• progressivec

    čaute potřeboval bych poradit jaké zmní rukavice na kolo si koupit.V zimě jezdím dost často a tak bych potřeboval prosím poradit jaké si koupit nebo říct mi vaše zkušenosti s nějakýma.Díki za každou radu

     
    0 0
    • cagalam  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • pajan  

      Já mám od číňanů za 45,–kč a jsou naprosto super :-p :-D

      0 0
      • jecnak  

        Jestli to nebudou ty s tou igelitovou rukavici uvnitr „zatepleni“.

        0 0
    • Ricci  

      Mam Polednik z kupkola, max. spokojnost,otes­tovane uz pri 2 hod jazde pri –7C a pohodicka,co sa uz o prstoch na nohach povedat nedalo :-)

      http://www.kupkolo.cz/…ne_1779.html

      0 0
      • krokus  

        Proboha, Polednik už nikdy víc! Asi nemáš v prstech na rukou nervy:-) Mám od této značky dva modely zimních rukavic (pravda, že jiné, nežmáš  ty), oboje úplně na hovno.

        0 0
        • Koas  

          Hm, a ja zas mam jeden model (tusim Aerotex ci jak) a uplne bezproblemu, sem s nim zhruba 2 az 3 roky fakt hafo spokojen.

          0 0
          • krokus  

            Schválně jsem se díval, co konkrétně mám.

            1. Polednik No Wind. Koupil jsem na základě několika pozitivních ohlasů zde na fóru. Ty rukavice nejsou zlý, ale nesmí být míň než pět nad nulou.
            2. Polednik Aerotex Race. Příšerný výrobek. Prsty nejsou vyrobeny z jednoho kusu, ale z různých materiálů. Přední a zadní strana každého prstu je ok, ale to, co je spojuje, velmi ochotně propouští zimu i vítr. Několikrát jsem v těch rukavicích nechutně promrzl. A to nebyla žádná extrémní kosa, maximálně tak –5.
            0 0
            • Ricci  

              Odporucam vymenit prsty na rukach:-)

              Ja som max. spokojny

              0 0
              • Koas  

                Uf, uz sem si zacinal myslet ze mam vadny prsty dyz ostatnim to nefunguje.. Ale dyz vidim ze nejsem sam kdo je s nima spokojeny, pohoda, citim se klidneji.. :-)

                0 0
                • krokus  

                  Já vás fakt nechápu; zkuste jezdit bez rukavic, možná by vám to taky nevadilo:-) Vím minimálně o jednom dalším člověku, co je s rukavicemi od Poledniku taktéž velmi nespokojený.

                  0 0
                  • drtyc  

                    no ja sem v zime nespokojen s jakoukoliv membranou do ktere nekdo naderuje svy… a na podzim ve vode taky tak

                    0 0
                  • Koas  

                    Ja zas potkal kamosa kterej ma nahodou stejny a chvalil si je.

                    Jinak bez rukavic je mi zima i na podzim kdy jezdim jeste jezdim po meste v kratasich – takze s Polednikama jezdim od relativne dost nad nulou az do opravdu hodne minus a vubec si nestezuju. Parkrat sem jel jen v nejakych obyc hadrakach (napr dyz sem nevyrazel na svem kole z domu) a rozdilu sem si fakt vsiml :)

                    0 0
                  • madcat  

                    No vidíš, a já su zas naopak velmi spokojenej – vozím Polednik NoWind (je tam shora na dlani taková ta červená „STOPka“ s nápisem WIND STOPPER… vozím je tak do nuly, když je míň, tak už se mi na kolo nechce.

                    0 0
    • Biker jak Pes  

      Už několik let vozím úplně obyčejné zimní rukavice, které koupíš v kterémkoliv supermarketu za pár šupů. Dospěl jsem k názoru, že kupovat cyklistické rukavice za litr je zbytečné, když mi normální poslouží stejně. Pouze jsou o trochu hrubší, ale to na silnici neřeším, že … :P

      0 0
      • TheIF  

        Tak to jste šťastlivci, můj problém z mrznoucíma prstama snad vyřešili Pearl Izumi-AmFIB Lobster Winter Gloves, ale zatím jsem testoval jen v –3°C

