• petaaaaa

    Zdravím všechny, rychlý dotaz, na internetu jsem nic nenašel. Mužů použít zaváděcí pin pro devíti rychlostní řetězy na 6/7/8 rychlostní řetěz? Jsem v zahraničí, koupil jsem si basic tourney horáka na dojíždění, ale rád se o kola starám a nechci ať mi někde pin v záběru vyletí, pokud je třeba malinko užší. Na rychlospojky moc nejsem, pin je pin. Díky moc

    0 0
    • Vrci  

      Několik pojmů.

      Zaváděcí PIN používá Campa. Není součástí nýtu. Spojovací nýt se zaváděcí odlamovací částí používá Shimano. Čím více rychlostní je řetěz, tím je i užší. Pokud je užší řetěz je i kratší nýt. Pokud budeš mít spojovací nýt z C8 a budeš ho chtít zavést pinem z C9 nebo C12, proč ne. Pokud čep pinu zapadne do nýtu. Co se stane u Shimana při použití kratšího nýtu? Tuhý článek, tuhý článek, pořád tuhý, a pak najednou přetržený řetěz.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Normálně to zanýtuj tím co je na řetězu, bez problémů to funguje

      5 0
    • petaaaaa  

      jjjj já to právě taky dělám docela běžně. Rád čistím poctivě, takže když na to jdu, řetěz, kazetu i převodník automaticky sundávám a čistím hezky všechno v klidu separátně. Nýtek vysunu a pak vrátím zpět, dělá to určitě spousta lidí. Zatím se mi, musím zaklepat, nikdy nic ještě nepřihodilo, ale narazil jsem právě tady nedávno na článek, kde to spoustu lidí docela solidně zkritizovalo. Že prý se ten nýt tímhle poškodí a časem v nějakém silnějším záběru urve. Tak mi to dalo brouka do hlavy a chtěl jsem to začít dělat tak jak se to má a koupit nýty se zaváděcími trny. Bohužel tady mají ale všechno jen od devítky nahoru. Proto jsem napsal zde. Ono jako nehoří, vždycky tam můžu prdnout rychlospojku, rád se ale dozvím něco užitečného a taky jsem si nechtěl řetězem někde v kopci urvat přehazku bo ti chlapi co se tam o tom bavili nebyli žádní amatéři, tak jsem si říkal že jsem měl třeba zatím jen štěstí.

      0 0
      • pepek  

        Nýtek vysunu a pak vrátím zpět, dělá to určitě spousta lidí. – Ne, to určitě spousta lidí nedělá. Pokud chceš ten nesmysl s čištěním provádět, tak tam dej spojku.

        2 0
      • Slavik  

        Přemýšlel jsi někdy o znovunýtování, že se i ošoupává očko na článku řetězu a je úplně jedno, jestli ten nýt bude nový nebo ne?

        0 0
      • Vilém  

        Mel bys postoupit na dalsi level.

        0 0
        • mr.garisson  

          To je nějaká recese ne? Za jak dlouho se ten řetěz škubne po tom znovusmontování, to už tam nepíše. :D

          0 0
        • petaaaaa  

          0 0
        • petaaaaa  

          tak to jsi mě dostal xDD to už je jinačí level no xDD .. další level už by pak bylo asi jen molekulární čištění xDDD ..

          kurnik vypadá to že to nebere smajlíky z mobilu psal jsem už jednu zprávu z mobilu a na počítači ji to zobrazuje prázdnou .. na mobilu to vidím ale bez problémů i se smajlíky ! nevadí

          0 0
    • Pentaroth  

      Proč se ***** s pinem, když tam můžeš dát rychlospojku?

      0 0
      • Slavik  

        V úvodním příspěvku píše:

        Na rychlospojky moc nejsem, pin je pin.

        :-)))

        0 0
        • Pentaroth  

          Joo, to jsem četl:-) Rychlospojka je rychlospojka:-) Rychlejší, žádné ****** s nýtovačkou.. Kure, tady se už objevují hvězdičky:-)

          1 0
          • petaaaaa  

            Jjjjj tak ono obojí má svoje pro a proti a tady na tom entry-level bajku co jsem si pořídil to není zas akutní .. já nechtěl moc utrácet a pořizovat si nějakou střelu .. doma mám bmcčko komplet ve sto pětce (jsem spíš na silničky) tam už bych k tomu přistupoval úplně jinak .. jsem ale v zahraničí na rok max dva a letadlem s kolem pak zpátky rozhodně ne .. navíc ty příplatky se kolikrát rovnají ceně dalšího kola

            0 0
      • petaaaaa  

        Jjj dám tomu šanci objednal jsem z pár rychlospojek a uvidím

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.