zimní Shimano vs. Northwave vs. Specialized

97 nepřečtených
  • pee.tr

    Mohl bych, prosím, požádat o zkušenosti. Nemůžu na žádné v obchodě narazit v mé velikosti. Jde mi o boty do větší zimy, třeba až do –10°C. Má třeba v případě noprthwave smysl připlatit litr za typ určený oficiálně do většího mrazu (bude to znát?). Případně bych rád znal jakou zvolit velikost, protože mi nezbyde než je někde objednat. Jezdím v letních Shimanech vel.48, které jsou mi dost velké, ale na zimu se vejdu i se dvěma silnýma ponožkama. Včera jsem zkoušel kvůli zjištění velikosti aspoň letní spešly – ty mi s tlustou ponožkou sedí ve velikosti 47. Díky

    http://www.koloshop.cz/…o-black.html

    http://www.koloshop.cz/…-tretry.html

    http://www.kupkolo.cz/…mw81_z91050/

    http://www.vltava2000.cz/…dsDetail.asp?…

    Anketa: Jaké tretry vybrat?

    3x
    14%
    0 0
    • MirosPikos  

      Mohu jen říct, že to velkých mrazů bez návleků určitě ne Shimano :) Teplotně mám pocit, že je to jak letní s návlekama.

      Do velkých mrazů tě stejně všichni budou zrazovat od SPD nebo jiné tretry.

      0 0
    • blaf  

      nejteplejsi budou asi NW, shimana mam a lehce pod nulou jezdim s nowind navlekama a jde to, ale teplo jako v obyvaku v nich nemam

      0 0
    • Lister  

      U NW je rozdíl rozhodně znát, ale já bych si hodně rozmyslel, jestli do toho jít, jak moc oceníš tu tepelnou izolaci na úkor menší využitelnosti v teplejších podmínkách – taky záleží, jak moc máš prsty zmrzlé, já na to zase tak moc netrpím.

      Odrazil bych se od toho, v jakých teplotách jsi zvyklý jezdit, pro mne je ta bota (klasické Celsiusy) využitelná už od nějakých 12 st a beru ji v tom případě mnohem raději než letní botu s tlustou ponožkou. V mrazech v ní netrpím, s teplou merino ponožkou nemrznu ani v teplotách pod nulu a ve velkých mrazech jezdím tak málo, že mne menší zateplení netrápí.

      0 0
      • pee.tr  

        Tak jezdím cca do –5C téměř denně do práce, což je hodina cesty. To se dá ustát v jedné merino ponožce a letních tretrách s Force Hot 4mm návlekama. Resp. to mám tak, že ráno mě v nich začíná lehce zábst za cca 30minut i v –3C, kdežto večer cestou domu nemám ani náznak zimy ani v –6C. Možná je to i o uskladnění boty. Doma v +10C, v práci v +26C.

        Jinak jsem třeba teď o víkendu jezdli ve sněhu v –7C asi 90minut. Neni to vyloženě bolestivý, ale prsty (pouze prsty) mě zebou.

        0 0
        • MlokCZ  

          Pokud jezdíš pravidelně celorečně, tak bych zauvažoval i o pořízení tenkých + teplých.

          Z mojeho pohledu ideální kombinaci Defrostery (mám ještě starší model, možná ten poslední je už trochu teplejší) jako tenké na podzim a jaro (tedy třeba +5–15st.) a k tomu druhé co nejteplejší na těch třeba –10 až +5st.).

          Já bych to tak udělal. Jen jak teď pod 5st. nejezdím v podstatě vůbec a raději v zimě chodím, tak jsem už ty hodně teplé ani nepořizoval.

          0 0
        • Paja  

          Taky jezdím celoročně do práce, mám Celsiusy a kdybych teď pořizoval nový, šel bych nejspíš do Arcticů ve verzi Commuter.

          To, že s Celsiusama mi není vedro i nad +10 je mi fuk, to už měním za letní, ale ten teplejší „kožíšek“ co mají uvnitř Arcticy bych v teplotách pod nulou ocenil.

