, maximalne umyt a sezrat. Btw.: Da se cokolada povazovat za vitarianskou stravu? Jestli ano, tak se jim asi stanu take.

        0 0
        • Yura  

          A vypadat jako obyvatel koncentraku to by ti taky vyhovovalo? :))

          0 0
        • ememem1  

          a pivo za teba uvaria ini.....

          0 0
          • black.horse  

            Tataráček s česnekem, syrovým vejcem a cibulkou je vlastně taky RAW mňamka :-D

            0 0
      • Delkim  

        a co jsi žral dosud, že najednou tak fantasticky regeneruješ a nejsi unavený? asi nějaký prasárny, co? a nestačilo by jen tak náhodou vyházet nesmysly a začít jíst „zdravě“ dle standardních doporučení a selského rozumu?

        vitariánství je další z extrémů a rozhodně to není plnohodnotná komplexní výživa

        jako jo, je to módní a budeš mít mezi kolegama neustále o čem vyprávět, ale fakt to není to nejlepší co můžeš pro své tělo udělat......

        0 0
      • McBlacky  

        a kolik toho nasportuješ? pokud teda jen netrolíš…

        0 0
        • Janek33  

          Kolik toho nasportuju. 3×tydne (ut,st,ct) tezky intervalovy trenink na silnici (2×silovy, 1×rychlostni), sobota 4–5 hodin, nedele 4–5 hodin v tezkem kopcovitem terenu). Necitim unavu, vycerpani, necitim bolest svalu. Na kole nic neboli a citim obrovskou silu a energii. Ale podle vsech jsem blazen ktwry se nevhodne stravuje. Ja mam vsak fantasticke traveni. Nejhorsi je neznalost a ani snaha zkusit si neco nastudovat a pouzivat selsky rozum. Clovek neni vsezravec a to je ten nejvetsi omyl.

          0 0
          • Coural  

            Tak jestli máš 4 žaludky a v noci si přežvýkáváš natrávené seno, tak nejsi všežravec. Ale ani člověk.

            0 0
            • Janek33  

              Proc seno? Kdyz s tim mas problem tak si zkus porovnat jak clovek travi maso a jak travi syrovou stravu. Budes prekvapenej jaky je to rozdil. Ale nejdriv je nutne telo detoxikovat.

              0 0
          • blaf  

            Robocop

            0 0
          • McBlacky  

            škoda, že nejsi z Prahy a okolí, bych z tebou zkusil vyjet na trénink. Fakt by mě zajímalo jak s tím co píšeš jezdíš. Chvíli bych to snad uvisel.

            nebo sem hoď kam pojedeš na závody, třeba se potkáme.

            0 0
            • Janek33  

              Jak trenujes ty a jak se stravujes? Ja jsem pres zimu najel na systematicky trenink, mam trenera, ktery pripravuje treninkovy plan a skutecne to funguje, trenink ma system a je videt velky progres. Nejsem vsak naivni, nemuzu porazet cyklisty co jezdi cely zivot. Ja zatim vse vztahuju jen k sobe, jak se zlepsuji, jaky z toho mam pocit. Pro me je ted dulezite, ze telo opravdu dobre a rychle regeneruje, ale nedokazu odhadnout jak na tom jsem v porovnani s jinyma. To ukazi zavody.

              0 0
              • McBlacky  

                Ze zacatku jde forma nahoru rychle. Jen doufam ze trenujes nekde kde to ma smysl. Jinak to jsou zabity roky- coz je videt na hromade hobiku co si v cr plati plany od „odborniku“, co maji max kurz a sami jezdili vzdycky jen tuzku v hobby, nebo ani to ne. jen me zarazi kdyz pises ze te po 4–5 v tezkych kopcich neboli nohy. Takovy lidi ja neznam ;)

                0 0
                • blaf  

                  Má to dvě možná vysvětlení.

                  Jeho těžké intenzivní tréninky nejsou tak těžké a intenzivní jak si myslí nebo je to robocop :) Tipuju variantu 1.

                  0 0
                  • GrumpySmurf  

                    Asi tak. Ja tomu sice hovno rozumim, ale tezkej intervalovej trenink 3 dny po sobe na me pusobi zvlastne. Kdyz k tomu pak pridam plnyho weekend warriora, tak uz o kvalite naplanovaneho treninku nepochybuju..

                    0 0
                    • Janek33  

                      Mam trenera, ktery trenuje jak hobbiky, tak profesionaly a jeho team je nejlepsi hobby team v republice, takze asi o trenovani neco vi. A trenuji podle svych prahu (AP i ANP), neni to tak, ze jedu kopcovity teren na krev, ale pouze podle prahu. Sila jde rychle nahoru a je znat, ze jezdim intenzivnejsi jizdu porad v AP. Takze telo se nezakyseli a tolik neunavi. Strava mi pomohla v tom, ze telo jeste rychleji regeneruje nez driv a take citim pri treninku vetsi energii. Nevim jak vypada tvuj systemaricky trenink a tvoje strava. Mym cilem je odtrenovat 14 hodin tydne, aby to melo smysl a aby se clovek nepretrenoval, v tom vidim velky problem pro hobbiky.

                      0 0
                      • Yura  

                        Ptam se znovu jak dlouho jis pouze rostlinky v raw stavu..? Bez dostatku zakladnich aminokyselin jako jsou glutamin, bcaa, glycin apod. nemůže byt regenerace lepsi. O tom snad nebude nikdo kdo dela na nejake urovni nejakej sport vůbec debatovat. Dovedu si představit jist veganskou stravu, ale urcite ne raw tzn. jist normalne varene brambory, ryzu apod.. + doplnovat bilkoviny v doplňkách, ale zrat pouze neupravenou stravu. Na tom se muzes citit dobře dejme tomu první pulrok. Po tom pul roce (za predpokladu, ze budes fakt sportovat) s tebe bude kostra obalena kuzi, která bude rada, ze bude nejak fungovat, natoz podavat nejake za rec stojici sportovni vykony..

                        0 0
                        • Janek33  

                          Uznavam, ze raw stravu jim pouze 2mesice. Uvidime hak bzde vse pokracovat a je mozne, ze budu muset zaradit brambory, ryzi, uvidime jak na vse bude reagovat ne telo. Nechci byt uplne 100%ni raw, obcas zaradit veganske jidlo. Ale asi se shodneme, ze strava je pro fyzicky vykon velmi dulezita. V kazdem pripade mi zmena pomohla a ted, kdyz si dam vyjimecne maso, tak citim kolik energie ztracim travenim a stejne tak se mi dost zhorsi traveni a uplne se zmeni stolice. Na tele citim jak se s tim pere. A co se tyka doplnku jako BCAA a jinych nikdy jsem nic takoveho nebral a nikdy nebudu. He to jen chemie, ktera rozhodne telu z dlouhodobeho hlediska nepomaha. Zkus si precist knihu Vegan v kondici, je to zajimave cteni.

                          0 0
                          • Yura  

                            To co tady neustale opakuješ o mase je uplnej nesmysl. Ano traveni masa i tak lehce stravitelného jako je napr. nizkotucna ryba (treska..) vyžaduje od tela vic energie nez spracovani třeba ovoce, ale stále ti to da potrebne bilkoviny, které proste chroupanim kyla mrkve opravdu nedostanes. Nebudu se tady s tebou dohadovat jestli jsme vsezravci nebo co to nemá smysl, ale precist by sis mohl, co je a co není schopno lidske traveni pobrat. Uz jsem ti psal, ze opravdu nemame traveni jako kravy nebo gorily. Tyhle zviratka ze zeleneho dokážou vyuzit daleko vic. Nama to jen(a to hlavne v neupravene podobe) defakto proleze, kdy to slouží hlavne jako vláknina(nestra­vitelne castice) která cisti trakt a odvadi toxiny z tela..

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Vsechno je to Yuro pekne, ale co kdyz to nekomu fakt funguje? Samozrejme dotycny si klidne muze vymyslet, lhat, a treba si z nas tady jen delat prdel (nakonec dneska uz temer muze psat prispevky i nejaky robot :-) ). Ale na druhou stranu co kdyz to proste u nej funguje? Ja jsem pro to, at se takhle kazdopadne stravuje dale a pise zde sve zkusenosti. A nejlepe, pokud se obcas treba i projede s McBlackym. To pak jiz ty informace budou trochu vice duveryhodnejsi.

                              0 0
                              • Yura  

                                Co mu funguje? Sam říká, ze to zatím provozuje 2 mesice. Pockame co napise za rok.. Ted je to uplne bezpredmetny se o tom dohadovat.