        0 0
        • Pebe  

          já mám ty Inferno(ukazovák a prostředník jsou taky zvlášť) a jsems nima maximálně spokojený. Loni i v –5°C v pohodě, míň tady moc nebývá

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Šťastlivci ? V těch rukavicích nemám problém ani při –5 °C… Když už je hůř, tak vezmu pod ně tenké pletené rukavice a je zase je klid :P

          0 0
          • TheIF  

            Jo prostě máš kliku, že se ti dobře prokrvují prsty, ja bych v těch krámech zmrz už při +10°C :-), ale zase v klidu jezdím ve 40°C v MX rukavicích a nepotí se mi vubec ruce.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Jo takhle. No, s tím prokrvováním to nebude zas tak horké. Mám docela slabý tlak a v poslední době, když rychle vstanu, tak okamžitě tma před očima a k omdlení nemám daleko … :/

              0 0
    • pavlix  

      Hodně teplé

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      "http://www.lom­trading.cz/?ka­talog/northwa­ve/zima07–08&kategorie=do­plnky&kid=112&zbo­zi=energy-rukavice&zid=1313 ":/libs/ Vozím tyto a spokojenost …

      0 0
    • krokus  

      Koupil jsem si teplé palčáky, od té doby mi na ruce konečně není zima! Je ale pravda, že když člověk jede dlouho do kopce a není právě velká zima, ruce se v nich můžou trochu spotit.

      0 0
    • ropman  

      jezdím v teplých flísových a přes ne natažený letní cyklorukavky, kvůli prodření. Hřejí dostatečně a navíc dýchají. Pokud už je fakt hodně kosa (tak cca –10st) tak beru lyžařský, i když se s nima (mají kratší prsty) hůř dosáhne na brzdy a vůbec už jsou na ovládání dost tlustý.

      0 0
    • Howgh  

      prstové zavrhuju. V palčákách je tepleji

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Pokud nevyžaduješ řazení, tak jo :-) Ale v palčákách se asi nebudou páčky mačkat zrovna nejlépe :)

        0 0
        • TheIF  

          To chce SRAM a vlastně i u šitmana můžeš řadit palcem ;-) Já mám 2+2 a je to docela nezvyk jezdit s dvouma prstama na brzdách…

          0 0
    • Janouch  

      Cus ja poridil od Gore tyhle :

      http://www.gorebikewear.com/…/PROD_GCOUNT?…

      jeste jsem je netestoval ale predpokladám ze kdyz maji gore-texovou membranu tak bude teplo :)))

      0 0
      • ropman  

        to možná bude, hlavně zpočátku. Až se ti budou koupat ruce v potu tak už je radši nesundávej, zmrzneš a pokud nebudeš mít náhradní jsi v háji. Mě ty fleecový (jsou dvojitý a docela tlustý) vyhovujou právě proto, že slušně dýchají. Takže dokážou jak přiměřeně udržet vítr tak i větrat a držet ruce v suchu. Když už se v nich začnu moc potit tak je nepotřebuju.

        0 0
        • teepeex  

          fleecovy maj velkou, ale veeelkou nevyhodu, pokud s nima chces koulovat ;), nebo si usteles, coz je pravdepodobnejsi, tak okamzite navlhnou a jsi v hajzliku

          0 0
          • drtyc  

            jo taky mi prijde, ze vsichni lidi co nadavaji na goretex, tak jezdi akorat, kdyz nejblizsi mrak je nekde u Azor a sviti slunko at uz je snih nebo leto.

            0 0
        • Janouch  

          tak jsem ty rukavice s goretexem vodzkousel a zadny koupani v potu neprobihalo :)))krasne dejchaj dlaněma :))) takze muzu vsem vrele doporucit a nenechte se zvyklat odborniky co nevi o cem mluvi :))

          0 0
      • BB  

        přesně tyhle mám a u mě dobrý. Žádný pocení a letos jsem po dlouhý době nemusel dávat jenou rukovici dovnitř kvůli odvodu potu. Gorewear jsou zatím moje nejlepší zimní rukavice.