          0 0
        • Paja  

          To prohřátí boty hraje roli určitě, navíc po ránu ještě člověk není tak rozhýbaný, takže je pocitově větší zima.

          0 0
      • McBlacky  

        jezdil jsem celsius a ted druhou zimu už mám Artic a jak píšeš. Celsius se dá vozit od cca 14nad do kolik to uneseš, ale teda po pravdě pod –2 už mi v nich po dvou hodinách byla zima a když bylo pod –5 tak jsem vozil přez i návleky. Dovnitř tlustá ponožka, samozřejmě lepší izolační vložka než originál.

        Artic naproti tomu je použitelný tak pod 10, víc už ne to je v nich krutě vedro. Ale zase do –5 nemusím nic řešit.

        Prakticky se mi posunul rozsah použitelné komfortní teploty při stejných podmínkách o cca 3–4 stupně dolů. Ono to vypadá jako málo, ale v českých podmínkách kdy je v zimě často rozmezí kolem nuly je to znát.

        Celsius už bych si nekoupil, možná si časem koupím nějaký tretry méně odvětrané na nižší teploty kolem tech 15 stupnů.

        0 0
        • pee.tr  

          Díky za dobré info. Z toho soudím, že bych také asi spíše využil ty Artic. Pokud se v nic dá vydžet i do +10C, tak to ani nevyužiju. To už jsem dávno na letních. Naopak občas si rád vyjedu i na 3–4 hodiny v teplotě pod nulou a tak uvítám raději zeteplenější botu.

          Ještě jsem zvědav, jestli někdo okomentuje ty spešly. Usuzuju z pohledu na výrobky této značky jako předražené a tedy ač bota nevypadá zle, až tak moc tomu zateplení nedůveřuju.

          0 0
        • Lister  

          To porovnání zní zajímavě. Jelikož mám doma boty Mavic Alpine XL a v nic se dá s trochou snahy vydržet až skoro do nuly (bral jsem je přesně proto jak píšeš – méně odvětraná jarNÍ A PODZIMNÍ BOTa, ALE JEZDÍM V NICH TE´D SKORO POŘÁD A JINÉ TAHÁM NIMIMÁLNĚ), tak bych možná časem zkusil i tu teplejší botu. Ty Celsiusy jsme byl schopný vytáhnout i do 15 st, pokud jsem měl pocit, že by se mohlo ochladit, ale to už byl strop, zvláště na MTB. Tam se mi ty boty teď kryjí a jestli se v Arcticách dá vydržet i 10 st, tak bych to možná časem i zkusil. Jenže ty Celsiusy ještě asi vydrží dlouho a prodávat se mi moc nechtějí – co mi na nich chybí je nějaké lepší utěsnění kolem kotníků, ocenil bych aspoň krátký neoprénový návlek.

          0 0
          • McBlacky  

            artic má ten kotník líp udělaný ale stejně pokud ti plášt hází na holen, do boty to nateče.

            já si je kupoval protože nechci řešit návleky a podobný věci, prostě je zima, obuju se a jedu. Na silničku to je úplně super, na bajka pokud jezdíš kopce kde se hodně potíš (dlouhý, prudký na kašpara) tak ti v articu bude teda kolem tech 10st vedro, ale zase tady máš možnost vzít si letní tretru a tlustou ponožku. To v zimě když nemáš dobrou botu můžeš jenom dát návlek přes a to je větší pruda, zvlášt když to nepomůže proti prochládání zespoda a nedýchá to pořádně.

            je to o tom co komu vyhovuje, já se snažím aby jízda na kole nepřinášela žádný komplikace. Někdo to bere jako součást, že mu je zima na ruce/nohy, že profoukne, zapotí se a neuschne atd atd. Já jsem moc citlivka asi, nepotřebuju k zážitku z kola nepohodlí :)

            0 0
            • Lister  

              K tomu kotníku – voda není hlavní problém, v tom jezdím málo, ale nesmí mi prochladnou achilovky, mám široké kotníky, boty si tak musím nechávat nahoře volnější a pak zafukuje.

