• RUSH

    Ahoj, mám full a pohrávám si s myšlenkou koupě / postavení HT jako zimáka. Cenová představa je cca. 10–15 tisíc (možná, že budu muset upravit směrem nahoru, ale tak to vidím teď). Specifikem může být, velikost rámu – měřím 193. Možná i s pevnou vidlicí, protože předpokládám jízdu z 99% po asfaltu?

    A teď otázka – koupit (akce) nový, bazar nebo poskládat?

    Budu vděčný za každý názor – díky.

    Anketa: Takže jak?

    8x
    62%
    0 0
    • romachain  

      Poskládat z použitých dílů.

      0 0
    • Lister  

      To se ti doma neválí nějaké starší díly?? Momentálně mám v garáži díly asi na tři kola a většina z toho je použitelná. Pokud nic takového nevlastníš, tak vyber cokoliv v tvé velikosti a ceně z bazaru.

      0 0
      • Lister  

        PS: jinak kdyby to mělo být MTB, tak bych určo na zimu volil 29ku – celkově mi na to použití přijde lepší. Při použití tenkých plášťů tě nebudou limitovat malá kola a lehké převody a s použitím pořádných balónů bude mít mnohem lepší prostupnost a ve sněhu by to mělo být taky lepší.

        0 0
    • Rychlej turista  

      Zimáka nekupovat. Poskládat z toho, co doma najdeš.

      0 0
      • Snowball  

        Naco skladat kolo na zimu, ked nikto ((co chce zostat) zdravy:) v zime predsa jazdit dobrovolne nebude… Jedine po prestahovani na Kanare, Malorku, misionari (tzn. prevadzkovatelia tej najotrepanejsej polohy:o)))) do Afriky a tak.

        Este cyklokrosari teda jazdia naozaj aj v zime po snehu resp po tom hnusnom blate, ale oni to robia za peniaze! Cize mosia. A je mi ich dycinky strasne luto, chudatiek.

        Prosto zimak nepotrebujes, ked mas ful tak si kup nieco last minute do tepla a tam pofuluj.

        :D

        0 0
        • Lister  

          Jasně, týden v teple ti nahradí několik měsíců ježdění.

          U nás není problém většinu zimy projezdit, zvlášť v nížinách, kde sníh za celou zimu neuvidí, není prakticky důvod k zimní přestávce.

          Asi špatné oblečení, špatně volená trasa a mizerné plánovaní, jinak to moc nechápu…

          0 0
          • Snowball  

            Pokial je hobik, vykonnostny pokles cez zimu nemusi riesit, dokonca je velmi vhodne zmenit pohybovu aktivitu a venovat sa turistike, lyziam, plavaniu. Pokojne na kolo moze na 4 mesiace zabudnut a telu to len prospeje.

            A pokial je nejak financne zvisly od svojej vykonnosti, aj tak je ovela zmysluplnejsie vypadnut niekam do tepla a na co najdlhsie resp opakovane, nie na tyzden.

            Ked ten zimak ma byt na nejake prilezitostne povozenie / do prace / na nakup / aby sa nezabudol bicyklovat, tak ten karbon by bol idealny :D

            0 0
            • Blade  

              Ty seš dobrej teoretik:) Máš řídítka na úrovni sedla, tak to tady vydáváš za dogma a každej kdo to má jinak je divnej, seš víkenďák, co přes zimu na kolo nepáchne, tak ani ostatní nemají přes zimu co jezdit.. :)

              0 0
              • Snowball  

                keby som bol teoretik tak som presvedceny ze je dobre pre vsetkych jazdit cely rok… takze pls rozlisuj teoretik a dogmatik :D

                Som len proste univerzalnejsi a kazdy sport sa snazim robit vtedy, ked je jeho prevadzkovanie radostou samou :o)) Cize ja som vlastne taky hedonista :D

                0 0
                • Blade  

                  I když to tedy bude proti tvému přesvědčení, tak až napadne prvních 10–15 čísel prašanu, tak vem bajka a vyjeď to lesa. Neříkám jezdit v tom celoročně, ale těch pár vyjížděk stojí za to ;-)

                  0 0
                  • Snowball  

                    To som urobil minuly rok 2×, prosto abstak je abstak, za oknom bolo slnecno, tak som vyliezol s bajkom, akoze sranda to je, ale odmrzlo mi skoro… vsetko :o) Prosto u nas je asi nejaka vacsia zima, a asi aj kopce, lebo hore kopcom sa neda nespotit a dole kopcom je strasna kosa. Preto som si to neoblubil. A jazdit po posolenych cestach, tak to nehrozi.