                                0 0
                            • Janek33  

                              Ano mas neco nastudovane. Znas takove lidi, kteri jsou na teto strave? Proc jsou takovi lide plni energie, jsou zdravi, nikdy nemarodi, maji stihla tela, vykazuji nadprumerne sportovni vykony. Ja nerikam, ze staci pojidat jen syrovou mrkev. Ale je treba jist vyvazenou stravu, jist naklicene lusteniny, obiloviny, ruzna seminka, orechy. Ale potravina v syrove podobe ti da mnohem vic zivin nez varena potravina. Proc by melo telo potrebovat neco co travi 3 dny jako je maso, kdyz si muze dat neco mnohem stravitelnejsiho. Zeptej se sportovcu jak jim sel vykon nahoru, kdyz vyradili maso. Jak je mozne, ze sportovci, kteri se zivi roky jen syrovou stravou jezdi extremni zavody na kole a vypadaji fantasticky. Proc ja jsem najednou plny energie, zlepsila se mi imunita, zlepsily se zuby, zmizel ekzem, mam peknou atletickou postavu. Asi jsem udelal chybu vid. Jen pripominam, ze jiz pred tim jsem se stravoval zdrave, zadne nekvalitni suroviny, jen kvalitni „lehce stravitelne“ maso, zadny lepek, malo mlecnych vyrobku, malo uzenin. Nemuzes verit vsemu co se kde pise. Nejlepsi je si neco vyzkouset a pak budes jeste moudrejsi nez jsi ted.

                              0 0
                              • Yura  

                                „Ano mas neco nastudovane. Znas takove lidi, kteri jsou na teto strave? Proc jsou takovi lide plni energie, jsou zdravi, nikdy nemarodi, maji stihla tela, vykazuji nadprumerne sportovni vykony.“

                                To pises ted o kom? To jsou tvoji kamaradi? A jsou na raw strave roky? Nebo pises o tech saskach na YouTube, Instagramu apod.., kteří by zrali i hovna, kdyby jim to zaručilo vetsi sledovanost? Uvedomujes si, ze tihle lidi zijou dva zivoty a to je ten na YT a pak ten v kterem utraceji peníze, diky blbum, kteří jim to zerou a sleduji je?

                                „Ale potravina v syrove podobe ti da mnohem vic zivin nez varena potravina.“

                                Uved priklad o jake potravine tu pises? Tepelnou upravou se nejake % mikrozivin znehodnoti, ale zaroven se naopak zvysi vyuzitelnost jinych… Proste sis vsugeroval, ze tohle je ted tva cesta, tve poslani, ze tohle te zachrani a udela z tebe nadčlověka. Vyvracet ti to opravdu nehodlam, protože na to prijdes casem sam..

                                0 0
                                • Janek33  

                                  Znam tyto lidi osobne. Nezajimaji me lidi na internetu, dam jen na osobni zkusenost a jejich zkusenost je nekolikaleta (10–15 let). A je jich skutecne dost. Mas pravdu, clovek si muze neco vsugerovat, ale ja to vidim i na sve zene, ktera ji stejne. Byla na operaci, doktori jen krouti hlavama jak se rychle hoji, jak jeji telo regeneruje. Strasne za tu chvili omladla a ma spoustu energie.

                                  O jake potravine pisu? O vsech potravinach. Jestli mas zajem, muzu sem psat sve zkusenosti. Nemam zajem si vymyslet, to opravdu ne. Je to zajimave a jsem sam zvedav jak vse bude pokracovat. Jsem prekvapen tou rychlou zmenou k lepsimu.

                                  0 0
                                • treatt  

                                  Hele o nějakým starým digbíťákovi se traduje, že už žije asi 15 let jen z piva :)

                                  0 0
                                  • 01carbon  

                                    To byl Kalandra poslední roky – ten ale muzicíruje buď z nebe nebo z pekla (podle toho kam to vyfasoval před 20ti lety)

                                    0 0
                              • Amoondre  

                                Proto, ze o tech co jsou na stejne strave, ale uz zdaleka nejsou tak „plni energie, jsou zdravi, nikdy nemarodi, maji stihla tela, vykazuji nadprumerne sportovni vykony“ se nemluvi/nepise

                                0 0
                      • blaf  

                        Intenzivnější jízda v ap. To zní trochu divně ne? Když je to v ap, resp. pod ap, tak to intenzivní jízda fakt není…

                        0 0
          • treatt  

            Hele ale vitariánství je už out.. i když zredukovaným, ale stejně se tím jídlem akorát zaplácáváš, měl by ses nad tím zamyslet a otevřít se světlu, prána Tě zasytí a budeš létat!

            0 0
            • Yura  

              Ted je in RT4. Tzn. raw till four nebo tak nejak. Ze zerou ovoce apod. a od te ctvrte tam perou varene. Nejvetsi propagator byl durianrider a jeho stara banana girl. Ten typek je srandovni jak prase a jezdi slusne na kole, proto ho taky sleduju, ale co se tyce jeho rad ke strave to je na presdrzku, protože ovlivnuje fakt hodne mladych a blbych, kteří se tak muzou pekne dojebat..

              http://www.youtube.com/…durianriders

              0 0
            • karliner  

              tvl, směješ se maníkovi kvůli vitariánství a sám jedeš ve velmi podobném nesmyslu :-D

              0 0
              • treatt  

                O nesmyslu zbytečné diskutovat, ale přehlížíš jeden významný fakt. Já si všimnul, že mi svědčí krom jiného maso. Tlačím tady někomu, že to je jediná správná mantra, jíst maso a pro každého je to správně, jako tady panáček s vitariánstvím a tím, že maso je špatně? :)

                0 0
            • -b-n-x-  

              Tak ja myslim, ze to vitarianstvi je jen jedna etapa cesty k uplnemu odmitnuti hmotneho jidla. A mozna ze nakonec ani to bretarianstvi neni uplnym cilem. Treba se pak da pokracovat tim, ze se clovek oprosti od sveho hmotneho tela. K cemuz by vlastne to odmitnuti hmotneho jidla melo nutne cloveka dovest :-)

              0 0
    • Janek33  

      Proc obyvatel koncentraku? Takovi lide jsou proste stihli, protoze jejich telo se zbavuje vseho spatneho, jedovateho a vseho co samo nepotrebuje. Klasicka cokolada raw neni, ale da se udelat a je vynikajici.

      0 0
      • Yura  

        „Lidsky organismus ma veliky problem zpracovat tepelne upravenou stravu. Zkuste se nad tim zamyslet“

        Spis ty by ses mel zamyslet. Placas neskutecne nesmysly. Jinak ja si dovedu představit, ze si klidne na mesic zahraju na vitariana nekde na Fruit Festivalu v Thajsku. Kde mas kvalitni, zrale ovoce. Co jis ty tady? banány z Alberta? Za rok dej vedet jak to slape. :)))

        0 0
        • Janek33  

          Zajímá mě tvůj názor. Když člověk vyřadí maso a veškerou živočišnou stravu, jak tělo bude reagovat? Podotýkám, že tělo je v plném cyklistickém tréninku (objem 12 hodin týdně). Začne ztrácet svaly, nebo začne ztrácet svaly + tuky, začne ztrácet pouze tuky + samozřejmě zadrženou vodu. Co si o tom myslíš?

          0 0
          • McBlacky  

            při zachování pestré stravy je úspěch když přijdeš jen o 20–25% svalů při úbytku váhy. Se speciální perfektní suplementací se dostaneš níže alek nule nikdy.

            Při extrémně debilní stravě překročíš i 50%. Tried and tested, měřeno bodystatem.

            0 0
            • Janek33  

              Já jsem po změně stravy 8 týdnů. Váha jde dolů rovnoměrně 1 kg za týden, celkem tedy 8kg. Ze začátku rychleji, nyní je úbytek pomalejší. Za dva týdny jedu na zátěžový test, kde zjistím aktuální množství svalů a tuku a můžu porovnat z předchozím obdobím. Aktuálně mám pouze výsledky z včerejška a stejné měření absolvováno před 3 týdny, takže za poslední tři týdny jsem přidal 0,3 kg na svalech a ubral 1,1 kg na tuku. Myslím si, že za těch 8 týdnů jsem na svalech na stejno a ubral jsem 8 kg tuk + zadržená voda. Stravuji se vyváženě, základem je raw strava, občas doplňuji veganskou stravou. Zařazuji hodně luštěnin, obilovin, ořechů, semínek a pravidelně malé množství konopného proteinu. nevidím důvod přicházet o svaly. Ale definitivní závěr nechám po absolvování zátěžového testu.

              0 0
              • McBlacky  

                už si nepamatuju jestli jsi psal, jak jsi aktivní sportovec a kolik máš nadváhu.

                Co píšu a mám otestovaný já platí pro lidi co sportují hodně a dlouho (600+h ročně) a chtějí zhubnout na závodní váhu – což je v hobby podmínkách pod 8–10% tuku.

                0 0
                • Janek33  

                  Sportuji dlouho, ale letos jsem to vzal hodne vazne. Sportuji 45 hodin mesicne. Moje vaha byla 88kg, vyska 185cm, nyni 80kg, mnozstvi tuku 12,5%. Porad je co hubnout. Mel jsem vsak 17%.