              0 0
              • pee.tr  

                Já jezdím ve volných kalhotách, tak spíš budu řešit, jestli nohavice nacpat do bot, nebo je něčím stáhnout navrch. V současnosti je dávám do návleků, aby mi neplandaly nohavice do řetězu.

                0 0
                • Lister  

                  Přeložit kolem boty a přetáhnout nějakou stahovací páskou, ideálně reflexní. Levou nohavici jsme nikdy neřešil, tam mi to přijde zbytečný.

                  0 0
      • hawrda  

        Líp bych to nenapsal:).

        řazeno první příspěvek Lister

        0 0
    • nomekop  

      uvazoval jsem stejne o NW jestli jsi priplatit nakonec jsem si koupil LAKE za ktere jsem dal 4000kc

      rekl bych ze jsou o dost lepsi

      0 0
        • pee.tr  

          Není ta kůže náchylná na poškrábání, trhání nebo nějaké ničení třeba solí? A už jsou na mě docela dost drahý.

          0 0
          • Lister  

            Tyhle boty jsou fakt drtiče, snesou hodně, běžně se v nich jezdí různé extrémní zimní závody. Ale asi nebudou moc využitelné do teplejších podmínek.

            0 0
          • nomekop  

            neni mam je sice 2 mesice ale ok kamos je ma druhou sezonu a vypadaj ulne stejne a ty co maji NW tise zavidi :D

            cena -rozdil uz takovej zase neni to jsem si rikal taky ale udelal jsem dobre je to o level vis bych rekl ja

            0 0
            • Paja  

              Jak jsou ty boty zateplený? V popisu na koloshopu to z těch marketingovejch keců není úplně jasný ;-) píšou nějaká Outlast podšívka v celé botě + na špičce Thinsulate.

              Ti tiše zavidejici s NW mají Celsiusy nebo Arcticy? Celsiusy jsou zateplený jenom takovou jemnou jakoby flanelovou podšívkou, Arcticy už mají takovej kožíšek.

              V jakým rozsahu teplot v těch botách vydržíš? Myšleno i do +

              0 0
              • nomekop  

                zatepleni si myslim ze jsou na tom lepe jel jsem +10 v poho to bylo to jaro pred 14 dny :D a –13 ted v sobotu 3 hod a pohoda + ponozka skupiny C do –20

                jeden mel ty a druhy mel ty :D kdyby si kupovali novy tak jdou do lake proto jsem je koupil

                NW udajne tahne od kufru a stezovali jsi na zapinani u kotniku a jeste kdyz prsi zadna slava ale nevi jen co jsem cetl a co rikali

                0 0
                • Paja  

                  V –13 a 3 hod. pohoda s ještě ne moc teplou pokožkou a v +10 taky

                  v pohodě, to by asi nebyl můj případ. Na mě v podstatě přesně sedí,

                  co píše výš Blacky. Pokud jsou ty boty tak teplý, viděl bych to jako

                  optimální 3. tretry k letním a třeba Celsiusům. A zas naopak, pokud by

                  mi v tom bylo dobře v +10 (což je tak v těch Celsiusech), tak v tom

                  v –13 dám tak hodinu…a to v mrazech vozím nepoměrně teplejší

                  ponožky než C.

                  0 0
                  • nomekop  

                    C jsem mel v tom mrazu jinak si beru ty co mam normalne pres leto :D

                    pred rokem jsem jezdil do prace mam to asi cca 45 minut letni tretra a dvoje tlusty ponozky a po 30 minutach uz mi byla zima

                    0 0
                    • pee.tr  

                      Já jsem zjistil, že pokud mám na letní tretře návleky (force hot), tak je mi lépe jen v jedné ponožce. Když jsem vzal dvojo či troje, tak mi kromě snížené pohyblivosti mrzly prsty i tím, že se mi na vrchních ponožkách srážela vlhkost. S jedněma merino to odvětrává a i když zebe, neni to tak nesnesitelný, protože noha je suchá.

