Zdravotní (ne)závadnost camelbaků

42 nepřečtených
  • Kubajzs

    Nevíte někdo, jak je to se zdravotní závadností levnějších camelbaků? Koupil jsem teďka v Decathlonu bágl i s camelem za 299,– Kč (Quechua), voda při pití z camelu má takovou divnou chuť. Je známo, že tyhle měkčený plasty obsahují Bisfenol A, kterej je rakovinotvornej a způsobuje spousta dalších onemocnění (neplodnost, aj.). Máte s tím někdo zkušenost, nebo tu je někdo fundovanej, kdo to může potvrdit či vyvrátit?

    Díky.

    0 0
    • KoudakT  

      Nevím, jak je na tom Decathlon s kvalitou (ale podle toho, co jsem četl to není špatný) ale uklidním tě. Můj Osprey Viper stál 1700 a když jsem si z něho poprvé cucnul, málem jsem se poblil. Časem se to vymylo a je to OK. Dneska si v Evropě nikdo nedovolí prodávat nějaký šmejd, protože jsou za to pěkně mastné pokuty (což je jedna z velkých výhod EU, i když spousta jiných věcí stojí za prd), zvlášť pro tyhle velké řetězce. Takže bych se nebál, spíš to pořádně propláchni a mělo by to časem zmizet.

      0 0
      • MirosPikos  

        Dovolil bych si zpochybnit onu „velkou výhodu“ EU. Toto mají v kompetenci příslušné orgány jednotlivých států, které si daňový poplatníci draze platí. Není potřeba EU k tomu, abychom na trh (ne)pustili zdravotně nezávadné produkty.

        Na odstranění zápachů by se dala použít případně octová voda. Já tím jednou za čas rezervoár čistím.

        0 0
      • ememem1  

        Dneska si v Evropě nikdo nedovolí prodávat nějaký šmejd :-DDDD

        0 0
        • KoudakT  

          No určitě ne někdo, jako Decathlon. Že nějaký Pepa z horní dolní nakoupí kontejner camelbacků z Číny a pak to tu prodává je jiná věc. Ale Decathlonu by to za poškozenou reputaci opravdu nestálo.

          0 0
          • pepek  

            To jo. Camelbaky se tedy asi pozorně hlídaji. Airbagy nehlídá nikdo

            0 0
            • KoudakT  

              Jasně, pro někoho, kdo pije výhradně z doma vyráběného skla, používaného jednorázově, je to problém, ostatní takovým stihomamem netrpí.

              0 0
          • ememem1  

            moc by som si nerobil iluzie ani o znackovych produktoch obzvlast ak su cielne umiestnene na nas trh.

            0 0
    • jIrI___  

      Pokaždé když „najíždím“ na novou flašku/camel, tak v něm nechám přes noc rozpustit tablety na čištění protéz. Zbaví to právě té plastové pachuti. Zdravotně závadné předpokládám nic nebude, to by si v dnešní době výrobci nelazjli tak okatě vypustit na trh.

      0 0
      • Yura  

        Tady jde hlavne o to co to je snad za druh toho plastu ne? Na netu si můžete najit co znamena to oznacneni v tom trojuhelniku ze sipek, které by mělo na kazde plastove nadobe byt a pak si precist jak je danej druh plastu bezpecnej. Třeba klasicke pet flasky od mineralek apod. byva nejhorsi, méně odolnej, takze jestliže clovek tu petflasku pouziva opakovane, nechavaj u v aute kde je v lete třeba 70 stupnu apod. tak uz se z toho budou uvolňovat nejake sracky. Bidony byvaji z PP materialu, ten uz je trosku lepsi, ale zase při velkych vedrech to taky není nic moc a jinak davat třeba plast do mikrovlnky na plnej vykon, ikdyz tam je psane, ze se muze davat do mikrovlnky, tomu bych proste neveril. Driv jsem to taky delal, ale ted uz co muzu tak vymenim za sklo..

        0 0
        • pepek  

          Minerálku vozím v autě i měsíc, bidon taky používám a do mikrovlnky plastovou nějakou pokličku taky dávám.

          Můžeš mi z toho, prosím zhruba odvodit, kdy tu rakovinu dostanu? Dík.

          Jo a za mlada jsem cucal olovnatý benzín z auta šlauchem, to tam taky zohledni :-(

          0 0
          • Martin  

            to jsou otázky. už ji máš, jenom o tom nevíš…

            0 0
            • Yura  

              Heh asi nejak tak. Jde jenom o to jestli tomu pujdes spis naproti..

              0 0
              • rasto  

                clovek ma v tele pry 400 lozisek rakoviny. nikdo ale nevi, jakym zpusobem se aktivuji.