                  0 0
                  • RoadMachine  

                    45 hodin mesicne je „vazne“?;)

                    0 0
                    • Janek33  

                      45 hodin mesicne pres zimu. Ted pres sezonu to bude urcite vic. Cemu se divis?

                      0 0
                      • RoadMachine  

                        ze to vazne neberu a tech 80–100 tam padne vzdy

                        0 0
                        • ELx  

                          Jako ze jsi denodenne 3 hod. Na kole?

                          0 0
                        • blaf  

                          Tak určitě

                          0 0
                        • jIrI___  

                          Máš profil na strava.com nebo něčem podobném? Rád bych se inspiroval.

                          0 0
                          • RoadMachine  

                            mam profil na strave ale velmi cerstve, akorat tam mam pouze kolo a ne beh a plavani.. hledej Leeroy Jenkins

                            0 0
                            • Janek33  

                              Tak napiš jak trénuješ ty? Jak často, jaké intenzity a kolik toho odtrénuješ měsíčně přes zimu a v sezoně.

                              0 0
                              • RoadMachine  

                                ja trenuju zcela podle chuti, na co mam zrovna naladu – jak jsem psal, nejak vazne (zavodni ambice) to neberu. proto jsem byl jen zvedavy, zda se 45ti vystacis pokud se do toho chces opravdu vic pustit.. pokud ano a jsi spokojeny, vse uplne v poradku:)

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  jako nic proti, ale jestli na segmentech do kopců zajíždíš týpky jako Padour, Kozubek a Cink tak bys měl zauvažovat o tom začít to brát vážně ;)

                                  0 0
                                  • RoadMachine  

                                    diky!, ale ja zacal s kolem hodne pozde (27), silnicku jsem poridil teprv minuly rok a na nejaky zavodeni uz je v mem pripade myslim pozde.. jinak kopce mam rad, to ano, zbytek je slabsi :)

                                    0 0
                                    • Janek33  

                                      Nikdy není pozdě, ale já nemluvím o profi závodění. Jsem také jen hobby cyklista a silničku jsem si pořídil minulý rok. Ale začal jsem trénovat systematicky, jedu podle tréninkového plánu. Ted jsem změnil i stravování. Samozřejmě nečekám zázraky, ale chci se postupně zlepšovat a závody si chci užít. Je to zase něco úplně jiného než jezdit pořád sám.

                                      0 0
          • Yura  

            Ja se nebudu dohadovat s nekym kdo si mysli, ze nejsme vsezravci, ze je maso pro nas nestravitelne, ze je pro nas lepe vyuzitelna syrova strava apod. Az se od tehle nesmyslu odprostis, tak se muzem o necem bavit..

            0 0
            • Janek33  

              Bavit se spolu nemusíme. Já vidím a cítím jak pro moje tělo byla změna stravy prospěšná a to je pro mě důležitější než to co si o mě kdo myslí. Škoda, že se svými předsudky toto nikdy nezažiješ.

              0 0
              • MichaelSimek  

                jenze ty ses stejne slepej jako on, proste ty si udelal zmenu jidelnicku a zjevne ti to pomohlo, ale ses si jistej jaka konkretni zmena jidelnicku muze za to ze se citis lip, ses si jistej ze to neni z velky casti placebo nebo skrvny na slunci…a jeste vic, jak si muzes byt jistej ze to plati globalne a ze to neni jenom tvuj organismus kterej takhle reaguje a vetsina lidi to bude mit jinak? Nektery ty veci co tady lidi placaj jsou fakt kraviny podobny nabozenstvi, takze chapu yuru ze na neco reagovat proste nema cenu, prestoze on taky nevi vse i kdyz se tak vetsinou tvari :)

                0 0
                • Yura  

                  „jenze ty ses stejne slepej jako on“

                  To soudis podle ceho? Ze jsem na 100% presvedcenej, ze veganství není zdrave nebo idealni stravovani pro většinu lidi ikdyz to nemam vyzkousene na sobe? Pak jsem slepej no.. Ja si narozdil tady od Janka ruznyma extremama prosel a rozhodne se k tomu vracet nehodlam. Janek taky asi moc dobře nechape, ze lidske telo je zivej organismus, kterej neustale pracuje. Co funguje pul roku za rok uz fungovat nemusi. Prostredi se meni, stejne tak potřeby dane osoby se meni.

                  0 0
                  • MichaelSimek  

                    to jsem nemyslel zrovna tohle, to stim asi i souhlasim, ale par veci co si v minulosti rekl jsou brany prilis jednostrane a nektery veci proste si rekl spatne, viz rakovina z lepku

                    0 0
                    • Yura  

                      Pochybuju, ze jsem napsal, ze primo lepek zpusobuje rakovinu. Kazdopadne co se tyce zdravi strev, tak to není nic dobryho a muze to byt další prilozeni do ohne..

                      0 0
      • Tencovozikmin  

        Jak to tak procitam,tak asi nejdulezitejsi bude necemu uverit a drzet se toho. Jakykoliv extrem v jednostranosti stravy je podle mne pichovina. Normalni smrtelnik nema sanci se v teto zmeti zradla vyznat,krom Yury. Jim na co mam chut, jen se vyhybam smazenemu a snazim se si jidlo dle moznosti pripravit sam.

        0 0
    • Janek33  

      Ja nemusim nikoho presvedcovat. Pro me je dulezite, ze se citim skvele, jsem zdravy, omladl jsem a na kole zvysil vykonnost obrovskym zpusobem. Jestli si ostatni mysli neco jineho, je mi naprosto ukradene. Neni zase tak dulezite mit vse naprosto cerstve a „bio“ ale je dulezite vyloucit z jidla rafinovany cukr, veskere mlecne vyrobky, maso, bilou mouku. Vubec bys neveril jak telo travi syrovou stravu, jak se hoji rany, jak telo rychle regeneruje, ale pokud myslis, ze je to blbost, tak te u toho necham.

      0 0
      • Delkim  

        ty ne že tomu jenom věříš, ty seš rovnou fanatik :)

        a tak je to bohužel u drtivé většiny všech „držitelů“ těchto šíleností…

        0 0
      • Yura  

        Kde si prosimte prisel na to, ze lidsky telo travi syrovou stravu lepe? O cem je tu rec? Zrale ovoce? Ok ale ji syrove všichni ne jenom blazni jako ty. Jinak defakto všechno ostatní co ze rostlin tyce je lepe vyuzitelne po tepelne uprave. Nemame traveni jako gorily nebo kravy, aby jsme vyzily s celodenního zvykani travy. Ale to zjistis dřív nebo později i ty. Btw jak dlouho se tak stravujes, ze jsi si tak jisty jak je to pro tve telo uzasne. Predpokladam ze aspoň několik let.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Ale tak treba se zrovna on skutecne citi lepe.

          0 0
          • Delkim  

            no jestli se předtím stravoval vlašákem ke snídani a obědy v kantýně atd… tak určitě, ale to by se cítil i kdyby si k snídani dal teplý toust s avokádem a sázeným vejcem, k obědu dušenou zeleninu s rybou a pod. :)

            0 0
            • black.horse  

              K tomu nadšení co tu popisuje Janek33… vzpomínám si, že Scott Jurek (veganský ultra běžec – kdo nezná) někde zmiňoval, že raw v začátcích kariéry taky zkoušel a popisoval to jako prvotní wow-efekt a hodně dobrých pocitů, které postupně zmizeli (zřejmě spíše jen kladně vnímal překopání a změnu jídelníčku), pak ale postupně zjistil, že na to množství živin co potřebuje pro svůj trénink sníst by se prakticky v syrové podobě užvýkal k smrti a nakonec se vrátil zpět k veganství, které mu narozdíl od raw přišlo pro sportovce použitelné (především v jeho disciplíně)…

              0 0
        • Janek33  

          Kde jsem na to prisel? Zkus se zamyslet. Telo nejhure travi prumyslove zpracovane potraviny. Pro telo je prirozena jednoducha strava bez jakychkoliv uprav. Dej si nekdy k obedu naklicenou cocku se syrovou zeleninou a uvidis jak se budes citit. Zkus si precost knihu Vegan v kondici, pochopis spoustu veci, ktere ti vubec nedochazi. Ja jsem presel na vita stravu, ale ne 100%ne. Zarazuji varenou zeleninu, obcas kuskus, obcas brambory. Ale zaklad je vita strava. Telo je maximalne spokojene. Pred tim jsem se jiz dlouhou dobu stravoval zdrave a i tak je to obrovsky posun. Navic jsem takto sundal prebytecnych 10 kg.

          0 0
      • -b-n-x-  

        Ja bych do toho klidne sel, kdybych se umel ovladnout a nesezrat to co mam rad. Treba nekdy uz dokazu byt i par dnu vegetarian, rikam si super, ale pak me zase dostane nejake kure, parek, dobra ryba, nebo tak neco. No neni to lehke. Obdivuju te, zes to dokazal.