        0 0
    • Daf  

      Nejlepsi reseni jsou palcaky. Do vsech prstovych se drive ci pozdeji dostave zima jakmile pod nulou. Samozrejme je to dost individualni jak se kazdemu prokrvuji prsty. Ja jsem jiz do zimnich rukavic parkrat zainvestoval a nebyl jsem spokojenej. Pak jsem si koupil pomerne obycejne palcaky od Hannahu a je to ono :) Samozrejme ze komfort s prstovejma se neda porovnavat, avsak ovladat kolo i raze neni takovy problem jak se muze zdat. Hlavne ze je na ruce teplo.

      0 0
      • Janouch  

        palcaky jsem nezkousel ale co vim jiste je to ze kdyz mi rukavice co mam ted od poledniku aero tex termo promoknou tak je v nich zima predpokladam ze ty gore-texovy nepromoknou a po chvilce slapani se ruce zahrejou ale hlavne kdyz jsou izolovany od vlhkosti

        0 0
        • Daf  

          Do kazdych rukavic se casem dostane vlhkost zevnitr ne zvenku ;). I do windstopperovych ktere maji mnohel lepsi prodysnost nez Goretex. V palcacich mas prsty pri sobe a hrejou se navzajem. Ale i tak je dobre mit na delsi vyjizdky cca 4h pro jistotu dvoje rukavice.

          0 0
          • Janouch  

            jasny ale pokud ty rukacice nemaji nepromokavou upravu je to problem tu vnitrni vlhkost bych neresil ta je z potu a ruce po chvilce jizdy zahřeju ale pokud mi zmoknou tak je to na pytel proto jsem sel do gore-texu abych nemusel resit jetli prsi to samy jsem resil s kalhotama poridil jsem taky goretexovy aby nevlhla prdel blatniky odmitam :)))

            0 0
            • ropman  

              myslím že s GTX a membránama moc zkušeností nemáš, nehodí se na hodně fyzicky namáhavé aktivity při kterých se potíš, jako třeba kolo nebo běžky, nestíhají odvádět pot. A u těch kalhot bych si klidně tipnul že budeš mít prdel mokrou, i když bude venku sucho (pokud teda na tom kole fakt pojedeš).

              0 0
              • Janouch  

                myslim ze to tak horky nebude dulezity je  ze kdyz vjedu do deste tak nebudu mokrej…

                jen mi zkusz vysvetlit proc Gore dela hadry z Gore-texu na kolo viz muj odkaz na  www.gorebikewear.comodkaz?

                0 0
                • ropman  

                  Mám věci z GTX většinou na hory, vytáhnu je když fakt fouká a je zima, nebo prší (a případně je zima). Když vím že jdu na celý den a jak už to na horách bývá nevím co mě může potkat, tak vyrazím už v GTX kalhotách. (Lepším řešením by mohly být v tomto případě slušný pevný outdoorový kalhoty a celorozepínací tenčí GTX přes ně, ale byly by to další investice pro mě v tuto chvíli zbytečný). Pokud je „jen“ zima mám raději víc vrstev funkčního oblečení – nějaká moira/fleese, protože kromě toho že hřejí i dýchají. Když vezmu membránu na běžky, tak jen když je dost hnusně a stejně je třeba udržovat se větráním pořád na nějaké spodní hranici tepelného komfortu, protože jak už začne být moc teplo, a to při pohybu bývá, reguluje ho tělo pocením a ve větší míře to neudýchá žádná membrána. Když se spotíš a pak na chvíli zastavíš a mokrej zchladneš, zahříváš se mnohem obtížněji. Takže pokud jedu a počítám s možností deště, pak chápu mít nějaký třeba i GTX v rezervě v batůžku na dojetí, ale nebudu v membráně šlapat už z domu, protože to znamená, že jsou takový sračky, že to nemá smysl. Něco jinýho ještě může být když máš membránu na exponovaných místech, třeba kolena nebo přední díl nohou, přední část bundy proti větru a zimě, ale vzadu něco dýchajícího. Do velkýho deště pak klidně komplet membránu, ale to zůstaneš suchej jen když se nebudeš moc intenzívně hýbat. Jinak to má jen tu výhodu, že to mokro na těle bude tvoje a už ohřátý.

                  Všechno je to o tom v jakým počasí, teplotě a jakou intenzitou se v tom GTX nebo jiné membráně pohybuješ.

