Zámek na kolo - s pohybovým čidlem a alarmem

16 nepřečtených
  • marcon1

    Sháním zámek na MTB s těmito požadavky
    - nízká hmotnost pro stálé vožení s sebou

    • použití  na několikaminutové zamčení  kola před obchodem
    • alarm, pohybové čidlo

    Podkovy a bytelné zámky mají hmotnost kolem 1,5 kg = nepoužitelné.

    Našel jsem: Targus DEFCON 1 Ultra lanko s alarmem
    Používá se na notebooky. Na stránkách výrobce je použití i na kolo http://www.targus.com/…_Details.asp?…  3 baterie AAA (na 3 měsíce) navíjecí lanko z nerezové oceli odolné proti přestřižení, průměr 2,4 mm délka 0,9 m Barva: černá; Šířka: 56 mm; Výška: 32 mm; Délka: 122 mm; Čistá hmotnost: 170 g

    Používáte někdo tento nebo obdobný zámek a jaké máte zkušenosti?

    1. pohybové čidlo s nastavitelnou citlivostí – jaký je rozsah nastavení?
    2. jaký vliv na životnost snímače má drkotání kola (alarm v podsedlovce)
    3. jak jednoduché je umlčet sirénu (např.zacpáním otvoru alarmu). Předpokládám, že se bude jednat o piezoelektric­kou sirénu

    Prosím zdržte se komentářů – typu: nejlepší zabezpečení je nesesedat z kola, mít kolo pořád na očích apod.  Můžete hlasovat v anketě.

    0 0
    • navikin  

      Mám tenhle přístrojek, ale už jsem ho dlouho nepoužíval. Ty dvě nastavení citlivosti na pohyb jsou dobrý, při nastavení na jemné otřesy to reaguje zbytečně brzy – to není třeba pokud jsi v blízkosti kola (jen ho nemáš pořád na očích). Vozil jsem ho radši než hmotné spirály, ale teď nějak zapomínám brát s sebou uzamykání (jakéhokoliv typu). Ostatně jdu zkouknout stav baterek v tom Defconu :-) , dík za připomenutí.

      0 0
      • marcon1  

        Jak používáš alarm dlouho ? Vozíš ho na kole v brašně ? (dostává otřesy)

        Máš podobnou zkušenost jako „rasto“ … po case se „ztupilo“ cidlo na tolik, ze funkce alarmu (po jeho aktivaci) byla nepouzitelna.

        0 0
    • djano  

      Raz som podobny alarm mal, ale po dvoch dnoch som ho bol vymenit za nieco uzitocne.

      Snimac spocival v plastovom valceku so 4 kontaktami po celej vyske a vo vnutri bola kovova gulicka. Pohybom sa obvykle dotkla dvoch lubovolnych kontaktov co spustilo sirenu.

      Nevyhody :

      • ak som bicykel opatrne zodvihol, mohol som ho prenasat bez vreskotu.
      • stacilo strcit na konci pozutu zapalku do dierky pri piezaku a pridrzat, potom nikto nic nepocul – potom staci prelepit paskou alebo ukotvit inym sposobom a jazdim aj s alarmom a potichu.
       
      0 0
    • rasto  

      zbytecna investice. tim, ze alarm prevazis na kole, cidlo dostava zabrat. tj. „vylagrovava“ se. dopadne to po 1/2 roku pouzivani obdobne, jako popisuje djano.

      0 0
      • kyl  

        Alarm na kolo jsem si koupil někdy před 15 lety,měl jsem ji namontovanou na rámu na podsedlové trubce mezi zadníma vzpěrama takže nešel nijak bez vercajku vytáhnout.Byla to malá černá krabička s číselným kodem,mě fungoval dva roky a pak sem ho dal kamošovi.Tenkrát jsem s tím pěkně vypekl policajty,viděli nezajištěné kolo a jak se tak kolem něj motali a okukovali(mělo už odpruženou vidli)tak jeden chtěl vyskoušet jak funguje a kolo spustilo kravál.Pak jen čekali kdo k tomu půjde.:-)

        0 0
      • navikin  

        No nevím, asi popisuje jinou věc. Tendle alarm se mi v kapse nespustí – protože není aktivovaný. Pokud někdo měl alarm u kterýho siréna vříská i když to není zamknutý a el. obvod zapojený – tak to je pakárna. Neříkám, že to nemůže být špatná investice – ale ty s tím máš vlastní zkušenost s půlroční výdrží?  Nebo jen tak vaříš z vody?

        0 0
        • djano  

          Pre info : to je popis pri akrivovanom alarme – pri vypnutom je rozpojeny el.okruh, takze nema co vrieskat (alebo sa mylim ?). A teoreticky je ten snimac tak stavany, ze by mal vydrzat bez vylagrovania dost dlho – teda aspon ten co som popisal, tam sa neda nic pokazit a pri beznych padoch ani rozbit. V kazdom pripade je to takmer na nic. Okrem toho kto bude nahanat „cyklistu“ s vrieskajucim bikom mimo teraz uz byvaleho majitela ?

          0 0
        • rasto  

          obycejne nepisi sve nazory varenim z vody.

          ano, mam vlastni zkusenost. sveho casu jsem byl vlastnikem alarmu (spojeneho s klaksonem) z condradu.

          alarm byl napevno prisrobovany na ram kola. opravdu se mi po case „ztupilo“ cidlo na tolik, ze funkce alarmu (po jeho aktivaci) byla nepouzitelna. proste neslo mu verit. tak jsem elektroniku zahodil.

          0 0
          • marcon1  

            můžeš napsat typ Alarmu se kterým jsi měl špatnou zkušenost nebo lépe poslat link na stránky výrobce (prodejce) ?

            0 0
            • rasto  

              promin, zachytil jsem Tvuj pozadavek az nyni.

              situace byla pred cca 13–15? lety, krabicka na 9V baterii z konradu. z krabicky byl na kabliku vyveden klakson. (ten byl ale na … protoze misto aby odehnal pesaky, je plasil. nevedeli, co maji delat).

              0 0
              • Lázeňák  

                Ten od Konráda taky mám. Klakson jsem odpojil ihned.Čidlo po letech odešlo ale ne opotřebením, ale zrezlo nevyčistitelně. Nahradil jsem ho rtuťovým spínačem a maká dodnes(20let!) I se zaplatilo, v Telči dostalo příležitost ukázat co umí.

                0 0
              • karliner  

                Já ti nevím, jestli je vhodné dávat doporučení na elektronický výrobek na základě 13–15 let starých zkušeností…

                0 0
                • rasto  

                  na druhou stranu, revoluce v pohybovych cidlech se nekonala. tzn., ze vsechny se uzivanim (zvlaste v terenu) „otupeji“.

                  samozrejme, uziti je na kazdem spotrebiteli. jen aby se nekdo nedivil, az mu nekdo zacne hybat s jeho kolem a alarm nesepne…

                  0 0
    • K2  

      Myslím si, že daný zámek není moc dělaný na venkovní použití. Kamarád má na kolo klasický cyklozámek spirálu s alarmem (stál něco mezi 1–2 tis a ten vypadá odolněji. Nevím však značku.

      Další možností je zkombinovat klasický lankový zámek a dveřní alarm s otřesovým čidlem za 100 kč, který můžeš dát např do brašničky nebo tak (má dvě polohy citlivosti čidla a nestojí skoro nic. Ke koupení je někde na:

      http://cip.inshop.cz/…e-detektory/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.