        0 0
        • black.horse  

          Otázka je proč to chtít dokázat a ovládat? To není o tom, že bys něco někomu dokazoval a musel to lámat přes koleno… když Ti vyhovuje jíst více zeleniny a méně masa, tak to tak dělej, ale je nesmysl úplně vyřazovat složky stravy, které neškodí nebo naopak jsou prospěšné či nutné… smysl dává upravit si množství a poměr složek stravy a načasování tak, aby tělo dobře fungovalo. A to nemluvím ani o denních cyklech, ale klidně o týdenních či měsíčních s ohledem na fáze sezóny a aktuální zátěž v tréninku…

          0 0
          • Janek33  

            Já jsem do toho šel, protože si myslím, že maso člověku opravdu nijak neprospívá, stejně tak jako všechny mléčné výrobky, rafinované cukry, bílá mouka a šel jsem ještě dál, kdy jsem skoro úplně vyloučil vařenou stravu..Začal jsem jíst tedy vita stravu. Pro začátek jsem si však řekl, že by člověk neměl vyřazovat z původní stravy úplně vše, tak jak říkáš. Ale najednou člověk zjistí, že při dodržování vita stravy má skvělé trávení, žádné hnijící maso ve střevě a když si dá opět maso, najednou se trávení zhorší, člověk je unavenější a je to dobře vidět i na sportovním výkonu. Čerpám ze své zkušenosti. Prostě hledám tu nejvhodnější cestu a vidím at do stravy zařazuji cokoliv, vždy mi dělá nejlíp vita strava.

            Co se týká lámání přes koleno, problémem jsou parazité, které máme v sobě máme a nutí nás jíst samé nezdravé věci a to je nutné překonat. Proto je občas nutné tyto chutě lámat přes koleno a není to vždy jednoduché a je to i důvod proč se lidé vrací k původní stravě. Nevrací se třeba proto, že by tělu něco chybělo, ale mají slabou vůli překonat chutě, které jim vyvolávají nejrůznější parazité. Protože ty stavy jsou někdy dost kritické a člověk se cítí hodně špatně, je unavený, ale když to překoná, zbaví se těchto parazitů, hodně se mu uleví. Je však lepší mít po ruce někoho kdo s tímto má zkušenosti a poradí. Bez toho a bez podpory v rodině je přechod na vita stravu hodně hodně obtížný.

            0 0
            • Barak  

              Pro mě jsi trochu šílenec, ale proč ne, je to tvoje volba. Osobně si s takovou stravou nedokážu představit běžný život, aby se člověk nestal otrokem zajišťování specifických potravin. Vůbec nechápu, jak bys to třeba řešil, kdybys jel někam třeba na týden na horskou chatu.

              Podstupovat takové sebemrskačství a ještě u toho dělat výkony na kole, to teda ale klobouk dolu.

              0 0
              • Janek33  

                Já to jako sebemrsčkaství neberu, když vidím, že se cítím lépe a hlavně mi to pomáhá ve sportovním výkonu. Ale jak jsem řekl, jsem na začátku a uvidím jak vše bude probíhat dál a jestli mi bude nebo nebude něco chybět, když mám takový obrovský výdej. Navíc tato strava je velice chutná, když se umí udělat, ale je to určitě více práce a více plánování, to nezastírám.

                0 0
            • Sipal  

              S těmi parazity je to bohužel trochu jinak. Samozřejmě se mohou do těla dostat, ale jejich projevy jsou spíše opačné, než popisuješ. Parazit je v podstatě jednoduchý organismus s primitivní trávíci soustavou, a proto vyžaduje i jednoduše metabolizovatelnou stravu. Svého nositele naopak tedy nutí k přijímání jednoduchých, resp. jednoduše zpracovatelných, potravin. Čím více parazité zamořují organismus hostitele, tím jednodušší stravu vyžadují. Příznaky nemoci se pak podle závažnosti ve významné míře shodují s projevy vegetariánství nebo vitariánství.

              Existuje několik způsobů léčby. Kromě léčby medikamentózní je samozřejmě možný i alternativní přístup, spočívající v odepření živin parazitům. Tedy v zásadě ve vyhladovění parazitů pomocí přijímání pouze komplexních potravin, tedy masa, tuků, koření, nebo třeba čokolády. Naopak je nutné vyhnout se ovoci, zelenině a ostatním jednoduchým potravinám. Existují i experimentální přístupy k léčbě, založené na minimalizaci příjmu vody jako základní složky potravy parazitů, a jejím nahrazením alkoholem, který zároveň působí i jako desinfekce.

              0 0
              • Janek33  

                Máme tělo zamořené parazity a velice jim svědčí nezdravá kyselá strava, vše z bílé mouky, sladkosti. Nutí nás jíst mastné věci, pečené, křupavé, to všechno oni potřebují. Jsou zdrojem spousty špatného (alergie, deprese, únavy, bolesti svalů,atd.). Ale jestli tomu nechceš věřit, nemusíš, jenom říkám jak to v těle funguje a proč je důležité dbát na zdravou stravu.

                0 0
                • orm  

                  Napis prosim alespon dva ruzne zdroje alespon na jednoho parazita, ktery toto dela s vysvetlenim jak to dela. Nemel by to byt pro tebe problem, kdyz to tvrdis. Slepe verit nam uz predepisuje nabozenstvi. V realnem zivote to nema co delat. Diky.

                  0 0
                  • Janek33  

                    Stačí když si dáš do vyhledávače slovo „parazité v lidském těle“ a máš tam takových zdrojů kolik jen chceš.

                    0 0
                    • Kubajsu  

                      A protože se to píše na těch internetech, tak je to pravda pravdoucí!

                      0 0
                    • orm  

                      Na Internetu mohu najit cokoliv. Zajimaji me tvoje zdroje. Z neceho jsi cerpat musel, kdyz to tvrdis a obhajujes tento nazor. Pises, ze parazitu je hodne. Napis mne prosim te jake konretne parazity ty myslis a zdroje ze kterych si cerpal, kde se pise, jak tento parazit ovlivnuje chut k jidlu. Dekuji.

                      0 0
                  • Rakosnik  

                    Když je toho 1.4.:http://www.osud.cz/…odcervete-se

                    Poselství vesmírných lidí included.

                    0 0
                • MichaelSimek  

                  ty nerikas jak to v tele funguje, ty rikas jak si myslis ze to v tele funguje, dost zasadni rozdil

                  lidi si mysli ze zemi vyrobil tatik za tejden pak vsechny utopil pak v noci tajne znasilnil nejakou Mařku a kdyz zjistil ze jeho syn je hipik tak ho nechal povesit a rekl lidem ze visi kvuli nim a kdo nebude kamos s jeho visicim synem tak bude trpet zbytek posmrtnyho byti…a vo co ze to tak neni

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Tak v zasade si vsichni neco „jenom“ myslime. Nikdo nic nevi uplne najisto.

                    No vidis, jedna ‚teorie‘ rika, ze zemi nejaky tatik vyrobil za tyden a jina zase ze se z niceho nahodou vytvorily vysoce organizovane zivotaschopne struktury, ktere porad mnohoradove prevysuji nas dnesni super high tech.

                    Co mi vzdycky ovsem bylo divne, je to, ze neexistuji nejake dalsi zakladni teorie. Dyt to snad nemuze byt moc velky problem vymyslet :-)

                    0 0
                    • MichaelSimek  

                      jasne, souhlas…jen jedny teorie maji za sebou aspon nejaky vyzkum a pravdepodobnost jejich spravnosti je radove vetsi

                      jinak jake zakladni teorie mas namysli?

                      jinak „z niceho nahodou“ je trosku nadsazka, ale asi porad ne takova jako „teorie tatika“ :D

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Jake jine? Tak ja je prave neznam. Nejake by mohly byt treba ve scifi nebo fantasy literature :-)

                        Co je na teorii neco z niceho za nadsazku? Ja mel prave pocit, ze takhle nejak se v zasade ten Velky tresk vysvetluje. Mozna jsem to jen blbe pochopil. No a kdyz u teorie tatika napriklad zmenis pojem tatik na „tvurce virtualni reality“ tak to bude porad tak moc nadsazene?

                        0 0
                        • MichaelSimek  

                          no prave ze „neco z niceho“ velky tresk moc neni, oni teda vubec vedci zatim nevymysleli z ceho, jenom tak nejak v ty dobe zacal nas cas a prostor…ono treba quantova fyzika je praxi proverena a i tam jako muze vzniknot neco z niceho i kdyz tomu tak uplne neni zase, jen se to lajkum tak vysvetluje aby si to dokazali lepe predstavit

                          a kdo stvoril toho tvurce virtualni reality a proc by to chlapik vubec delal?

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            konec prvniho odstavce zde: https://cs.wikipedia.org/…vesm%C3%ADru

                            Ale chapu, ze to je jen takovy lajcky popis.

                            Spravna otazka (stvoreni tvurce). – tohle je v zasade jen posunuti hledaneho problemu na jinou uroven. Nicmene k vysvetleni nasi reality/vesmiru by to mohlo stacit. Stejne jako teorie o mimozemstanech, vesmirnych lidech, atd…

                            Ted uz jsme ovsem spise na urovni filozoficke, nez fyzikalni.