                0 0
                • Lister  

                  Tohle může znít jako HOAX, ale v podstatě to tak daleko od pravdy nebude. Potencionálně nebezpečné buňky vznikají v každém těle každý den, ale náš imunitní systém je v naprosté většině případů dokáže eliminovat.

                  0 0
                • Yura  

                  Lister ti to snad pise jasne. Vypuknuti rakoviny je selhani imunitního systemu, kdy uz proste není nadále schopen se s tim vypořádat. Vetsina lidi si to ani neuvedomuje, ale nase tela opravdu nebyla stavena na to, cemu jsou deno denne vystavovana v dnesni době.. Pak uz jenom zalezi na tom, jak se konkretni organismus daného člověka dokaze regenerovat a vsemu odolavat. No a kazdej kdo ma aspoň trochu rozumu asi chape, ze všechno co zatezuje nas organismus navíc mimo to prostředí ve kterym zijeme tomu vypuknuti nekontrolovatelného rustu raka bude jen nahravat.. Takze pak se mi tu bude nejakej blbecek smat, za jak dlouho teda umre, když dela to a to. Nikdo nerika, ze umre na to a tehdy.. Je to proste zase jen jeden z xxx faktoru, které pak muzou prevazit ty misky vah.. Ještě takova úvaha.

                  0 0
                  • pepek  

                    Toto si přečteš v kdejakém populárním časopisu pro ženy

                    Myslel jsem, že jsi lepší vševěd, zklamals :-(

                    0 0
                    • Yura  

                      Heh a co zázračného chces slyset? :) Ještě ti muzu poradit nezij ve sterotypu tak jako zije 99,9% lidi. tzn. ze jsi vystaven po většinu svého života stejnym vlivum( zivotni styl, kde bydlis, co dýcháš, v jakem prostředí pracujes, co piješ za vodu, co jis za jidla atd. atd.) Pak je totiž ten imunitni systém nabouravan jednostranne a to je spatny.. Tohle bych řekl, ze ma taky velkej podíl na tom jak to s danou osobou dopadne..

                      0 0
                      • RomanH  

                        Ja Ti nevim, ale podle nejakeho prumeru se zase zenati muzi s rodinou dozivajiho vetsiho veku, nez svobodni. A svobodni maji predsi jen vice casu ⇒ ziji mene stereotypne. Toto jsou fakt uvahy jak z bulvaru.

                        0 0
                        • scret  

                          takze Yura chtel vlastne rict, ze .ukat celej zivot jednu zenskou je nezdravy. No i Plzak rikaval, ze vernost dela z muzu impotenty:)))

                          0 0
                          • Yura  

                            Me asi moc nechapete. :) Dam priklad třeba u fyzicke aktivity člověka. Jestlize Franta maka ve fabrice u pasu a dela stejne pohyby 30let, tak se to na jeho tele podepise, protože zatezoval telo jednostrannyma pohybama, kdezto Lojza, kterej strida fleka co pul roku se tomuhle vyhne. Chapeme se? Tohle muzes aplikovat na vsecho co delas a tomu cemu jsi během života vystavovanej.. Nejzasadnejsi asi teda bude místo kde zijeme, pracujeme a co si davame do pusy. Tohle bych řekl, ze ma největší vliv.. Vetsine zdravotnich problemu trva roky a roky nez vyplavou na povrch a clovek je zacne pocitovat. Telo se sice neustale snazi obnovovat co je potřeba, ale prave téma stereotypama do te rany neustale rezeme az to telo proste prestane zvládat. Blby je, ze clovek nemůže vedet co všechno a jak tem stereotypama ovlivnuje, proto když bys zadne stereotypy nemel a prestal rezat do toho samého mista, ale rizl by jsi pokazde jinam, tak se telo bude stacit hojit a ten zdravotni problém pak nikdy nevyplave napovrch. :) Btw k tomu pohybu, stereotypu, jednostrannému zatizeni apod.. Tenhle borec je absolutnim opakem.. :)

                            http://www.youtube.com/watch?…

                            0 0
                            • scret  

                              to je urcite nejaky netahlo, ktery nechodi do prace ne?:)

                              0 0
                            • JSt  

                              franta ma dojebanou jen jednu vec z toho sveho tricetileteho stereotypu, kdezto lojza je komplet ve srackach, pac si kazdyho pul roku odvaril neco. ;-) ale jinej franta s lojzou jsou uplne vpohode oba. :-P

                              to stejny ten linknuty pasr. jsou lidi, kterym je dano a vydrzi cokoliv. ale generalne posilat lidi na gymnastiku, capoeiru a parkur je totalni hloupost.

                              ramcove muzes rict, ze neni prospesne pit treba kyselinu sirovou, jist strepy apod. to uskodi drtive vetsine lidi, ale jinak se neda zevseobecnovat prakticky nic.