                      Lake vypadají teplý už na obrázku, ale asi se zatím nebudu tak moc rozmazlovat a taky dát za ně 5,5 nebo 6 tisíc, to už mi přijde moc. Kdyby byla za 4, jak jsi měl ty, tak bych je zkusil. Ale v mé velikosti (asi 47) zrovna nejsou na tom levnějším koloshopu.

                      Ale i tak díky za zkušenost.

                      0 0
                      • nomekop  

                        daji se objednat stojej 4600 bez slevy kde jsi vzal 5,5–6tisic

                        0 0
                        • pee.tr  

                          Na zbozi.cz. V čísle 47 je nikde levně nevidím.

                          0 0
                          • nomekop  

                            zavolej na koloshop uvidis co ti reknou 724 758 539

                            0 0
                            • pee.tr  

                              Dodavatel v ČR má prý pouze vel.45. Možná prý za 14 dní ze zahranicí, ale ani to není zatím jisté. Takže pořád ta samá písnička.

                              0 0
                  • siskin  

                    Nějakej tip na hodně teplý ponožky do mrazu?

                    0 0
                    • blaf  

                      bud nejaky silny merino nebo treba tyhle, ty jsou hodne silne

                      0 0
                    • Paja  

                      Nic teplejšího než na co dává odkaz blaf jsem neobjevil…chce to ale mít v botách rezervu, ty ponožky jsou fakt tlustý.

                      0 0
                      • black.horse  

                        Seal Skinz ;-)

                        0 0
                        • Paja  

                          To můžeš osobně porovnat? Sealskinz mají membránu do mokra, ale to, co jsem viděl na obrázku na CRC zas tak tlustě nevypadá.

                          0 0
                          • black.horse  

                            Porovnat přímo ne, SS mám, ale nemám ty druhý v odkazu, ale proti jiným tlustým ponožkám bez membrány je to lehký krok vpřed, avšak má to i svoje mínusy, SealSkinz jsou to monstrózní tanky, tak 0,5cm tloušťka odhaduju a je to relativně neforemný pytel, potřeba mít nutně o něco větší tretry a cena taky není tak nízká. zase díky odolnost na vodu, osvědčili se v mokrých sračkách/déšť/ta­jící sníh…

                            0 0
                            • Paja  

                              Ty druhý má minimálně jecnak, odkaz na ně tu rozšířil on ;-) takže můžeš u něj porovnat (třeba má i ty SS?).

                              Popis tloušťky sedí i na ty us navy, SS za ty prachy asi testovat nebudu, stojí cca 4násobek. Krom toho nevidím moc přínos ponožek s membránou v gtx botách.

                              0 0
                • Paja  

                  A to zateplení je taky jenom ta zateplující podsivka pod tou svrchni kůží (+ na špičce píšou mikrovlákno, který bude nejspíš v mezivrstvě)?

                  0 0
    • MirosPikos  

      Klucí vy mě štvete, proč jste se takhle nerozepsali 14-dní zpátky? :) Koupil bych Arctic a nic bych neřešil.

      0 0
    • Polka  

      Shimana a Defrostery nebrat, je v nich kosa dle mnoha zkusenosti ostatnich. Rozdil mezi Celsiusy a Arcticy je urcite kozisek uvnitr, ktery zajistuje vic tepla, na dalsi rozdily jsme zatim s Pajou moc neprisly. Ja kupoval loni Arcticy a od zacatku zadna kosa ani ve vetsich mrazech. Letos mi naopak obcas pri teplotach lehce pod nulou kosa byla, ale napr. ted v sobotu jen s jednou teplou ponozkou (vic mista na vzduch) a v –10 ok. Asi se musi nohy vzdycky preorientovat. Na jare je vozim i kdyz je +10. Staci o cislo vetsi tzn. u tebe asi ty 47.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Není to spíš o CML a hladině ‰ ;)