                            Nakonec me napadla jedna alternativni teorie: lidi v budoucnu vytvori AI, ktera casem dospeje do takoveho stadia, ze bude umet ovladat vsechno a nakonec i cas. Vytvori tedy nasi historii tak abychom ji umeli vybudovat. Takze takova nekonecna smycka :-)

                            0 0
                            • MichaelSimek  

                              hypotez se da vymyslet tuny, ale co se neda uprit tem hlavnim teoriim co jsou ted „in“ je ze pro ne hraje spoustu dukazu, takze ja zustanu u nich dokud nekdo nedokaze neco lepsiho :)

                              0 0
                            • Sipal  

                              Přečti si Skrytá realita od Briana Greena, tam budeš mít teorií spoustu. Pokud máš nějaké matematicko fyzikální vzdělání, je dobré začít jeho předchozími knihami. Ty jsou spíš odborné, první hodně, v druhé se taky ještě nějaká fyzika najde. Skrytá realita z nich vychází ale už je to fakt spíš filozofie a snaha o vyvozování logických důsledků fyzikálních teorií vysvětlovaných v těch předchozích dvou knihách. Pro mě je to víceméně na úrovni víry, důkazů pro jeho teorie je minimum, ale čtení to je určitě zajímavé.

                              Jedna z těch teorií je právě virtuální realita, resp. simulace na počítači. Vychází z toho, že lidi, pokud se dostaneme do stavu, že budeme mít dostatečně výkonné stroje, určitě takovou simulaci udělají, i kdyby jen ze zvědavosti, jestli to půjde. A pokud udělají jednu, tak už není asi velký problém jich udělat víc. Další krok v úvaze je ten, že pokud uděláme simulaci reálnou, pak by i v té simulaci její obyvatelé takové simulace vyráběli. Tím roste počet simulací exponenciálně. A je tedy daleko pravděpodobnější, že v takovém případě náš vesmír není ten původní, ale nějaká simulace.

                              0 0
                              • ememem1  

                                toto zacina mat lepsi potencial jak tie sacharidy.

                                0 0
                              • MichaelSimek  

                                nedavno jsem cetl Th Hydrogen Sonata (Iain M. Banks) a tam hezky tu virtualni realitu resili i z moralniho hlediska, ze ti AI pocitace co umeli udelat takovou virtualni realitu ze byla prakticky totozna s realitou pak meli problem ji ukoncit, protoze je to jako by vlastne zabili realitu a vsechny lidi v ni…

                                0 0
              • -b-n-x-  

                +1 :-D :-D :-D

                0 0
              • Delkim  

                proto dávám do tataráku koňak :)

                kdo nezkusil tak ať zkusí, je to fakt pecka!!!

                výborně ladí do „evropské“ verze, jak tomu říkám já, tj. např. s kapary, dijonskou hořčicí a hladkolistou petrželkou

                0 0
              • siskin  

                :D *1

                0 0
            • treatt  

              Chutě jsou zapříčiněné parazity jo? :)

              0 0
              • orm  

                Nevim jak je to v tomto pripade, ale urcitych druh parazitu dokaze menit chovani lidi, obecne zvirat, tak aby vice riskovali. Proc by nejaky parazit nemohl menit chute hostitele. Je to jen chemie. Predstavit si to dokazi.

                0 0
            • Yura  

              Rikal si, ze tu stravu drzis 2 mesice. Takze je to fakt usmevny. Tak bud te lasky a nech si to pro sebe a dej report za pul roku, za rok. Když si poslechnes zkusenosti všech kteří si timhle vsim prosli. Tak problémy se zacaly projevovat po x letech a ne za několik mesicu. Ale něco ti ted vyvracet je uplne zbytecny.

              0 0
              • Janek33  

                Jsem rád, že je to pro tebe úsměvné. O jakých problémech mluvíš, jaké problémy se začaly projevovat? Já tebe soudit nechci, neznám tě, ale je pravda, že mi tento životní styl nejvíce vyčítají a vyvracejí ti, kteří se ve 40 letech už nemůžou hýbat, mají 30 kg nadváhy, jsou neustále unavení, nervózní, ale nebudou nic se svým životním stylem měnit, protože jsou vlastně spokojeni a ty problémy, které mají, k životu patří. Ale v jednom s tebou souhlasím, jsem teprve na začátku, ale prostě jsem se rozhodl něco pro své zdraví udělat. Mám pár zdravotních neduhů (ekzem, začínající artróza v koleni, občasná viróza v zimním období), kterých bych se chtěl zbavit a zároveň zvýšit svou cyklistickou výkonnost a třeba si i zaběhnout maraton.

                0 0
                • orm  

                  Chlape, koukam, ze krome toho ze se citis dobre, se to projevilo na tve mentalni vykonnosti. On pise, ze se tak stravujes 2 mesice a ze mas pockat delsi cas na delani zaveru o prospesnosti/ne­prospesnosti tveho pristupu.

                  Ja te chapu. Zacal jsi s necim, povazujes to za uzasne a mas potrebu to sdelit celemu svetu, protoze si myslis, ze cely svet to dela spatne a potrebuje osvitit. Ja tomu rikam evangelicka faze osvojeni neceho. Sam jsem si tim prosel, setkal jsem s tim u ostatnich, v ruznych cinnostech zivota, jidlo, technologie. Jedina obrana je pokora a uvedomeni si, ze proste nemusim mit pravdu a hlavne, ze tim otravovanim ostatni seru :-).

                  0 0
                  • michal1968  

                    +1

                    Hlavně za..,, evangelicka fáze osvojení "..

                    0 0
                  • Janek33  

                    Chlape, s tvym prispevkem musim plne souhlasit, ja jsem si to uz taky uvedomil a ta pokora musi urcite prijit, ja to vim. Diky za upozorneni, mej se.

                    0 0
      • ememem1  

        jedina nevyhoda je zjavne ta ze z toho moze cloveku aj zajebat.

        0 0
      • Amoondre  

        Jsem zvedavy kolik odstavcu taky jeste napises na tema „Ja nemusim nikoho presvedcovat.“ a „Jestli si ostatni mysli neco jineho, je mi naprosto ukradene.“

        0 0
    • Janek33  

      Tento typ stravovani neni jen o syrovem ovoci, ale take o klicenych lusteninach, obilovinach, o spouste seminek, orechu, olejich. Telo neztraci spoustu energie travenim stravy, ktera varem ztratila vsechny ziviny a travici enzymy a muze energii vyuzit jinak. Staci, kdyz zkusite vyradit maso a uvidite jak se budete citit lepe. Je pravda, ze se takto stravuji jen par tydnu, ale neskutecne mi to prospiva. Inspirovalo me nekolik znamych, kteri se takto stravuji cca 15–20let. A pred tim jsem nekolik jlet jedl zdrave, ale bohuzel varenou stravu.

      0 0
    • Janek33  

      To neni o tom zrat min nebo vubec, ale jist jinak. Neni to dieta, ale styl zivota. Takto telo ziska daleko vic zivin a energie. Jak je mozne, ze jsem nyni schopen tydne odtrenovat na kole 12 hodin narocneho intervaloveho treninku aniz by telo bylo unavene. S klasickou stravou jsem musel zarazovat pri stejne intenzite mnohem vic volna, cele telo me bolelo a bylo unavene. Nejedl jsem cervene maso, zadne uzeniny, bilou mouku a i tak ta zmena pro me telo byla obrovska. Jsem zatim na zacatku, tak uvidime jak bude vse probihat dal.

      0 0
      • Tencovozikmin  

        Taky jim hodne zeleniny a ovoce,ale takovy vyvar a dusena mrkev to si myslim ze ze syroveho nevyzdimes,proste to vyseres.

        0 0
    • Janek33  

      Je spravne, ze mas svuj styl. Kazdemu vyhovuje neco jineho, ale jen jsem chtel zduraznit, ze strava je zaklad uplne vseho a proto je velmi dulezita. Ja jsem si vybral smer o kterem jsem presvedceny, ze mi pomuze jak ve sportovnim, tak pracovnim i soukromem zivote a ted budu doladovat vse tak, aby memu telu nic nechybelo.

      0 0
      • blaf  

        ted budu doladovat vse tak, aby memu telu nic nechybelo.

        Přidáš maso? :D

        0 0
    • Janek33  

      Maso urcite nezaradim. Maso rozhodne telu nechybi. Telo si samo rekne co mu dela dobre a co ne a na maso reaguje zhorsenym travenim a zvysenou unavou.

      0 0
      • blaf  

        Telo si samo rekne

        vetsinou si rika o hranolky, hambac od meka a kolu, tak to je strava vetsiny populace v poradku, ne?