                  A ještě k výše zmíněným rukavicím a skvělému dýchání dlaněmi – jestli ti to tak fakt funguje tak super a gratuluju, mě se i s flísovýma, když je relativně tepleji, začnou potit nejvíc právě dlaně, protože pevně obepínají řidítka a už nějak nemají kudy větrat.

                  Kamarád má WindStoprový rukavice, někomu možná vyhovují, jemu ne, protože přestože ze začátku jsou OK, časem se mu zpotí ruce a jak někde schladnou tak už je nezahřeje.¡Pokud se někomu ruce potí míň, můžou mu vyhovovat.

                  K narážce na odborníky – ne, nechci si hrát na odborníka, ale taky nejezdím jen na Azorech a teplotám –10 se nevyhýbám :-)

                  0 0
                  • drtyc  

                    proto se do rukavic delaji vlozky co skoro nedrzi zadnou vodu?

                    0 0
                    • ropman  

                      promiň, nerozumím otázce :-) Pokud se takový vložky dělají tak fajn, nemám s tím zkušenost, taky nevím jak moc to pomůže když už je uvnitř rukavice mokro a nemá se kam odvádět, snad to trochu pomoct může, pokud se to mokro odvede aspoň do nějaké další vrstvy, třeba izolační.

                      0 0
      • misho  

        jednoznačne súhlasím, kto chce v zime jazdiť trocha dlhšie trasy odporúčam palčáky alebo lobstery od rôznych firiem.

        0 0
    • nobody  

      já koupil cca 2 roky zpět tyhle Axony a jsem s nima spokojený, v –5st jsem jezdil a dalo se.

      0 0
    • fíha  

      Loop, dost volne, jakesi filcoidne, Tesco vypredaj 99.-

      Super do –8C

      0 0
    • Pavel100  

      Pokud není velká zima, tak používám prstové pletené a na ně normální rukavice bezprstové co vozím v létě. Při větší zimě již beru lyžařské. Nejdůležitější je si pohlídat , aby šlo hýbat prsty v rukavicích a spoj mezi rukavicí a bundou nebo jiným dlouhým rukávem.

      0 0
    • teepeex  

      neznate nekdo tyhle, nebo alespon ten material?

      0 0
      • Sibstr  

        Jo tak přesně tyhle rukavice z kupkolo mám. Zatim jsem je zkoušel při teplotě 0°C až +5°C a naprostá spokojenost. Zkoušel jsem asi 7 různejch modelů rukavic do 600kč a tyhle mi přišly nejlepší/nejpří­jemnější. Myslim si, že tak do –10°C nebude problém, protože ani při 0°C mi nemrznul můj před lety amputovanejh prst, v nemocnici znova přišitej, kterej se mi od té doby strašně špatně prokrvuje.

        0 0
        • teepeex  

          me nejde o to, jak tahle rukavice odolava vetru, me zajima, zdali je schopna odolat mokru/snehu

          0 0
          • Sibstr  

            Tak to bo hužel zatím vyzkoušené nemám. Materiál na dlani vodu určitě nepustí, vršek má mít nějakou nepromokavou membránu, ale protože to není Gore-tex, tak nevěřím že to nepromokne.

            0 0
            • drtyc  

              nemaji nasivky a svy. nebal bych se toho. pul hodky ta membrana podrzi vzdy i kdyz je jen vetrova. pokud teda neni porusena. kdyztak nastirkat sprayem na textilni boty proti vode?

              0 0
          • mastihuba  

            materiál na dlani mi přijde jako normální koženka, která určitě vodu pustí. Ve čtvrtek jsem v nich na zahradě při –6 oddělával čerpadlo a kovový klíče mne přes ně studily do rukou. Na bajku sem v nich jel asi 1,5h z toho velkou část do kopce +/- 10km/h a v těch –7 jsem musel dost hejbat prstama aby mi ruce nezačly mrznout. Na Zpáteční cestu, která trvá asi 50min a jede se skoro furt z kopce jsem je raději ani nezkoušel. Ale to už bylo asi –8–10. Podle mne jsou to rukavice do max –5. Když je kosa tak je lepší jet v lyžařskejch membránovkách s pořádným zateplením. Za dvanáct let co mi na kole mrznou ruce, tak mám docela solidní problémy s klouby, tak už si ruce docela hýčkám.