                              0 0
          • Smazaný účet  

            Ta voda musí být ale lahodná, po měsícu v parnech ;)

            0 0
      • Lister  

        Taky používám tyhle tablety.

        Příště asi vyzkouším Milton

        0 0
    • Karma  

      celý dětsví si žužlal bisfenol, teď už to stejně nezachráníš :)

      Mimochodem, já mám ten batoh z decathlonu taky, a jsem spokojenej. Prolej ho teplou vodou z kohoutku a nech ho přes noc naplněnej. Ony si ty humusy vyplavěj a pak už nebude tak cejtit.

      0 0
    • Pavel  

      Dej si celodenní trip v 40+ st a vychlemtáš to i se žabincema; a nějakou „divnou příchuť“ nebudeš řešit… ;-)

      Nech v tom vodu s trochou octa přes noc, pak to párkrát vypláchni čistou vodou a bude po „příchuti“.

      0 0
    • TJK  

      hele mam ho vic jak pul roku.. vozim jen cistou vodu.. obcas to zapomenu vylejt a ani po tejdnu ta voda nesmrdi… vplachnu to vzdy teplou a i kompletni hadici s nahubkem a dobry.. novej byl takovej divnej a za chvili to bylo ok… za ty prachy super na kratky vyjizdky

      0 0
    • -b-n-x-  

      Diskuze mi pripomnela vypraveni kamaradu z cesty po Sumatre. Domorodci varili cinskou polivku tak, ze do kotliku z vodou a nudlema hodili ty plastove sacky se soli a prichuti cele. Ty se potom nejak rozvarily a normalne to sezrali. Ale uplne zdrave to nebylo, celkem dost jich tam melo ruzne po tele vselijake nadory.

      0 0
    • Petr L2  

      Naši rodiče žili vétšinu života v socíku obklopeni PBC, DDT, azbestem, hulilo se v kanclech, na poradách všude a jsou dnes v možná lepšim stavu, než já. On totiž nejvétši problem je stres a toho měli přes ty všechny sracky v jidle vodě a vzduchu daleko méně. Takže klid a nešílet z každého igeliťàku co smrdí.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Nejsou to právě naši rodiče (50–60let) kteří nejvíc teď umírají na rakovinu?

        0 0
        • Yura  

          Njn to uz není ta generace 80–90 letych babicek. Ti umirali-umiraji defakto na stari tak jak to ma byt a jak to priroda zamyslela. Ted když vidíš většinu 60tniku, tak jsou jednou hlavou v hrobe a to nechcu domyslet jak bude vypadat ta nase generace lol.

          0 0
          • Lister  

            Příroda rozhodne nenavrhla lidské tělo na 80 let trvající život. Takže smrt v 90 na stáří rozhodne není tak, jak to má být

            0 0
            • Yura  

              A jak to ma byt? Jak umre zvire v prirode, když ho nic nesežere, nezabije? Umre na stari ne? Nebo ma umřít na cukrovku, infarkt, rakovinu nebo co? To bz me teda fakt zajímalo.

              0 0
            • Tomínos  

              Hehe, už je to pár let zpátky, v práci jsme šli na zdravotní prohlídku, bylo mi třicet a říkám doktorovi, že nevím proč bych měl takhle mladej lítat po doktorech a ten mi řekl, že neandrtálec byl touhle dobou už dávno mrtvej, tak nevím co tím myslel. :-)

              0 0
              • Yura  

                Myslel tim to, ze neandrtalec si nemohl zajit na kebab nebo do mekace když mel hlad, ze si nemohl zapnout topeni, když bylo –20 a ze za kazdym stromem na neho cekal nejakej savlozubej tygr. :) Skoda ze to u tech neandrtalcu nezustalo. Aspon by to ta nase planeta neobsrala kvůli nam…

                0 0
                • Pavel  

                  Neboj, buď v klidu, planeta si s námi poradí levou zadní, až bude chtít. Sfoukne nás jako svíčky. ;-)

                  0 0
                  • Yura  

                    Tak lidstvo ani zadne prirodni katastrofy nepotrebuje na to, aby se zničilo o to strach nemam, ale ty skody které jsme napachali uz jsou znacne..

                    0 0
                    • Pavel  

                      Furt skoro nicotné v porovnání s výbuchem (velké) sopky či rovnou pádem meteoritu. Kdyby lidsto teď naráz „nějak“ vymřelo, tak za sto dvě stě let skoro nikdo nepozná, že tady nějaká „vyspělá“ civilizace byla… ;-)

                      0 0
        • Petr L2  

          Dnešní 50. se narodili v 1965 a v socíku strávili kousek vice než 20 let. Ti na to tehdejší svinstvo rozhodně neumírají 

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.