        0 0
      • Paja  

        Tvl, nevím s kterou Pájou jsi to ještě zkoušel, ale i tak bys tam měl mít i :-D

        0 0
      • Sidewinder  

        Letos je to prvni zima, co jezdim zimni tretry a tak muzu tezko nejak porovnavat – ale koupil jsem Shimana a jsem moc spokojenej. Letos bylo spousta dnu, kdy se rano jelo do prace v teplotach kolem nuly a odpoledne domu bylo treba 15st – a nohy v obou pripadech byly v naprostem komfortu. Na teploty –10st uz mozna nebudou MW81 dostatecne teple, ale tenhle extrem zaziju na kole malokdy a naopak vyuzivam hodne jejich pouzitelnost i na jare a na podzim.

        0 0
      • Polka  

        Podotykam, ze vozim nejaky obyc ponozky, kolem nuly vozim normalni kompresni tenky, vic pod nulou jakysi tlustsi (Lasting Extreme celorocni), ale nic extra teplyho to nebude asi. Pokud poridim nejaky C (jak tady ctu) tak budu asi zcela za vodou.

        0 0
        • Paja  

          C jsou normální silný ponožky, nic extrémně teplýho.

          0 0
          • Polka  

            Jsem se na par shopu dival a nikde jsem na takovou kategorizaci nenarazil, tak se v tom pak laikovi hodne blbe orientuje.

            0 0
    • Hynas  

      Srovnávací zkušenosti věru nemám, vozím NW81 i při –10 a s tenkou a střední ponožkou vydržím i více než 3 hodiny, aniž bych měl zmrzlé prsty. Chlad cítím, ale nic extrémního.

      0 0
      • MirosPikos  

        Asi seš řádně zocelenej a nebo jsem já sračka a budu si muset zvyknout. A přitom jezdím v letních děravých rukavicích. Ale nohy nejsou ruce, že :)

        0 0
        • McBlacky  

          asi bude ocelovej. Se mnou jezdí na běžky maník v jednom dlouhým rukávu když já mám 3 vrstvy a vestu. Jsou takový lidi no…

          0 0
          • MirosPikos  

            Pořádně prokrvený :) Pro mou krev už jsou nohy asi moc daleko. Ruce ok, ale do noh už se toho moc nedostane. Trochu těch Shiman lituju, ale ono stejně přes zimu nedám ani 1000km a na jarní/podzimní poježdění to bude ok.

            0 0
            • vasek80  

              Já našel fajn využití pro zimní tretry (defroster). Mám je doma v pokoji, protože v garáži jsou potom studené. No a byl jsem pár minut se psama a mám zase zmrzlé nohy, tak sedím v zimních tretrách u PC. V pantoflích je mi zima :-)

              Já mám a budu mít studené nohy celý život. Jinak ruce mi občas u PC také prochladnou, ale na kole s tím problém nemám nikdy.

              0 0
        • bosmilan  

          Hynas to je ledoborec :-) Kdyby jsi viděl jeho experimenty v čem jezdil v zimě,než si koupil zimní tretry,tak by jsi pochopil,že mu není zima ani v –10 :D

          Já vozím ty Articy a nemůžu si je vynachválit a ježdění v chladných dnech si zase užívám.

          0 0
          • MirosPikos  

            Já už bych je teď asi taky koupil, ale bohužel no :) Budu to muset vydržet.

            0 0
    • wanman  

      já mám http://www.bikemarast.cz/…lar-mtb-2011 a používám je už několikátou zimu na jízdu do práce ,

      a spokojenost veliká. v tretrách mám dvoje fusekle z merina ,slabé vnitřní a silné,vnější, proti chladu .Boty jsou o číslo větší s tepelnou vložkou která má hliníkovou folii .Do –10 pohodě ,to je můj strop ,při větší kládě nejezdím …

      0 0
    • nooski  

      Zrovna dneska jsem Shimana povozil při –4°C a nechutně silném protivětru na CX kole. Nohy v teple i v kotníkových letních ponožkách. Ale každý vnímáme teplo jinak a záleží i na momentální fyzické kondici. Shimana používám na dojíždění denně 21–25km jedna cesta do práce a jsem s nimi spokojen.