            Podle mne je to za málo peněz docela dost muziky.

            0 0
            • mastihuba  

              oprava, dlaň neni koženka ale nějaká umělina a vodu to moc nebere.

              0 0
    • Rychlej turista  

      Na zimu je třeba zimní oblečení, nic lepšího nevymyslíš. Takže na ruce palčáky nebo aspoň tříprsťáky a na nohy zimní tretry. Ale to se tady omílá rok co rok, furt dokola, nachápu, co je na tom tak složitého, že se to furt řeší.

      0 0
      • Loner  

        ..np prostě některejm co už mají za sebou dost opravdovejch zimních celodenních výletů to nedá a snažíme se kluky poučit, aby nekupovali membránový pitominy za drahý peňáze, ale beztak je to zbytečný…

        0 0
        • omar  

          no nevim nevim ja jezdim v zime na biku skoro 17 let a zatim nejlepší co bylo byly ty membránový pitominy za drahý peňáze

          0 0
          • kafac  

            Taky jsem jezdil s membranovejma, ale kdyz bylo hodne pod nulou tak uz ruce zably. Ted jezdim v lyzarskejch rukavicich a pri –15 mam ruce v pohode ;)

            0 0
    • vlk  

      Záleží jaký máš krevní oběh. Já osobně jsem spokojen s poledníky z windstoperu-prstové.

       
      0 0
      • misho  

        a záleží tiež čo si kto predstavuje pod „jazdením v zime“. u niekoho je to 1h v lese raz za čas a u niekoho sú to 4–5hodinové jazdy po ceste. Potom niekomu stačia také rukavice ale iný by vnich zamrzol.

        0 0
        • drtyc  

          idealni rukavice je ta nahradni v batohu co jde pouzit pres nebo pod a pripadne i misto ty puvodni.

          0 0
        • vlk  

          V zimě často v nich jezdím celodenní vyjížky-tedy oprava od rána až tak do 1h po setmění max.

          Jenže v zimě na sněhu se člověk hodně nadře a tak se i hodně potí.

          Mám jen jedno základní pravidlo. Windstoperové rukavice nesundávat a to ani v hospodě, nevím jak je to možný, ale jakmile je sundám,tak pak po nandání v nich mrznu. Dokud je nesundám tak jsou supr.PS:: Mám windstoper GORE.

          Maximum jsem v nich jel při –20. Ele to už v nich byla trochu zima a tak jsem si do nich dovnitř natáh tenoučké pletené.

          0 0
          • vlk  

            PS:jezdím v terénu v lese a po polních cestách.Na silnici, když fučí se občas nedá jet v čemkoliv.

            0 0
    • Forester  

      na SportLifu jsem koupil ve výprodeji Nortwave, viz obrázek. Jsou docela tenký, tak jsem z toho měl docela obavu, ale zatím jsem spokojen. Dnes ráno 3 stupně a bez problémů (jízda cca 50 min do práce). Je to nějaký předloňský model, pokud se nemýlím.

      0 0
    • Bohumyl  

      Myslím, že u rukavic do zimy je naprostou prioritou volba správné velikosti. Musíš v nich mít rezervu, nesmí ti tlačit na konečky prstů. Pokud máš malé, můžeš mít klidně „Goretex Windstopper Ultra super deluxe Fleece plus“ a stejně ti bude kosa.

      0 0
      • Janouch  

        to si nemyslim pokud mas rukavice male a jsou treba membranove tak ti v nich kosa nebude jen te budou tlacit a spatne se ti pojede tod vse

        0 0
        • drtyc  

          u membranovych zase driv znicis membranu ve svech, ale rozhodne u nich nepotrebujes tolik prostoru navic jako u pleteniny.

          0 0
          • Bohumyl  

            Vzhledem k tomu, ze jsem dlouhoprstej, si nemuzu dovolit prostor navic. Jsem rad, ze sezenu rukavice takove, aby mi proste byly. Jisteze je membrana vyhodou. Nemyslim si, ze male rukavice „jen“ tlaci a jinak je vse ok, teda alespon u mne to tak funguje.

