• krokus

    Dneska se mi na vyjížďce stala podivná věc – zatuhl mi přesmykač, jakoby zničehonic. Mám duály a řazení je teď fakt problém (skoro to nejde). Zkoušel jsem to promazat (GT 85, olej), ale ložisko (je to doufám ložisko) je takové zapouzdřené, člověk se k němu pořádne nedostane. Podle mě musí být problém v přesmykači, na špínu v bovdenech to nevypadá. Nevíte, co s tím? Nechce se mi s takovou kravinou jezdit do servisu, ale sám si s tím nějak nedokážu poradit… Díky

    0 0
    • silnicar  

      zatahej za lanko mezi smykem a posledním bowdenem a jednoduše poznáš jestli smyk chodí nebo ne.

      0 0
    • ares  

      No nevím, v přesmykači jsem zatím ložisko neviděl. Mám zkušenost jen s Deore a XT. Ani jeden jsem nikdy nemazal. Testováno v blátě, kamení, brodech. Koroze – případná – na to vliv nemá. Těch ran, co schytali, nemá smysl počítat. Co znamená, že nefunguje? Nahoru, dolu, ani jedno? Nemáš něco zapadlýho v palalerogramu?

      0 0
      • krokus  

        Omlouvám se za špatný pojmy. To, co s v přesmykači hýbe, asi není ložisko, co?:-) Spíš čep. Prostě to jde hrozně ztuha, nahoru i dolů (dolů to ale tak nevadí). Kdyby tam byly normální páčky, tak se to ještě dá, ale s těma duálama… Ničeho zapadlýho jsem si nevšiml. Jo, co je paralelogram?:-) Radši se blbě zeptám, než abych zas plácl nějakou hovadinu:-)

        0 0
        • ares  

          To je ten prima systém, který se hýbe v čepech a drží vodící plechy přesmykače ve správné poloze. Stále to nechápu, koukni, jestli Ti nějak nevyjel čep z uložení, protože jinak nemá co drhnout. Koukal jsem na svůj vyřazený Deore model 2000 a mám na něm dvě závlačky. To by ale musela být fakt smůla… Pružina je zřejmě OK… Pro jistotu zkus průchodnost lanka bowdenem :-)

          0 0
          • krokus  

            Asi to budu muset zkusit. Ale upřímně řečeno, nechtělo se mi to celý rozmontovávat. Abych to pak dal dohromady:-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.