        0 0
        • Yura  

          Moje telo si ted furt říká o tyhle tyčinky co mají v bille v akci. :D Když v sobe nemaji vylozene nic co by me fakt sralo tak jednou za cas podlehnu, ale kdyby nestaly tolik a ridil se fakt tim o co si telo říká, tak jim po kazdem jidle aspoň 2 jako dezert. :D

          0 0
          • Yura  

            Jen jsem si zase potvrdil jaky je to zlo tyhle výrobky. :D Nemam problém drzet stravu jen na cistych surovinách zelenina, ovoce, maso, vejce, ryby, ryze, olivovej olej apod.. Nemam hlad, chute.. Nejvetsi vystrelek jsou u me ryzove nebo kukuricne testoviny a ryzove chlebiky. Před týdnem jsem si ale koupil tyhle tyčinky jakoze jen ochutnam(když jsou v akci a jsou to prece „zdrave“ proteinove tyčinky.. :D ) a samozrejme to neskončilo u jednoho ochutnani, během tydne jsem je zral po trech a dnes uz jsem mel dokonce v kosiku 2 margotky, které mají v bille ve sleve a ještě k tomu 20% navíc takze jedna 120g.. Jdu k pokladne a me druhé ja me říká. Ty vole co delas, kde to skonci, tohle zase sezeres za 2 minuty a pujdes pro další? Tak jsem to vratil a sel spokojene dom. :)) Asi jsem v poslední době jedl nechtene trochu min kalorii, když jsem tak lehce sklouzl na stranu temna. Zaklad je byt dobře napapanej toho dobryho a clovek si tech pokuseni kolem vůbec nevsima.. :))

            0 0
      • Delkim  

        jj, takový kousek jehněčího, krůtího nebo králíka tě rozhodně zahlení a zakyselí, na to je celá řada studií sponzorovaných militantními vegany, frutariány a spol.

        0 0
      • black.horse  

        Maso urcite nezaradim. – a správně příspěvek taky nezařadíš:-)

        0 0
    • Janek33  

      Vsichni se ohaneji studiema. Tak si to sam vyzkousej a pak rekni co telu vyhovuje a co ne. Ja si jeste obcas dam kvalitni rybi maso nebo domaciho kralika, ale citim, ze to neni ono. Lidske telo ma problem stravit takovyto kus mrtve hmoty. Ziva strava je ziva strava. Nebudu tady nikoho nutit. Jsem rad, ze ja se citim vyborne a ted vyrazim na 5ti hodinovy trenink.

      0 0
      • Delkim  

        no ale proč to maso jíš jako mrtvou hmotu???

        vždyť toho králíka můžeš ukusovat zaživa, ne? :)

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Co to meles za zhnaty,ty se pases nebo co? vsechno co jis tak pred pozitim defakto usmrtis,krom nejakych organizmu v kvasenych jidleh ktere ty asi nejis,tak jako dusenych.

        0 0
      • X-biker  

        Z čeho čerpáš plnohodnotné bílkoviny? Obávám se, že brzy budeš vypadat jako etipský maratonský závodník…

        0 0
        • orm  

          Nevim jak pisatel, ale ja nejim maso od roku 1999 a rozhodne nevypadam jako etiopsky maratonsky zavodnik :-))). Takze to zas tak horke nebude.

          0 0
      • raw 4  

        Skoda evoluce. .už miliony let má člověk problém stravit kvalitní a kvalitně upravený maso :-)

        0 0
    • Janek33  

      To je ten omyl, ze si kazdy mysli, ze bilkoviny telo cerpa jen z masa. Z masa je prave moc nedokaze zpracovat.

      0 0
    • krikli  

      Borci, na poslední den jsem si naordinoval šesti hodinovou vyjížďku na biku. A ono to šlo. Na konci sice nohy v pasti. Ale to by bylo stejný i s cukrem. Chce to víc trénovat. Vracím se pomalý k normální stravě.

      0 0
    • krikli  

      Jo a co říci závěrem, přesně jak to bylo popsáno v tom článku, tak to funguje. Tělo dokáže fungovat i bez cukru. A to ne jen jako chodící mrtvoly. Jen potřebuje čas. Aby si na to zvyklo. A výsledek pro mě, omezím cukry. A začnu pořádně dupat.

      0 0
      • X-biker  

        Pritelkyne bude jiste rada, ze se ji konecne zacnes venovat a budes zase chlap :-D sorry musel sem posledni veta me po ranu neskutecne rozesmala zacoz ti dekuju.

        Ja jsem se konecne odhodlal po zhlednuti a precteni mnoha informaci zaradit bezsacharidove snidane a vecere ( sachry davam jen po dopolednim treninku, na obed a odpoledni svacinu) a musim rict, ze dopoledne nezyvam, jsem soustredeny, mam energii, ale chybi trochu sila. Uvidime jak dlouho to vydrzim a co to udela, pocitam, ze zacnu trochu sachru davat i vecer, ale k rannim vlockam s proteinem a orisky uz se nejspise nevratim, protoze po nich se citim unaveny/zabrzdeny.

        0 0
        • platypus  

          :-D… Dupačka, to je ostravský výraz, taky chci pořádně dupat, teď jsem vyřadil všechno sladké se ztuženýma tukama, na kolo s sebou ne, tam je to jedno, to se spálí.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • onuce  

      Zajímalo by mě, co se děje v organismu, když:

      Dnes švih, ráno jen kávy a nikotin, během švihu tresčí játra. Po návratu záchvaty chuti na sladké. Sežral jsem mísu džemu s tvarohem, práškovým erythritolem, skořicí, a kávu. Vše zcela bez sacharidů, nicméně extrémně sladké. Džem – aspartam, acesulfam. Chuť na sladké zažehnána, aniž by tělo dostalo byť jen špetku toho, co chtělo. Jak je možné, že se tělo nechá takto ošidit? Často se radí: poslouchejte svoje tělo. Ale když je tak hloupé?

      0 0
      • cyklista86  

        Telo urcite neni hloupe. Nejake kalorie jsi do se be dostal a to mu asi stacilo. Nicmene prezirat se umelyma sladidlama to opravdu nedelas dobre. Neni duvod proc nejist normalne sacharidy nebo i jednoduche cukry, kdyz se hybes a telo to bez problemu vyuzije. Ale to bys nebyl Onuce, kdybys delal neco normalne co..

        0 1
        • onuce  

          Kalorie… Džem nic, jen psyllium, barva, kyselina, příchuť, umělá sladidla.

          Snad trocha toho odtučněného tvarohu.

          Měl jsem opravdu záchvat touhy po sladkém. Ošidil jsem, uspokojil jsem.

          Tělo je hloupé! Chtělo sacharidy!

          A nejsem Onuce, jsem onuce.

          0 0
          • cyklista86  

            To ze jsi stale na zivu je dukaz toho jak zazracne lidske telo je.. Hloupe je si myslet, ze tvoje domnenky maji stejnou vahu jako 6 milionu let evoluce..

            0 0
            • onuce  

              A že si tělo nedokáže extrahovat vitamín C, nebo že má připraveny receptory na nikotin… Dokonalost sama. Evoluce je darwinisticko-komunistický přežitek.

              0 0
              • cyklista86  

                Ano neschopnost si syntetizovat vit C je velka skoda. Urcite k tomu byl behem evoluce nejaky duvod. Co je ale nejvetsi problem je, ze si sami menime prostredi ve kterem zijeme horzne rychle a telo na to neni schopno tak rychle reagovat. Jsme stale ty stejna zvirata, ktera byla evolucne pripravena jen na ohen a vareni na nem. Skok par let dopredu a razem je vsude EMF, ostra modra svetla, neprirozena chemie, nekonecne mnozstvi zdroju instatniho dopaminu a pod..

                0 0
                • VojtaXY  

                  A neni mozne, ze jsme o tu schopnost evelucne prisli, protoze jsme byli schopni skladovat zdroje vitaminu C pres zimu a temer uz nepouzivali?

                  0 0
                  • onuce  

                    Já nic neskladuji, tak nevím.

                    0 0
                    • VojtaXY  

                      Dneska se to vetsinou skladuje v obchode, ale v historii se to skladovalo hodne ve sklepe.

                      0 0
              • -b-n-x-  

                Proč by to tělo mělo umět, když je toho vitamínů c v přírodě docela dost?

                0 0
                • onuce  

                  Protože zvířata to umí. A zdaleka ne vždy je vitamínu C v přírodě dost. Hned já a zde. Celou zimu a brzké jaro nic. Kdybych si do svých psylliových džemů nesypal kyselinu ascorbovou, měl bych dozajista kurděje.