            0 0
    • pitos  

      Právě jsem si pořídil tyhle zimní rukavice,nemám je vyzkoušené tak snad mi v nich o víkendu na horách neumrznou prsty.Nemá náhodou někdo zkušenost?

      0 0
      • kubad  

        Použití: –5ºC – +10ºC

        to moc na hory není :-)

        0 0
        • pitos  

          Jestli to bude opravdu fungovat do těch –5 tak by mi to mohlo stačit.Ve velkých mrazech nejezdím,právě kolem těch –5°C je tak maximum.Když bude chladněji můžu si dát ještě jedny tenké pletené.Jinak beru ještě klasické zimní…kdyby něco:)

          0 0
      • black.horse  

        čus, mám tuhle verzi Chiba Expert http://www.vseprooutdoor.cz/…ert/705/173/ a letos i v mrazu na silničce naprosto luxusní… do teplot nad nulou skoro až moc:-) maximální spokojenost…

        0 0
        • pitos  

          dík,sice ty tvoje jsou do více minusových teplot určitě vhodnější ale snad i ty windshield budou stačit…o víkendu se přesvědčím sám.Ještě mě zaujali chiba winter star ale ty bohužel v obchodě neměli a já je potřeboval hned.

          0 0
    • Zerocool  

      jezdím ve starých lyžařských a super.

      0 0
    • omar  

      Nezkoušel někdo z Vás zimní rukavice od SEAL SKINZ ?Mám od nich yimního kulicha a je super. K nám to vozí MAXCURSOR

      http://www.sealskinz.com/

       
      0 0
      • Pebe  

        mám ponožky, ty nejteplejší, na Chainreactioncycles mě vyšly za poloviční cenu

        0 0
        • omar  

          a spokojenost ? dejchaj ? 

          0 0
          • black.horse  

            vozím PeBeho ponožky a luxus:-D no… fakt;-) a na běhání (letní běžecký botky + fusekle) taky bomba v tomhle sněhu/mrazu…

            0 0
            • omar  

              doufam ze myslime stejny : http://www.sealskinz.com/…et.cgi/KE251||~@c~@b|0|user|1,0,0,1|­45|

              jeste dotaz nejsou moc tlustý ? Kvuli velikosti bot. dik

              0 0
              • black.horse  

                jsou mohutnější než klasika, to určo, ale do bot jsem s tím problém neměl, trošku těsnější to ale samo je (pokud to nemáš v letních fluskách na krev, tak bych se ale nebál). Tloušťku bych srovnal se zimníma Sensorama, výkonem ale Sensory končí hluboko v poli poražených (cenově taky :-D )… 9 skleněných oček kapitána Kida z deseti (10oček bych dal jen kdyby byly s klimatizací a držákem na colu)

                0 0
              • Pebe  

                myslíme ty samé bral jsem ten pack po 3…

                řekl bych že dejchaj, ale úplně zaručit to nemůžu, navíc na nohách to bude jiné než na rukavicích. Nicméně je vozím v letních tretrách, nohy jsou lehce stísněnější ale ne tolik aby se nedokrvovaly nebo abych nepohnul prstama.

                Když to vemu šuplerou přes ponožku, tedy měřím tloušťku stěny 2×, tak obyč bavlněná ponožka má 1.5mm, Sensor letní má 1.8mm a tyhle Sealskinz mají 5.5mm. Takže když by jsi si vzal 4× letní bavlněné ponožky, tak budeš zhruba na stejné tloušťce. Nicméně komfort pro nohy je úplně někde jinde ;-)

                0 0
                • omar  

                  :-))  tak to bylo luxusní , díky jdu do nich , musim jeste nekde vyzkoušet velikost tech rukavic a jdu i do nich , díky moc

                  0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak, na Vánoce jsem dostal tyhle rukavice. Jsou fakt super. Prsty mi začaly chladnout až kolem 9°C (při jízdě na kole na silnici). Opravdu jsem nečekal, že můžou takhle vydržet… :)

      0 0
    • zskal  

      Nemá prosím někdo z vás zkušenosti s rukavicema Etape Windster? V sobotu mě na běžkách při zastávce v hospodě ukradli mé Poledníky, tak si musím na zbytek sezóny ještě něco koupit. Chci je samo i na kolo.

