Zarezlé/zatuhlé ramínko V brzdy

6 nepřečtených
  • Bombos3

    Zdravím

    Potřeboval bych sundat ramínko přední V brzdy z ocelové vidlice. Potíž je ta, že i po odmontování hlavního šroubu prostě nejde sundat z té osy. Zkoušel jsem několikrát nastříkat poměrně dost oleje z obou stran a ikdyž se to ramínko začalo alespoň trochu hýbat do stran (předtím bylo úplně nehýbné) tak z osy se mu pořád nechce.

    Jsem už z toho docela zoufalý a je potřeba říci, že mé možnosti jsou omezené (servis je pro mě finančně nedostupný – studium v zahraničí). Mohlo by teoreticky pomoci zahřání elektrickou odsávačkou?

    (druhé ramínko šlo sundat velmi ztuha a na ose byla viditelná koroze, po přebroušení brusným papírem a mírném promazaní jde naprosto bezproblémově)

    0 0
    • mr.ricardo  

      Pomalu rozhybat do stran, nahrat to muzes zkusit, prostriknout wedeckem, musi to jit dolu.

      0 0
    • Bombos3  

      Ještě foto pro představu:

      0 0
      • novas752  

        Tak to je peklo. :) Nekde blizko more?

        Zkus to prostrikat WDckem nebo necim podobnym, nahrat fenem a neboj se zlehka pouzit kladivo a zkusit to vytukat.

        Pres zpetnou instalaci mazni cep ridsim olejem at to vic nerezavi a pekne chodi.

        0 0
        • Bombos3  

          Peklo to teda je. Ano, bydlím v přímořském městě Horsens (Dánsko).

          Kolo na kterém normálně jezdím do školy je na tom podstatně lépe. Tohle je stroj, co jsem „zrecykloval“ z vyhozených dílů a rád bych ho měl jako záložní. Až na tu přední brzdu slušný kousek (Alu rám, pěkné sedlo, použitelný=nezrezlý řetěz a hlavně krásně fungující 7-rychlostní Nexus s torpédem).

          Prostříkat jsem se to snažil, ale obtížné se k tomu dostat, když to nemůžu sundat z osy, takže olej pořádně nezateče do mezery mezi ramínkem a čepem.

          Druhý čep už je nyní lehce zbroušený smirkem a promazaný. Jak říkám – tenhle stroj mám doma pár dní, sám bych si kolo takhle zreznout nenechal. :-)

          0 0
    • Bombos3  

      Tak nakonec pomohlo odšroubovat hlavní šroub a místo něho dát na pár minut špičku pořádně rozpálené elektrické odsávačky.

      Jelikož má jedna z brzd úplně zarezlý šroub nastavení odporu pružiny a špalky jsou brutál sjeté, tak zítra skočím do obchodu a koupím pár nejlevnějších véček se špalky za cca 80 DKK (+/- 300 Kč) a bude klid.

      Díky za rady :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.