      0 0
    • vysmátej bajker  

      hlavně vyber takové které ti budou,NW je trochu užší bota a i když koupíš větší tak se za 1–2roky vymačkaj a pak je v nich zima(mám) teď mám shimana a lepší,jsou širší ale hroší obouvaní oproti NW.

      0 0
      • Rychlej turista  

        NW se ani nehnou. Celsiusy GTX mám 9. rok a jsou furt stejné.

        0 0
        • vysmátej bajker  

          jo pořád stejně uzké.první dvě sezony jsem jezdil do –5 a pohoda,ted +5 a zima,nevím čím to je,pointa asi bude v tom jak ti seděj.

          0 0
          • pee.tr  

            To i já jsem loni jezdil v letních shimanech v mrazu se dvěma ponožkama a zdá se mi taky, že jsem vydržel víc, než teď. kdy mi bývá zima i v návleky, které jsem loni neměl. Nevím, jestli to je věkem nebo rozmazleností. :-)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Má na to vliv spousta věcí – intenzita jízdy, věk, momentální vrstva tuku na těle a taky, jak jíš. Minulý týden jsem 5 dní nejedl a byl jsem permanentně podchlazený, i doma. Na kolo jsem proto musel brát o vrstvu navíc.

              0 0
        • McBlacky  

          já je teda rozčvachtal dost, ale my jezdíme v zimě terén a to se nevyhneš tomu že i kusy chodíš, takže ty boty dostanou hrozně naloženo. Čistě na ježdění asi vydrží v lepším stavu

          0 0
          • Paja  

            Celsiusy mám šestej rok, po lese v nich šmatlám, ale nijak rozjetý mi nepřipadají.

            0 0
        • Meduza  

          Ahoj Tuuuristo :)

          Slibovals, ze das nejaky tvoje zhodnoceni tech Shimano MT91 co jsi loni pokoupil… Jak to dopadlo?

          0 0
          • McBlacky  

            ty žiješ :)

            0 0
          • Rychlej turista  

            Chodí se v nich moc hezky :-)

            Na kole jsem je měl jen jednou do kolbenky. Moc šněrování, takže je vezmu, až pojedu něco delšího, ať se to vyplatí. Jenomže já už nic delšího nejezdím a na to popojíždění je jednodušší vklouznout do Celciusů :-)

            0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        NW byly uzky x let zpatky, to uz neplati.

        0 0
        • Lister  

          To je dobré slyšet, protože je mám zbytečně velký a nové plánuju o číslo menší.

          0 0
        • obda  

          Ha, diky za info. Pred par lety mi na sirky nesedly ani o dve cisla vetsi … Uvazuju o NW Arctic, jako doplněk k Defrosterům.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nevím, jestli mi stoupl krevní tlak, ale dokážu již v Defrosterech fungovat, nemyslím si že v tom bude až takový rozdíl, podobné je věčné hledání nejteplejších fuseklí a rukavic :)

            0 0
            • obda  

              Já v nich taky funguju (letos zatím nejmíň –7), ale je to na hraně. Na ještě teplejší ponožku už tam nemám prostorovou rezervu. Pokud by to udělalo byť jen 4 stupně, tak by to nebyl špatný kauf.

              0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Detaily z letosniho kolecka zkouseni NW Celsius a defrosteru

            Ty Arcticy byly rek bych jeste trochu volnejsi nez Celsius.