      0 0
      • Ricci  

        To sa uz kradnu aj rukavice? To uz je fakt vrchol…

        0 0
      • krokus  

        Buď rád, že ti ty Poledniky ukradli:-) Měl jsem dvoje, oboje stály za prd.

        0 0
        • Kubas.1  

          proč na ně všichni nadáváte? mám letní, a v pohodě..... i když znovu už bych si je asi nekoupil :-D

          0 0
          • krokus  

            Tak to jo, letní musí být dobrý. Pokud chladí tak jako ty zimní:-)

            0 0
          • madcat  

            Já taky nechápu – mám zimní, a su taky spokojenej…

            0 0
          • Pebe  

            se taky přidám, mám ty Windstopperové, už asi 3 roky a za 390,– odvedly výbornou službu. Už jsou trochu rozedrané, ale jezdit se v nich pořád dá…

            0 0
            • krokus  

              Taky je mám. V 10 nad nulou jsou výborné, ale nesmí moc foukat:-)

              0 0
        • zskal  

          Já jsem byl s nima celkem spokojený jak na běžkách tak i na kole. Trochu se mi v tom potily ruce ale jinak pohoda. Vím že jsou i lepší rukavice, a taky dražší…nemíním ale do toho vrazit víc jak 500 kč. Se zimníma hadrama od Etape jsem spokojený, tak mě napadlo vyzkoušet od nich i rukavice.

          0 0
        • Koas  

          Tak nevim, ja ty Poledniky mam, jezdim v nich celou zimu a na nakej problem sem s nima nenarazil. Nepochybuji o tom ze je spousta lepsich rukavic, ale za tech par stovek co Poledniky stoji to rozhodne neni spatny.

          0 0
      • Symetric  

        Mám ty ETAPE WINDSTER THERMO a prijdou mi fajn. Já v mrazu ale zas tak moc nejezdím. Do mrazu bych raději vzal ty ještě víc zateplené – LAKE WS s Thinsulate vrstvou nebo ty POLAR WS (ty už ale jsou do opravdu pořádné zimy). Poměr cena/kvalita je u ETAPE velmi slušnej. Mám od nich skoro všechno a nemůžu si stěžovat.

        0 0
    • papla  

      Zdravim mate nekdo zkusenosti s temato rukavicama SENSOR ARROW?

      http://www.sensorstore.cz/…sensor-arrow

       

      diky

      0 0
      • destr  

        no já mám tyto a teda nic moc…tak kolem –2 je mi v nich zima…dnes sem na zkoušku vzal nějaky od pongu, je na nich napsáno –30 :-D a pří –8 naprostá paráda!

        0 0
    • in4mator  

      Zkusím oživit vlákno :) Dneska jsem si koupil „tříprsťáky“ od Vaude, původně jsem chtěl nějaké levné obyčejné, ale nakonec se to zvrtlo (jako vždy), ale byla na ně sleva, tak co :) Doufám, že takové mrazivé počasí ještě chvilku vydrží, abych je pořádně otestoval v terénu. Jaké používáte vy rukavice do teplot pod nulou…?

      0 0
      • in4mator  

        Přidávám fotky…

        0 0
      • gargamel  

        Já vozím Gore a v teplotách pod nulou jsou ok, mají protiklouzavou dlaň a gelovou výstelku.

        0 0
        • Ricci  

          Mam zimne bezkarske rukavice Roeckl tiez s Windstopperom od Gore a mozem potvrdit,ze funguju bezvadne,absolutne sa v nich nepotia ruky a 2hod pri –7C neboli vobec problemom…

          0 0
      • pitos  

        Loni jsem pořídil zimní rukavice Chiba Windshield Pro.Jsou určeny až do –5°C,zima mi v nich nebyla zatím nikdy a to byly mrazy i o něco větší.Mají model i do –10°C ale ten bych osobně nevyužil.

        Brzdění a řazení je v těchto rukavicích perfektní a prakticky mě nijak neomezuje.

        0 0
      • plevka  

        od minulé zimy jezdím v těchto a spokojenost. Dnes jsem poprvé testoval rukavice koupené v Penny asi kolem stovky, jsou neoprénové+teplejší podšívka, jel jsem asi hodinku v –10, zima mi nebyla a mokré uvnitř taky nebyly, fotku přikládám.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.