                  0 0
                • cyklista86  

                  Ano tahle „evolucni vychytavka“ se asi stala v dobe, kdy jsme jedli celorocne tolik rostlinne stravy bohate na vit C, ze bylo pro nas vyhodnejsi si tu glukozu nechat jako zdroj energie. Ale dnes co by jsme za to dali.. Zvirata co si dokazou syntetizovat vit C sami z glukozy dokazou tu produkci zvysit az na 100 a vice gramu kdyz to jejich imunitni system potrebuje a samo si reguluje kolik je potreba si ho vytvorit. To je proste dokonaly system, ktery clovek nedokaze nahradit.. Dnes jdes do lekarny pro vit C kdyz na tebe neco leze a moudra lekarnice ti rekne, ale neberte vic jak placnu jednu 500mg tobolku. Pritom co by clovek kdyz na nej neco leze potreboval je nitrozilne xx gramu, aby se napodobovalo to jak to fungovalo driv.. Ale vzhledem k tomu, ze vit C je tak smesne levna vec a jeste k tomu ktera asi i funguje nemuzeme cekat, ze se o to farmaceutickej prumysl zacne zajimat a vsude ho tlacit.. To by jim asi moc jachet, soukromych letadel a domu na plazi nezaplatilo..

                  0 0
                  • onuce  

                    Přesně. Proto si vitamín C kupuji po kilech ve 4fitness. A sypu jej ve velkém do svých džemů a želatin.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      No to je taky spatne brat vysoke davky dlouhodobe. Idealni je brat 100–500mg dlouhodobe a v pripade potreby brat narazove klidne 1–5g kazdou hodinu a je lepsi ten vit C zreagovat s jedlou sodou na askorbat sodny, ktery ma neutralni pH a je pro telo mnohem lepe vyuzitelny..

                      0 0
                      • onuce  

                        Raději bych měl ascorbát vápenatý.

                        0 0
                        • cyklista86  

                          No tak si kup uhlicitan vapenaty a mixuj si ten vit C s tim https://fichema.cz/…apenaty-potr ikdyz pokud nemas dostatek horciku a vitaminu K2 v tele, tak si tim muzes jen zvapenatet mekke tkane..

                          0 0
                          • onuce  

                            Děkuji za tip. Objednám.

                            0 0
                          • onuce  

                            Mají dokonce i samotný ascorbát vápenatý. Tak jsem jej vzal také, protože nevím v jakém poměru míchat. Uhličitan si nechám proti pálení žáhy.

                            0 0
                            • onuce  

                              A hned mě napadlo, zda by tím nešla neutralizovat kyselina acetylsalicylová. A ano!

                              Budu moci hrubě navýšit dávky, Acylpyrinu mám bednu a uhličitanu vápenatého objednány 2kg.

                              0 0
                              • psbiker  

                                Strava má být vyvážená. Na kilo uhličitanu kilo kyseliny. Nebo na kilo hoven kilo cukru.

                                https://www.youtube.com/watch?…

                                1 0
                              • Hagner  

                                No nevím.. :-D

                                0 0
                                • onuce  

                                  Dojíte při neděli? Že tak brzy vstáváte.

                                  Je to málo, respektive kyseliny acetylsalicylové není nikdy dost. Ve vysokých dávkách léčí záněty, což je důležité zejména při mojí psoriatické artritidě. Úleva obrovská.

                                  0 0
                                  • Hagner  

                                    Myslíš jako, že krávy světí neděli a nedojí? :-D

                                    Už je po dojení ;-) Dojím ve 3:30 :-)

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      No jo vlastně, však vzpomínám. Jenže já dojil jezeďácké, tedy komunistické bezbožné krávy.

                                      0 0
                                      • Hagner  

                                        „komunistické bezbožné krávy“ :-D

                                        Jak si je vychováš, takový je máš ;-)

                                        0 0
                              • onuce  

                                Bohužel jsem nikde nenašel, v jakém poměru se míchá uhličitan vápenatý s kyselinou acetylsalicylovou. U Anopyrinu to nepíší a šumivý Aspirin používá jedlou sodu.

                                Moc bych potřeboval poradit. Děkuji.

                                0 0
                                • cyklista86  

                                  Onuce nedelate dobre. Temahle experimentama si jen ublizujete. Nedelejte to.

                                  Musel jsem to napsat, abych nebyl zodpovedny za to, ze jsem vam doporucil UV a vy si tim dodrbete zdravi jeste vic nez ho mate ted..

                                  Děkuji.,

                                  0 0
                                  • onuce  

                                    Co je to UV? Děkuji

                                    Edit: Jo asi uhličitan vápenatý, já myslel ultrafialové záření.

                                    No a ty míchací poměry znáte?

                                    0 0
                                  • Melvin  

                                    Temahle experimentama si jen ublizujete. Tak nějak mi připadá, že si v tom Mistr libuje. Protože normální člověk by to asi nedělal.

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Spíše tak, že zdravý člověk by to nedělal, respektive nepotřebuje to dělat.

                                      0 0
                                      • cyklista86  

                                        Kdyz sis znicil ten jicen kyselinou askorbovou, tak vyzkousej nejist nic co by ten jicen mohlo drazdit. Zadne kysele, nebo orechy a pod. ktere by ten jicen mohly drazdid a nech to vylecit a prestan do sebe prat sracky. Nedelej zadne extremy. To je jedina moznost jak dat telu aspon trochu sanci se dat nejak do kupy..

                                        0 0
                                        • onuce  

                                          Proto chci neutralizovat kyseliny ascorbovou i acetylsalicy­lovou.

                                          0 0
                                      • J1RKA  

                                        Duchem :D

                                        0 0
                                      • Melvin  

                                        Otázka je jak se na Vašem zdravím podepsaly všechny ty experimenty za ty roky. Vše ženete do naprostého extrému, neposlouchajíc rady lidí, kteří tomu rozumí.

                                        0 0
                                        • onuce  

                                          Podepsaly se výborně, jinak bych na tom byl mnohem hůře.

                                          Nechtěné chyby nepočítám.

                                          0 0
                      • liborg1982  

                        Mohl bys nějak upřesnit: nárazově 1–5g každou hodinu?

                        To mi připadá nějak moc. Chápu, že se z těla přebytky vyloučí, ale před tím se asi osypu, poseru…

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Proto se to dava co hodinu a ne treba 30g naraz. To by te prohnalo urcite, ale kdyz to tam davkujes postupne a to telo to potrebuje, tak se to vstreba bez prujmu. To chce vyzkouset. Kazdy na to bude reagovat jinak..

                          0 0
                  • -b-n-x-  

                    Tak ono je možné, že tohle bude jedna z prvních umělých úprav genofondu člověka. Už jsem takovou informaci kdesi zaznamenal.

                    Nicméně, trochu bych ještě upozornil že v biologii prakticky neexistují jednoduché záležitostí, a je klidně možné (dokonce pravděpodobné), že ztrátou schopnosti vytvářet vitamín c jsme asi zase získali nějakou jinou schopnost, a možná i kvůli ní jsme tam kde jsme.

                    0 0
                    • onuce  

                      První úprava genů spočívala ve zkrácení délky života z původních cca 800 let o desetinu.

                      1 0
                      • onuce  

                        … na desetinu, samozřejmě.

                        0 0
                      • -b-n-x-  

                        Já myslím že to byla až druhá.

                        První byla zkrácení z nekonečna na těch tisíc.

                        0 0
        • onuce  

          Na druhou stranu, berte to jako výzkum. Dokázal jsem, že tělo není dobré poslouchat, čímž je definitivně vyvrácen rozšířený omyl.

          1 0
          • -b-n-x-  

            Mistře, souhlasím s vámi. Poslouchat tělo je pro lidský život většinou spíše negativní. Tělo by většinou „chtělo“ žrát mega nezdravého jídla, až pak člověka bolí břicho, většinou chce jenom ležet, kolikrát by tělo „chtělo“ šukat třeba i někde v nočním parku a bez souhlasu druhého těla, většinou se mu nechce trenovat, atd, atd…

            Ano, „tělo“ je hloupé.

            0 0
            • Georrge  

              Jojo, tělo je hloupé… A co teprve hlava! A zvlášť ta onuceho!!!

              0 0
              • onuce  

                Hlava není součást těla?

                0 0
                • Georrge  

                  To je, ale hlava je úplně jiný level hlouposti než zbytek těla!

                  0 0
              • onuce  

                Jako byste tu hloupou hlavu přivolal! Právě jsem se vrátil z Penny, zuju boty, sundám ponožky, šok. Levá noha úplně zčernala! A za tu chvíli!

                Omylem jsem si totiž vzal jednu ponožku, kterou již rok čistím řetězy od šmíru.

                Co teď? Jak sanovat nohu? Nejde to ani lihem, padlo půl lahve. A co šmírem prosáklá bota?

                2 0
                • Georrge  

                  Prosím tě hlavně nevytahuj ředidla, benál, aceton a podobné věci :) sice se zbavíš šmíru ale rozežere ti to nohu. Vem věci, které jsou na to určené → solvina. A počítej s tím, že bude trvat několik umytí, než pustí všechny zbytky. Botu vyper v pračce s nějakým silnějším pracím práškem. Ale nedávej to na víc jak 30 či 40 stupňů. Vyšší teploty rozpouští lepidlo boty a z pračky bys vytáhl rozlepenou botu :)

                  0 0
                  • onuce  

                    Pozdě. Nasypal jsem do bot jedlou sodu, zalil Jarem a dal na 60 stupňů. Pračka pění.