                    0 0
                    • Lister  

                      Takže né asi, ale určitě:

                      špatné oblečení, špatně volená trasa a mizerné plánovaní

                      0 0
                      • Snowball  

                        ked myslis… a vyvestis mi aj nieco ine? Sportku na buduci mesiac napriklad? :D

                        0 0
    • Snowball  

      Dobre na to ides! Naznac este, ze budes mat karbonoveho pripadne titanoveho zimaka, a manekyni z BF puknu zavistou :o)))

      0 0
      • jIrI___  

        :-)))

        0 0
      • Lister  

        Nejlepší zimák je ten co nerezaví, takže z mého pohledu je karbon a titan na zimu úplně nejlepší – letos to vyzkouším, jsem zvědavý, jak to kolo bude vypadat na jaře.

        0 0
    • black.horse  

      jelikož mi vždycky doma „něco přebývá“ tak každoročně pro tyto účely na zimu složím nějakou kreaturu ze zbytků… letos to bude u mě poprvé v podstatě „silnička“ před tím to bylo všechno možné i nemožné:-) imho stavěl bych ze zbytků a doplnil z bazaru, investovat co nejméně, ale postavit tak, abys na tom vydržel jezdit. Pokud nic doma fakt nemáš, koupil bych bazarovku celou… koupě nového kola za tímto účelem by bylo to poslední, dle mě zbytečná investice a bylo by mi toho kola skoro i líto do těch zimních sraček:-(

      0 0
    • jIrI___  

      V zimě se ti na fullovi špatně jezdí? :) Jinak jak píšou ostatní, poskládat z vyřazených dílů nebo koupit nějakou plečku za pár tisícovek z bazaru.

      0 0
    • Daf  

      Za ty peníze z bazaru seženeš pěknou silničku. Jen ji doplnit o blatníky.

      0 0
      • Lister  

        …a širší pláště, klidně se vzorkem – v zimě to není o maximální rychlosti.

        0 0
    • McBlacky  

      složit z toho co máš doma, po roce dvou na šrotu, tě to přestane bavit a pořídíš si na zimu taky fula, to pohodlí je prostě k nezaplacení a slizký kořeny a kameny jsou pak příjemný zpestření.

      znám i takový jejichž „zimáky“ jsou s cenovkou přes 100tkč :) ale to už je trochu extrém, zase pak si to pořádně užiješ i v zimě. Pokud se nejezdí v soli, tak ty kola překvapivě vydržej hodně. Pár lepších ložisek a trocha solidní vazelíny + nezanedbaná údržba a proti letnímu provozu rozdíl není nijak drastický.

      0 0
    • RUSH  

      Díky za vaše názory, taky se přikláním k poskládání, i když toho doma moc nemám. Hlavně nemám rám. Potřeboval bych něco většího, protože mám těch 193cm, a od toho se to asi bude odvíjet.

      0 0
      • Lister  

        V bazaru jich najdeš plno. 193cm není až zase taková výška, aby to měl být problém.

        0 0
      • Snowball  

        v zime sa ak tak trochu scvrknes, rataj tak na 190–191 cm.

        0 0
      • Rychlej turista  

        Poptej se v kameňácích s dílnou. Za pár šupů tam nějakou šunku mít budou a zbytek už nějak doposkládáš z toho, co máš.

        0 0
    • t29  

      Kona Smoke – rám pobere i 29×2,1" pláště

      http://www.kona.cz/kolo/53/smoke

      a co na ní odejde, to nahradit z vlastních zásob

      0 0
    • jecnak  

      Superior Flight City pripadne podobne modely jinych vyrobcu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.