            0 0
    • pekum  

      Na letošní zimu jsem si pořídil toto:

      • nízké tretry s tlustou podrážkou

      http://www.kupkolo.cz/…mt71_z90780/

      • návleky

      http://www.kupkolo.cz/…90595_z1702/

      Jezdil jsem v tom minulý víkend v –11 stupních 2,5 hodiny úplně bez problémů. A to mám citlivé nohy, zatím ať jsem měl cokoliv tak jsem po hodině trpěl. Jen jsem musel posunout sedlo o 1 cm nahoru.

      0 0
    • Paua  

      Tak jsem sledoval toto vlákno, a nakonec jsem zhodnotil že nejvýhodnější budou trekovky s SPD shimano Mt 91. V nějakém vlákně je tu někdo dost chválil, dnes mě přišly z Německa a zdá se že padnou skvěle. Dosud jsem jezdil v tretrách specialized comp s návlekama, v teplotách pod nulou nic moc a ve sněhu se návleky shrnují.

      0 0
    • antt  

      mw81 s alu vložkou a merino fuskou bez problému v mrazu celý den (několikrát)

      0 0
      • MirosPikos  

        Budu muset poladit tu vložku, máš nějaký konkrétní tip?

        0 0
        • antt  

          kup si ve vodotopo mirelon s hliníkouvou folií. Podobné jako ty alu karimatky.

          Mívají to v různých tloušťkách, já vzal 2 nebo 3mm, stříhají to z metr široké role, mám z toho i karimatku a podlahu ve stanu a taky je to fajn na čelní sklo na zimu :)

          Do těch treter jsem si to vystřihl podle spodní části origo vložky, dávám to pod tu origo vložku tím hliníkovým dolů. Je to sice trochu užší, ale nikde se to nezhrnuje a ani to nějak extra neukradne místo v botě.

          Něco málo to pomůže, ale přímé srovnání s nebo bez u těchto treter nemám. Vozím to tak v nich od samého začátku.

          Ale používám to už x let v jiných různých botách a tam to mám ověřené, že si o pár teplotních stupnů polepším :)

          Každopádně nejvíc záleží na ponožkách, ty vlněné z odkazu výše jsou jedním slovem super

          0 0
          • MirosPikos  

            Díky za kompletní tip :) To jsem ani nečekal. Já mám nějakou vložku, která je podobný konzistence co popisuješ. Kdysi jsem koupil v Lidlu a vozil jsem to v letních tretrách i to mám v zimních teniskách. Tak to zkusím to zimních, jestli se do toho pak vejdu a nebudou moc natěsno.

            Ale fusekle budu muset pořídit nějaký lepší. Mám trekový Lorpeny, ale nejsou zimní. Spíš celoroční. Merino mi sedí, takže když to nebude ono do tretry, určitě využiju i jinak.

            0 0
            • antt  

              ty z toho lídlu můžou být taky fajn, je to na stejný princip paronepropustnos­ti :)

              Mezi stejně tlustýma „termo“ a merino ponožkama je ten teplotní a konfortní rozdíl docela znát

              0 0
              • MirosPikos  

                No oni jsou taky merino, jen bude úplet využívat jiné vlastnosti merina než jsou izolační (má domněnka) :) No jdu si trochu hrát a nacpat tam alespoň tu vložku.

                0 0
        • Smazaný účet  

          V každé druhé obuvi: http://www.grepl.cz/index.asp…

          0 0
          • antt  

            v těch obuvích se prodávají takové docela tlusté, mívají ještě vrstvu z nějaké vlny a tak podobně. Pokud je v tretře dost místa tak možná, chce to vyzkoušet

            0 0
            • Smazaný účet  

              Sam. bez origo vložky…

              0 0
              • antt  

                obstřihnout a dát místo origo, to pak jo.

                Já to bral podle sebe, mám docela velkou hnátu a boty 46–47,

                já většinou nemám co obstřihávat a naopak mi chybí materiál :) Pak jsou boty bez origo vložky nepohodlné

                0 0
          • MirosPikos  

            Jo tak to mi přijde, že je to, co mám. A přesně jak popisuje antt, je dost tlustá.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.