                    Nohu jsem drhl jedlou sodou s lihem, pak Jarem.

                    Nejvíce mě mrzí, že přijdu o mořskou patinu, chodil jsem v těch botách v moři.

                    1 0
                • -b-n-x-  

                  Savem

                  A jinak doporučuji umýt solvinou, a následně jít do sauny.

                  0 0
            • onuce  

              Přesně tak pane Banix. A také by chtělo hulit a chlastat. Naštěstí již tělo vůbec neposlouchám. A díky tomu opět hubnu, za měsíc tři kila dole.

              1 0
              • VojtaXY  

                Chtit chlastat je alkoholismus. To neni normalni stav.

                0 1
                • -b-n-x-  

                  A co chtít spát? Je to normální stav?

                  0 0
                  • VojtaXY  

                    Ten je normalni.

                    0 0
                  • AussigBiker  

                    To je somnusinus. Nebo nejaka spankova porucha a resi se to ruznyma zpusobama. K diagnostice jsou k tomu urcena medicinska centra spankovych poruch… :)

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Já to věděl! Já to hned tušíl že mám poruchu.

                      0 0
                      • AussigBiker  

                        No a ja to 40 let netusil :) Ale bylo mi to divny, ze jsem furt ospalej, ani zdravotniky co mam v rodine to nenapadlo, ale holt delaj uplne jinej obor :)

                        0 0
            • Jáchym 1  

              Pět palců nahoru.

              To sedí :-)

              0 1
            • cyklista86  

              Ano da se souhlasit s tim, ze „telo je hloupe“ v kontextu toho, ze se nestihlo evolucne adaptovat na ty obrovske zmeny, ktere moderni styl zivota prinasi. Nicmene pro chytre lidi, kteri vedi jak lidske telo funguje muzou tohle vyuzit ve svuj prospech. Protoze presne vedi co si to telo nastavene na dobu pred xxxx lety mysli a na zakalde toho s nim muzou manipulovat k prospecu svemu. Horsi je, kdyz clovek tohle nebere v potaz, ze jsme defakto ten stejny model jako neandrtalci, ale zijici v roce 2023. Tak to pak dopada jako u 90% lidi tzn. neustala honba za pohodlim a instantnim uspokojenim, ktera neodvratne vede k degradaci tela a mysli.. :)

              0 0
              • onuce  

                Mne by opravdu velice zajímalo, co se přesně děje v organismu, když má touhu po sacharidech a dostane jen spoustu sladké chuti bez sacharidů. Konkrétně mi jde o produkci inzulínu a hladiny cukru v krvi.

                0 0
                • VojtaXY  

                  nerika se tomu cukrovka?

                  0 0
                • Slyther  

                  Cukrovku už pár let mám a neděje se v podstatě nic, receptory na produkci inzulínu reagují na hodnotu glykémie, pokud nedodá člověk sacharidy, nezvedá se glykémie, nezvýší se produkce inzulínu.

                  Oklamal jsi mozek umělými sladidly a zároveň zaplnil žaludek, takže ve výsledku bylo tělo spokojené.

                  Když se mi stane že mám hypoglykémii, tak mám v tu chvíli vlčí hlad ( sežral bych cokoliv, hlavně sladké a ideálně v neomezeném množství), ale je důležité se udržet na uzdě a nesníst moc, jinak glykémie vystřelí brutálně nahoru klidně i ke 20mmol/L takže stačí pár loků sladkého pití, případně půlku müsli tyčinky.

                  0 0
                • cyklista86  

                  Kazdej na to reaguje jinak se zda. U nekoho to vyvola vylouceni inzulinu u nekoho ne. Pak zalezi na tom jaky mas mikrobiom a pod.. U vetsiny lidi kteri ji moc kalorii bude met umele sladidlo pozitivni efekt diky tomu snizeni kalorii, ale kdo ji zdrave a ji cukry kdyz je potrebuje, tak umela sladidla jsou zbytecna. Hlavne je kontraproduktivni si zvykat na to jist neustale sladke.. Jinak nejakou dobu si merit a sledovat krevni cukr jak na kterou potravinu clovek reaguje to je urcite super vec. Clovek tak muze optimalizovat stravu primo pro sebe podle faktu a ne nejakych obecnych rad, ktere nemusi pro nekoho vubec fungovat..

                  0 0
                  • Slyther  

                    Pokud by to vyvolalo vyloučení inzulínu, který by neměl v krvi glukózu, kterou by mohl přepravit a uložit, tak by logicky člověk padl do hypoglykémie, protože inzulín nedokáže jen tak zmizet, prostě tu glukózu vezme z krve ikdyž je jí málo. Samozřejmě tělo ihned reaguje a spouští uvolnění glykogenu z jater a svalů, ale když jsem byl v nemocnici na kontinuální monitoring ohledně zbytkové produkce inzulínu, tak umělá sladidla neměla žádný vliv.

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Videl sem nejake papiry kde to nekterym lidem hybalo s cukrem. Ale jasne je to zanedbatelne. Onuce asi nemel hypoglykemii jen mel proste chute.. Kdyby mel hypo tak jak rikas sezeres prvni zdroj cukru co uvidi..

                      0 0
                      • onuce  

                        Rozhodně hypo, sežral jsem ohromné množství sladkého, chuť a touha šílená, úplný záchvat, až jsem se třásl.

                        0 0
                      • Slyther  

                        V tom máš pravdu, mezi hlaďákem po vyjížďce a hypo je obrovský rozdíl, při hlaďáku jde jenom o mozek který chce pokrýt energetický výdej, při hypo úplně cítíš jak ti přestávají fungovat smysly a motorika kvůli nedostatku glukózy. Při glykemiích pod 2mmol/L už je to docela brutální pud sebezáchovy, tělo bojuje o jakýkoliv zdroj energie, je jedno jaký.

                        0 0
                        • onuce  

                          Bolela mě hlava, slabost, mžitky před očima, třes.

                          0 0
                    • onuce  

                      Perfektní, děkuji, to jsem přesně chtěl vědět.

                      0 0
                      • cyklista86  

                        Hlavne bys mel vedet co to je jen chut na sladke a hypoglykemie(moc nizka hladina cukru v krvi) to mas pak stavy typu slabost, poceni, klepani ruk, motani hlavy/zmena videni no a protoze kdyby se ti delo jen tohle, tak nevis co se s tebou deje, ale telo neni hloupe, tak k tomu mas i opravdu silnou chut na sladke aby jsi sezral nejake curky a tim tu hladinu cukru zase zvedl.. V tom pripade si prosim nasyp do huby normalni cukr a ne aspartam.. :D

                        2 0
                        • onuce  

                          Ano, přesně, slabost, třes.

                          0 0
                          • cyklista86  

                            No tak to spis zafungoval kortizol nez umela sladidla.. Proste delas blbosti a tvoje moudre telo se opravdu snazi te udrzet pri zivote.. Priste si vem na to kolo nejake jidlo bohate na sacharidy/cukry a ne tresci jatra.. Jestli nechces, aby ses i nadale rozpadal a mel vic a vic zdravotnich problemu, tak se stravuj tak, aby jsi mel stabilni hladinu cukru v krvi a zaroven aby jsi neustale nemel chronicky zvedly kortizol, ktery ti pozira tkane a dela s nich glukozu, protoze ji telu z nejakeho duvodu nechces doprat..

                            0 0
                            • onuce  

                              Sacharidy zcela eliminuji záměrně, hubnu tak před očima.

                              0 0
                              • cyklista86  

                                Ano hubnes. Jsi v neustalem katabolismu. Tzn. zadny anabolismus(obnova a tvorba novych tkani) tak pak nebul, ze si mrzak. Telo nedokaze delat vsechno zaroven…

                                0 0
                                • onuce  

                                  Nic nevadí, jen ten sžírající stres. Hubnutí není zadarmo.

                                  Naštěstí jsem získal Xanax a Rivotril.

                                  0 0
                                  • cyklista86  

                                    Tak hlavne ten xanax uz nikdy nevysazujte, nebo se nafouknete jako balon,,

                                    0 0
                          • RapMan  

                            Onuce – a při té vyjížďce, hlídáš si tep, abys jel v aerobním pásmu?

                            0 0
                        • VojtaXY  

                          Ja myslim, ze jeho telo uz se vyvinulo a cukr je pro neho jed, ktery by okamzite vyzvracel.

                          0 0
      • BHol  

        Sama jsem kdysi dávno sacharidovou dietu zkoušela, ale je to stejné jak s jinou dietou. Je to neudržitelný stav, protože jíst s minimem sacharidům člověk dlouho nevydrží. Myslím, že naše tělo sacharidy potřebuje, ale asi je určitě lepší jíst prostě ty zdravější (https://www.d-sport.cz/…drave-x32466), třeba ovoce, ořechy, semínka, brambory apod. Mě to teda sedí a pomohlo i zhubnout.

        0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.